chrisbd
Member
με το browser της OPERA παντως εχεις επιλογη vpn οποτε λυνεις το θεμα φανταζομαι..Κρίμα, χωρίς vpn δε γίνεται δουλειά κι από Κούβα δεν ανοίγει
με το browser της OPERA παντως εχεις επιλογη vpn οποτε λυνεις το θεμα φανταζομαι..Κρίμα, χωρίς vpn δε γίνεται δουλειά κι από Κούβα δεν ανοίγει
Με ποιο vpn; Μήπως το καταφέρω κι εγώ!Εντιτ μια χαρα ανοιξε με vpn
Express VPN. Με το οποίο παγκοσμίως το μόνο σάιτ που δεν ανοίγει είναι... της Aegean. Α, και το app του βασιλόπουλου. Μπαίνω σε εκατοντάδεσ σάιτ από αντικαθεστωτικά μέχρι νέτφλιξ, στοιχηματικές, κλπ και μόνο σε αυτά κολλάει.Με ποιο vpn; Μήπως το καταφέρω κι εγώ!
Που την είδες;Είδα την ταινία επ.φαντασίας Slingshot (2024) που μου άφησε καλή εντύπωση.
Ένας αστροναύτης αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο της πραγματικότητας σε μια αποστολή στο φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα..
συμφωνω απολυτα. Μαλλον η aegean θεωρει οτι ειναι τραπεζα. Οσο για το ΑΒ το εχουν κανει φοβερα βαρυ και δε ξερω για ποιο λογο.Express VPN. Με το οποίο παγκοσμίως το μόνο σάιτ που δεν ανοίγει είναι... της Aegean. Α, και το app του βασιλόπουλου. Μπαίνω σε εκατοντάδεσ σάιτ από αντικαθεστωτικά μέχρι νέτφλιξ, στοιχηματικές, κλπ και μόνο σε αυτά κολλάει.
Ελληνικός τίτλοςInside the Yellow Cocoon Shell (2023-Βιετνάμ)
Να ξεκαθαρίσω προκαταβολικά ότι μιλάμε για τρίωρη αγγελοπουλικού τύπου ταινία (slow movie) που θέτει ερωτήματα και δεν απαντά κανένα. Μη με βρίζετε αν την βάλετε να δείτε μία μαλακία να περάσει η ώρα.
Γιατί όμως αξίζει να την δείτε:
1. Για τις πραγματικές εικόνες του Βιετνάμ και την φυσικότητα, ακόμα και αν την θεωρήσετε σαν ταινία εντελώς μάπα.
2. Πήρε κάποια σημαντικά διεθνή βραβεία και έχει υψηλές κριτικές για σινεφίλ.
3. Είναι η πρώτη καλλιτεχνική κινηματογραφική προσπάθεια εντός Βιετνάμ που επιτρέπεται από την κυβέρνηση παρόλο που έχει αναφορές σαφείς ή πλάγιες σε ζητήματα ταμπού όπως την χριστιανική καθολική και εθνική μειονότητα των κεντρικών highlanders, την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση των καταπιεσμένων των περιοχών αυτών ή συζήτηση με έναν παππού πρώην στρατιώτη του νότου ενάντια στους βιετκόνγκ.
Και μόνο η υποψία αναφοράς σε ένα από αυτά παλιότερα θα έκοβε την ταινία πριν ακόμα γυριστεί. Ας ελπίζουμε ότι κάτι αλλάζει γιατί μέχρι τώρα άφηναν μόνο χαζοκωμωδίες ή romcom και κινηματογράφος πρακτικά δεν υπάρχει.
Όσον αφορά την ταινία, την ξεκίνησα με ενδιαφέρον αλλά με κούρασε μετά την δεύτερη ώρα καθώς αυτό το είδος το υποφέρω αλλά δεν είναι το αγαπημένο μου
και η τελική σκηνή με έκανε να νιώσω Αρτέμης.
Αν και το τελικό αποτέλεσμα (πάλι για εμένα, που δεν μου αρέσουν τέτοιου τύπους ταινίες) δεν αντιστοιχεί στις κριτικές που είδα (9.6 στο metacritic είμαστε σοβαροί???) πιστεύω ότι για τον 1ο λόγο παραπάνω αξίζει να την δει κάποιος. Ίσως να επιρρεάζομαι όμως λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχω με την χώρα.
Και μιας που το έκανα σεντόνι, ένα ακόμα σχόλιο:
Στις (λίγες) ταινίες του αγγελόπουλου που έχω δει, που υποτίθεται είναι και οι καλύτερές του, πάντα υπήρχαν στιγμές που με "πέταγαν έξω". Είτε κακές ερμηνίες είτε σκηνές που βγαίνανε αφύσικες (στα μάτια μου) λόγω κομπάρσων, στησίματος, σκηνικών ακόμα και των ρούχων που πχ ναι μεν είναι εποχής αλλά αψεγάδιαστα και ατσάκιστα.
Στην ταινία αυτή ρέουν όλα φυσικά χωρίς τίποτα να φαίνεται επιτηδευμένο. Έχει ένα πλάνο σε δημόσιο νοσοκομείο με ξέρω γω 100 κομπάρσους κάθε ηλικίας και είναι τόσο φυσικό που θα πίστευα ότι απλά γυρίσανε μέσα σε πραγματικό νοσοκομείο με κρυφή κάμερα (μη του δώσετε σημασία, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σα σκηνή, αυτό που εννοώ είναι ότι περνάει σαν φυσιολογικό τμήμα της ταινίας και όχι κάτι στημένο). Και αν κάτι φανεί λάθος στα δυτικά μάτια, πχ ο τρόπος που μιλάνε κάποιοι ηθοποιοί μεταξύ τους ή η αντίδραση των περαστικών σε ένα ατύχημα, μπορώ να σας πω ότι είναι φυσικά και έχουν σχέση με την διαφορετική κουλτούρα, δεν είναι "αγγελοπουλιές".
Την βρήκα στο "παραμάγαζο" με το καραβάκι που φέρει μαύρη σημαία.