• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Χθες είδα το "Λύκο της Wall St" και θεωρώ πως ο Σκορτσέζε ενώ το αθλημα το κατέχει πολύ καλά, δυστυχώς δεν περνάει κάποιο μήνυμα. Τρεις ώρες φλυαρίας χωρις κανένα λόγο. γαρ!
Εγώ πάλι γιατί θεωρώ ότι περνάει και παραπερνάει μήνυμα...Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πώ για να μην τα πούμε και όλα για όσους πρόκειται να την δούν..
αλλά δεν σήμαινε κάτι για σένα η εξέλιξη του ρόλου ,του ανθρώπου που υποδυόταν ο Ντι Κάπριο;;Στο τέλος είδες τον ίδιο άνθρωπο που είδες και στην αρχή;για μένα αυτό ήταν σημαντικό μήνυμα.
Πάντως όντως είναι μιά ταινία που άλλοι την σχολιάζουν τελείως αρνητικά και αλλοι όπως εγώ την θεωρούν από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Στο τέλος είδες τον ίδιο άνθρωπο που είδες και στην αρχή;για μένα αυτό ήταν σημαντικό μήνυμα.
Πάντως όντως είναι μιά ταινία που άλλοι την σχολιάζουν τελείως αρνητικά και αλλοι όπως εγώ την θεωρούν από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων.
Κοκάκιας μέχρι τέλους!:D Περί ορέξεως...
Πάντως ο Ντι Κάπριο αρέσκεται να κάνει one man show ταινίες. Catch me if you can, Aviator, Great Gatsby και τωρα αυτό. Ενώ δεν είναι κακός ηθοποιός, έχω την αίσθηση πως κάτι του λείπει. Δεν τον βοηθάει και η φάτσα του...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
παντως αν ξεμουχλιάσω λιγο τις γνωσεις μου νομιζω ότι από τη στιγμη που εκοψε το σκοινι πρεπει οντως ακομη να γυροφερνει εκει πανω..
Πάντως ελπίζω η τελευταία σκηνή να μην παρουσιάζει τον Κλούνεϊ να κόβει ένα σκοινί και έκτοτε να περιφέρεται στο διάστημα. Επειδή αν ισχύει αυτό θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι μόλις μου "κατέστρεψες" την ταινία, δεδομένου ότι δεν την έχω δει ακόμα. :D

Γενικώς παιδιά καλό θα είναι (και το λέω για όλους) αν κάποιος αποκαλύπτει πολύ ή λιγότερο σημαντικά στοιχεία για την πλοκή μιας ταινίας να αναφέρει πριν ότι θα ακολουθήσει spoiler, αποτρέποντας έτσι όσους δεν την έχουν δει να διαβάσουν τη συνέχεια. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να δουν μια ταινία ακόμα και αν γνωρίζουν με λεπτομέρειες τι θα συμβεί, οι περισσότεροι όμως ενοχλούμαστε όταν χάνουμε το στοιχείο της ανατροπής.

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
όχι είναι η αρχη σχεδόν, ισα ισα θεωρω ότι σε εσωσα :) καθως η ταινια είναι χαλια... ισως φταιει το ότι δεν μου αρεσει κ πολύ το χολυγουντ προτιμω ευρωπαικες ταινιες ή ανεξαρτητο σινεμά. οποτε γινομαι λιγο αυστηρη...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
όχι είναι η αρχη σχεδόν, ισα ισα θεωρω ότι σε εσωσα :) καθως η ταινια είναι χαλια... ισως φταιει το ότι δεν μου αρεσει κ πολύ το χολυγουντ προτιμω ευρωπαικες ταινιες ή ανεξαρτητο σινεμά. οποτε γινομαι λιγο αυστηρη...
Μου έφυγε ένα βάρος, επειδή η αλήθεια είναι ότι, παρά τα αντικρουόμενα σχόλια, ψήνομαι να τη δω κάποια στιγμή! :)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
όχι είναι η αρχη σχεδόν, ισα ισα θεωρω ότι σε εσωσα :) καθως η ταινια είναι χαλια...
Όχι δε θα τη σώσεις αν την πείσεις να μη τη δει... απλά θα χάσει μία απ' τις πιο εντυπωσιακές ταινίες που έχουν γυριστεί για τη ζωή ανθρώπων στο διάστημα και τι θα συμβεί αν κάτι πάει στραβά.

Υ.Γ.1 Φυσικά αν κάποιος πάει να δει τη συγκεκριμένη ταινία και δε γνωρίζει τι σημαίνει συνθήκες 0-g και ποιες είναι οι επιπτώσεις τους, τι είναι ο ΙSS και πού βρίσκεται, πώς λειτουργεί ο Soyuz κτλ λογικό είναι να θεωρήσει την ταινία χάλια και χάσιμο χρόνου.

Υ.Γ.2 Τα σεναριακά ατοπήματα του Cuaron δε λείπουν και ίσως να απογοητεύσουν μερικώς τους οπαδούς τέτοιων ταινιών αλλά είναι απαραίτητα ώστε να υπάρξει η ταινία.

Last edited:

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Πήγα κι εγώ να δω τον λύκο, εντάξει ενδιαφέρουσα ταινία αλλά τρεις ώρες κούρασε. Σου έδινε την εντύπωση πως μπορούσαν να κάνουν άλλες τρεις ώρες δείχνοντας παρτυ, ναρκωτικά και σεξ. Ο Ντι Καπριο γενικά μου αρέσει όπως παίζει αλλά ποτέ δεν σου δίνει την εντύπωση ότι θα πάρει το αγαλματάκι.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
αυτο με το κουραστικό 3ωρο του Λύκου το ειχα ακουσει και ειχα διαβάσει απλο αλλού.
ετσι εκανα ενα πειραμα
πήγα με εναν φίλο που σπάνια πάει σινεμά χωρις να τον προιδεασω για την διάρκεια.
οταν βγηκαμε από την αιθουσα τοσο αυτός που ηταν ανυποψίαστος οσο κεγώ που ηξερα,
δεν μας κουρασε η μεγάλη διάρκεια.
η ταινία ναι πολύ προστυχη. και ναι η επανάληψη με τα οργια ναρκωτικών ειναι εντονη. Αλλλα μήπως ηθελημένα ο σκηνοθετης να την επέλεξε για να τονισει μεσω της επανάληψης την προστυχια και τον αμοραλισμό που επικρατει στο κόσμο των χρηματιστών?

αξιομνημονευτη κ η σκηνή με την ελιά Χαλκιδικής ως γκουρμεδια χλιδής στην αρχη της ταινίας

chris or

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Α αν μιλα για χαλκιδικη θα δω το πρωτο 5'...
Οσον αφορα το γκραβιτι μονο σε εμενα αρεσε απο την παρεα των εξι,παντα μου αρεσε το διαστημα,δυστηχως λογω της καταληξης...δεν μπορω να πω περισσοτερα για να μην χαλαστουν οσοι θελουν να την δουν.Η Σαντρα ομως παιζει φοβερα.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
θα χάσει μία απ' τις πιο εντυπωσιακές ταινίες που έχουν γυριστεί για τη ζωή ανθρώπων στο διάστημα και τι θα συμβεί αν κάτι πάει στραβά.

Υ.Γ.1 Φυσικά αν κάποιος πάει να δει τη συγκεκριμένη ταινία και δε γνωρίζει τι σημαίνει συνθήκες 0-g και ποιες είναι οι επιπτώσεις τους, τι είναι ο ΙSS και πού βρίσκεται, πώς λειτουργεί ο Soyuz κτλ λογικό είναι να θεωρήσει την ταινία χάλια και χάσιμο χρόνου.
ΔΕν θελω να κανω διδακτορικη διατριβη στη φυσικη πριν δω ταινια και δεν με τρελανε. Ωραια τα εφε αλλα δεν ειναι αυτα που με κρατανε καθηλωμενο σε μια ταινια.

Ο λυκος του σκορσεζε ενδιαφερων αλλα μακροσυρτος, ενιωθα πως αν κλεισω τα ματια για 15 λεπτα και τα ξανανοιξω δεν θα χασω τη συνεχεια. Αναγνωριζω ομως στον ντι καμπριο μια αριστη ερμηνεια.

Μια ταινια που μολις ειδα ειναι το 12 angry men του 1958, πολυ δυνατη. Την προτεινω σε οποιον μπορεσει να τη βρει.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
ΔΕν θελω να κανω διδακτορικη διατριβη στη φυσικη πριν δω ταινια και δεν με τρελανε.
Δε χρειάζεται... δες το παρακάτω ρωσικό ντοκιμαντέρ που εξηγεί αρκετά πράγματα που συμβαίνουν στην ταινία.
Ωραια τα εφε αλλα δεν ειναι αυτα που με κρατανε καθηλωμενο σε μια ταινια.
Η μαγεία της συγκεκριμένης ταινίας είναι ότι τα σπέσιαλ εφέ απεικονίζουν τόσο πιστά τη διαστημική πραγματικότητα που μετά από ένα σημείο ξεχνάς ότι πρόκειται για εφέ και νομίζεις ότι παρακολουθείς ένα ντοκιμαντέρ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom