• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Ρε παιδιά δλδ τι μηνυματα περιμενετε να βρειτε σε μια ταινία που εχει ως θέμα ενα ατυχημα στο διάστημα ??
Την ταινια οσοι δεν την εχουν δει, δείτε ΜΟΝΟ σε 3D ---

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ρε παιδιά δλδ τι μηνυματα περιμενετε να βρειτε σε μια ταινία που εχει ως θέμα ενα ατυχημα στο διάστημα ??
Δεν περίμενα να δω κάτι, άρρωστος ήμουν ο άνθρωπος και είπα να μη δω άλλο μπέιζμπολ... Αλλά και ταινίες με αεροπορικά δυστυχήματα στις Άνδεις έχουμε δει και είναι συγκλονιστικές κι ας είναι γυρισμένες μες στο χιόνι, χωρίς εφέ χωρίς τίποτε.

Δεν το έχω δει το Argo, αλλά επειδή πρέπει να είναι αμερικάνικο λέω να το αφήσω για την επόμενη φορά που θα είμαι άρρωστος.

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Δεν περίμενα να δω κάτι, άρρωστος ήμουν ο άνθρωπος και είπα να μη δω άλλο μπέιζμπολ... Αλλά και ταινίες με αεροπορικά δυστυχήματα στις Άνδεις έχουμε δει και είναι συγκλονιστικές κι ας είναι γυρισμένες μες στο χιόνι, χωρίς εφέ χωρίς τίποτε.

Δεν το έχω δει το Argo, αλλά επειδή πρέπει να είναι αμερικάνικο λέω να το αφήσω για την επόμενη φορά που θα είμαι άρρωστος.
Η συγκεκριμένη που αναφέρεις βασιζόταν σε πραγματική ιστορία κ δεν εστίαζε τόσο στο ατύχημα αυτο καθ'αυτο άλλα σε οτι επακολούθησε

Το Gravity επιχείρησε να δώσει στο θεατή την αίσθηση του κενού και τις συνθήκες του διαστήματος και τα κατάφερε άριστα (αν το συγκρίνουμε με άλλες "διαστημικές" ταινίες) --- ξαναλέω οποιος σχεδιάζει να το δεί, μονο σε 3D

miss forty-five

New Member
γεια χαρα!να ριξω κι εγω την αγαπημενη μου ταινια,το mr.nobody 2009,ακαταλληλη για παραπλανημενους ορθολογιστες

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Α πολύ ωραία, αφού βάζουμε τρέιλερ, ιδού και το τρέιλερ της ταινίας που πήρε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ της Αβάνας.

Προσοχή στο 0:34 όπου η νύφη λέει στη μοδίστρα ότι θα παντρευτεί Έλληνα κι αυτή όλο αηδία λέει "Έλληνα; Καλά δε βρήκες κανέναν ξένο από καμιά σοβαρή χώρα; Εκεί έχουν χειρότερη κρίση κι από δω!". Χαχαχα, Σαμαρά το success story έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αβάνας.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Προσοχή στο 0:34 όπου η νύφη λέει στη μοδίστρα ότι θα παντρευτεί Έλληνα κι αυτή όλο αηδία λέει "Έλληνα; Καλά δε βρήκες κανέναν ξένο από καμιά σοβαρή χώρα; Εκεί έχουν χειρότερη κρίση κι από δω!". Χαχαχα, Σαμαρά το success story έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αβάνας.
Έτσι να τα λέμε κι αυτά!
Αν και το success story μας είναι γνωστό ήδη από το 2011 όπου στο Μαρόκο οι κράχτες στα μαγαζιά όταν ακούγαν Έλληνας μας φώναζαν : you no money...so no honey...:D

Πάντως καλό θα ήταν μιας και βάζετε trailer να γράφετε και 2 λόγια για την ταινία...;)

@Yorgos δεν αναφέρομαι σε σένα...εσύ είσαι ο Δανίκας μας!

miss forty-five

New Member
σοβαρη χωρα?δηλαδη αναπτυγμενη χωρα?χωρις οικονομικα προβληματα?σαν αυτες που ξεζουμιζουν αλλους λαους για να εχουν οι ιδιες επαρκεια?ή σαν αυτες που ολα γινονται ηλεκτρονικα,ακομα και η αγορα ενος απλου εισητηριου μμμ και καμια παρεκλιση απο την κοινη γραμμη δεν γινεται αποδεκτη?μαλλον θα πρεπει να κοιταξω και παλι στο λεξικο την "αναπτυξη" και τα παρελκόμενά της.φυσικα ολα αυτα δεν τα γραφω για να υπερασπιστω την ελλαδα και τη νοοτροπια της,αλλα για να υπογραμμισω τις ελλειψεις των χωρων που (αυτο)θεωρουνται εξελιγμενες και λειτουργικες.

miss forty-five

New Member
Πάντως καλό θα ήταν μιας και βάζετε trailer να γράφετε και 2 λόγια για την ταινία...;)

το μιστερ νομποντι εχει να κανει με τις επιλογες της ζωης μας και τις συνεπειες τους...αφηνει χωρο για αρκετα συμπερασματα,τοσο για την αντιληψη μας περι χρονου οσο και για θεματα συναισθηματικης φυσεως,με την κλασσικη μεν,αληθινη δε,καταληξη οτι love conquers all...θα μπορουσε κανεις να πει οτι θιγει και το υπαρξιακο,απο πού ερχομαστε,γιατι ερχομαστε και πού στο γερο-λυκο πηγαινουμε....και τελικα:ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ?
το addiction πραγματευεται τοσο το θανατο οσο και την προσωπικη μας απελευθερωση...προσωπικα αυτες οι 2 ταινιες ειναι με εχουν ψιλοστιγματισει,μαζι με μια τριτη,the exterminating angel του 1962,την οποια ειναι λιγο δυσκολο να την περογραψω,γιατι ειναι απο τις πιο "ακουσμενες" ταινιες που εχω δει...αφηνουν χωρο για πολλες ερμηνειες...και φυσικα η ερμηνεια που δινει κανεις σε καποια ταινια ειναι ο δικος του καθρεφτης...ειναι ταινιες που αν τις δεις μετα ξανα μετα απο 2 ή 3 χρονια υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να βγαλεις καινουριο συμπερασμα,γιατι πολυ απλα εσυ ο ιδιος εχεις αλλαξει/εξελιχθει/μεγαλωσει :)

Last edited by a moderator:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ευτυχώς είχα βρογχίτιδα στο κρεβάτι και οι εναλλακτικές ήταν μπέιζμπολ (όχι άλλο κάρβουνο), μια ανάλυση για τη σχέση Μαρξ και Χοσέ Μαρτί (πρέπει να είναι η ίδια με τη σχέση yorgos και φοξ τροτ = ΚΑΜΙΑ), ένα τηλεοπτικό μάθημα σκάκι κι ένα σόου με φολκλορική μουσική από το Γουαντάναμο (που να τους έβαζαν στο στρατόπεδο Δ τους "τραγουδιστάς" και να τους κάνανε βασανιστήρια οι γιάνκηδες, ανυπόφοροι ήταν), οπότε δε θεωρώ ότι έχασα το βράδυ μου..
Moυ έχουν συμβεί και χειρότερα...
Νοσοκομείο, να μη με πιάνει ύπνος λόγω των θεραπειών, μου χουν φέρει λαπτοπ , στικάκι με ταινίες και να είμαι αναγκασμένος να δω το " Ηurt locker" ( μου ειχαν πει οτι ηταν και βραβευμένο).
Μάπααααα......
Ναι τεχνικά άρτιο που λεει κι ο Σωκράτης, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Αν εξαιρέσεις βέβαια την χονδροειδέστατη προπαγάνδα.
Γενικότερα, στις ταινίες , όπως και στα βιβλία , εμπιστεύομαι την κρίση φίλων.

LIDA

Member
Χθες απόλαυσα πραγματικά το American Hustle (χρησιμοποιώ τον πρωτότυπο τίτλο απορρίπτοντας τον ελληνικό «Οδηγός Διαπλοκής», που το κάνει να φαίνεται συνέχεια του περσινού «Οδηγού Αισιοδοξίας» του ίδιου σκηνοθέτη με το ίδιο περίπου -εξαιρετικό- καστ).

Το είδε κανείς άλλος να σχολιάσουμε κομμώσεις;

χαχχαχα! Το είδα εγώ!!! Τι να σας πω... δεν θα το ψηφιζα για καλύτερη ταινια. Ναι εντάξει ήταν καλό το καστ, ναι σε προδιαθέτει μετά να ψάξεις την ιστορία μια και στηρίζεται σε κάτι αληθινό.Αλλά μέχρι εκεί...Με κούρασε!

Επίσης, το gravity θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλήσαντες...Βαρετή όσο δεν πάει...Αφού έγινε η Μπούλοκ Τζακ Νόρρις τα κατάφερε να φτάσει στη γη...

Όσο για το Λύκο της wall street, έξυπνη ταινία του Σκορτέζε, παλι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σας παραθέτω και το σχετικό link με κάποιες λεπτομέρειες.
http://flix.gr/news/true-or-false-diabaste-thn-alhtheia-gia-ton-pragma.html
Μην το διάβασετε αν δεν το έχετε δει...Εξαιρετικός ο Ντι Κάπριο, δεν λέω...3 όμως ώρες ταινία και δεν με κράτησε...

Το 12 χρόνια σκλάβος τωρα καταπιάνεται μεν με μια ενδιαφέρουσα εποχή αλλά δεν είναι κάτι πρωτότυπο...Εχουν χιλιοπαιχτεί ταινίες.

Και έρχομαι στις καλύτερες κατ΄εμέ...Το Dallas Buyers Club, με ένα φοβερό Μαθιου, ο οποίος αξίζει για μένα το χρυσό αγαλματάκι..Υποδύεται έναν ομοφοβικό μάτσο Τεξανό, που όταν μαθαίνει ότι είναι οροθετικός, με μονάχα έναν μήνα ζωής μπροστά του αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν τρανσέξουαλ (Τζάρεντ Λίτο). Και οι δυο υποβλήθηκαν σε εξαντλητική απώλεια βάρους για να υποδυθούν τους ρόλους τους. Επίσης, ο Λίτο καταπληκτικός και αγνώριστος.. Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα και θεωρώ αρκετά επίκαιρο..

Και τέλος, το Her, σας προτείνω να τη δείτε!!!Είναι μια παράξενη ταινία, που αφορά σε μια διαφορετική ρομαντική ιστορία " αγάπης" στο σύγχρονο κόσμο και θίγει τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να μας απομονώσει ή να μας φέρει πιο κοντά.
Πολύ ωραίο και πρωτότυπο σενάριο και οφείλω να ομολογήσω ότι με προβλημάτισε αρκετά...
Ίσως για μένα η καλύτερη από όλες..Με εξαιρετική μουσική

Φυσικά δεν έχω δει το Captain Philips και το Philomena.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom