Nikos86
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Στον χρονο!
Αρχισα να βλεπω αμερικανικη σταντ απ κομεντι πριν μερικες μερες. Δεν ειχα ξαναασχοληθει με το θεμα. Ολα θα τα βρειτε στην πλατφορμα του Νετφλιξ. Ειδα Κεβιν Χαρτ, Ντειβιντ Σαπελ, Κρις Ροκ, Ριτσαρντ Πραιορ, Κρις Τακερ και Τζερι Σαινφελντ. Μου αρεσαν πιο πολυ ο Κρις Ροκ και ο Τζερι Σαινφελντ και λιγακι ο Ντεινιντ Σαπελ σε ενα απο τα τρια σοου του που ειδα. Τον Ριτσαρντ Πραιορ που θεωρειται ο μεγαλυτερος ολων των εποχων, να πω την αληθεια δεν πολυαντιληφθηκα το χιουμορ του. Αναφερεται και σε μια αλλη εποχη και σε πραγματα που δεν πολυκατεχω, γι' αυτο μαλλον. Γιατι κρυος δεν μου φανηκε. Ο Κρις Τακερ μου εκανε λιγο σαν ο μαυρος Τζιμ Καρει, πολυ γκριματσα και μιμησεις , ενταξει καποια ηταν πετυχημενα αλλα τιποτα σπουδαιο, πολυ ανωδυνο χιουμορ. Ο Κρις Ροκ μου αρεσε πολυ, καταπιανεται με ευαισθητα θεματα οπως οι φυλετικες διακρισεις, πεταει ωραιες ατακες και εχει αυτο το νεγρικο στυλ που μου αρεσει. Ο Τζερι Σαινφελντ μου εκανε πιο μεγαλη εντυπωση απ' ολους. Χωρις να ειναι αθυροστομος, χωρις να καταπιανεται με ευαισθητα θεματα (που ειναι το ψωμι ενος κωμικου) ξερει πως να πει το αστειο. Θεος! Δεν περιμενα ποτε πως θα μου αρεσε ενας τετοιος κωμικος μιας και το πολιτικαλι κορεκτ ανωδυνο χιουμορακι δεν ειναι του στυλ μου!
Καποιες σημειολογικες παρατηρησεις πιθανον και λανθασμενες μιας και η ενασχοληση μου ειναι ολιγοημερη. Καταλαβα γιατι δεν μου αρεσει ο Φισφης και αλλου τετοιου ειδους κωμικοι που δεν θυμαμαι το ονομα τους. Μου φανηκαν αποτυχημενες απομιμησεις του Σαινφελντ. Προτιμω τον Λαμπροπουλο που ειναι πιο στη δικη του φαση, καφρος ζαμαν φου που λεει τις δικες του μπουρδες και ξερει πως απευθυνεται σε ελληνικο κοινο κι ας μην ειναι ουτε αυτος ιδιαιτερα ταλαντουχος. Το νεγρικο χιουμορ μου θυμισε πιο πολυ το ελληνικο μιας και παιζει με το στοιχειο της υπερβολης που ειναι στοιχειο μεσογειακου χιουμορ και εχει αυτο το φολκλορ στοιχειο σαν του Καραγκιοζη που εχουμε και μεις οι Ελληνες! Το χιουμορ του Τζερι (που ειναι λευκος) μου φανηκε πιο αγγλοσαξονικο. Οχι πως ειμαι σιγουρος πως ξερω τι ειναι αγγλοσαξονικο αλλα εχω την αισθηση πως ειναι πιο φλεγματικο και πνευματωδες. Πιο ετοιμολογο τυπου Τσωρτσιλ το εχω στο μυαλο μου.
Καλα καθηστε να ασχοληθω λιγο παραπανω και θα σας πω για το ρολο του χιουμορ στην κοινωνικη ζωη των μειονοτητων στην αμερικη, την διαφορετικοτητα στον τροπο εκφρασης του χιουμορ αναλογα με την μειονοτητα αλλα και την κοινωνικη ταξη στην οποια ανηκεις αλλα και τις γενικες διαφορες του ανατολικοαμερικανικου χιουμορ με το δυτικοαμερικανικο!
Καποιες σημειολογικες παρατηρησεις πιθανον και λανθασμενες μιας και η ενασχοληση μου ειναι ολιγοημερη. Καταλαβα γιατι δεν μου αρεσει ο Φισφης και αλλου τετοιου ειδους κωμικοι που δεν θυμαμαι το ονομα τους. Μου φανηκαν αποτυχημενες απομιμησεις του Σαινφελντ. Προτιμω τον Λαμπροπουλο που ειναι πιο στη δικη του φαση, καφρος ζαμαν φου που λεει τις δικες του μπουρδες και ξερει πως απευθυνεται σε ελληνικο κοινο κι ας μην ειναι ουτε αυτος ιδιαιτερα ταλαντουχος. Το νεγρικο χιουμορ μου θυμισε πιο πολυ το ελληνικο μιας και παιζει με το στοιχειο της υπερβολης που ειναι στοιχειο μεσογειακου χιουμορ και εχει αυτο το φολκλορ στοιχειο σαν του Καραγκιοζη που εχουμε και μεις οι Ελληνες! Το χιουμορ του Τζερι (που ειναι λευκος) μου φανηκε πιο αγγλοσαξονικο. Οχι πως ειμαι σιγουρος πως ξερω τι ειναι αγγλοσαξονικο αλλα εχω την αισθηση πως ειναι πιο φλεγματικο και πνευματωδες. Πιο ετοιμολογο τυπου Τσωρτσιλ το εχω στο μυαλο μου.
Καλα καθηστε να ασχοληθω λιγο παραπανω και θα σας πω για το ρολο του χιουμορ στην κοινωνικη ζωη των μειονοτητων στην αμερικη, την διαφορετικοτητα στον τροπο εκφρασης του χιουμορ αναλογα με την μειονοτητα αλλα και την κοινωνικη ταξη στην οποια ανηκεις αλλα και τις γενικες διαφορες του ανατολικοαμερικανικου χιουμορ με το δυτικοαμερικανικο!
Last edited: