fotast
Member
Να συμπληρώσω ότι για το "Spy who fell to earth" υπάρχει και ταινία στο Netflix με τίτλο "The angel".Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.Θα γραψω για μερικα ντοκιμαντερ που ειδα ακομα. "Trump an american dream" δεν ειναι κακο, βλεπεται αρκετα ευχαριστα και ξεδιπλωνεται ευχαριστα το πως ο Τραμπ εφτασε να γινει προεδρος των ΗΠΑ. Ειναι τεσσερα επεισοδια.
Το "room 2806". Ειναι ντοκιμαντερ που αναφερεται στην γνωστη υποθεση με τον Στρος Καν. Δεν μου πολυαρεσε, δειτε το μονο αν δεν ξερετε πολλα απο την υποθεση ή αν σας ενδιαφερει πολυ σαν υποθεση αλλα και παλι δεν λεει και πολλα.
Το "Get me Roger Stone" αρκετα ενδιαφερον. Αναφερεται στον συμβουλο του Τραμπ και απο τα βασικα μελη της καμπανιας του. Βασικα το σημαντικοτερο μαζι με τον Στιβ Μπανον απ' οσο ξερω.
Το "Spy who fell to earth" αναφερεται στον δισεκατομμυριουχο αιγυπτιο και πρακτορα των μυστικων υπηρεσιων του Ισραηλ, Ασραφ Μαρουαν. Ενταξει τωρα με την καραντινα βλεπεται και αυτο.
Το 'Our Godfather' που αναφερεται στην ζωη του Τομασο Μπουσκετα ενος μαφιοζου που εγινε ο μεγαλυτερος καταδοτης της μαφιας στην ιστορια. Επ' ευκαιριας εψαξα και καποια πραγματα για την μαφια που δεν τα ηξερα. Αυτο μου αρεσε περισσοτερο γιατι βρηκα ευκαιρια να ψαξω πραγματα αλλα ειναι και αρκετα ωραιο. Δεν αναφερονται στο ντοκιμαντερ και ειναι ασχετα με την υποθεση του ντοκιμαντερ οποτε δεν ειναι σποιλερ να τα μοιραστω μαζι σας. Θα σας τα πω εντελως επιγραμματικα να μην σας κουραζω. Η μαφια ειχε ψιλοδιαλυθει επι Μουσολινι με επικεφαλη στον πολεμο εναντιον της μαφιας εναν αστυνομικο διοικητη τον Τσεζαρε Μορι, ο οποιος ηταν πολυ σκληρος και ειχε φυλακισει 11.000 ατομα στην Σικελια χωρις δικες χωρις τιποτα! (Και αθωους? Ποιος ξερει?). Ενταξει πως ο Μουσολινι τους ειχε κυνηγησει το ηξερα, πως οι μαφιοζοι δεν τα πηγαιναν καλα ουτε με τους κομμουνιστες το ηξερα κι αυτο. Αυτο που δεν ηξερα ειναι πως προς το τελος του δευτερου παγκοσμιου πολεμου οι συμμαχοι τους χρησιμοποιησαν για να επηρεασουν εξελιξεις στην γειτονα χωρα και ουσιαστικα αυτοι ηταν που τους ξαναεβαλαν στο παιχνιδι!
Ααα και ενα αλλο που ειχα δει πριν καποιο καιρο και δεν θυμαμαι αν το προτεινα, το "unabomber in his own words". Aυτο ειναι το ντοκιμαντερ γιατι εχει και δραματοποιημενο που μου εχουν πει πως δεν ειναι τοσο καλο. Εχει να κανει με τον Τεντ Καζινσκι εναν απο τους πιο κατζητουμενους βομβιστες στις ΗΠΑ. Εναν πανεξυπνο τυπο που θα μπορουσε να κανει καριερα ως ακαδημαικος αν θυμαμαι καλα και πως κατεληξε βομβιστης. Καταπληκτικο, 4 επεισοδια, αυτο μου αρεσε πιο πολυ απ' ολα!