katkats
Moderator
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν. Αμερική
Οικογενειακές ιστορίες, ιεροσυλε!αληθινές ιστορίες του ALPHA
Οικογενειακές ιστορίες, ιεροσυλε!αληθινές ιστορίες του ALPHA
Αυτό.Είδα δυο αμερικάνικες ταινίες:
Εεεε! Μα ερχονται οι κουβανοι και μας κλεβουν τον τηλεοπτικό πολιτισμο!Οικογενειακές ιστορίες, ιεροσυλε!
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, πραγματικά απαράδεκτος.Οικογενειακές ιστορίες, ιεροσυλε!
Ότι πρέπει για θερινό.Είδα δυο αμερικάνικες ταινίες:
To "Blockers" με τον Mark Wahlenberg
ήταν κωμωδία και μ' έκανε να ΓΕΛΑΣΩ
Είδα δυο αμερικάνικες ταινίες:
1. Στην Ελλάδα θα λέγεται "Η συμμορία των 8" απ' ό,τι κατάλαβα. Εντάξει, δεν είχα και ιδιαίτερες απαιτήσεις από αμερικάνικη ταινία και ειδικά με τη Σάντρα Μπούλοκ που "υποδύεται" (ηθοποιία επιπέδου "αληθινές ιστορίες του ALPHA, ως συνήθως) μια τύπισσα που βγαίνει από τη φυλακή, μαζεύει κάτι άλλες τύπισσες και κάνουν μια ληστεία. Προβλέψιμη εξέλιξη (αμερικάνικη ταινία είναι, άρα τα κατάφεραν, τι έκπληξη), χαζό σενάριο, μηδέν ανατροπές, αμερικάνικος κινηματογράφος στο βλακωδέστερό του, ούτε το Met δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν. Είχα δει μια αντίστοιχη με τον Κλούνεϊ (μάλλον συνδέονται), αλλά αυτή ήταν ακόμη βλακωδέστερη. Ανάξια λόγου.
2. To "Blockers" με τον Mark Wahlenberg, δεν ξέρω πώς λέγεται στην Ελλάδα. Ανάλαφρη κωμωδία με θέμα τρεις γονείς που μαθαίνουν ότι τη νύχτα του χορού αποφοίτησης οι κόρες τους έχουν συμφωνήσει να χάσουν την παρθενιά τους και προσπαθούν να το αποσοβήσουν. Περίμενα μια χαζομαρίτσα με λίγο γέλιο (παίζει κι ο Marky Mark, ούτε και ήξερα ότι κάνει τον ηθοποιό) και πολλή βαρεμάρα και τελικά είδα μια χαζομαρίτσα που με έκανε να κλαίω από τα γέλια και δεν του το είχα. Είχε και τα κακά της η ταινία (αυτά με τις χαζομάρες των fraternities ποτέ δεν τα κατάλαβα), αλλά ας σταθούμε στο σημαντικό: ήταν κωμωδία και μ' έκανε να ΓΕΛΑΣΩ, ήταν απρόβλεπτη, ανθρώπινη και μ' αιφνιδίασε ευχάριστα, γελάσαμε πραγματικά πολύ. Πολύ καλή προσπάθεια.
Την είδα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην Αβάνα (ναι υπάρχει και τέτοιο και την επόμενη εβδομάδα έχει και κυπριακό κινηματογράφο σας πλεροφορώ!).Τις προάλλες είδα την καινούρια ταινία του Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος" ή κάπως έτσι.
Εγώ βασικά ακολούθησα την παρέα με σκοπό να κράξω, μιας και δεν είμαι φαν του παλικαριού και όντας βέβαιος ότι θα είναι πατάτα. Τελικά η ταινία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και καμία σχέση με τον Παπακαλιάτη που ξέραμε.
Πέρασε ευχάριστα το βράδυ αν και δεν είναι δα και κανένα έπος.
Αξιοσημείωτη η παρουσία της ξανθιάς Σουηδέζας. Μπράβο Χριστόφορε.
Τι προτείνεις; Να τη βομβαρδίσουμε; Να τους κάνουμε τα ίδια για κάτι που αποφάσισε ένας θεόμουρλος με μουστάκι; Χώρα Ισπανία γιατί να υπάρχει που έκανε τα τρισχειρότερα επί αιώνες κι όχι για ελάχιστα χρόνια σε εκατονταπλάσια έκταση; Δεν είναι έτσι οι χώρες και δε φταίνε οι κάτοικοί τους, όπως δε φταίω κι εγώ αν έπαθε αμόκ ο Μεγαλέξανδρος κι έσφαξε/έκαψε τη μισή Ασία. Η Γερμανία αν μη τι άλλο στην παιδεία της μαθαίνει τα παιδιά της ορθώς το τι ευθύνη έχει, σε αντίθεση με άλλους που ηρωποιούν μαζικές σφαγές, "γενναίες κατακτήσεις" και "ανακαλύψεις".Μια γνωμη για το γιο του Σαουλ. Πιστευω πως ειναι το αριστουργημα της δεκαετιας που ζουμε.Δεν θυμαμαι να εχω δει καλυτερη ταινια τα τελευταια 5 χρονια. Τεχνικα πρωτοτυπη και αψογη πανω σε θεμα που εχει αναφερθει στο σινεμα.Ομως πρωτη φορα δινετε με τετοιο τροπο. Ακραια ρεαλιστικη χωρις να σοκαρει με στημενες σκηνες αιματος και απελπισιας .Ακολουθεις τον κεντρικο ηρωα και νιωθεις πως και εσυ εισαι μεσα στους θαλαμους μεσα στον θανατο και στον χαμο.Καθε στιγμη σκεφτεσαι πως και γιατι πεθαναν τοσοι ανθρωποι αδικα.Προσωπικα μετα την ταινια προσπαθησα να ηρεμησω σκεφτομενος πως ειναι δυνατον να υπαρχει ακομη και σημερα χωρα που λεγεται Γερμανια.Οσο και αν ειναι ακραιο αυτο που θα πω νομιζω πως ειναι υβρις για τους νεκρους των στρατοπεδων συγκεντρωσης η σημερινη υπαρξη και ακομη περισσοτερο η θεση της Γερμανιας σημερα κατι που και στην ταινια αφηνεται να νοηθει μεσα απο την φρικη των κρατουμενων