• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
@Yorgos αυτές οι ταινίες (ή κάποιες από αυτές) μπορούν να βρεθούν και με ελληνικούς υπότιτλους? Ή αγγλικούς?
Για ελληνικούς δεν ξέρω. Με αγγλικούς έχω βρει πολλές, σχεδόν όλες τις γνωστές, άλλωστε με τέτοιους πηγαίνουν στα διεθνή φεστιβάλ. Το Havana Blues για παράδειγμα (εκπληκτική ταινία) και το Dioses Rotos, στα Αγγλικά τα βρίσκεις πανεύκολα.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Οπότε με βλέπω να ξεκινάω εντατικά μαθήματα.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Πρόγραμμα το φεστιβάλ έχει βγάλει ;
Και στο λινκ που έβαλα εγώ, αλλά και στο ποστ του hydronetta πιο πάνω, θα δεις ποιες ταινίες θα προβληθούν.
Περισσότερες πληροφορίες:
Studio New Star art cinema, Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής, Αθήνα
τηλ. 2108640054

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΠΕριμένω εντυπώσεις αγαπητοί. Και συγκριση με τον... Αγγελόπουλο (είπα το όνομά του και κοιμήθηκα).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Aυτός που μιλάει στις 9/1 για όποιον δεν το κατάλαβε, είναι ο γιος του Ραούλ. Ευκαιρία να δείτε το φημολογούμενο νέο τσάρο της οικονομίας από κοντά...

Δε βλέπω πουθενά το paginas del diario de mauricio και άλλες πολλές. Σε αυτό το πρόγραμμα είναι πιο κομματικές οι επιλογές...

chrisbd

Member
Στην Ελλάδα ο γιος του Ραούλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, για να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει στην Αθήνα η New Star, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα από 8 έως 14 Ιανουαρίου, με αφορμή την επέτειο των 56 χρόνων της κουβανικής επανάστασης, θα παρουσιαστεί η ελληνική έκδοση του βιβλίου «Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου», την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιανουρίου, στο Αλκυονίς New star art cinema (Ιουλιανού 42 - 46, πλ. Βικτωρίας, Αθήνα).

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν είναι μηχανικός και ερευνητής σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, και θα δώσει διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (13/1), ενώ θα επισκεφθεί ιστορικούς χώρους και Μουσεία, μεταξύ των οποίων η γέφυρα του Γοργοπόταμου, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, το Μουσείο Μακρονήσου, το Μουσείο Θερμοπυλών, το Χάνι της Γραβιάς κ.ά. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει, επίσης, επισκέψεις σε Ηράκλειο, Άργος, Ναύπλιο, Λαμία, Επίδαυρο.

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο Studio εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, παρουσία του Αλεχάντρο Κάστρο, ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία «Kangamba» (2008), με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και ο ίδιος.

Συνέχεια http://www.naftemporiki.gr/story/898947/stin-ellada-o-gios-tou-raoul-kastro-alexantro-kastro-espin

JohnyE

Member
  • SUITE HABANA
Μεγάλη αδυναμία η συγκεκριμένη. Κλασική περίπτωση κουβανικής ταινίας (δηλαδή απίστευτα επικριτική προς την κυβέρνηση, δε νομίζω να υπάρχει χώρα στον κόσμο με επικριτικότερο κινηματογράφο), αλλά έχει 2 ιδιαιτερότητες: α) είναι χωρίς λόγια β) είναι μικρού μήκους, γύρω στα 45'/ Φανταστικές λήψεις, ακολουθεί τη ζωή 5 φτωχών Κουβανών, μιλάμε για ντοκιμαντέρ. Πολύ δυνατή ταινία και καθόλου "βαριά".
85 λεπτά είναι ρε συ...

Edit by spor_os

Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναι ε ; Περνάνε γρήγορα τα άτιμα...

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Nightcrawler
Ένας άνεργος προσπαθεί ανεπιτυχώς να βρει δουλειά μέχρι που αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα ιδιότυπο είδος αστυνομικού ρεπορτάζ, στόχος να εξασφαλίσει αποκλειστικότητες με βία και αίμα ώστε να τις πουλήσει σε κάποιο κανάλι, μέχρι που μπορεί όμως να οδηγήσει η φιλοδοξία και η δίψα για χρήμα;
Η ταινία κινείται σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς και ο Jake Gyllenhaal στο ρόλο του ολίγον σάικο Lou Bloom δίνει ρέστα επιβεβαιώνοντας την προσωπική μου αίσθηση οτι αυτό το αγόρι εκτός από εμφάνιση έχει και ταλέντο. Μάλιστα για να πετύχει αυτό το creepy look έχασε 13 κιλά, αλλά το αποτέλεσμα νομίζω τον δικαίωσε!

The Imitation Game
Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο που αφορά τη ζωή του χαρισματικού μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ, ο οποίος μεταξύ άλλων κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου να αποκωδικοποιήσει τη μηχανή Enigma μέσω της οποίας το Γερμανικό Ράιχ κρυπτογραφούσε όλες τις επικοινωνίες του.
Η ταινία σίγουρα έχει ενδιαφέρον γιατί πραγματεύεται -πέρα από τη συμβολή του Τούρινγκ στο ''σπάσιμο'' της Enigma- στο πόσο άδικα αντιμετωπίστηκε αυτός ο ιδιοφυής άνθρωπος λόγω της ομοφυλοφιλίας του.
Βασικά όποιος θέλει να μάθει 5 πράγματα ο γούγλης είναι φίλος μας!
Εκεί που θα σταθώ όμως είναι στην ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ερμηνεία του Benedict Cumberbatch!!!
Ο άνθρωπος είναι απίστευτος πραγματικά, όχι οτι δεν το περίμενα αλλά ειλικρινά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, είμαι σίγουρη πως αν αυτή η ταινία ξεχωρίσει στα μελλοντικά Όσκαρ το οφείλει σε τεράστιο βαθμό στην καθηλωτική αυτή ερμηνεία!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
The Imitation Game
Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο που αφορά τη ζωή του χαρισματικού μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ, ο οποίος μεταξύ άλλων κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου να αποκωδικοποιήσει τη μηχανή Enigma μέσω της οποίας το Γερμανικό Ράιχ κρυπτογραφούσε όλες τις επικοινωνίες του.
Η ταινία σίγουρα έχει ενδιαφέρον γιατί πραγματεύεται -πέρα από τη συμβολή του Τούρινγκ στο ''σπάσιμο'' της Enigma- στο πόσο άδικα αντιμετωπίστηκε αυτός ο ιδιοφυής άνθρωπος λόγω της ομοφυλοφιλίας του.
Βασικά όποιος θέλει να μάθει 5 πράγματα ο γούγλης είναι φίλος μας!
Εκεί που θα σταθώ όμως είναι στην ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ερμηνεία του Benedict Cumberbatch!!!
Ο άνθρωπος είναι απίστευτος πραγματικά, όχι οτι δεν το περίμενα αλλά ειλικρινά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, είμαι σίγουρη πως αν αυτή η ταινία ξεχωρίσει στα μελλοντικά Όσκαρ το οφείλει σε τεράστιο βαθμό στην καθηλωτική αυτή ερμηνεία!
Για πολλοστή φορά συμφωνούμε χιχι!τα είπες όλα...
Από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς,η πλοκή,η σκηνοθεσία και πάνω απ όλα η συγκλονιστική ερμηνεία του Βenedict Cumberbatch!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ειδα το "Fury" με τον Μπραντ Πιτ:Ταινία που εκτυλίσσεται στα τέλη του Β Παγκόσμιου Πολέμου και αναφέρεται στον ηρωισμό μιάς ομάδας αμερικανών στρατιωτών μέσα σ ενα τανκ.Προβάλλεται πολύ και υπερ του δέοντος θα έλεγα η ωμότητα και η αγριότητα του πολέμου μ εναν Μπραντ Πιτ αναπόφευκτα σκληροτράχηλο αλλά και με την ανθρώπινη του πλευρά...
Ενώ σαν ηθοποιός γενικά μου αρέσει και με βάση κριτικές που είχα διαβάσει περίμενα το κάτι παραπάνω δεν το είδα στην ταινία.Πολλά στοιχεία υπερβολής ,τραβηγμένο από τα μαλλιά σε πολλά σημεία...

Την ίδια μέρα είδα το"Αrgo"(δεν το είχα δει στον καιρό του) όπου κι εκεί οι ήρωες Αμερικάνοι με επικεφαλής έναν πολύ καλό ερμηνευτικά Μπεν Αφλεκ σώζουν ομήρους στην Τεχεράνη.Ακόμα είμαι με την απορία γιατί αυτή η ταινία πήρε Οσκαρ;;καλύτερης ταινίας;;η σκηνή στο τέλος με τα ιρανικά περιπολικά να καταδιώκουν το αεροσκάφος με τους αμερικάνους στο έδαφος!!και να μην μπορουν να το σταματήσουν να μην μπορουν να κάνουν τίποτε είναι υπερβολική για να μην πω γελοία.

"Η αγάπη είναι παράξενη"Αμερικάνικη αρκετά καλή ταινία με ζευγάρι ομοφυλοφίλων ανδρών.Το δίδυμο Τζον Λιθγκον και Αλφρεντ Μολίνα δίνουν αξιοπρεπέστατες και πειστικότατες ερμηνείες.Συμβίωση...γάμος και συνακόλουθα προβλήματα λόγω της μη αποδοχής του γεγονότος...οικονομικά αδιέξοδα,συγκρούσεις οικογενειακές κλπ .Βαθειά ανθρώπινη χωρίς να γίνεται γλυκανάλατη.
Εκείνες τις μέρες είδα και την περσινή "Ζωή της Αντελ"για την οποία τόσος ντόρος είχε γίνει πέρσι ..με την εξαιρετική Αντελ Εξαρχόπουλος του γαλλου τυνήσιου Αμπνουλατιφ Κεσις και έτυχε να δω και στην Νεριτ το"Τα παιδιά είναι εντάξει"του 2010. Τρεις ταινίες που έχουν να κάνουν με ομοφυλοφιλικά ζευγάρια με τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις!και οπτικές.
Η Ζωή της Αντελ παρά τό ότι κρατάει σχεδόν 3 ώρες δεν με κούρασε καθόλου.
Τι να πρωτοπω..θίγει πολλά θέματα και όχι μόνο το λεσβιακό το οποίο βέβαια προβάλλεται πάρα πολύ,αυτό που κυριαρχεί στην ταινία είναι το πάθος και ο έντονος ερωτισμός των δύο γυναικών με πολλές σκηνές στα όρια του πορνό θα ελεγα..Ακρως αισθησιακή ταινια που όμως δεν μένει μόνο εκεί,μέσα από την λεσβιακή σχέση απορρέουν πολλά θέματα υπαρξιακής αναζήτησης,ενδοοικογενειακών σχέσεων,κοινωνικών και ταξικών διαφορών κλπ με μιά πολύ καλή σκηνοθεσία ,φωτογραφία,πλάνα!πολλά κοντινά όπου αποτυπώνεται και σε διαπερνά το συναίσθημα που βιωνουν οι πρωταγωνίστριες ειδικά η Αντελ.
"Τα παιδιά είναι εντάξει"με τις εξαιρετικές Τζούλιαν Μουρ και Ανετ Μπενινγκ με άλλη προσέγγιση στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.Παντρεμένο ζευγάρι γυναικών με τα έφηβα παιδιά τους και τα προβλήματα της οικογένειας όταν τα παιδιά αποφασίζουν να γνωρίσουν τον πατέρα τους.Τα ανάλογα προβλήματα όπως με οποιαδήποτε άλλη συμβατική οικογένεια θα συνέβαινε κάτι ανάλογο αν πχ μάθαινε το παιδί ότι ο μπαμπας είναι κάποιος άλλος;; οι συγκρούσεις όταν στην δομημένη ήδη οικογένεια μπαινει τρίτο και σημαντικό πρόσωπο...η απιστία και η ζήλεια...υπάρχει πραγματική αγάπη που θα υπερνικήσει τα εμπόδια;;και αν ναι ποιά η θέση των εφήβων απέναντι στις μαμάδες;;στην οικογένεια δηλ στην οποία μεγάλωσαν;;
Πάρα μα πάρα πολυ καλή ταινία που ενώ ήταν υποψήφια για όσκαρ νομίζω δεν πήρε τίποτε,εγείρει πολλές συζητήσεις και θέτει καιρια ερωτήματα στα οποία δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις.
Και μιά και ανέφερα την Τζουλιαν Μουρ την είδα στην καινούργια ταινία "Still Alice"οπου δίνει οσκαρική ερμηνεία στο ρόλο μιάς γλωσσολόγου η οποία παθαινει μιά μορφή Αλτσχάιμερ.Κοινωνική πολυ τρυφερη ,συγκινητική,οικογενειακή,
δεσμοί οικογένειας και αντιμετωπιση ενος τόσο σοβαρού θέματος υγείας.

Οσο για τον"Νυχτερινό Ανταποκριτή"(βρε Νedela έδωσες τον τίτλο στα αγγλικά και δεν το κατάλαβα χιχι για να το σχολιάσω πιο πάνω) .Iσως είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια και περίμενα κατι παραπάνω δεν ξέρω σαν ταινία οκ καλή δεν ξετρελλάθηκα,η ερμηνεία του πρωταγωνιστή πολύ καλή!αυτός στηρίζει την ταινία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom