Κεφαλονιά Κεφαλονια,καλυτερα δεν γινεται!

Ostvarivanje

Member
Μπες στο booking , κάτι έχει, σε λογικές τιμές για την περιοδο που θες, , δες για έξω από τα κέντρα, που είναι πιο ήρεμα και πιο φθηνά τα σπίτια, το ίδιο είναι από τιμές.

Εγώ ήμουν για 15 μέρες στη Κεφαλονιά, είναι γεμάτο από κάθε καρυδιάς καρυδι Σέρβοι, Σκωτσέζοι, Γάλλοι κλπ.

Γεμάτο το Αργοστόλι, πολυς κόσμος στο Ληξουρί, οπως και στον Πόρο και την Σκάλα, γενικά έχει πολυ κόσμο :)
Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή γίνεται πανικός από κόσμο ε; Τώρα θα ξεκινήσω τα τηλέφωνα να δούμε πού βρισκόμαστε
Εσύ αυτές τις 15 ημέρες που έμενες;

Γενικά το Αργοστόλι δεν παιζόταν από κόσμο. Καθημερινά 2 -4 κρουαζιερόπλοια τις ίδιες ώρες . Στο ληξούρι πολύ καλλίτερη εικόνα αν και αρκετός κόσμος. Οι τιμές εστίασης - σπίτι- δεν πληρώνω πολύ καλλίτερες στο Ληξούρι όπως και η ποιότητα κατά την κρίση μου. Όσο για παραλίες όλη η Κεφαλονιά είναι μια παραλία. Άφθονες όπου και να πας, αλλά οι περισσότερες στην περιοχη του Ληξουρίου.

Ostvarivanje

Member
Μπα όχι δεν πήγαμε και γιατί δε βρίσκαμε καταλύματα Αργοστόλι και Ληξούρι που θέλαμε αλλά και δεν μπορούσα να λείψω στις αρχικές ημερομηνίες. Τώρα σκεφτόμαστε από Τετάρτη για καμιά εβδομάδα βόρεια Πελοπόννησο

Nik1981

Member
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
Ξάδερφος της κοπέλας μου βρήκε δωματιο στο Απολλωνιον στο Ληξούρι και θα μείνει 1 βδομάδα αλλά γενικά είναι δύσκολο να βρεις τέτοια εποχή

Ostvarivanje

Member
Πλέον επειδή πρέκυψε και ένα πρόβλημα και έπρεπε σήμερα να φύγουμε για διακοπές αλλά θα το καθυστερήσουμε λίγο παραπίσω, 2-3 μέρες θα είναι λίγος ο καιρός για Κεφαλονιά και το αφήσαμε για του χρόνου αν όλα πάνε καλά

Ostvarivanje

Member
Καλησπέρα και από εμένα και για να μην ανοίγω καινούριο θέμα θέλω να κάνω κάτι ερωτήσεις για την Κεφαλονιά.
Σκεφτόμαστε να πάμε το Πάσχα Αργοστόλι (ή από Σάββατο του Λαζάρου μέχρι Μεγάλη Πέμπτη ή από Δεύτερη μέρα του Πάσχα και μετά για 4-5 μέρες).
Πριν μερικές μέρες είδα μια ανάρτηση σε ένα γκρουπ στο facebook για την Κεφαλονιά και σκέφτηκα να ρωτήσω πώς είναι το Πάσχα στο Αργοστόλι και από πού να πάμε ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη. Μου είπαν από Αστακό (που πριν λίγες μέρες βγήκαν τα δρομολόγια για Απρίλιο και έχει ένα καράβι κάθε μέρα στη μια το μεσημέρι).
Σε κάποια φάση κάποιος γράφει αν βρείτε τίποτα ανοιχτό. Κάποιος άλλος έγραψε ότι τα περισσότερα είναι ανοιχτά, αλλά κανένας δεν μου απάντησε ευθέως αν έχει μαγαζιά ανοιχτά και πώς είναι η κατάσταση.
Για αυτά θέλω να ρωτήσω και, επειδή ανέφερε κάποιος, ότι το Πάσχα είναι για ήρεμες καταστάσεις, ήθελα να ρωτήσω επίσης αν είναι όλα πολύ ήσυχα μιας και δε θα έχει αρχίσει ήδη η τουριστική σεζόν.

Και γενικά τις εντυπώσεις είτε ντόπιων είτε τουριστών που πήγαν την περίοδο του Πάσχα στο Αργοστόλι. Εκτός από Αργοστόλι και Ληξούρι (με καραβάκι είναι προτιμότερο να πάμε εκεί ε;), πού αλλού θα ήταν καλά να πάμε, σε κοντινές σχετικά αποστάσεις.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Πριν μερικές μέρες είδα μια ανάρτηση σε ένα γκρουπ στο facebook για την Κεφαλονιά και σκέφτηκα να ρωτήσω πώς είναι το Πάσχα στο Αργοστόλι και από πού να πάμε ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη. Μου είπαν από Αστακό (που πριν λίγες μέρες βγήκαν τα δρομολόγια για Απρίλιο και έχει ένα καράβι κάθε μέρα στη μια το μεσημέρι).
Εκτός από τον Αστακό (που βγαίνει στην Σάμη - πλροφορίες εδώ) μπορείτε να δείτε και την γραμμή που συνδέει την Βασιλική της Λευκάδας με το Φισκάρδο. Η δδιαδρομή είναι περίπου 1 ώρα. Μπορείς να δεις κάποιες πληροφορίες εδώ. Έχω κάνει και τις 2 διαδρομές και ο συνολικός χρόνος είναι περίπου ο ίδιος, ίσως λίγο πιο σύντομος από Βασιλική.

Σε κάποια φάση κάποιος γράφει αν βρείτε τίποτα ανοιχτό. Κάποιος άλλος έγραψε ότι τα περισσότερα είναι ανοιχτά, αλλά κανένας δεν μου απάντησε ευθέως αν έχει μαγαζιά ανοιχτά και πώς είναι η κατάσταση.
Για αυτά θέλω να ρωτήσω και, επειδή ανέφερε κάποιος, ότι το Πάσχα είναι για ήρεμες καταστάσεις, ήθελα να ρωτήσω επίσης αν είναι όλα πολύ ήσυχα μιας και δε θα έχει αρχίσει ήδη η τουριστική σεζόν.
Και γενικά τις εντυπώσεις είτε ντόπιων είτε τουριστών που πήγαν την περίοδο του Πάσχα στο Αργοστόλι.
Το Αργοστόλι είναι μια λειτουργική κωμόπολη που πολλά μαγαζιά της είναι ανοιχτά όλο τον χρόνο και όχι μόνο κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Άρα θα βρείτε πολλά απ' αυτά ανοιχτά. Τώρα από κόσμο θα έχει κυρίως Έλληνες που κατάγονται από το νησί και θα πάνε για τις γιορτές. Μην περιμένετε τρελλή διασκέδαση.

Εκτός από Αργοστόλι και Ληξούρι (με καραβάκι είναι προτιμότερο να πάμε εκεί ε;), πού αλλού θα ήταν καλά να πάμε, σε κοντινές σχετικά αποστάσεις.
Στο Ληξούρι θα είναι ακόμη πιο ήσυχα τα πράγματα και πιθανώς να είναι πιο πολλά τα κλειστά μαγαζιά. Από Αργοστόλι μπορείτε να πάτε με το φέρρυ (κάπου 20 λεπτά η διαδρομή) όπως λες ή οδικώς σε περίπου 40 λεπτά.

Γενικές πληροφορίες για όλο το νησί μπορείς να διαβάσεις σ' αυτή την ιστορία που είχα γράψει το 2021.
30 χρόνια παραμπαστός… στο Ληξούρι (και στην Κεφαλλονιά)

Ostvarivanje

Member
Εκτός από τον Αστακό (που βγαίνει στην Σάμη - πλροφορίες εδώ) μπορείτε να δείτε και την γραμμή που συνδέει την Βασιλική της Λευκάδας με το Φισκάρδο. Η δδιαδρομή είναι περίπου 1 ώρα. Μπορείς να δεις κάποιες πληροφορίες εδώ. Έχω κάνει και τις 2 διαδρομές και ο συνολικός χρόνος είναι περίπου ο ίδιος, ίσως λίγο πιο σύντομος από Βασιλική.
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τώρα είδα πριν ότι από Βασιλική για Φισκάρδο έχει στις 11:00 οπότε για να είμαστε Βασιλική πρέπει να ξεκινήσουμε πολύ νωρίς. Βέβαια, επειδή μάλλον θα πάμε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, έχει και στις 15:00 καράβι οπότε μπορεί να βολεύει να πάμε από εκεί. Απλά σκεφτόμουν ότι θα έχει πιο δύσκολο δρόμο προς Αργοστόλι. Από την άλλη, ίσως να είναι ευκαιρία να μείνουμε ένα βράδυ στο Φισκάρδο για να το δούμε και να πάμε την τρίτη μέρα του Πάσχα στο Αργοστόλι, να μείνουμε 3 βράδια και το τελευταίο βράδυ να πάμε προς Σάμη, από τη μία γιατί φεύγει 9:45 το καράβι για Αστακό, οπότε και να μη χρειαστεί να ξυπνήσουμε πολύ νωρίς για να πάμε από το Αργοστόλι, αλλά και να δούμε τη Σάμη, ίσως και κάτι άλλο εκεί κοντά.
Πώς το βλέπετε σαν πρόγραμμα;

Το Αργοστόλι είναι μια λειτουργική κωμόπολη που πολλά μαγαζιά της είναι ανοιχτά όλο τον χρόνο και όχι μόνο κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Άρα θα βρείτε πολλά απ' αυτά ανοιχτά. Τώρα από κόσμο θα έχει κυρίως Έλληνες που κατάγονται από το νησί και θα πάνε για τις γιορτές. Μην περιμένετε τρελλή διασκέδαση.
Περίπου τι πληθυσμό έχει το Αργοστόλι; Πάντως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να γράφουν τέτοια παραπλανητικά ότι και καλά δε θα βρούμε κάτι να φάμε και τέτοια... Δεν ενδιαφερόμαστε για τρελή διασκέδαση αλλά να έχει κανένα μαγαζί να πιούμε κανένα ποτέ μέχρι τις 12-1 το βράδυ.

Στο Ληξούρι θα είναι ακόμη πιο ήσυχα τα πράγματα και πιθανώς να είναι πιο πολλά τα κλειστά μαγαζιά. Από Αργοστόλι μπορείτε να πάτε με το φέρρυ (κάπου 20 λεπτά η διαδρομή) όπως λες ή οδικώς σε περίπου 40 λεπτά.
Ναι για βόλτα θέλουμε να πάμε να το δούμε, οπότε μια χαρά βολεύει.

Γενικές πληροφορίες για όλο το νησί μπορείς να διαβάσεις σ' αυτή την ιστορία που είχα γράψει το 2021.
30 χρόνια παραμπαστός… στο Ληξούρι (και στην Κεφαλλονιά)
Σε ευχαριστώ πολύ. Εννοείται ότι θα το διαβάσω.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πώς το βλέπετε σαν πρόγραμμα;
Και οι δυο θαλασσιες συνδεσεις μαζι με τον πρωταθλητη προς Ζακυνθο μπαινουν ανετα στη χρυση 10δα των χειροτερων της χωρας. Παντοφλα 30 ετων ή μπαρτζα (κομμενη, συγκολημμενη, ραμμενη) 35 ετων; Θα προτιμουσα την παντοφλα γιατι 3-3,5 ωρες σε μπαρτζα ουτε εχθρο μου δε στελνω και στο πιο βαρετο λιμανι του Ιονιου. Αντε Βασιλικη λοιπον κ μονο.
Στα λοιπα μη σπαταλησετε τοσο λιγο χρονο κ δειτε μονο τα χαιλαιτς Φισκαρδο, Ασσο οπωσδηποτε, Αργοστολι κ Σαμη για τα σπηλαια. Η πρωτευουσα ειναι στις 10-15.000 πληθυσμο, η σαιζον θα εχει ξεκινησει, ολα ανοικτα κ τουρισμο κ αρκετο κοσμο.

Ostvarivanje

Member
Και οι δυο θαλασσιες συνδεσεις μαζι με τον πρωταθλητη προς Ζακυνθο μπαινουν ανετα στη χρυση 10δα των χειροτερων της χωρας. Παντοφλα 30 ετων ή μπαρτζα (κομμενη, συγκολημμενη, ραμμενη) 35 ετων; Θα προτιμουσα την παντοφλα γιατι 3-3,5 ωρες σε μπαρτζα ουτε εχθρο μου δε στελνω και στο πιο βαρετο λιμανι του Ιονιου. Αντε Βασιλικη λοιπον κ μονο.
Συγγνώμη αλλά όλο αυτό δεν το κατάλαβα. Αναφέρεστε στα καράβια από Αστακό ή και στα δύο (Αστακό - Βασιλική). Όσο για την Μπάρτζα μου είναι τελείως άγνωστο το τι σημαίνει. Άρα λοιπόν προτείνετε από Βασιλική.

Στα λοιπα μη σπαταλησετε τοσο λιγο χρονο κ δειτε μονο τα χαιλαιτς Φισκαρδο, Αςσο οπωσδηποτε, Αργοστολι κ Σαμη για τα σπηλαια. Η πρωτευουσα ειναι στις 10-15.000 πληθυσμο, η σαιζον θα εχει ξεκινησει, ολα ανοικτα κ τουρισμο κ αρκετο κοσμο.
Ώστε λοιπόν καλύτερα προτείνετε να μείνουμε Αργοστόλι και Σάμη προφανώς ε; Και πάλι να φύγουμε από Φισκάρδο;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ώστε λοιπόν καλύτερα προτείνετε να μείνουμε Αργοστόλι και Σάμη προφανώς ε; Και πάλι να φύγουμε από Φισκάρδο;
Θα προτεινα να μεινετε μονο Αργοστολι. Περαστε απο Φισκαρδο, Ασσο. Η διαδρομη προς την πρωτευουσα ειναι εντυπωσιακη, θεα προς Μυρτο κλπ. Στην επιστροφη περασμα πρωινο ή ημερησια προς Σαμη για σπηλαια-Αντισαμο. Δατς ολ.
Μπαρτζα απο το barge=φορτηγιδα. Και τα 2 αυτα πλοια οπως κ το αλλο για Ζακυνθο ερειπια. Αλλα φυσικα το μη χειρον βελτιστον. Μακρια απο Αστακο. Η Λευκαδα (ημερησια προς Σκορπιο κλπ ευκολα απο Νυδρι) κ το Φισκαρδο ειναι υπεροχα μερη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.977
Μέλη
39.681
Νεότερο μέλος
vasilikipapanikol

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα