mary_a
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Route 66
Επικοινωνησα με αμερικανικη πρεσβεια, μου ειπανε οτι αφου εχω βιζα μπορω να ταξιδεψω με αυτην μεχρι και το Πασχα, η ανακοινωση για καταργηση της βιζας ισχυει απο το Πασχα και μετα , απο 5 Απριλιου και μετα δηλαδη.....τουλαχιστον ετσι μου ειπανε, αν παρολα αυτα εχετε αμφιβολιες η καλυτερη λυση ειναι να επικοινωνειτε μαζι τους.
παραθετω και καποια νεα στοιχεια που βρηκα στο σαιτ της πρεσβειας , που λογικα πρεπει να μπηκαν τωρα , το πρωι δεν τα προσεξα
Η Ελλάδα και το Visa Waiver Program / Συχνές Ερωτήσεις
Έχω ήδη ισχύουσα βίζα στο διαβατήριο μου. Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για να ταξιδέψω; Πρέπει να συμπληρώσω ESTA;
Άτομα που ήδη έχουν ισχύουσα βίζα μπορούν να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. με αυτή τη βίζα εφ’όσον ο σκοπός του ταξιδιού παραμένει ο ίδιος. Άτομα που ταξιδεύουν με ισχύουσες βίζες δεν υποχρεούνται στη συμπλήρωση του Ηλεκτρονικού Συστήματος για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA).
στο λινκ λέει αυτό..προφανώς η υπάλληλος εννοούσε ότι μέχρι το Πάσχα υποχρεούται ο καθένας να έχει βίζα...μετά αρχίζει η χρήση του ESTA..
ελπίζω να ισχύει γιατί δεν έχω διαβατήριο που εκδόθηκε μετά τον Οκτώβριο του 2006(δεν ξέρω αν αυτή είναι η ημερομηνία που ισχύει), οπότε αν δεν μπορώ να ταξιδέψω με τη βίζα που ήδη έχω ... πρέπει να τρέχουμε και για νέα διαβατήρια...