rosinante
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αλπική τρενογραμμή
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
χεχεΑτιμε Παπανδρεου.. δεν μπορουσες να πας ενα μηνα νωριτερα;!
πάντα αυτός ο άνθρωπος εκτός τόπου και χρόνου σε ότι με αφορά τουλάχιστον
χεχεΑτιμε Παπανδρεου.. δεν μπορουσες να πας ενα μηνα νωριτερα;!
Τι να πεί κανείς! Κι ύστερα απορούμε γιατί ενθουσιάζονται τόσο πολύ΄οι ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια που τους χαρίζουν...χεχε
πάντα αυτός ο άνθρωπος εκτός τόπου και χρόνου σε ότι με αφορά τουλάχιστον
Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου χωρίς βίζα στις ΗΠΑ
Με σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, οι Ελληνες, πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική, πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:
-Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο για την Ηλεκτρονική Εγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί η ESTA. Ακόμα, θα πρέπει να τυπώσουν την έγκριση ESTA που θα λάβουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δύο μαζί στο αεροδρόμιο αναχώρησης.
Μια σημείωση. Εγώ έχω παλιό διαβατήριο (ληγμένο) με VISA μέχρι το 2012. Παρόλο που τους πήρα τηλέφωνο τον Φεβρουάριο και τους είπα ότι πετάω στις 18 Μαίου και μου είπαν ΟΚ για την VISA, μόλις πήγε η γυναίκα μου για VISA (κλαψ, πάνε χαράμι τα χρήματα!!) ευτυχώς προνόησα να τις δώσω και τα δικά μου διαβατήρια για να ξαναρωτήσει γιατί την ρώτησαν με ποιόν θα ταξιδέψει/εάν έχει VISA και ήθελε να την δει.γιατί μιλάει για παλιό Ελληνικό διαβατήριο(δεν λέει ληγμένο) και επίσης λέει "μαζί με το νέο βιομετρικό διαβατήριο"
όλα τα εν ισχύ ελληνικά διαβατήρια είναι βιομετρικά?
ή μόνο όσα εκδόθηκαν μετά τον Οκτώβρη του 2006 όπως αναφέρει κάποιος παραπάνω?
πχ το δικό μου μόλις είδα ότι τελικά είναι βιομετρικό, έχει και το σηματάκι που λέει εδώ
Βιομετρικά χαρακτηριστικά - Περιεχόμενο
του άντρα μου από την άλλη είναι εν ισχύ αλλά όχι βιομετρικό (εκδόθηκε λίγο νωρίτερα από το δικό μου)...
Μια σημείωση. Εγώ έχω παλιό διαβατήριο (ληγμένο) με VISA μέχρι το 2012. Παρόλο που τους πήρα τηλέφωνο τον Φεβρουάριο και τους είπα ότι πετάω στις 18 Μαίου και μου είπαν ΟΚ για την VISA, μόλις πήγε η γυναίκα μου για VISA (κλαψ, πάνε χαράμι τα χρήματα!!) ευτυχώς προνόησα να τις δώσω και τα δικά μου διαβατήρια για να ξαναρωτήσει γιατί την ρώτησαν με ποιόν θα ταξιδέψει/εάν έχει VISA και ήθελε να την δει.
Ελπίζω φυσικά να μην χρειάζεται κάτι άλλο από εμάς εφόσον έχουμε ήδη VISA
Η ερώτηση σου είναι γενική και αόριστη. Μπορείς να μείνεις στις ΗΠΑ σαν τουρίστας, σπουδαστής, εργαζόμενος κλπ και κάθε κατηγορία έχει δικές της αυστηρές προυποθέσεις. Αν έχεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις θα χαρώ να σου απαντήσω.Δε ξέρω αν είναι τελείως σχετική η ερώτηση αλλά θα ήθελα να μάθω όποιος γνωρίζει για ποιους λόγους μπορείς να μείνεις ΗΠΑ παραπάνω από 90 ημέρες και τι είδους θεώρηση ζητάνε πάνω από τις 90? Εκτός φυσικά από σπουδές που το θεωρώ δεδομένο.
Μια σημείωση. Εγώ έχω παλιό διαβατήριο (ληγμένο) με VISA μέχρι το 2012. Παρόλο που τους πήρα τηλέφωνο τον Φεβρουάριο και τους είπα ότι πετάω στις 18 Μαίου και μου είπαν ΟΚ για την VISA, μόλις πήγε η γυναίκα μου για VISA (κλαψ, πάνε χαράμι τα χρήματα!!) ευτυχώς προνόησα να τις δώσω και τα δικά μου διαβατήρια για να ξαναρωτήσει γιατί την ρώτησαν με ποιόν θα ταξιδέψει/εάν έχει VISA και ήθελε να την δει.
Ελπίζω φυσικά να μην χρειάζεται κάτι άλλο από εμάς εφόσον έχουμε ήδη VISA