Kerveros
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Cercedilla, Spain
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Α, επισκέφτηκες το Τιτσίνο λοιπόν.Τριγυρισα αρκετα, εχω γραψει σχετικη ιστορια. Εμενα σε ενα χωριουδακι που ονομαζεται San Pietro di Stabio, αλλα πηγα στο Λοκαρνο, στην Μπελιντσονα, στο Λουγκανο, αλλα και στη Ζυριχη και σε πολλες περιοχες τριγυρω. Μαγικα... Το ωραιοτερο ειναι να δεις πως ζουνε οι ιδιοι οι Ελβετοι. Τελειως διαφορετικη νοοτροπια πο μας. Μου εκανε εντυπωση οτι καποια στιγμη βλεπω τον ξυλινο σκελετο ενος σπιτιου σε ενα οικοπεδο. Ρωταω " τι ειναι αυτο?". Η απαντηση "Καποιος σκοπευει α χτισει ενα σπιτι αναλογου υψους και μεγεθους σε αυτο το οικοπεδο και ειναι αναγκασμενος να δημιουργησει ενα προσχεδιο, ωστε αν εχει κανεις αντιρρηση να μπορει να την εκφρασει πριν αρχισει το χτισιμο του σπιτιου!". Απιστευτο!
Αγαπημένη πόλη η Μπελιντσόνα. Το κάστρο απίστευτο. ¨οπως και το ασανσέρ που σε ανεβάσει επάνω μέσα από το βράχο!!! Πραγματικά μου αρέσει πάρα πολύ. Περισσότερο από το Λουγκάνο κι ας έχει τη λίμνη το τελευταίο. Λουγκάνο κάποτε έμενα στο Μπρε. Καταλαβαίνεις θέα που είχα.
Πάντως δεν είναι όλα ρόδινα στη νοοτροπία των Ελβετών. Στο λέω εγώ που μένω στη χώρα.
Αλλά σίγουρα σε σχέση με συμπεριφορές στην Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά.