Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα; Βοηθήστε την Αθηναία :P

annoula

Member
Καλησπέρα,

Με τον σύντροφό μου σκεφτόμαστε να πάμε το Πάσχα ένα tour προς Καστοριά - Φλώρινα κλπ.

Καθώς έχω επισκεφτεί τα μέρη προς τα εκεί πολύ μικρή με τους γονείς μου (ο σύντροφός μου ποτέ), δεν έχω ιδέα πως να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα!

Προς το παρόν είχα κλείσει 4 διανυκτερεύσεις Καστοριά, σκεφτόμενη οτι μπορούμε από εκεί να κάνουμε ημερήσιες.

Ωστόσο, μετά συζητήσαμε πως ίσως είναι καλύτερα να διανυκτερεύσουμε κάθε βράδυ σε διαφορετικό μέρος για να μην έχουμε το πήγαινε-έλα κάθε μέρα. Και δεν υπάρχει κ λόγος να κάνεις και τοσα km πήγαινε ελα. Βαλε 1 βράδυ Φλώρινα και 1 Έδεσσα.

Είμαστε ανοιχτοί στο να βάλουμε και άλλες μέρες στο πρόγραμμα!

Άρα πώς προτείνετε να τα χωρίσουμε;

1 διανυκτέρευση Καστοριά, 1 Φλώρινα, 1 Έδεσσα και 1 κάπου αλλού;

Μας αρέσει πολύ η φύση οπότε μήπως να μείνουμε σε κάποιο πιο μικρό χωριό/πόλη αντί για τις μεγάλες;

Από Αθήνα προς Καστοριά που θα μπορούμε να κάνουμε κάποια διανυκτέρευση για να "μοιράσουμε" τα χιλιόμετρα;

Ευχαριστώ πολύ!
Εγώ Καστοριά 4 βράδια δεν θα μενα με τίποτα. Σε μια μέρα εχεις δει κυριολεκτικα τα πάντα και την βρίσκω και καταθλιπτική. Και δεν υπαρχει κ λογος να κανεις τοσα km πήγαινε ελα. Βαλε από 1 βραδυ στις αλλες 2 πρωτευουσες νομων. Επισης ο Αγιος Αθανασιος Πάσχα παίζει να ναι ερημος.

LunaK

Member
Ο Αγιος Αθανασιος εμενα δεν μ αρεσει εκτος σεζον σκι.
Η Αριδαια δεν αξιζει.
Ποζαρ να πατε.
Ο Άγιος Αθανάσιος όντως πιθανότατα να είναι έρημος το Πάσχα!Αντί για αυτό κινηθείτε στην πόλη της Έδεσσας όπου η φύση θα είναι στα καλύτερα της εκείνη την περίοδο!Η διαδρομή από Καστοριά ή Φλώρινα θα σας επιτρέψει να χαζέψετε το όμορφο θέαμα των οπωροφόρων δέντρων της περιοχής κάποια εκ των οποίων θα είναι ανθισμένα και άλλα καρποφορημενα!🍒🍑Σε συνδυασμό με μπάνιο στα λουτρά ποζαρ και φαγητό στα γραφικά χωριά της περιοχής!

gt13

Member
Η δική μου πρόταση

Ανεβαίνεις αυθημερόν Καστοριά κ περνάς εκεί 2 βραδια. Τό πρώτο απόγευμα που έχετε φτάσει κουρασμένοι μένετε στην πόλη κ μπορείτε χαλαρά να κάνετε την παραλίμνια διαδρομή, είναι περίπου 7km περπάτημα . Εννοείται βόλτες Ντολτσό κτλ

Δεύτερη μέρα ξυπνάτε Καστοριά κ φεύγετε ημερήσια για Πρέσπες. Είναι όνειρο μήν το χάσετε. Περίπου 45 λεπτά, κοντά δηλαδή. Πρωί άγιο Αχίλλειο κ ψαράδες βόλτα καφέ κτλ. Μεσημέρι άγιο Γερμανό για φαγητό , πολύ όμορφο χωριό. Απόγευμα χαλαρά επιστρέφετε Καστοριά.

Τρίτη μέρα φεύγετε από Καστοριά κ πάτε Φλώρινα μέσω Βιτσίου (όχι Πισοδερίου). Είναι καταπληκτική διαδρομή που αξίζει. Φτάνετε Φλώρινα σέ περίπου μιάμιση ώρα. Κάνετε βολτιτσα, πίνετε καφεδάκι, βγάζετε φωτογραφίες στο κλασικό σημείο δίπλα στο ποτάμι. Έχει φτάσει μέσημερι. Ξεκινάτε για Νυμφαίο. Πριν ανεβείτε στο βουνό σταματάτε οπωσδήποτε στο Σκλήθρο να φάτε στο εστιατόριο Θωμάς. Πρέπει να κάνετε κράτηση. Υπάρχουν άνθρωποι που πάνε στο Θωμά από Θεσσαλονίκη μόνο κ μόνο για τό φαγητό. Μπες να δεις κριτικές, είναι εμπειρία

Εμπειρία είναι κ το Νυμφαίο, όπου θα περάσετε το τρίτο βράδυ. Πολύ όμορφο, έχει τόν Αρκτούρο, βόλτα στο χωριό, βόλτα το βραδάκι, θα είναι όνειρο

Επόμενη μέρα φεύγετε για Έδεσσα. Φτάνετε σέ 1 ώρα περίπου πίνετε καφεδάκι η τρωτε κάτι ελαφρύ στον πολύ όμορφο ανακαινισμένο πολυχώρο δίπλα ακριβώς στούς καταρράκτες. Μεσημέρι φεύγετε για Πόζαρ. Τρώτε μεσημεριανό εκεί δίπλα, στο χωριό ορμα στην όμορφη πλατεία, έχει πολλές ωραίες κλασικές ταβέρνες. Χαλαρωνετε λίγο κ το απόγευμα βουτάτε θερμά λουτρά κ κάνετε κ κανένα περπάτημα. Έχει πανέμορφα μονοπάτια

Διανυκτέρευση Λουτράκι η ορμα λοιπόν για το τέταρτο βράδυ. Ξεκούραση κ την επόμενη ξεκινάτε για επιστροφή Αθήνα. Μπορείτε να κάνετε στάση για καφεδάκι κ βόλτα λίγο έξω από Νάουσα στον Άγιο Νικόλαο αν θέλετε. Ένα πανέμορφο μέρος με πολλά νερά Πλατανιά κ φουλ πράσινο. Αξίζει. Μετά βγαίνετε εθνική από Βέροια κ σέ 4 ώρες είστε Αθήνα

Να σημειώσω ότι το πρόγραμμα αυτό δεν ακολουθεί τίς πιο σύντομες διαδρομές αλλά είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να περάσεις από όλα τά ΣΟΣ σημεία. Έχει περίπου 1:30-2 ώρες χαλαρή οδήγηση κάθε μέρα, αλλά θα έχεις δει σχεδόν τά πάντα

Καλά να περάσετε όπως κ να το φτιάξετε!

Υγ. Άγιο Αθανάσιο μήν πας, θα απογοητευτεις

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Καλημέρα στους συνταξιδιώτες!
Για το θέμα που ρωτάει η φίλη εξ' Αθηνών, μπορώ να προσφέρω τα παρακάτω:
Μετά από πάνω από 10 χρόνια, πρόσφατα ξαναπήγα Καστοριά με διαμονή, όχι απλή αβλαβή διέλευση.
:)
Αξίζουν τα εξής, έτι περισσότερο αφού τώρα πια έχω υψηλότερες απαιτήσεις για να με συγκινήσει κάτι:
1. Ο νεολιθικός οικισμός στο Δισπηλιό έχει οργανωθεί ακόμα περισσότερο. Σε 1 ώρα και κάτι τα 'χεις δει όλα, έχει καφέ ακόμα και εστιατόριο.
2. Το ενυδρείο της Καστοριάς, με δεκάδες είδη και σε μια γωνιά την πρώτη γραφή της Ευρώπης.
3. Το σπήλαιο του Δράκου, ~3km απ' την αρχή της παραλίμνιας διαδρομής, μετά το νοσοκομείο Καστοριάς. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πέτρα μέσα, μόνο σταλακτίτες/σταλαγμίτες παντού. Μοναδικό θέαμα!
Σε ένα σημείο θα δείτε ένα βράχο μισοβυθισμένο, σα κρανίο εξωγήινου!
4. Για καφέ στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, με θέα όλη την λίμνη Ορεστιάδα και το Βίτσι.

Καλά να περάσετε!

varioAthens

Member
Εγώ Καστοριά 4 βράδια δεν θα μενα με τίποτα. Σε μια μέρα εχεις δει κυριολεκτικα τα πάντα και την βρίσκω και καταθλιπτική. Και δεν υπαρχει κ λογος να κανεις τοσα km πήγαινε ελα. Βαλε από 1 βραδυ στις αλλες 2 πρωτευουσες νομων. Επισης ο Αγιος Αθανασιος Πάσχα παίζει να ναι ερημος.
Επιτελους το ειπε καποιος

Pel

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Να ρωτήσω, από τις πρωτεύουσες των άλλων νομών, ποιες αξίζουν για διανυκτέρευση ή πέρασμα;
Ανοίγω λίγο το θέμα αλλά, επειδή δεν έχω εξερευνήσει καθόλου τη Μακεδονία και θέλω να το κάνω κάποια στιγμή, είναι καλή ευκαιρία αφού κάνουμε τη συζήτηση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.936
Μέλη
39.649
Νεότερο μέλος
LiPa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom