• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Καρτα του Πολιτη......

NOSTIMON HMAP

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Σοβαρότητα εννοώ να μη κρεμάει ένα σύστημα όταν προσπαθούν να καταχωρηθούν π.χ. οι Δημ. Υπ., να υπάρχει online σύνδεση των υπηρεσιών με κοινή βάση δεδομένων (βλέπε SYZEFXIS αλλά με ταχύτητες 2mps)και όχι κάθε υπουργείο με την δικιά του, (κάρτα πολίτη, φοροκάρτα , ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κλπ) αποκτήσουν οι υπάλληλοι υπολογιστή και μάθουν να τον χρησιμοποιούν και κυρίως θα μου το αποδείξει όταν θα σταματήσουν οι διάφοροι περίεργοι (κατόπιν τυχαίας επιλογής όπως τους βάζουν να πούν) να με τηλεφωνούν και να γνωρίζουν τι κόμμα είμαι, τι τηλέφωνο έχω και σε ποιά τράπεζα χρωστάω....

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
οχι ρε cave man, μονο ταυτοτητα

πάλι καλά που η ελλάδα σκέφτεικε να κανει την καρτα του πολιτη, μιας κι η προηγουμενη ταυτοτητα δε βολευει καθολου

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Προσωπικά δε με χαλάει καθόλου να έχω μία μόνο κάρτα που να τα περιέχει όλα (ΑΤ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ). Όπως επίσης δε με χαλάει καθόλου και το να μη γεμίζω χαρτομάνι με τις αποδείξεις.
Παρόλα αυτά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις μέχρι να ξεκαθαριστούν κάποια πραγματάκια που άκουσα (ότι η κάρτα του πολίτη θα περιέχει και κάποια στοιχεία τα οποία δε θα είναι προσβάσιμα στον πολίτη παρά μόνο στην αστυνομία πχ..... δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο) :xmas_rolleyes:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μήπως καλά κάνουμε και δεν τρώμε κουτόχορτο, μέχρι να μας αποδείξει το κράτος ότι μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια και σοβαρότητα αυτά τα στοιχεία;
Μου εγγυάται κανείς ότι αύριο δεν θα βρώ αναρτημένα προσωπικά μου δεδομένα στο διαδίκτυο; Θα γνωρίζω εγώ ο κάτοχος της κάρτας τα δεδομένα που θα περιλαμβάνει το τσιπ ή η μαγνητική ταινία;
Να μη ξεχνάμε ότι κάποτε πανηγυρίζαμε όταν καίγονταν οι φάκελοι στη χαλυβουργική;
Προφανώς και θα γνωρίζεις τα δεδομένα που περιλαμβάνει. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπορείς και να τα αλλάξεις (ελπίζω μόνο αλλάζοντας το τσιπ). Μια ταυτότητα είναι, τίποτα παραπάνω, σε άλλη μορφή, που αντί να τα γράφει με τρόπο αναγνώσιμο με το μάτι, θα τα γράφει με τρόπο αναγνώσιμο από ειδικούς αναγνώστες. Έυκολα ή δύσκολα, θα μπορείς να προμηθευτείς κι εσύ ένα τέτοιο αναγνώστη, ίδιο με αυτό που θα έχει και το κράτος, και να τον συνδέσεις στον υπολογιστή σου, διαβάζοντας τα δεδομένα σε κάρτες πολίτη. Έχουν πει συγκεκριμένα τι θα αποθηκεύεται (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ), άλλωστε.

Ή θα μπορείς, εύκολα ή δύσκολα, να πλαστογραφήσεις την ταυτότητα.

Και ας μην ξεχνάμε ότι και τα διαβατήριά μας (όπως και όλων των χωρών της ΕΕ) έχουν ενσωματωμένο ηδη το ίδιο μαγνητικό "τσιπάκι" (και όχι μόνο, έχουν μέχρι και RFID μηχανισμό).

Τώρα σας πείραξε, που το είπανε τσιπάκι, και θυμηθήκατε τα τσιπάκια στο δέρμα που τσίριζε η Λουκά και κάτι περιθωριακοί παπάδες?

NOSTIMON HMAP

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
, ίδιο με αυτό που θα έχει και το κράτος, και να τον συνδέσεις στον υπολογιστή σου, διαβάζοντας τα δεδομένα σε κάρτες πολίτη. Έχουν πει συγκεκριμένα τι θα αποθηκεύεται (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ), άλλωστε.

Ή θα μπορείς, εύκολα ή δύσκολα, να πλαστογραφήσεις την ταυτότητα.

Δυστυχώς έχω μια κάποια ηλικία και πολύ φοβάμαι οτι δεν θα προλάβω να δω το θαύμα όπου ο γραμματέας της Άνω Πετροραχούλας (ή ακόμη και ο υπάλληλος της εφορείας της γειτονιάς μου) θα περνάει την κάρτα μου στον αναγνώστη και θα μου βεβαιώνει την νομιμοποίηση του αυθαιρέτου.
Τώρα για το άν πρόκειται για μία απλή ταυτότητα, ποιος ο λόγος για τόση δημοσιότητα και τυμπανοκρουσίες και συνάμα πρόκλησης αναστάτωσης στον κόσμο για την έλευση του αντίχριστου.
Πάντως, πάντα υπάρχει όπως και εσύ επισημαίνεις και το θέμα της ασφάλειας.

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Η ουσια ειναι η εξης: μετετρεπομαστε σε μια κοινωνια big brother με τον ρολο του ''μεγαλου αδελφου'' να τον ενσαρκωνουν οι νεες τεχνολογιες, που χρησιμοποιουνται για την καθημερινη παρακολουθηση των πολιτων, απο ολες τις εξουσιες.
Συνεχως, θα εφευρισκουν και νεους τροπους για τον πιο αποτελεσματικο ελεγχο των μαζων.
Φυσικα, παντα θα βρισκουν και μια δικαιολογια γι' αυτο.
Προστασια των καλων απο τους ''κακους'', ταχυτερη εξυπηρετηση κ.α.
Αυτα τα φαινομενα, θυμιζουν ολοενα και περισσοτερο φασιστικα καθεστωτα, που συνεχως θελουν να παρακολουθουν τους πολιτες τους, μην τυχον και κανενα ''προβατο'' ξεστρατισει και απειλησει την κυριαρχια τους.
Δεχεστε η οχι, αυτην την λογικη;
Και αν νομιζετε, οτι ''εγω ειμαι καλος και φιλησυχος και αρα δεν εχω προβλημα ακομα και αν με παρακολουθουνε'', κανετε μεγα λαθος...
Η κερκοπορτα του καθε φασισμου, ειναι η αδιαφορια και ο ατομισμος του καθε μικροαστου.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η ουσια ειναι η εξης: μετετρεπομαστε σε μια κοινωνια big brother με τον ρολο του ''μεγαλου αδελφου'' να τον ενσαρκωνουν οι νεες τεχνολογιες, που χρησιμοποιουνται για την καθημερινη παρακολουθηση των πολιτων, απο ολες τις εξουσιες.
Συνεχως, θα εφευρισκουν και νεους τροπους για τον πιο αποτελεσματικο ελεγχο των μαζων.
Φυσικα, παντα θα βρισκουν και μια δικαιολογια γι' αυτο.
Προστασια των καλων απο τους ''κακους'', ταχυτερη εξυπηρετηση κ.α.
Αυτα τα φαινομενα, θυμιζουν ολοενα και περισσοτερο φασιστικα καθεστωτα, που συνεχως θελουν να παρακολουθουν τους πολιτες τους, μην τυχον και κανενα ''προβατο'' ξεστρατισει και απειλησει την κυριαρχια τους.
Δεχεστε η οχι, αυτην την λογικη;
Και αν νομιζετε, οτι ''εγω ειμαι καλος και φιλησυχος και αρα δεν εχω προβλημα ακομα και αν με παρακολουθουνε'', κανετε μεγα λαθος...
Η κερκοπορτα του καθε φασισμου, ειναι η αδιαφορια και ο ατομισμος του καθε μικροαστου.
Δεν δεχομα τη λογικη οτι το καθε ενα μεμονωμενο μαυρο η ασπρο προβατο μπορει να ενοχλησει στο παραμικρο το συστημα. Μονο μεσα απο συλλογικοτητες μπορει κατι να αλλαξει, οποτε και εφοσον το ορισουν οι συνθηκες. Και σε εκεινη την περιπτωση καμια σημασια δεν θα εχει αν το κρατος γνωριζει το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του επαναστατημενου λαου. Ο ελεγχος των μαζων και η χειραγωγηση τους επιτυγχανοταν επι αιωνες -δεν ειναι καινουργιο φρουτο-και επιτυγχανεται κυριως με ιδιεολογικους μηχανισμους οπως σχολειο, εκκλησια, προσφατως τηλεοραση κλπ και οχι μεσα απο μικροτσιπ.
Με ενοχλει η ιδεα οτι το καθε ενα προβατο οιουδηποτε χρωματισμου ειναι ικανο να επιφερει πληγμα στο συστημα απο μονο του. Εκτος του οτι ειναι αρκετα υπερφιαλη ως ρητορικη, ειναι και αρκουντως εφησυχαστικη: "αν θελησω, (εγω η καποιος αλλος μη εφησυχασμενος) μπορει το συστημα να τρωθει!" Μωρε κουνια που μας κουναγε! Ας ειμαστε λιγο σοβαροι ως προς αυτο μπας και αλλαξει κατι!
Κατανοω βεβαια τον προβληματισμο του ποια στοιχεια θα ειναι προσβασιμα σε ποια υπηρεσια. Θα μπορει ο μπατσος να "δει" μεσω του ΑΜΚΑ μου αν ειμαι φορεας καποιας αρρωστιας; Θα μπορει ο εφοριακος να μαθει οτι παιρνω χαπια για την πιεση; Θα μαθει ο υπαλληλος του ΙΚΑ οτι εκρεμει εις βαρος μου καταγγελια για καποιο αυθαιρετο κτισμα; Μεχρι τωρα, αν το κρατος εκρινε οτι ειχε σχετικο συμφερον να μαθει για μενα μεσω εισαγγελικης παραγγελιας ειχε μεσα σε λιγο χρονο ολη μου η ζωη σε ενα ντοσιε. Δεν χρειαζοταν μικροτσιπ για αυτο -λιγος χρονος παραπανω: Ακομη και μεσω των ασφαλιστικων ταμειων με καποια διαδικασια ειχαν προσβαση στον ιατρικο μου φακελο. Το ερωτημα ειναι αν θα υπαρχουν στεγανα και αν ο τροπος φυλαξης των στεγανων θα ειναι ο ενδεδειγμενος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα