• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κανένα ελληνικό στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια

loreena

Member
Σιγα μη μας ειχαν και στη λιστα με τα καλυτερα. Με τα χειροτερα φυσικα...
Οσοι αποφοιτησαν μες στη δεκαετια, σιγουρα θα εχουν να πουν πολλα. Ελληνικα Πανεπιστημια με ολη τη σημασια της φρασης ισον για τα μπαζα.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Σιγα μη μας ειχαν και στη λιστα με τα καλυτερα. Με τα χειροτερα φυσικα...
Οσοι αποφοιτησαν μες στη δεκαετια, σιγουρα θα εχουν να πουν πολλα. Ελληνικα Πανεπιστημια με ολη τη σημασια της φρασης ισον για τα μπαζα.

Υπερβολές.

Ξεχνάμε νομίζω ότι έχουμε το τεράστιο προνόμιο να απολαμβάνουμε τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα και απορούμε γιατί δεν είμαστε στην ίδια θέση με το Cambridge.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια υποφέρουν από φτώχεια πρώτα πρώτα (και άλλες ελληνικές κακοδαιμονίες) αυτό ομως δεν σημαίνει ότι είναι και για τα μπάζα. Αποφοίτησα από ελληνικό ΔΩΡΕΑΝ πανεπιστήμιο (ναι, αυτή τη δεκαετία) και τώρα φοιτώ σε μεταπτυχιακό ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ και ναι, οι διαφορές δεν είναι τόσο τεράστιες όσο νομίζουμε. Απλώς εδώ (εκεί δλδ) όλα μας φταίνε.

Και μιαςς που λέμε για τη Βρετανία, ρίξτε μια ματιά στα νέα της ημέρας να δείτε τι χαμός έγινε εδώ πέρα με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και γιατί, και έπειτα να την κάνουμε αυτή την κουβέντα -αλλά στη σωστή της βάση.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Αναφέρομαι στην εποχή '65 - '70. Ήμουν μαθητής γυμνασίου τότε και τα ακούγαμε από τους καθηγητές μας. Διάβασε το Β.3.2. στο : ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ ! (πώς να φωνάξω χωρίς κεφαλαία; )
Εξαιρετικός ο καθηγητής Π.Ν.Παρασκευόπουλος (και ο DR DNA) και μόνο γι' αυτή τους την απέλπιδα προσπάθεια.
"Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω".
Να μεταφέρω μόνο αυτό που περνάει στα ψιλά, το ρόλο της στοιχειώδους εκπαίδευσης ή -όπως λέει- σωστότερα στοιχειώδους παιδείας (εκπαίδευση και καλλιέργεια).
Άντε να μεταφέρω κι αυτό: θα μπορούσε να δεχτεί δικαιολογημένη, από το άνοιγμα της ανώτατης εκπαίδευσης, την υποβάθμιση του ΕΜΠ από τη θέση 3 στην Ευρώπη (δεκαετία 1960) ή από τη θέση 10 στην Ευρώπη (δεκαετίες '70 και '80) στη θέση 15 ή 20. Άντε από τη θέση 20, στη θέση 30. Όμως η καταβαράθρωση της τελευταίας εικοσαετίας κι ακόμη περισσότερο της τελευταίας δεκαετίας (ούτε στα 500 του κόσμου, ούτε στα 100 της Ευρώπης!) δείχνει τις συντεχνίες, τα πενιχρά ουσιαστικά προσόντα των δασκάλων που εκλέγονται, τους αρχηγίσκους, τη συνενοχή των φιλήσυχων και κάπου στο βάθος τη χαμηλή στοιχειώδη παιδεία...

_antonis_

Member
Όλα είναι ρομαντισμός πια...
Να σπουδάσεις σε ένα Πανεπιστήμιο που 'υποτίθεται' οτι είναι καλό και να μην έχεις δουλειά (μπορεί αν μην έχεις και όρεξη για δουλειά φυσικά) αλλά να σπουδάσεις σε ένα Πανεπιστήμιο κανονικό (δηλαδή ελληνικό) και να δουλεύεις κανονικά, άμεσα, με υψηλό ή ικανοποιητικό μισθό κλπ κλπ, αυτό τα λέει όλα. Και θα είχα ξοδέψει και 20.000 ? (δεν ξέρω πόσο κοστίζουν οι σπουδές στο εξωτερικό)! Και τέλειώνω όπως ξεκίνησα, τα υπόλοιπα είναι ρομαντισμός...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αναφέρομαι στην εποχή '65 - '70. Ήμουν μαθητής γυμνασίου τότε και τα ακούγαμε από τους καθηγητές μας. Διάβασε το Β.3.2. στο : ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
Καλά ας μην παίρνουμε κι ως δεδομένα τα γραφόμενα του Μ.Κ. (Μέγα Καραγκιόζη), που έτσι κι αλλιώς στο συγκεκριμένο εδάφιο είναι αόριστα και χωρίς αναφορές. Ο τύπος είναι μέγα ανέκδοτο, κατά καιρούς έχει γράψει διάφορα απίστευτα κουλά. Να ενδιαφερόταν και για τα μαθήματά του όσο για όλα τα υπόλοιπα...

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Καλά ας μην παίρνουμε κι ως δεδομένα τα γραφόμενα του Μ.Κ. (Μέγα Καραγκιόζη), που έτσι κι αλλιώς στο συγκεκριμένο εδάφιο είναι αόριστα και χωρίς αναφορές. Ο τύπος είναι μέγα ανέκδοτο, κατά καιρούς έχει γράψει διάφορα απίστευτα κουλά. Να ενδιαφερόταν και για τα μαθήματά του όσο για όλα τα υπόλοιπα...
taver δεν ξερω τι θέμα είχες με τον συγκεκριμενο άνθρωπο αλλα καλό θα ταν να αποφέυγονται χαρακτηρισμοί δημόσια.
Έιναι απο τους λιγους που είπαν την αποψη (όποια και να ταν αυτή) τους δημόσια.Όσο για το εργο του στη σχολή περνα απο το εργαστήριο Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου να δεις τι έφτιαξε σε σχέση με ταλλα εργαστηρια.Όπως το ίδιο ίσχυε και για το βιβλίο του που είναι κλασεις μπροστά σε σχεση με τ' αλλα ελληνόγλωσσα στον τομεα του.

parov_stelios

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σίγουρα επηρρεάζει σε μεγάλο βαθμό το ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι δωρεάν. Με όσους Ευρωπαίους έχω συναναστραφεί μέχρι στιγμής, κανένας δε μου έχει πει ότι η φοίτηση στα πανεπιστήμια της χώρας του είναι δωρεάν. Μη συζητήσω καν για τα συγγράμματα. Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες χώρες εκτός Ευρώπης, αλλά υποθέτω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου οι φοιτητές δεν πληρώνουν ούτε το ελάχιστο για να σπουδάσουν. Δε λέω ότι αυτό είναι κατακριτέο, απλά λέω ότι δεν είναι δυνατό να γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε ανόμοια πράγματα.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Δηλαδή δεν μάθαμε να εκτιμάμε και να ανταποκρινόμαστε σε αυτό που μας χαρίζεται; Καλά, στην ουσία δε σημαίνει ότι χαρίζεται αυτό που πληρώνεται έμμεσα. Ή εννοείς πως είναι κακής ποιότητας στην Ελλάδα επειδή είναι "δωρεάν"; Μα και πριν 20χρόνια έτσι ήταν. Άσε που οι συντελεστές αμείβονται και δεν προσφέρουν δωρεάν.
Σχετικά με το ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ δόθηκε με αυτό το τόπικ άλλη μια ευκαιρία να επαληθευτούν τα γραφόμενά του. Αλλά φεύγω από τον συγκεκριμένο καθηγητή (ο οποίος άλλωστε δεν με έχει διδάξει ώστε να έχω άποψη για καθαυτό το διδακτικό του έργο) και λέω πως κάποιοι άξιοι χαρακτηρίζονται εύκολα από γραφικοί και Δον Κιχώτες έως απροσάρμοστοι και ξεμπερδεύουμε με αυτούς. Έτσι οι συντεχνίες καλά κρατούν.
Η όλη ιστορία μού φέρνει στο μυαλό τον Αρίσταρχο Οικονόμου, μεγάλο δάσκαλο-μηχανικό (δυστυχώς ούτε αυτόν είχα μιας και δίδασκε στους πολιτικούς, τον έζησα όμως από πολύ κοντά μέσω του νυν αφέντη). Οι άνθρωποι της κλίκας (στοά και δε συμμαζεύεται) του είχαν κολλήσει, σε περίεργα χρόνια, το όνομα του δύσκολου φασίστα κι άντε, πόσα παιδιά να καταφέρουν να βγάλουν τις παρωπίδες για να κερδίσουν τη γνώση; Το γεγονός ότι σε κάθε χώρο ξεφεύγει πού και πού κάποιος ιδιόρυθμος που ταράζει τα βρώμικα νερά, είναι παρήγορο. Ειδικά αν ο ίδιος εφαρμόζει όσα διατείνεται. Αλλά σιγά μην ήταν αυτοί αρκετοί να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα!
Για τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς προσώπων, είναι μεγάλο κεφάλαιο το ποιόν παίρνει να χαρακτηρίσει ποιόν. Όχι ποιόν παίρνει αλλά ποιόν θα έπρεπε να παίρνει. Και δεν είναι πάντα κριτική εκ του ασφαλούς αυτά που γράφουμε εδώ, 787** (και κάτι ψιλά). Μα τόσα απωθημένα απ' την πραγματική ζωή πια;! Κι όλα εδώ θα τα ξεφορτώσουμε;;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δυστυχώς δε μπορώ να προσθέσω παραπάνω επιχειρήματα χωρίς να εκθέσω πρόσωπα & πηγές, οπότε σταματάω εδώ. (Ειδικά σε κάποιους από τους παραπάνω, μπορώ να αναλύσω κι άλλα πολλά, αν βρεθούμε κάποια στιγμή από κοντα).
Αυτό στο οποίο καταλήγει αυτό το θέμα, είναι ότι μία ακόμα συμφορουμίτισα καταχωρήθηκε στο Ignore List μου. Δε χρωστάω κάθε τόσο να χαλιέμαι με τις ευθείς ή έμμεσες, συγκεκαλυμένες επιθέσεις σας.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
άλλη μία "αξιόπιστη" αγγλοσαξονική λίστα. τι τύχη να έχουν τα ιταλικά πανεπιστήμια μπροστα στα παγκοσμίου φήμης και κύρους Bilkent University της Τουρκίας, της Αλέξάνδρειας της Αιγύπτου ή το σουηδικό Sweden agricultural science...
Για τα Τούρκικα πανεπιστήμια μπορώ να πω τα καλύτερα γιατί εχω άποψη επί του θέματος. Αυτό που κάνουν οι Τούρκοι είναι ότι έχουν καταφέρει να κάνουν πολλούς Τούρκους σπουδαγμένους στην Αμερική να επιστρέψουν πίσω και να πάρουν έδρες. Έτσι παράγουν σοβαρή έρευνα και κορυφαία βιβλία στους τομείς τους (έχω την τύχη να χρήσιμοποιώ ένα αυτή την περίοδο). Η σύκριση με Ελλάδα είναι λυπηρή οπότε δεν την κάνω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα