• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κανένα ελληνικό στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Διευκρινίζω ότι δεν φοίτησα στο περί ου ο λόγος ίδρυμα ούτε τον παραπάνω καθηγητή και το έργο του γνωρίζω, απλώς στο πόνημά του συνηγορεί στην άποψή μου για το επίπεδο του Ε.Μ.Π. παλαιότερα. Τώρα συγκεκριμένα στοιχεία δύσκολο να βρεθούν για την εποχή εκείνη στο διαδίκτυο ίσως σε κάποια παλιά επετηρίδα.
... Αυτό που κάνουν οι Τούρκοι είναι ότι έχουν καταφέρει να κάνουν πολλούς Τούρκους σπουδαγμένους στην Αμερική να επιστρέψουν πίσω και να πάρουν έδρες.... quote]
Θυμάμαι την περίπτωση του Δημητρίου Χριστοδούλου. Διαλέξαμε για σας - Αριστείο Μποδοσάκη 2006 Τον φέραμε «μετά βαΐων και κλάδων» το 1972 για να τον διώξουμε ένα χρόνο μετά γιατί δεν είχε το τυπικό προσόν του … απολυτηρίου Λυκείου. Βλέπεις στην ηλικία που εμείς τελειώναμε το λύκειο αυτός έπαιρνε το ... διδακτορικό στο Princenton.

loreena

Member
Αποφοίτησα από ελληνικό ΔΩΡΕΑΝ πανεπιστήμιο
Για λιγο ακομα δωρεαν. Και μακαρι να ηταν μονο αυτο, τουλαχιστον οταν γινουν ιδιωτικα ας πληρωνουμε αλλα τουλαχιστον να ξερουμε γιατι τα σκαμε.
Ειμαι κατα της ιδιωτικοποιησης παρεπιπτοντως. Αλλα αν ειναι να δωσουν σημασια, ας πληρωσουμε. Μονο ετσι θα βαλει μυαλο ο Ελληνας.

Οταν στις εξετασεις πεφτουν θεματα εκτος υλης, οταν οι καθηγητες λειπουν για μηνες χωρις παραδοση, καταληψεις για μηνες χωρις μαθημα, αλλα διαβασμα μεσα απο το ι-ταξη(κανεις διαθεσιμος για διευκρινισεις....), οταν δεν αναρτουν την υλη εξω απο γραφεια ενω ειναι υποχρεωμενοι, οταν σου χανουν γραπτο (ω ναι, μου συνεβη κι αυτο) και αναγκαζεσαι να το ξαναδωσεις στα κλεφτα με τα παρακαλια του καθηγητη για μη γινει ''θεμα'', οταν ζητας βαθμο εργασιας και σε καλουν(τους εχεις πριξει εσυ για την ακριβεια) στο γραφειο γι αυτο μια βδομαδα προ εξεταστικης, οταν περιμενεις αποτελεσματα για ενα μονο μαθημα και βγαινει αφου εχουν αρχισει τα μαθηματα του επομενου εξαμηνου σαστισμενη αν τελικα πρεπει να το παρακολουθησεις παλι(δεν το ξερεις, αφου δεν στο χει διορθωσει)
οταν.. εχω πολλα ακομα να πω. Απο τους τοσους καθηγητες μου, ελαχιστοι αξιζουν συγχαρητηρια κι ενα μεγαλο ευχαριστω. Κι αυτο απο ανθρωπια και προσωπικη τους δουλεια. Αμα περιμενεις απο το κρατος, καλυτερα αλλαξε δουλεια. Οι περισσοτεροι εχουν ξεχασει η δεν εμαθαν ποτε τι σημαινει και παιδαγωγος. Γιατι 18 χρονω εδω, ειναι ακομα παιδια.

Οσα ξερω για εξω ειναι απο οσα μαθαινω απο διαδικτυο κι οσα συζητω με penfriends του εξωτερικου και τους ζηλευω γιατι εχουν κινητρα(υποδομες κι οργανωση) κι αγαπη να σπουδαζουν. Με την οργανωση νιωθω πολυ καλα. Τα λεφτα ειναι το λιγοτερο που με νοιαζει μπροστα στο να μου δινουν σημασια οι δασκαλοι μου. Λιγοι οσοι με διδαξαν ουσιαστικα και μονο η αγαπη μου για το αντικειμενο μου και για την γνωση, η λογικη μου του ''πρεπει να μαθεις να χεις υπομονη'',με τραβουσαν στο Πανεπιστημιο. Κανενα αλλο κινητρο, λυπαμαι...Εχω πολλα παραπονα απο το συστημα εδω και γι αυτο το λογο θα συμφωνησω με καποιον που ειπε για τα σουβλατζιδικα, αυτα θα πρεπε να μπουν πρωτα στη λιστα.
:D

parov_stelios

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δηλαδή δεν μάθαμε να εκτιμάμε και να ανταποκρινόμαστε σε αυτό που μας χαρίζεται;
Ακριβώς αυτό. Αν και έχω την εντύπωση ότι εσύ το λες ειρωνικά. Αλλά εγώ πραγματικά το πιστεύω. Είναι το μέγα σφάλμα του Έλληνα που θεωρεί τις έννοιες "κράτος" και "λαός" αντώνυμες, ενώ είναι ή θα έπρπε να είναι συνώνυμες από τη στιγμή που -υποτίθεται ότι- ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία είναι "καλύτερα" από τα δημόσια. Συν, φυσικά, όπως πολύ σωστά είπε η loreena το πολύ μεγάλο ποσοστό ευθύνης που έχουν οι καθηγητές. Είτε επειδή δεν τους δίνονται επαρκή κίνητρα από το "κράτος", είτε επειδή και αυτοί (ως Έλληνες) θεωρούν το μισθό του δημοσίου αυτονόητο δικαίωμα που μπορούν να τον έχουν χωρίς να χρειάζεται να δουλεύουν όπως πρέπει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom