Καλοκαιρινές διακοπές 2025

Elenaal

Member
Ε, μιλάμε για Σαμοθράκη τότε..
+πράσινο
+μπάνιο στις βάθρες, δημόσια και ιδιωτικά.
+όχι κάργα τουριστικό.
Μένουμε και βόρεια Ελλάδα ,θα το κοιτάξω . Αν και δεν άκουσα καλά λόγια . Πολύ γυμνισμός μου είπαν και πιτσιρικια. Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια .

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μένουμε και βόρεια Ελλάδα ,θα το κοιτάξω . Αν και δεν άκουσα καλά λόγια . Πολύ γυμνισμός μου είπαν και πιτσιρικια. Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια .
Εν μέρει ναι, το νησί τις ημέρες αιχμής προσελκύει αυτού του είδους τον τουρισμό κατά κύριο λόγο, δε παύει όμως να είναι εκπληκτικό. Πρέπει κάποια στιγμή να το δείτε.
Όπως και τη Λήμνο που αναφέρθηκε πρέπει να την έχετε στα υπόψιν μιας που είστε κι από Βόρεια, παρόλο που ναι μεγάλο νησί είναι σχετικά ξεκούραστο να το γυρίσεις. Δε συζητάμε για φαγητό και παραλίες, υπέροχα όλα.
Ομοίως και η Σκύρος, με λίγο πιο δύσκολη πρόσβαση αν δεν είναι μ' αεροπλάνο.

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Για την Σαμοθράκη, ισχύει σχεδόν όπως το αναφέρει ο @psilos3. Αλλά οι του "ειδικού τουρισμού" είναι συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένα σημεία, το νησί έχει πολλά μέρη που μπορείς ν' απολαύσεις τις διακοπές σου. Αλλά είναι πολύ όμορφο, καταπράσινο νησί.
Επίσης και η Λήμνος αξίζει, ίσως είναι πιο ήρεμο "οικογενειακό" νησί από την Σαμοθράκη και με μέρη να δεις, όπως το Κέρος στ' ανατολικά, με τα υπέροχα χιλιάδες κοχύλια διάσπαρτα σ' όλη την παραλία. Φαγητό πολύ ωραίο επίσης.
Αν είστε από Βόρεια Ελλάδα, πάτε άνετα και στα δυο.
Εγώ πάντως θα ξαναπήγαινα Σαμοθράκη, αρκετή ησυχία μου 'χει πέσει τελευταία..
:)

ababadisney

Member
Γεια σας, θα θέλαμε προτάσεις για αρχές Ιουλίου για οικογένεια με 2 παιδιά 10 και 6 ετών. προορισμός οπουδήποτε παραθαλασσια εκτός από Κρήτη λόγο μεγάλης αποσταστης
ιδανικά ψάχνουμε για ένα κατάλυμα αν είναι δυντον μπροστά στην θήλασσα , είτε σε κάποιο ξενοδοχείο είτε σε κάποιο κατάλυμα πχ βίλα με ιδιωτικη πισίνα η πάνω στο κύμα ....

Elenaal

Member
Γεια σας, θα θέλαμε προτάσεις για αρχές Ιουλίου για οικογένεια με 2 παιδιά 10 και 6 ετών. προορισμός οπουδήποτε παραθαλασσια εκτός από Κρήτη λόγο μεγάλης αποσταστης
ιδανικά ψάχνουμε για ένα κατάλυμα αν είναι δυντον μπροστά στην θήλασσα , είτε σε κάποιο ξενοδοχείο είτε σε κάποιο κατάλυμα πχ βίλα με ιδιωτικη πισίνα η πάνω στο κύμα ....
Καλημέρα . Εμείς περάσαμε υπέροχα στη Νάξο . Καλές τιμές σε καταλύματα και φαγητό . Αν επιθυμείτε νησί .

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Εν μέρει ναι, το νησί τις ημέρες αιχμής προσελκύει αυτού του είδους τον τουρισμό κατά κύριο λόγο, δε παύει όμως να είναι εκπληκτικό. Πρέπει κάποια στιγμή να το δείτε.
Όπως και τη Λήμνο που αναφέρθηκε πρέπει να την έχετε στα υπόψιν μιας που είστε κι από Βόρεια, παρόλο που ναι μεγάλο νησί είναι σχετικά ξεκούραστο να το γυρίσεις. Δε συζητάμε για φαγητό και παραλίες, υπέροχα όλα.
Ομοίως και η Σκύρος, με λίγο πιο δύσκολη πρόσβαση αν δεν είναι μ' αεροπλάνο.
Λοιπόν, θα ρωτήσω κι εγώ τον ειδικό στα νησιά. Σκεφτόμαστε μικρή παρέα, μία εβδομάδα με δέκα μέρες το πολύ να τη μοιράσουμε Σχοινούσα-Δονούσα, καθότι θέλουμε να λιώσουμε στην ξεκούραση και το φαγητό. Έχεις κάποια πρόταση για διαμονή στη Σχοινούσα; Μιλάμε δυστυχώς για το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου και θέλουμε να κλείσουμε εντός των επόμενων ημερών.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Για πειτε βρε παιδιά - @psilos3 εσένα έχω κατά νου πρώτο πρώτο να ξέρεις 😁 - από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες ποιον τρόπο μετάβασης θα προτείνατε ως πιο βολικό για μικρότερη σπατάλη σε χρόνο και χρήμα;
Μια πιθανότητα είναι πτήση για Σαντορίνη,το έχουμε κάνει παλιότερα αλλά συνυπολογίζοντας κόστος μεταφοράς από αεροδρόμιο λιμάνι και πιθανή διανυκτέρευση δε συμφέρει τόσο. Έχουμε κάποια δοκιμασμένη εναλλακτική που να φαίνεται ίσως πιο συμφέρουσα ;

barkour

Member
Λοιπόν, θα ρωτήσω κι εγώ τον ειδικό στα νησιά. Σκεφτόμαστε μικρή παρέα, μία εβδομάδα με δέκα μέρες το πολύ να τη μοιράσουμε Σχοινούσα-Δονούσα, καθότι θέλουμε να λιώσουμε στην ξεκούραση και το φαγητό. Έχεις κάποια πρόταση για διαμονή στη Σχοινούσα; Μιλάμε δυστυχώς για το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου και θέλουμε να κλείσουμε εντός των επόμενων ημερών.
https://www.iliovasilemahotel.gr/ εμεινα και τις 2 φορες - με διαφορα 20 χρονων

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Όχι θέλετε, πρέπει να κλείσετε εντός των επόμενων ημερών, τα καταλύματα είναι λίγα και θέλει προσοχή να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Μεγάλη προσοχή στις διαμονές, Δονούσα στο λιμάνι και Σχοινούσα αντίστοιχα στη Χώρα. Εμείς μέναμε Μεσαριά και μας είχε φάει λίγο το πήγαινε - έλα, αν και δε μας χάλασε γιατί όλα ήταν κοντά με τα πόδια. Τώρα για συγκεκριμένο κατάλυμα δεν έχω κάτι στα υπόψιν μου δυστυχώς. Ως άποψη και μόνο, εφόσον υπάρχει δεκαήμερο διαθέσιμο θα 'ναι κρίμα να μη βάλετε ακόμα ένα νησί (Ηρακλειά) έστω για μια - δυο νύχτες.

@psilos3 εσένα έχω κατά νου πρώτο πρώτο να ξέρεις 😁
από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες ποιον τρόπο μετάβασης θα προτείνατε ως πιο βολικό για μικρότερη σπατάλη σε χρόνο και χρήμα;
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, η ζωή μου όλη. :haha:
Μια πιθανότητα είναι πτήση για Σαντορίνη,
Αυτή είναι η μία εκδοχή, συνήθως αρκετά βολική μαζί με αυτή της Μυκόνου, μιας και σχεδόν πάντα μπορούν να βρεθούν οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια και να συνδυαστούν με κάποιο πλοίο από τα πολυσύχναστα είναι η αλήθεια λιμάνια τους. Βέβαια με τις τιμές που έχουν πάρει τα ακτοπλοϊκά και με κάποια δρομολόγια μεταξύ συγκεκριμένων νησιών να είναι μονοπώλειο, θέλει μελέτη το πράγμα.

Άλλη μία πιο πρόσφατη και καλή επιλογή είναι η μετάβαση μέσω Πάρου, σ' ένα δρομολόγιο όμως που σπάνια έχω δει κάτω από 90-100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Η σταιερά πρωινή του ώρα όμως βολεύει για να το συνδυάσεις δίχως να χρειαστεί διαμονή.
Στο ίδιο πλαίσιο (και ακριβότερο) είναι και η πρόσφατη απευθείας σύνδεση για Νάξο, με τα δρομολόγια όμως να είναι σαφώς αραιότερα.

Τέλος, σε περίπτωση που βολέψει για κάποια νησιά και περισσεύει χρόνος, είναι και το απευθείας αεροπορικό δρομολόγιο για Κω, που αν συνδυαστεί με το διερχόμενο Bluestar μπορεί να δώσει πρόσβαση προς κάποιες Κυκλάδες (π.χ. Αμοργό) ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.

Καλή μελέτη, βασίσου ακόμη και στα περσινά δρομολόγια πλοίων μέσω το Openseas.gr σε περίπτωση που δεν έχουν βγει όλα τα φετινά κι εδώ είμαστε να αναλύουμε τα σενάρια!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.918
Μέλη
39.627
Νεότερο μέλος
ADI

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα