• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το ότι εγώ που είμαι οικοδόμος και δούλεψα 20 μεροκάματα στη βίλα που έχτισε ο Άκης ( ή ο κάθε Άκης ) έχω '' φάει'' από τις μίζες και είμαι συνυπεύθυνος, με ξεπερνάει!
Εάν η βίλα που έχτισε ο Άκης δε θα χτιζόταν αν δεν είχαν φαγωθεί τα λεφτά τότε επωφελήθηκες κι εσύ από χρήματα που κυκλοφόρησαν στην αγορά και χωρίς παγαποντιές δε θα υπήρχαν άρα δε θα τα είχες εισπράξει. Δεν είπα ότι είσαι συνυπεύθυνος, δεν έκανες κάποιο αδίκημα. Αλλά ωφελημένος είσαι. Στην αντίστοιχη χώρα που δε χτίστηκε η βίλα του Άκη ο (Λιθουανός ας πούμε) οικοδόμος εκείνα τα 20 μεροκάματα δεν τα εισέπραξε. To να λες ότι η προσωπική σου οικονομία δεν ευνοήθηκε από τη γενική οικονομία της χώρας απλά δε στέκει. Το (πολύ) έξτρα χρήμα που μπήκε στη χώρα κυκλοφόρησε και μάλιστα ευρέως. Όχι όλο, διότι κάποια δις βγήκαν έξω, αλλά πολύ μεγάλο μέρος του έμεινε στη χώρα και ευνοήθηκαν όλοι.
Την Ισλανδία ρε παιδιά. Ρε τι μούγκα είναι αυτή για την Ισλανδία.
Η Ισλανδία δε χρεοκόπησε και μετά πρθοπόδησε με νόμισμα χρεοκοπημένης χώρας. Έπεσαν έξω κάποιες από τις τράπεζές της, αλλά η χώρα δε χρεοκόπησε. Εδώ μιλάμε για χρεοκοπημένα κράτη.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει -οι θιασώτες της συλλογικής ευθύνης η οποία συνοψίζεται στην πρόταση "μαζί τα φάγαμε"- αλλά προκειμένου να υποστηρίξετε-αιτιολογήσετε την άποψή σας έχετε κάνει λάστιχο την επιχειρηματολογία. Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο φασιστοπάγκαλος δε θα περίμενε ότι με αυτό το τιποτένιο δόλωμα θα έπιανε τόνους ψάρια! Πού είναι οι ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ του φόρουμ να μας εξηγήσουν αυτό το συλλογικό ενοχικό σύνδρομο που διακατέχει τους συμπατριώτες μας.
Επίσης παρατηρώ πως γίνεται πολύς λόγος για τη μισθολογική δαπάνη ενώ είναι πασίγνωστο πως είναι από τα μικρότερο έξοδα μιας επιχείρησης συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες δαπάνες. Είναι φως φανάρι πλέον πως η συστημική αφήγηση για την κρίση (και όχι μόνο) είναι η κυρίαρχη. :rolleyes-80: :(

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Μαγεία το ξεβράκωμα!
Φαντάζομαι τον Μπένυ να το φυσάει και να μην κρυώνει κάπως έτσι...:D
Τους πήρε κι ο Αλέξης τη Γιαταγάνα (ο οποίος βέβαια έχασε τη μοσχομυριστή)κι έπρεπε κάπως να ρεφάρουν!:bleh:

υ.γ αυτήν την προεκλογική περίοδο πρέπει να είσαι αθλητικογράφος για να την καλύψεις!

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Επίσης παρατηρώ πως γίνεται πολύς λόγος για τη μισθολογική δαπάνη ενώ είναι πασίγνωστο πως είναι από τα μικρότερο έξοδα μιας επιχείρησης συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες δαπάνες.
Για την siemens, την microsoft, την lidl, μπορεί.
Για το 80+% των επιχειρήσεων (ΟΕ,ΕΕ,ΕΠΕ άντε και αρκετές ΑΕ) στην Ελλάδα, όχι.

Ξέρεις, τις ΟΕ,ΕΕ,ΕΠΕ στην Ελλάδα δεν τις έχουν αιμοδιψή δεξιά καπιταλιστικά γουρούνια που θέλουν σκλάβους υπαλλήλους και σκάνε 5 δις σε διαφημίσεις ενώ πληρώνουν 250ευρώ τους υπαλλήλους για 20ωρη εργασία.

Last edited:

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τους πήρε κι ο Αλέξης τη Γιαταγάνα (ο οποίος βέβαια έχασε τη μοσχομυριστή)κι έπρεπε κάπως να ρεφάρουν!
Την είχα ξεχάσει αυτή. Μα τη Γιαταγάνα ρε φίλε;;;!!! Τελικά είναι πολύ μεγάλο τρολ αυτός ο Αλέξης. Όσο για το τοτέμ των φετιχιστών υπάρχει μια χαραμάδα ανοιχτή, αν και αυτή έχει ξεφύγει αφού μέχρι και με τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνομιλεί.:shock:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει -οι θιασώτες της συλλογικής ευθύνης η οποία συνοψίζεται στην πρόταση "μαζί τα φάγαμε"- αλλά προκειμένου να υποστηρίξετε-αιτιολογήσετε την άποψή σας έχετε κάνει λάστιχο την επιχειρηματολογία. Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο φασιστοπάγκαλος δε θα περίμενε ότι με αυτό το τιποτένιο δόλωμα θα έπιανε τόνους ψάρια! Πού είναι οι ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ του φόρουμ να μας εξηγήσουν αυτό το συλλογικό ενοχικό σύνδρομο που διακατέχει τους συμπατριώτες μας.
Επίσης παρατηρώ πως γίνεται πολύς λόγος για τη μισθολογική δαπάνη ενώ είναι πασίγνωστο πως είναι από τα μικρότερο έξοδα μιας επιχείρησης συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες δαπάνες. Είναι φως φανάρι πλέον πως η συστημική αφήγηση για την κρίση (και όχι μόνο) είναι η κυρίαρχη. :rolleyes-80: :(
Kαλέ δεν είμαστε με τον πάγκαλο. Προς Θεού. Προσπαθεί με μια μικρή αλήθεια να κρύψει τόνους ψέμματα. Εγώ προσωπικά δεν την ενστερνίζομαι.
Αλλά άλλο αυτό και άλλο να λέει κάποιος "εγώ δεν φταίω". Γιατί ακούω πολλά τέτοια καθημερινά. Τότε φταίει μόνο ο πάγκαλος, ο Βαρδινογιάννης και ο Σημίτης? Όχι βέβαια. Όλοι φταίμε. Απλά είναι εντελώς δυσανάλογο το πόσο (και το ποσό) που πληρώνουμε.
Δλδ δεν ξέρεις κανέναν μισθωτό που μπήκε από το παράθυρο? Αυτός δεν ευνοήθηκε? Και τέλοσπάντων σε μια οικονομία όλα είναι αλυσίδα. Και ναι και ο οικοδόμος που δούλεψε στην βίλα (χτισμένη απο κλεμμένα) του τσοχατζό, ευνοήθηκε, γιατί αν δεν ήταν ο τσοχατζό να κλέψει, δεν θα υπήρχαν αυτά τα μεροκάματα. Δεν είναι παράλογο αυτό που λέμε.
Αντιστοίχως στη Σάμο ήρθαν Πανεπιστήμια, φοιτητές, υπήρξε χρήμα, πολλοί ντόπιοι επέστρεψαν να επενδύσουν, αυξήθηκε ο μόνιμος πληθυσμός, αυξήθηκε η ανάγκη για δημόσιες υπηρεσίες, γίνανε αντίστοιχα παραρτήματα ΙΚΑ κτλ που δεν υπήρχαν εδώ, άρα έξτρα θέσεις Δ/Υ. Όλη αυτή η αλυσίδα ξεκίνησε από τα "δανεικά", "κλεμμένα", πείτε τα όπως θέλετε. Αν τώρα οι ΙΚΑτζήδες του Καρλοβάσου (καλά τώρα το κλείσανε βέβαια) πιστεύουν ότι δεν ευνοήθηκαν από το γενικότερο πάρτυ, επειδή είναι μισθωτοί, ε τι να πω. Κάνουν λάθος. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπορούν να κρύψουν. Λόγω μισθού. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όλοι να πάρετε τις ευθύνες σας/μας. Απλά μην μας κοροιδεύουν ότι φταίμε το ίδιο. Είναι για γέλια όποιος το λέει. ΄Η φταίμε το ίδιο επειδή τους ψηφίζαμε. Ναι είμαστε ζώα αλλά δεν νομιμοποιείστε να ισοπεδώσετε την χώρα. Γνώμη μου.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba

fotast

Member
Μπορεί παρακαλώ να μπεί το βίντεο από το Τμήμα Ηθών με Γκερέκου και Μούτσιο;

Για να έχουμε επιχειρήματα να αναλύσουμε την μεταγραφή;

(Δεν ξέρω να βάζω βίντεο..)

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Την είχα ξεχάσει αυτή. Μα τη Γιαταγάνα ρε φίλε;;;!!! Τελικά είναι πολύ μεγάλο τρολ αυτός ο Αλέξης. Όσο για το τοτέμ των φετιχιστών υπάρχει μια χαραμάδα ανοιχτή, αν και αυτή έχει ξεφύγει αφού μέχρι και με τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνομιλεί.:shock:
Και γουστάρει και τα δύσκολα η κυρά Χρυσούλα, αν η μυρωδάτη πάλι τα βρει με ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πηδηχτώ από το παράθυρο, το διάβασα το πρωί και έψαχνα αν διαβάζω κουλούρι!!!:eek::eek::eek:

Μπορεί παρακαλώ να μπεί το βίντεο από το Τμήμα Ηθών με Γκερέκου και Μούτσιο;

Για να έχουμε επιχειρήματα να αναλύσουμε την μεταγραφή;

(Δεν ξέρω να βάζω βίντεο..)
Σε παρακαλώ αγαπητέ εδώ μιλάμε με σοβαρά ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!!! :bleh::bleh::bleh:

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
  • Like
Reactions: GTS
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.