• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
H γενίκευση που επικρατεί στο μυαλο πολλών ότι Ισλάμ (γενικώς κι αορίστως)= φανατισμός = τζιχαντισμός είναι μάλλον άστοχη. ("φανατικοί χριστιανοί" υπάρχουν και στην "άθεη" Γαλλία). Και μάλλον αυτό θέλουν να προβάλλουν οι μουσουλμάνοι διαδηλωτές στη Γαλλία.
Όπως όλες οι μεγάλες θρησκείες έτσι και το Ισλάμ έχει πάμπολλες σέχτες και κινήματα πέραν του διαχωρισμού Σιιτών Σουννιτών. Μου φαίνεται αδιανόητο τάγματα όπως των Σούφι ή των Αλεβήδων να καλλιεργούν την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.
Οι ρίζες του φοντεμενταλιστικού Ισλαμ θα πρέπει να αναζητηθούν κύρια στον ουχαμπισμό που εξέθρεψαν και χρηματοδότησαν οι εμίρηδες του Κόλπου με πρώτους και καλύτερους τους Σαουδάραβες.
Δεν είναι τυχαία η ανάμειξή τους σε ακραία κινήματα όπως οι Ταλιμπάν (μαζί με τη βλακώδη υποστήριξη της Δύσης ως απάντηση σε απολυταρχικά καθεστώτα μη αρεσκείας - βλέπε Ασσαντ - ή στην πάλαι ποτέ Σοβ.Ένωση).
Διακαής πόθος των ουαχαμπιστών είναι η επικράτηση ενός "καθαρού Ισλάμ" με εξάλειψη των αιρετικών… Στο μυαλό τους η δυτική κουλτούρα ενέχει το κίνδυνο αλλοτρίωσης του αξιακού τους συστήματος.Απλώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των εμίρηδων και πλέον αποτελούν απειλή και γι'αυτούς. Ας μην ξεχνάμε ότι παρά την "βιτρίνα" του Ισλαμικού Νόμου, είναι γνωστό πόσο κοσμικοί είναι και τι παρε δώσε έχουν με δυτικές κυβερνήσεις… Αυτοί χρηματοδοτούν όλο το ιερατείο που με πύρηνα κηρύγματα καλούν σε ιερό πόλεμο. Από κοντά η περιθωριοποίηση, η ανεργία, η έλλειψη θέλησης ενσωμάτωσης, του ακροατηρίου, στις δυτικές κοινωνίες συμβάλλουν.
Έτσι ακριβώς!

Και, για όποιον ενδιαφέρεται, τα παραπάνω - λίγο πιο αναλυτικά - από έναν λίγο περισσότερο "ειδικό":

Ισλαμιστές, τζιχαντιστές και άλλοι...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
... την υποψήφια της αριστεράς Ραχήλ ξέχασες...

View attachment 69111
Αν το ειπε γιατι ειναι ξεφτιλα το να εισαι εβραιος ή να συμπαθεις τον ιουδαισμο σιγουρα προκειται για καταπτυστο σχολιο. Αν θες την αποψη μου δεν τρεφω καμια συμπαθεια για πολλα νεοφερτα μελη του ΣΥΡΙΖΑ αλλα τους θεωρω αναγκαιο κακο προκειμενου να πετυχεις ενα στοχο που δεν ειναι αλλος απο το να απαλλαγεις απο τη χολερα που πληττει τη χωρα.

Αν ειπωθηκε ομως γιατι θεωρει υποκριτικη και δηθεν τη σταση του για ψηφοθηρια ή επειδη πουληθηκε στο εβραικο λομπι (αν υπαρχει) προκειμενου να εξυπηρετει τα συμφεροντα του τοτε ειναι αλλο θεμα. Στο πρωτο θα συμφωνουσα μαζι της. Γενικα δεν μου αρεσουν τετοιες στασεις, οπως πχ του Τσιπρα που πηρε σβαρνα εκκλησιες και μοναστηρια. Το δευτερο εχει δικαιωμα να το πιστευει αλλα μου φαινεται ψεκασμενο σεναριο.

Ενταξει ικανοποιηθηκες; Σου τονωσα τα αντιαριστερα σου αισθηματα;

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Οι ρίζες του φονταμενταλιστικού Ισλαμ θα πρέπει να αναζητηθούν .....
Πουθενα φιλε μου δεν θα πρεπει να αναζητηθουν και τα σεντονια που γραφονται παγκοσμίως για "ελευθερία λόγου, ισλαμ, μετανασταευση, ενσωματωση, κορανι, τζιχαντ .." κλπ είναι ανεδαφικά (αλλά και ρομαντικά ταυτόχρονα, γιατί όλοι κρύβουμε ενα αρλεκιν μέσα μας) , γιατί πολύ απλά είναι η κάλυψη, η μπούργκα, η εμφανής αιτιολογηση για να να ικανοποιείται ο πληβείος.
Συμβαινουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ θλιβερα πραγματα ή μάλλον δολοφονίες και αμραλιστικές,βιαιες πραξεις από δηλητηριασμένα μυαλά απο το πιο ισχυρό ναρκωτικό παγκοσμίως που είναι οι θρησκείες και ψάχνουμε το γιατί και το πως...
Ποτέ δεν εχουμε σκεφθει οτι οι ταγοί των "θρησκείων" και αυτοί που δινουν τις εντολές , είναι οι πιο απέχοντες απο αυτά που πρεσβευει η ιδια η θρησκεία που ακολουθούν.
Αν κάποτε , αποκτήσουμε παιδεία, καταρτηση, κοινη λογική, και -γιατί όχι?- κυνική σκέψη ωστε να μην πιστευουμε οτι υπήρξαν ανθρωποι που περπατούσαν στο νερό, έσχιζαν την ερυθρά στα δύο, κλπ ίσως υπάρξει κάποια πρόοδος.
Οι θρησκείες ανέκαθεν ηταν εργαλεία/πολιτικοί μηχανισμοί*/απλά κουμπιά/διακόπτες που χρησιμοποιουνταν για να ελέγχουν τα πλήθη. Τίποτα λιγ'οτερο, τίποτε περισσότερο. Και για να το πω πιο ελληνικά , οι θρησκείες (όλες ανεξαιρέτως) είναι το διαίρει και βασίλευε του ομορφου πλανήτη Γη...

(τι ωραίο και πόσο φτηνά σου κοστίζει να εχεις εναν στρατό να κάνει ότι του λες... στο ονομα του "....." πάντα και χωρίς αμφισβήτηση..

*Μην ξεχάσω να αναφερω οτι η τιμή του πετρελαίου έχει κυλήσει στα Ταρταρα τωρα τελευταία

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Και μην ξεχνάμε και τον blogger/troll γέροντα παστίτσιο που σε 2-3 ημέρες έχουμε επέτειο της 10-μηνης φυλάκισής του (με αναστολή) για "προσβολή θρησκεύματος".

Με κάτι τέτοια το μυαλό μου μπλοκάρει.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ενα απο τα πιο ουσιωδη συνθηματα που μπορουσε κανεις να διαβασει χθες ηταν και το παρακατω: "La laïcité, c'est par où?" (Που ειναι το κοσμικο κρατος; ). Η laïcité ειναι μια λεξη που δυσκολα μεταφραζεται στα ελληνικα. Θα μπορουσε κανεις να την αποδωσει ως λαικοτητα, εκκοσμικευση, κοσμικο κρατος. Στην ουσια ειναι η κατασταση που υπαρχει οταν το κρατος ειναι πληρως διαχωρισμενο απο την εκκλησια και υπαρχει πραγματικη ανεξιθρησκεια χωρις καμια επισημη θρησκεια. Καμμια προστασια σε οποιαδηποτε θρησκεια, κανενα δικαιωμα επιδειξης και δημοσιας εκφρασης της θρησκειας σου και των συμβολων της πιστης σου.
Αυτο μπορει στην Ελλαδα των τριων εκατομμυριων υπογραφων για την αναγραφη του θρησκευματος στις ταυτοτητες, του χυτηριου, της καταδικης του Γεροντα Παστιτσιου, της παρουσιας παπαδαριου σε καθε δημοσια εκδηλωση και της ξεκαθαρης εμπλοκης της εκκλησιας στην πολιτικη ζωη, να φανταζει τριχες κατσαρες.
Για τους Γαλλους ομως ειναι δεδομενο και το απολυτως φυσιολογικο. Αλλωστε σε αυτην την ιδεα εχουν αφιερωμενο εναν απο τους πιο διασημους ναους τους, το Πανθεον.
Μπορει λοιπον χθες στην πορεια να παρευρεθηκαν υποκριτικα ηγετες που εχουν καταλυσει την ελευθερια του τυπου στις χωρες τους αλλα ο απλος κοσμος δεν βγηκε στο δρομο για να επιδοκιμασει αυτους αλλα για να στηριξει την ελευθερια του τυπου και να καταδικασει καθε φασιστικη και φονταμενταλιστικη συμπεριφορα. Και ηταν ολοι εκει. Μετριοπαθεις δεξιοι, κεντρωοι, αριστεροι, αναρχικοι, τροτσκιστες, κομμουνιστες, εβραιοι, μουσουλμανοι, χριστιανοι, αθεοι. Εκτος απο τους φασιστες της Λεπεν.

chrisbd

Member
Ο Μητροπολίτης Κόνιτσας αρνήθηκε να ευλογήσει γυναίκα...

Σύμφωνα με τον... "Άγιο" της Κόνιτσας, έπρεπε να προηγηθούν όλοι οι άνδρες!

http://epirusgate.blogspot.gr/2015/01/konitsa-nea.html

ε φυσικά.... πέστα Σεβασμιότατε .... σηκόσαν κεφάλι....και ούτε μπούργκα

φορούσε...μήπως έπρεπε να την αφορίσεις, πολύ μαλθακό σε βλέπω..

thessaris

Member
Αν το ειπε γιατι ειναι ξεφτιλα το να εισαι εβραιος ή να συμπαθεις τον ιουδαισμο σιγουρα προκειται για καταπτυστο σχολιο. Αν θες την αποψη μου δεν τρεφω καμια συμπαθεια για πολλα νεοφερτα μελη του ΣΥΡΙΖΑ αλλα τους θεωρω αναγκαιο κακο προκειμενου να πετυχεις ενα στοχο που δεν ειναι αλλος απο το να απαλλαγεις απο τη χολερα που πληττει τη χωρα.

Αν ειπωθηκε ομως γιατι θεωρει υποκριτικη και δηθεν τη σταση του για ψηφοθηρια ή επειδη πουληθηκε στο εβραικο λομπι (αν υπαρχει) προκειμενου να εξυπηρετει τα συμφεροντα του τοτε ειναι αλλο θεμα. Στο πρωτο θα συμφωνουσα μαζι της. Γενικα δεν μου αρεσουν τετοιες στασεις, οπως πχ του Τσιπρα που πηρε σβαρνα εκκλησιες και μοναστηρια. Το δευτερο εχει δικαιωμα να το πιστευει αλλα μου φαινεται ψεκασμενο σεναριο.

Ενταξει ικανοποιηθηκες; Σου τονωσα τα αντιαριστερα σου αισθηματα;
Αν σένα φίλε μου όλο αυτό είναι οκ με τα "αριστερά" σου αισθήματα εμένα που σίγουρα δεν θα ψηφίσω "αριστερά" δεν μου πέφτει λόγος. Πάντως τις 1-2 φορές που ψήφισα αριστερά (προ κρίσης φυσικά) τέτοια φρούτα δεν τα είχατε στα ψηφοδέλτιά σας.

jimp

Member
O Ντινόπουλος και η αλήθεια που λέει (πάντα) η ν.δ για το κόστος του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια και την αγωνία που είχε ο πρωθυπουργός... Του μαυρίσαμε και τις γιορτές του ανθρώπου... Επίσης προσέξτε τι λέει και για τον Κουβέλη. Περιμένω τον εισαγγελέα με αγωνία και λαχτάρα.

Ας δούμε πόσο πραγματικά κάνει...
https://diavgeia.gov.gr/doc/7ΙΗΝΝ-ΠΚΑ?inline=true

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν σένα φίλε μου όλο αυτό είναι οκ με τα "αριστερά" σου αισθήματα εμένα που σίγουρα δεν θα ψηφίσω "αριστερά" δεν μου πέφτει λόγος. Πάντως τις 1-2 φορές που ψήφισα αριστερά (προ κρίσης φυσικά) τέτοια φρούτα δεν τα είχατε στα ψηφοδέλτιά σας.
1. Δεν θα ψηφισω γιατι δεν θα κατεβω Ελλαδα για τις εκλογες.
2. Το ειχατε να λειπει γιατι δεν εκπροσωπω, ουτε ταυτιζομαι με κανενα κομμα.
3. Προτιμω και θελω να βγει κυβερνηση Συριζα και οχι ΝΔΣΟΚ γιατι μπροστα στη λασπη και στα σκατα μου φαινεται καλυτερη η λασπη.
4. Εκφραζομαι απο τον αναρχικο χωρο αλλα θεωρω πως απεχουμε χιλιετιες απο το να αλλαξει μυαλα το ποπολο και να καταλαβει πιο ειναι το συμφερον του.

@babaduma Ο μπαρμπα Φωτης συνεργαστηκε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και γι αυτο εφαγε το κεφαλι του. Δεν τον εφταιγε κανενας που εβαλε στα ψηφοδελτια του. Με σταυρο εκλεγονται οι βουλευτες. Αν δεν τους θελει ο κοσμος δεν τους ψηφιζει. Τα ιδια που επαθε και ο Καρατζαφερης.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou