• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μην το μπερδεύουμε με κάτοικο εξωτερικού ή που φορολογείτε.

Κατ' αρχήν οποιοσδήποτε κάτοικος Ελλάδος έχει δικαίωμα τα νόμιμα και φορολογηθέντα στην Ελλάδα εισοδήματα του/αποταμιεύσεις να τα κάνει ότι θέλει(ταξίδια,γούνες,κοσμήματα) ή επενδύσεις(πχ καταθέσεις,αγορές μετοχών,ομόλογα κτλ) στην Ελλάδα η σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.Η μόνη υποχρέωση είναι να δηλώνει τα κέρδη/αποδόσεις από τις επενδύσεις του(τόκοι,μερίσματα) ατήν φορολογική του δήλωση.

Αυτοί που έχουν εισοδήματα από εργασία τους στο εξωτερικό ακόμη περισσότερο δικαιούνται να έχουν εισοδήματα/επενδύσεις στο εξωτερικό.Φυσικά θα είχαν υποβάλλει δήλωση και θα είχαν φορολογηθεί για τα εισοδήματα τους στο εξωτερικό όταν δούλευαν εκεί.Προσκομίζοντας την βεβαίωση φόρου που είχαν πληρώσει στο εξωτερικό στην Ελληνική εφορία για να αποφύγουν διπλή φορολογία(σύμφωνα με τις συμβάσεις διπλής φορολογίας με διάφορες χώρες).

Και κάτι άλλο από τεχνικής πλευράς (όχι ηθικής).
Η απάντηση που έδωσε για τα μικρά ποσά είναι σωστή.Οι τράπεζες έχουν όριο στην μεταφορά για ιδιώτες κάπου εκεί(10.000-12.000).Για επιχειρήσεις είναι 50.000.
Αυτά τά όρια είναι ανά συναλλαγή ή συγκεντρωτικά ανά ημέρα.Για internet banking μιλάμε πάντα.
Ευχαριστώ. Με πρόλαβες και με γλύτωσες από τον κόπο να τα γράψω.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
(ακόμα πιο) Γελοίος γίνεται τώρα που βγαίνει και λέει αυτές τις αρλούμπες.

Εάν είχε καθαρή την φωλιά του θα έλεγε απλά
"Ο θεσμικός μου ρόλος απαιτούσε να σας πω αυτά που σας είπα για τα περί σταθερότητας, τα λεφτά που έβγαλα νόμιμα ( ; ), ήταν δικαίωμά μου και το έκανα γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω το μέλλον μου. Να πως τα έβγαλα, να πως φορολογήθηκαν, τιμωρήστε με πολιτικά αλλά θα έκανα πάλι τα ίδια. Τα έβγαζα ανά 10Κ για να μην γίνει θέμα στις ειδήσεις (θα γινόταν έλεγχος απο την τράπεζα) επειδή ήμουν υπουργός."

Βέβαια, κάπου βρωμάει το πράγμα γιατί τα λεφτάκια του δεν τα έβγαλε (μάλλον) σε Αγγλική τράπεζα. Κάτι για jersey διαβάζω... για να δούμε...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Βέβαια, κάπου βρομάει το πράγμα γιατί τα λεφτάκια του δεν τα έβγαλε (μάλλον) σε Αγγλική τράπεζα. Κάτι για jersey διαβάζω... για να δούμε...
Στην Αγγλία οι καταθέσεις φορολογούνται. Στα Jersey και Guernsey υπάρχει ειδικό καθεστώς και (νομίζω) δεν φορολογούνται. Κάπου τα έχω τα φυλλάδια αλλά βαριέμαι να ψάξω να δω τι ακριβώς απαλλαγές έχουν.

chrisbd

Member
Το θέμα βέβαια είναι πως ανοίγεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα;; έτσι να μαθαίνουμε.. γιατί όταν πήγα να ανοίξω λογαριασμό κάποτε έξω (στη Γαλλία) μου ζητούσαν πολλά χαρτιά διευθύνσεις (λογαριασμό EDF-GDF) , διαβατήρια (αν θυμάμαι καλά) και ίσως και άλλα, πάνε κάποια χρόνια, ίσως επειδή πήρα και χρεωστική κάρτα;;;.... τώρα δεν ισχύουν αυτά;;;....μήπως αν ανεμίσεις, τρόπος του λέγειν, μια νόμιμη επιταγή Τραπέζης Ελλάδος 200 χιλ ευρώ πχ κάνουν τα στραβά μάτια και δεν ζητάνε κάποια χαρτιά;;;

chrisbd

Member
Στην Αγγλία οι καταθέσεις φορολογούνται. Στα Jersey και Guernsey υπάρχει ειδικό καθεστώς και (νομίζω) δεν φορολογούνται. Κάπου τα έχω τα φυλλάδια αλλά βαριέμαι να ψάξω να δω τι ακριβώς απαλλαγές έχουν.
Οι καταθέσεις η οι τόκοι;;;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
αλλά το πολιτικά απρεπές του πράγματος παραμένει.
Συμφωνώ απολύτως. Αλλά να όσα έκανε είναι νόμιμα, τότε είναι αστείο να μιλάμε για ποινικές διώξεις ή γι' αυτό που γράφηκε παραπάνω ότι πρέπει να του δημευθεί η περιουσία κλπ. Δεν μπορείς να τιμωρείς κάποιον επειδή τήρησε το νόμο. Το αν θα τον καταψηφίσεις ή...εκτιμάς τη στάση του είναι άλλο θέμα.

fotast

Member
Αν τα λεφτά είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί δεν έχει καμμιά διαφορά αν είναι Αγγλία,Γερμανία,Σιγκαπούρη,Παναμάς ή Jersey.΄Όχι πολιτικά πάντα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Το θέμα βέβαια είναι πως ανοίγεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα;; έτσι να μαθαίνουμε.. γιατί όταν πήγα να ανοίξω λογαριασμό κάποτε έξω (στη Γαλλία) μου ζητούσαν πολλά χαρτιά διευθύνσεις (λογαριασμό EDF-GDF) , διαβατήρια (αν θυμάμαι καλά) και ίσως και άλλα, πάνε κάποια χρόνια, ίσως επειδή πήρα και χρεωστική κάρτα;;;.... τώρα δεν ισχύουν αυτά;;;....μήπως αν ανεμίσεις, τρόπος του λέγειν, μια νόμιμη επιταγή Τραπέζης Ελλάδος 200 χιλ πχ ευρώ κάνουν τα στραβά μάτια και δεν ζητάνε κάποια χαρτιά;;;
Δεν έχει στραβά μάτια και ίσια μάτια. Η κάθε χώρα και κάθε Τράπεζα έχει δικούς της όρους και περιορισμούς. Π.χ. στη Γερμανία, η τάδε Τράπεζα απαιτεί να είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και (ίσως) να αποδείξεις ότι εργάζεσαι κιόλας. Στην Αγγλία μπορείς ν' ανοίξεις λογ/σμό με Ελληνική διεύθυνση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο και στην Ιταλία. Αλλά, αυτά που λέω ισχύουν για συγκεκριμένες Τράπεζες που έχω υπόψη μου. Άλλες μπορεί να θέλουν άλλα έγγραφα. Και δε χρειάζεται νά'ναι 200 τα χιλιάρικα. Κατά περίπτωση, και με 1000 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το θέμα βέβαια είναι πως ανοίγεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα;; έτσι να μαθαίνουμε.. γιατί όταν πήγα να ανοίξω λογαριασμό κάποτε έξω (στη Γαλλία) μου ζητούσαν πολλά χαρτιά διευθύνσεις (λογαριασμό EDF-GDF) , διαβατήρια (αν θυμάμαι καλά) και ίσως και άλλα, πάνε κάποια χρόνια, ίσως επειδή πήρα και χρεωστική κάρτα;;;.... τώρα δεν ισχύουν αυτά;;;....μήπως αν ανεμίσεις, τρόπος του λέγειν, μια νόμιμη επιταγή Τραπέζης Ελλάδος 200 χιλ πχ ευρώ κάνουν τα στραβά μάτια και δεν ζητάνε κάποια χαρτιά;;;
Εξαρτάται τη χώρα, ακόμη και το τραπεζικό ίδρυμα. Κάποιες τράπεζες απαιτούν να είσαι κάτοικος, έστω προσωρινός κάποιες, με διεύθυνση στη χώρα όπου κάνεις την κατάθεση, κάποιες άλλες όχι, κάποιες τυπικά σε ρωτούν γιατί καταθέτεις τα λεφτά εκεί κι όχι στη χώρα σου (η απάντηση "μα είμαι Έλληνας!" αρκεί... θεωρείται εύλογη αιτία), κάποιες ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές για το πόσοτόκο εισέπραξες (αν εισέπραξες... σε κάποιες πληρώνεις για να έχεις και λογαριασμό), γενικώς το θέμα έχει πάρα πολλές παραμέτρους. Υπάρχουν και οργανισμοί που σου ζητούν της Παναγιάς τα μάτια, π.χ. φορολογικές δηλώσεις που να αποδεικνύουν το πώς αποκτήθηκαν αυτά τα χρήματα, ακόμη και δεκαετιών!

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Το θέμα βέβαια είναι πως ανοίγεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα;; έτσι να μαθαίνουμε..
Έχω εταιρεία στην Αγγλία και δεν με αφήνανε να ανοίξω προσωπικό λογαριασμό. :)
Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι τόσο δύσκολες όλες οι τράπεζες, αλλά σε αυτήν που ήθελα δεν.
Και μου εξήγησαν ξεκάθαρα οτι δεν παίζει (απο τον νόμο). Πρέπει να είσαι κάτοικος.

Τα παραπάνω νομίζω ισχύουν απο το 2013 ή το 2014. Αν θυμάμαι σωστά αυτά που μου είπε ο υπάλληλος.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Υπάρχουν και οργανισμοί που σου ζητούν της Παναγιάς τα μάτια, π.χ. φορολογικές δηλώσεις που να αποδεικνύουν το πώς αποκτήθηκαν αυτά τα χρήματα, ακόμη και δεκαετιών!
Μη σου πω στην Αμερική τι ζητάνε (αλλά μάλλον θα ξέρεις, γιατί έτσι όπως τα έγραψες είναι). :)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic