• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κάπνισμα τέλος

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Από την 1η Ιουλίου 2009 και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2010, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, θα απαγορευτεί το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επίσπευση εφαρμογής του μέτρου κατά έξι μήνες αποφασίστηκε έπειτα από εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, αλλά και επειδή οι μήνες αυτοί -και ιδιαίτερα οι καλοκαιρινοί- θα λειτουργήσουν και ως διάστημα προσαρμογής των πολιτών στο νέο μέτρο.
Να το δω να εφαρμόζεται και να μην το πιστέψω...

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Μακάρι να γίνει και να εφαρμοστεί ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ το μέτρο αυτό.

Από 1-1-2009 έπρεπε να το εφαρμόσουν, και πολύ το αργούν, παρά την νέα αλλαγή στην ημερομηνία.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οι ημιυπαίθριοι χώροι θεωρούνται κλειστοί? Μάλλον θα δράσει και πάλι η ελληνική εφευρετικότητα...
Εδώ έχουνε καταφέρει να επιτρέπεται το κάπνισμα σε starbucks!

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ναι πραγματι το ακουσα κι εγω χθες βραδυ στις ειδησεις. Θα εφαρμοστει από 1-7-2009 αλλα το εξαμηνο αυτό του 2009 θα αποτελει μια περιοδο προσαρμογης λενε, εως την κανονικη εφαρμογη του μετρου από 1-1-2010 δηλαδη. Δε μπορειτε να φανταστειτε ποσο απολαμβανω στα ταξιδια στην Ευρωπη το ότι πας να καθησεις καπου και δεν υπαρχει σταχτοδοχειο στο τραπεζακι να πεταξεις ουτε καν ένα μικρο σκουπιδακι. Προσωπικα δηλωνω φανατικη αντικαπνιστρια και νομιζω πως ηδη αργησαμε σαν χωρα να εφαρμοσουμε το παραπανω μετρο. Ανησυχω μονο για τους φανατικους καπνιστες της χωρας μας που θα κανουν τα αδυνατα δυνατα να γινει το δικο τους. Ειδωμεν, μακαρι να σεβαστουν το νέο νομο όπως κι εμεις μια ολοκληρη ζωη ανεχομασταν το καπνο τους στα μουτρα μας και στα ρουθουνια μας.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Οι ημιυπαίθριοι χώροι θεωρούνται κλειστοί?
Όχι, όπως δεν θεωρούνται κλειστοί και οι υπόστεγοι χώροι μποστά από τα καταστήματα στα πεζοδρόμια, που τους κλείνουν (παρανόμως) με νάυλον και τους θερμαίνουν με σόμπες υγραερίου. Θα δούμε τέτοιους χώρους να αυξάνονται. :roll:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
και αλλού καπνίζουν αλλά εδώ η κατάσταση είναι τριτοκοσμική..
στην τραπεζα σήμερα η ταμίας μου κάπνιζε στη φάτσα και στα νοσοκομεία καπνίζουν όλοι
φυσικά μέσα σ'αυτά.΄κανείς εργαζόμενος δεν διανοείται να βγεί έξω να καπνίσει....
αυτά αν περιοριστούν με το νέο νόμο θα είναι σημαντικό βήμα..
το πρόβλημα πάντως θα το έχουν μπουζούκια, μπαρ, ταβέρνες και όχι τα καφε.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
και αλλού καπνίζουν αλλά εδώ η κατάσταση είναι τριτοκοσμική..
στην τραπεζα σήμερα η ταμίας μου κάπνιζε στη φάτσα και στα νοσοκομεία καπνίζουν όλοι
φυσικά μέσα σ'αυτά.΄κανείς εργαζόμενος δεν διανοείται να βγεί έξω να καπνίσει....
αυτά αν περιοριστούν με το νέο νόμο θα είναι σημαντικό βήμα..
το πρόβλημα πάντως θα το έχουν μπουζούκια, μπαρ, ταβέρνες και όχι τα καφε.
Αν εδώ είναι τριτοκοσμική, στη Βουλγαρία τι είναι? Βρέθηκα σε κεντρικό εστιατόριο στη Σόφια, και κοίταζα γύρω μου. Δεν υπήρχε ούτε ένας - μα ούτε καν ένας - που να μην κάπνιζε.... Να τους δω να πηγαίνουν εκεί να εφαρμόσουν το μέτρο!

Έχουν γίνει πάντως σημαντικά βήματα στην Ελλάδα. Πριν μερικά χρόνια, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο με τους χώρους καπνιζόντων και μή σε εστιατόρια, καφέ κλπ, οι χώροι καπνιζόντων γέμιζαν και έμεναν άδεια τραπέζια στους μη καπνίζοντες. Σήμερα, συμβαίνει πια το αντίθετο.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Έχουν γίνει πάντως σημαντικά βήματα στην Ελλάδα. Πριν μερικά χρόνια, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο με τους χώρους καπνιζόντων και μή σε εστιατόρια, καφέ κλπ, οι χώροι καπνιζόντων γέμιζαν και έμεναν άδεια τραπέζια στους μη καπνίζοντες. Σήμερα, συμβαίνει πια το αντίθετο.
Σε ποιο μαγαζί στην ελλάδα υπάρχουν χώροι καπνίζοντων και μή; Γιατί αλήθεια σε ΚΑΝΕΝΑ bar, cafe ή ταβέρνα που πάω εγώ δεν υπάρχει αυτό το πράγμα;

Εδώ που είμαι δεν έχει απαγορευτεί το τσιγάρο σε όλους τους κλειστούς χώρους (θα γίνει από 1/1/2009) αλλά ήδη στο 90% των εστιατορίων, bar, cafe απαγορεύεται το κάπνισμα. Ε είναι πραγματικά βασανιστικό να πίνεις την μπύρα σου ή να βλέπεις μια συναυλία και να μην μπορείς να κάνεις ένα τσιγάρο!! Και να φανταστείτε δεν είμαι καθόλου φανατικός καπνιστής, μπορώ να περάσω μέρες χωρίς να καπνίσω, αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές το απολαμβάνω!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
η περίοδος δοκιμής για τον έλληνα θα εξαντληθει...εις τους αιώνας !!
Εμένα πάντως δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος !! οι καπνιστές έχουν δικαιώματα.προτείνω να κάνουν το εξής ..να λειτουργούν όλα τα μπαράκια -καφέ -πάμπ κλπ,με σηματάκι απο έξω,εδώ καπνίζετε και έδώ δεν καπνίζετε.. έτσι εγώ θα κάνω την επιλογή μου για το που θα πάω,και όποιος δεν θέλει γιατί ειναι του αντικαπνιστικού,να πάει στο άλλο..δίκαια πράγματα.
άν απαγορέψουν στα κέντρα ψυχαγωγίας το τσιγάρο,συγνώμη αλλα δεν θα παω πουθενά,θα καθίσω σπίτι μου,και θα παρω delivery..άσε που προβλέπω να μαζεύονται τα φιλαράκια στα σπίτια να περνάνε ζάχαρη και οικονομικά!!!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
οι χώροι καπνιζόντων γέμιζαν και έμεναν άδεια τραπέζια στους μη καπνίζοντες. Σήμερα, συμβαίνει πια το αντίθετο.
Που γίνεται αυτό; Φαίνεται πως πάμε σε άλλα μαγαζιά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom