• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Κάνουμε Origami ?

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ιδέες για Origami, με χρήματα :

aamazingdata.com_mediadata9_Image_amazing_fun_quaint_weird_offbeat_200907240218212310.jpg


aamazingdata.com_mediadata9_Image_amazing_fun_quaint_weird_offbeat_200907240218232313.jpg

aamazingdata.com_mediadata9_Image_amazing_fun_quaint_weird_offbeat_200907240218242314.jpg

aamazingdata.com_mediadata9_Image_amazing_fun_quaint_weird_offbeat_200907240218252315.jpg
 

panpan

Member
Μηνύματα
7.110
Likes
28.910
μια και μας τα παιρνουν με τους φορους ας προλαβουμε να τα κανουμε
origami
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
κανενα με παλιο γερμανικο χαρτονομισμα σε στυλ μουτσας γινεται?
να τους το στειλουμε...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.543
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Origami στη Θεσσαλονικη!

Να μια ευκαιρια να δουμε απο κοντα αυτη την τοσο ενδιαφερουσα τεχνη.
Αντιγραφω απο το ιστολογιο της Ομαδας Τεχνης και Λογου " Φαντασια":


Από τις 8 έως τις 21 Μαρτίου 2010, η Μυρτώ Δημητρίου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει μία έκθεση origami.

Το origami είναι η ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής και η Μυρτώ Δημητρίου είναι η μοναδική ελληνίδα που έχει το δίπλωμα διδασκαλίας, από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό. Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Origami με φαντασία!», το μοναδικό βιβλίο στα ελληνικά για την τέχνη αυτή.
Ως κοινωνική ανθρωπολόγος, έχει συνδυάσει την ελληνική παράδοση με την ιαπωνική αυτή τέχνη, αναπαριστώντας μοτίβα κεντημάτων με χαρτί, από τη συλλογή κεντημάτων της Αμαλίας Μεγαπάνου, του Μουσείου Μπενάκη.
Σε συνεργασία λοιπόν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κύριο Μπακατσέλο, ο οποίος είναι και ο επίτιμος πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν αυτή την έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά από τις 10:00-13:00 και από τις 18:00-21:00, ενώ τα πρωινά θα μπορούν να την επισκέπτονται και σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 20:00μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).
Θα ακολουθήσει δεξίωση με συνοδεία ζωντανής ιαπωνικής μουσικής, από ιάπωνες καλλιτέχνες. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας κύριος Yoshimura.

Τηλ. επικοινωνίας: 6977.716.780



origami με την Ομάδα "Φαντασία"
Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"
 
Last edited by a moderator:

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
εγω θα παω σιγουρα.... αν και δεν νομιζω οτι ειναι η μονη αν και στην ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι...
εγω ξερω και την στεφανου.. τελος παντων
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
618
Λοιπόν έχω φάει και εγώ ώρες και χαρτιά με αυτό...
"Δάσκαλός" μου αυτά τα βίντεο...
Βάζω το εισαγωγικό και παραθέτω το λινκ με ΟΛΗ την playlist

YouTube - Kanal von danbergam
Enjoy...
 
Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Με εντυπωσιάζεις και εσύ spor_os , με αυτή την ενασχόληση...;)

Σ΄ευχαριστούμε για τη λίστα !:) (Ο Michael Scofield, πρωταγωνιστής του δημοφιλούς Prison Break, συνήθιζε να δημιουργεί και να αφήνει ένα πουλί, έναν γερανό για την ακρίβεια, σε άτομα που αγαπούσε. Ο γερανός αυτός υποδηλώνει “οικογενειακή υποχρέωση”.)
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ιστορία του Origami
της Ιωάννας Χριστοδούλου(Instructor Origami της Nihon Origami Kyokai (Nippon Origami Association)

Στις μέρες μας, η λέξη «origami» έχει πλέον καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι η αντίστοιχη ιαπωνική της ελληνικής λέξης «χαρτοδιπλωτική» και περιγράφει την κατασκευή ενός σχήματος (πράγματος, ζώου, λουλουδιού κλπ) με το δίπλωμα ενός ή περισσοτέρων χαρτιών.
Η ιστορία του ξεκινά ίσως με την ίδια την ιστορία του χαρτιού. Το υλικό αυτό που μας επιτρέπει να το διπλώσουμε πολλές φορές κρατώντας τη μορφή που του δίνουμε χωρίς να κόβεται, εφευρέθηκε στην Κίνα περίπου το 100 μ.Χ. Στην Ιαπωνία έφτασε με Βουδιστές μοναχούς γύρω στο 550 μ.Χ.

Κατά την περίοδο Heian (794-1185), οι μορφωμένοι Ιάπωνες επικοινωνούσαν μεταξύ τους με επιστολές, τις οποίες δίπλωναν με ιδιαίτερο τρόπο. Οι άνδρες της μόδας τότε, είχαν μαζί τους ένα tato, κάτι σαν πορτοφόλι origami.

Την ιστορική περίοδο Kamakura (1185-1333) ένα επίσημο δώρο ήταν το noshi awabi, το εσωτερικό ενός όστρακου, τυλιγμένο με ορισμένο τρόπο σε χαρτί. Αυτό το δίπλωμα του χαρτιού ονομάστηκε noshi και ακόμα και σήμερα, συμβολικά, το βλέπουμε πάνω σε δώρα. Ακόμα, συνηθιζόταν στο στόμιο του δοχείου με το sake που προοριζόταν για τελετές (ειδικά γάμος) να διπλώνουν χαρτί με ιδιαίτερο τρόπο που λίγοι γνώριζαν και μετέδιδαν προφορικά. Επειδή το αποτέλεσμα έμοιαζε με πεταλούδα, αυτά τα πρώτα origami ονομάστηκαν ocho και mecho (αρσενική και θηλυκή πεταλούδα).

Κατά την περίοδο Muromachi (1333-1573) τα λουλούδια προσφέρονταν περίτεχνα τυλιγμένα σε χαρτί γνωστό σαν tsutsumi. Την περίοδο Edo (1600-1867) που ακολουθεί, συναντούμε υφάσματα με σχέδια origami επάνω, καθώς και απεικονίσεις νεαρών πλούσιων γυναικών που ασχολούνται με αυτή την τέχνη. Αντίθετα, την περίοδο Meiji (1868-1912) υπάρχουν φωτογραφίες παιδιών που κάνουν χαρτοδιπλωτική.

Στη Δύση το χαρτί έρχεται πολύ αργότερα, μέσω των Αράβων που κλέβουν το μυστικό της κατασκευής του από Κινέζους φυλακισμένους στη Σαμαρκάνδη (περίπου 750 μ.Χ.) και το μεταφέρουν στην Ισπανία. Από εκεί παίρνει το δρόμο για την Γαλλία, Αγγλία, Κεντρική Ευρώπη (περίπου 1500 μ.Χ.). Εκεί υπήρχε η συνήθεια ο νονός να δίνει ένα ειδικά διπλωμένο χαρτί στο παιδί με την ημερομηνία της βάφτισης επάνω. Το πιο διάσημο όμως origami της Ευρώπης του 17ου αιώνα ήταν ένα πουλί γνωστό με το ισπανικό του όνομα : pajarita. Βέβαια, το ίδιο σχέδιο οι Ιάπωνες το έλεγαν inu (σκύλο!).

Ο 20ος αιώνας απογειώνει το origami, ειδικά κατά το δεύτερο μισό του. Πολλοί οι Ιάπωνες αλλά και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί που ασχολούνται με αυτό! Καθώς ο κόσμος μας μικραίνει με τη ραγδαία εξέλιξη της επικοινωνιακής τεχνολογίας , μια γόνιμη ανταλλαγή ιδεών λαμβάνει χώρα. Πολλά βιβλία τυπώνονται, για παιδιά και για μεγάλους, για αρχάριους και προχωρημένους. Αισθάνεται κανείς ότι τα πάντα έχουν διπλωθεί και έχουν βρεθεί σχετικά με το origami. Ποιό μπορεί να είναι το μέλλον του;

Επειδή σίγουρα κάτι ακόμα θα υπάρχει να ανακαλύψουμε, ας πάρουμε στα χέρια μας ένα χαρτάκι και ας παίξουμε μ’ αυτό, όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι έκαναν πριν από μας. Γιατί πάνω απ’ όλα το origami είναι παιχνίδι, δημιουργία, διασκέδαση και φιλία!

πηγή : Εισαγωγή στην Ιστορία του Οριγκάμι
 

joela

Member
Μηνύματα
351
Likes
157
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Φοβερό έτσι? Να κάνω μια ερώτηση? Θα βαπτίσω το "αβάπτιστο" τον Ιούνιο και λέω να φτιάξω μόνη μου τα προσκλητήρια.
Σκέφτηκα λοιπόν να βρώ ένα όμορφο σχέδιο και να το χρησημοποιήσω ως προσκλητήριο.Γίνεται?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.746
Μηνύματα
910.980
Μέλη
39.485
Νεότερο μέλος
Stavros_G

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom