• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κάνουμε Origami ?

Bahari

Member
ωραια βιντεακια με κατασκευες εχει εδω http://www.ehow.com/video_4436474_make-origami-envelope.html
εφτιαξα φακελους για καλεσματα, πολυ ευκολα και γρηγορα...
Αχ, τι μου κάνεις τώρα... Οι κατασκευές είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα πράγματα (προσκλήσεις γενεθλίων, διακοσμητικά, κατασκευές από χαρτί και διάφορα άλλα υλικά) και από αύριο σίγουρα θα προσπαθήσω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να φτιάξω κάποια από αυτά που δείχνουν τα βιντεάκια.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
ένας Αιγύπτιος μου έμαθε όταν ήμουν μικρή να φτιάχνω τα βατραχάκια που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Από εκεί και πέρα, ξέρω μόνο να φτιάχνω 3d αστεράκια και ένα πολυγωνο-μπάλα, τα οποία μου τα έμαθε μία Ρωσίδα. Τα αστέρια όμως είναι τα αγαπημένα μου γιατί μπορεί να θέλει 6 χαρτάκια, αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Θα ανεβάσω, μόλις βρω τη φωτογραφία, από ένα μεγάλο που είχαμε στο γραφείο

edit: την έβαλα. ένα πιο εντυπωσιακό το είχαμε κρεμάσει από το ταβάνι

Attachments

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ένας Αιγύπτιος μου έμαθε όταν ήμουν μικρή να φτιάχνω τα βατραχάκια που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Από εκεί και πέρα, ξέρω μόνο να φτιάχνω 3d αστεράκια και ένα πολυγωνο-μπάλα, τα οποία μου τα έμαθε μία Ρωσίδα. Τα αστέρια όμως είναι τα αγαπημένα μου γιατί μπορεί να θέλει 6 χαρτάκια, αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Θα ανεβάσω, μόλις βρω τη φωτογραφία, από ένα μεγάλο που είχαμε στο γραφείο

edit: την έβαλα. ένα πιο εντυπωσιακό το είχαμε κρεμάσει από το ταβάνι
Μπράβο σου, που το κατάφερες !

Σ΄ένα βιντεάκι, που είδα στο Internet, μου φάνηκε αρκετά δύσκολο...:roll:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Περιμένουμε τη φωτογραφία!!! Θα μας πεις και πως τον έφτιαξες ή είναι μυστικό;;;:lol:

Τον είδες σε βιβλίο, σε βιντεάκι ή είναι δικής σου επινόησης;
Bahari σου χρωστάω φωτό! το βρήκα από βιβλίο (δική μου επινόηση;;έ όχι δα!!:xmas_lol:)

Attachments

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ένας συνάδελφος στο σχολείο ασχολείται εδώ και χρόνια με πάθος (μιλάμε για πολύ τρέλα!!) και φτιάχνει κάθε χρόνο ομάδα με μαθητές και κατασκευάζουν διάφορα. Όταν γυρίσω στο σχολείο και βρω σχετικές φωτό θα τις ανεβάσω

Bahari

Member
Bahari σου χρωστάω φωτό! το βρήκα από βιβλίο (δική μου επινόηση;;έ όχι δα!!:xmas_lol:)
kalspiros, εντυπωσιακός ο δράκος σου. Σ'ευχαριστώ! :xmas_lol:

Ένας συνάδελφος στο σχολείο ασχολείται εδώ και χρόνια με πάθος (μιλάμε για πολύ τρέλα!!) και φτιάχνει κάθε χρόνο ομάδα με μαθητές και κατασκευάζουν διάφορα. Όταν γυρίσω στο σχολείο και βρω σχετικές φωτό θα τις ανεβάσω
dimosf, περιμένω με αγωνία τις φωτογραφίες! Απ'ότι βλέπω υπάρχουν πολλοί "τρελοί" σ'αυτόν τον κόσμο. (Κι εγώ μέσα σ'αυτούς είμαι :xmas_mrgreen::xmas_mrgreen::xmas_mrgreen:)

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Να λοιπόν και οι φωτογραφίες. Μια ομάδα μαθητών με υπεύθυνους τους καθηγητές Γιάννη Ταγ. και Νότα Παλ. έφτιαξε και παρουσίασε το Μάϊο του 2009 κατασκευές με χαρτί. Ανάμεσά τους και κάποια κομμάτια Origami. Μπορείτε να δείτε κάποια από αυτά στο βιντεάκι που ετοίμασα. Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται και μια κατασκευή μικτής τεχνικής (κολάζ με οριγκάμι)

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δήμο, οι φωτο είναι καταπληκτικές !

Από τα βιντεάκια που έχω δει, η ομάδα είναι πολύ προχωρημένη ;)

Bahari

Member
Δήμο σ' ευχαριστούμε πολύ για το βιντεάκι! :lol: Απ' ότι βλέπω, τελικά η τέχνη του διπλώματος του χαρτιού είναι γνωστή και στους Έλληνες. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους! :clap::clap::clap:

Bahari

Member
Μια διαφορετική μορφή Origami είναι το Kusudama (από το Kusu/Kusuri= ιατρική και dama/tama= μπάλα-σφαίρα). Το Kusudama φτιάχνεται με δυο-τρία ή περισσότερα χαρτιά (μερικές φορές χρησιμοποιούνται μέχρι και εκατό!) τα οποία διπλώνονται σε διαφορετικά σχήματα και «μοντάρονται» μεταξύ τους με ή χωρίς κόλλα δημιουργώντας εκπληκτικά σχέδια.

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα