hydronetta
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- όπου δεν έχω πάει
Έτσι είναι αυτό το φόρουμ. Ξεμυαλίζει!Τι φωτιες αναβετε?εγω για Γαλλια και τουρ για Μονε το ειχα δει φετος,με ξεμυαλιζετε..
Έτσι είναι αυτό το φόρουμ. Ξεμυαλίζει!Τι φωτιες αναβετε?εγω για Γαλλια και τουρ για Μονε το ειχα δει φετος,με ξεμυαλιζετε..
Αντιλαμβάνεστε φίλοι μου… προβλέπω τον ακάθιστο με τις φωτιές που μου ανάβει η Πηγή. Άφησα εκκρεμότητα που με καλεί. Άλλωστε τη Verona δεν την έχω δει …Για την Sabbioneta εχω να πω τα καλυτερα.Μετα την Μαντοβα και την ασυναγωνιστη Φερραρα ηταν η αποκαλυψη του καλοκαιρινου οδοιπορικου,τειχη απιστευτα και μια πυλη εντυπωσιακη-που σε προκαλουσε νατην διαβεις στο δρομο λιγο πριν την Παρμα.Επιβαλλεται να την επισκεφθει κανεις! Τελικα η Ιταλια δινει πολλα και στο Βορρα και στο Νοτο!και γαστριμαργικα σιγουρα κανεις δεν μπορει να εχει παραπονο!
Συνεχισε φιλε μου στους μεσαιωνικους και αναγεννησιακους οικους της ....
Ακόμα θυμάμαι που περιμέναμε στην ίζα το τρένο για Σιένα και συνεχώς μας άλλαζαν αποβάθρα και όλοι οι τουρίστες να τρέχουν να προλάβουν το τρένο με τις βαλίτσες.Γι’αλλη μια φορά οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι μας εντυπωσίασαν έστω κι αν επρόκειτο για ένα απλό Regionale.
Περίεργο… στα γρήγορα τραίνα υπήρχαν ανακοινώσεις και στα αγγλικά και όλες οι πλατφόρμες είχαν στους φωτεινούς πίνακες το τραίνο και την ώρα που φεύγει. Πουθενά δεν έτυχε να μας αλλάξουν πλατφόρμα. Και δεν πήραμε ένα ή δύο τραίνα αλλά 14 τουλάχιστον από υπερταχείες ως απλά Regionale.Ακόμα θυμάμαι που περιμέναμε στην ίζα το τρένο για Σιένα και συνεχώς μας άλλαζαν αποβάθρα και όλοι οι τουρίστες να τρέχουν να προλάβουν το τρένο με τις βαλίτσες.
Φυσικά κανένας ιταλός εργαζόμενος στις αποβάθρες να εξηγήσει στον κόσμο πως μπορείς να πάρεις και το τρένο για φλωρεντία και να κάνεις στάση στο Έμπολι όπως επίσης και όλες οι ανακοινώσεις να γίνονται στα ιταλικά και 1-2 λεπτά πριν φύγει το τρένο. 5 φορές αν θυμάμαι καλά το ίδιο πράγμα!
Τα εύσημα δεν ανήκουν σε μένα αλλά κυρίως στους δυό συνταξιδιώτες μου. Διεθεταν ευρυγώνιους φακούς κάτι που βόλευε αφάνταστα στους μικρούς εσωτερικούς χώρους. @snapper @travelogatosΈχεις κάνει εξαιρετική φωτογραφική δουλειά όσον αφορά το Παλάτσο Τε. Η απόδοση είναι πολύ ζωηρή και λεπτομερής. Γεια στα χέρια σου!
Κι αυτές απ' το εσωτερικό του Τeatro Bibiena είναι φοβερές! Γενικά, μπορώ να πω, πως τη Μάντοβα την αποθέωσες φωτογραφικά, παρόλο που λες πως δεν σε κέρδισε. Φαντάσου να σε είχε γοητεύσει περισσότερο...!
Μα και σε μένα μόνο στην Πίζα μου έχει τύχει και μόνο τότε.Περίεργο… στα γρήγορα τραίνα υπήρχαν ανακοινώσεις και στα αγγλικά και όλες οι πλατφόρμες είχαν στους φωτεινούς πίνακες το τραίνο και την ώρα που φεύγει. Πουθενά δεν έτυχε να μας αλλάξουν πλατφόρμα. Και δεν πήραμε ένα ή δύο τραίνα αλλά 14 τουλάχιστον από υπερταχείες ως απλά Regionale.
Ώστε είναι τέτοιο ταλεντάκι ο τραβελόγατος; Υποψιάζομαι πως αν έχει και ανάλογο μεράκι στη μαγειρική τότε θα μαγεύει εξίσου και τους ουρανίσκους!Τα εύσημα δεν ανήκουν σε μένα αλλά κυρίως στους δυό συνταξιδιώτες μου. Διεθεταν ευρυγώνιους φακούς κάτι που βόλευε αφάνταστα στους μικρούς εσωτερικούς χώρους. @snapper @travelogatos