Ισπανία Ισπανία βήμα τρίτο: Granada y Barcelona

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Απολογισμός & συμπεράσματα

α. Χρόνος εκδρομής
: Όπως καταλάβατε πολύ καλά, σε μια τέτοια πόλη ποτέ δε θα είναι αρκετός… Προσπαθώντας όμως να βγάλω λίγο εκτός του συναίσθημα, οφείλω να πω όμως ότι στις δύο και πλέον ημέρες που πέρασα εκεί πήρα μια αρκετά καλή εικόνα της Γρανάδας και των αξιοθέατων της.

β. Εποχή εκδρομής: Εφόσον βοηθήσει ο καιρός ιδανική. Πάντα έχεις το ρίσκο εντός του χειμώνα να σου κάτσει καμιά βροχούλα και να αποτρέψει τα σχέδια σου, ωστόσο εάν η τύχη είναι με το μέρος σου όπως σε ‘μένα, τα πράγματα εξελίσσονται υπέροχα, πολύ προτιμότερα θα έλεγα από τις ασφυκτικές ζέστες του καλοκαιριού στην Ανδαλουσία. Αρκετά καλός ο καιρός με περισσότερη υγρασία και στη Βαρκελώνη.

γ. Όσα δεν είδα: Πάντα θα υπάρχει κάτι, ευτυχώς όμως σε τούτη δω την εκδρομή αυτή τη φορά δε γνωρίζω τι είναι αυτό. Αισθάνομαι ότι είδα όσα ήθελα ή τουλάχιστον όσα είχα στις σημειώσεις μου, ωστόσο δε μπορώ να πω ότι έκανα όσα ήθελα, καθώς ο Ανδαλουσιανός -χαλαρός- ρυθμός απαιτεί χρόνο, κάτι που σπάνια έχω στη διάθεση μου…

δ. Άνθρωποι: Ωραίοι οι Ισπανοί τουλάχιστον σ’ αυτή την πλευρά της χώρας με τη μοναδική μου παρατήρηση να έχει να κάνει μόνο με το θέμα της συνεννόησης. Πρώτη φορά δυσκολεύτηκα τόσο πολύ σε ταξίδι, γεγονός που δε περίμενα με τίποτα να συμβεί και με στεναχώρεσε που δεν έκαναν καμία ιδιαίτερη προσπάθεια επικοινωνίας, όπως ακόμα και στις πιο περίεργες πόλεις και χώρες σε άλλες μου εκδρομές. Τέλος πάντων, μικρό το κακό, απλά ας το έχετε υπόψιν σας.

ε. Οργάνωση/μετακίνηση: Όλα ωραία, τα πόδια σας να είναι καλά και οι πτήσεις σας εναρμονισμένες με το πρόγραμμα του σχετικά αραιού δρομολογίου του λεωφορείου στη Γρανάδα. Όσον αφορά το τουριστικό σκέλος της πόλης, δηλαδή τους κήπους και τα παλάτια, προφανώς και υπάρχει ανάλογη υποδομή, φροντίστε μόνο να κλείσετε το εισιτήριο σας νωρίς γιατί αλλιώς δε πρόκειται να βρείτε. Πολύ νωρίς!
Για τη Βαρκελώνη δε χρειάζεται νομίζω κάποιο σχόλιο, είναι εντελώς περιττό σε μια τέτοια πόλη.

στ. Κουζίνα/ποτά: Η χαρά του μεζεδολάγνου με μια ατάκα. Αν γουστάρετε το σπορ και είστε όλη μέρα σε τέτοια φάση όπως εγώ θα περάσετε υπέροχα. Δε γνωρίζω για σοβαρότερο φαγητό μιας και γι’ ακόμα μια εκδρομή δεν ασχολήθηκα, αρκούμενος στην πολύ ωραία παράδοση των ταπας.

Για τις μπύρες δε θα κάνω σχόλιο, μέτρια πράγματα πλην όμως τίμια, δοκιμάστε όμως άφοβα το κρασί που προσφέρεται παντού καθώς και το παραδοσιακό τους μπράντι όπως και το βερμούτ αν είστε των εναλλακτικών αυτών οινοπνευματωδών, δε θα σας απογοητεύσουν.

ζ. Κόστος: Δεδομένης της σίγουρης επιλογής του Φεβρουαρίου για την πραγματοποίηση της εκδρομής, σε πολύ ανεκτά επίπεδα. Φθηνά εισιτήρια, φυσιολογική προς φθηνή –για δεδομένα 2025- η -διαμονή και οικονομική ζωή και στις δύο πόλεις, με τη Βαρκελώνη ένα κλικ πιο τσιμπημένη όπως είναι λογικό αλλά και άπειρες διαθέσιμες επιλογές.

η. Γενική εικόνα: Εξαιρετική, άψογη, ειδυλλιακή, και κάπου εδώ σταματάω για να μη χρησιμοποιήσω άλλα κλισέ επίθετα. Πότε ξαναπάμε Ισπανία είπαμε; :)

Μέχρι τότε, ραντεβού στην επόμενη ιστορία, κάπου στην Ανδαλουσία, την υπόλοιπη Ισπανία, την Ευρώπη ή οποιοδήποτε άλλο ωραίο μέρος αυτού του κόσμου.

Cover END.jpg

Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!

Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Έχεις γίνει πια και επίσημα ισπανολάτρης νομίζω. Και πώς αλλιώς, δεν παίζεται αυτή η χώρα 🇪🇸

Την επόμενη φορά προτείνω να πας προς βορρά μεριά αν δεν έχεις πάει, ένα σωρό διαμάντια κι εκεί.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έχεις γίνει πια και επίσημα ισπανολάτρης νομίζω. Και πώς αλλιώς, δεν παίζεται αυτή η χώρα 🇪🇸
Το παραδέχομαι, είναι τρεις φορές άλλωστε μέσα σε δυο χρόνια, η μία καλύτερη από την άλλη!
Την επόμενη φορά προτείνω να πας προς βορρά μεριά αν δεν έχεις πάει, ένα σωρό διαμάντια κι εκεί.
Αμφιταλαντευόμουν αν θα το έκανα σε αυτή την εκδρομή, τελικώς βόλευε πιο πολύ η Ανδαλουσία. Νομίζω η επόμενη στη χώρα πρέπει όπως σωστά λες να έχει αυτό ως στόχο. ;)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.918
Μέλη
39.627
Νεότερο μέλος
ADI

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom