Ισπανία Ισπανία βήμα τρίτο: Granada y Barcelona

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αφού σου αρέσει τόσο η περιοχή και η χώρα (δικαίως) κι αφού δεν μπορείς να κοντύνεις για να χωράς στα κρεβάτια τους μήπως να μάθαινες λίγα Ισπανικά να κάνεις την δουλειά σου; Εύκολα είναι και θα τα μάθεις γρήγορα γιατί αν περιμένεις από τους Ισπανούς και ειδικά τους Ανδαλουσιάνους να μάθουν Αγγλικά θα περιμένεις πολύ…
Γιατί, μήπως έτσι θα μου δίνουν μεγαλύτερο κρεβάτι; :haha:
Πέρα απ' την πλάκα αν το είχα λίγο με τις ξένες γλώσσες θα ήταν πολύ βολικό, ζηλεύω πραγματικά όσους μπορούν και το κάνουν.
Επίσης δεν έχω από κανέναν την απαίτηση να μιλήσει κάποια άλλη γλώσσα, το μόνο που θα ήθελα είναι να μην επιμένουν όταν τους λέω ότι δε καταλαβαίνω...:haha::haha:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Γιατί, μήπως έτσι θα μου δίνουν μεγαλύτερο κρεβάτι; :haha:
Πέρα απ' την πλάκα αν το είχα λίγο με τις ξένες γλώσσες θα ήταν πολύ βολικό, ζηλεύω πραγματικά όσους μπορούν και το κάνουν.
Επίσης δεν έχω από κανέναν την απαίτηση να μιλήσει κάποια άλλη γλώσσα, το μόνο που θα ήθελα είναι να μην επιμένουν όταν τους λέω ότι δε καταλαβαίνω...:haha::haha:
Μου έχει τύχει στην Κόρδοβα ένα ωραίο, πριν μάθω τη γλώσσα.
Σ’ ένα εστιατόριο, που εννοείται μου μιλάνε ισπανικά , μου περιγράφουν τα πιάτα ημέρας. Τους απαντώ στα ελληνικά ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα οπότε αμέσως βρήκαν λύση. Μου τα έγραψαν στα ισπανικά και το πρόβλημα λύθηκε… 🤣

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
οπότε αμέσως βρήκαν λύση. Μου τα έγραψαν στα ισπανικά και το πρόβλημα λύθηκε… 🤣
Είναι τρελοί! :haha:
Να ναι καλά πλέον οι αυτόματοι μεταφραστές!

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Οι ανδαλουσιανοί κόβουν σύμφωνα, φωνήεντα ό,τι βρουν τελοπάντων. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Έχω συνηθίσει από τα ελληνικά της περιοχής μου που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Αν με καταλαβενς…😁

maria_tr

Member
Ταξ;iδεψα κι εγώ Σεβίλλη το Νοέμβριο, λόγω της ιστορίας σου δηλαδή (σε θερμο ευχαριστώ!!!) μόνο που μια νύχτα την αφιέρωσα στη Γρανάδα. Μου άρεσε η Σεβίλλη αλλά η Γραναδα με συγκλόνισε. Συμφωνώ μαζί σου πάρα πολύ ωραία πόλη. Για την ιστορία θα πω πως προτίμησα το λεωφορείο για τη μετακίνηση αξιόπιστο και φθηνότερο από το τρένο (3h διάρκεια ταξιδιου).

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ταξ;iδεψα κι εγώ Σεβίλλη το Νοέμβριο, λόγω της ιστορίας σου δηλαδή (σε θερμο ευχαριστώ!!!) μόνο που μια νύχτα την αφιέρωσα στη Γρανάδα. Μου άρεσε η Σεβίλλη αλλά η Γραναδα με συγκλόνισε. Συμφωνώ μαζί σου πάρα πολύ ωραία πόλη. Για την ιστορία θα πω πως προτίμησα το λεωφορείο για τη μετακίνηση αξιόπιστο και φθηνότερο από το τρένο (3h διάρκεια ταξιδιου).
Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι ιδιαίτερα που η ιστορία μου στάθηκε αφορμή γιά κάτι τέτοιο, αν και οποιαδήποτε επίσκεψη στην περιοχή αξίζει με τα χίλια, δε χρειάζεται να το σκεφτεί δεύτερη φορά κάποιος. :)
Επίσης χαίρομαι που με δικαιώνεις όσον αφορά τη Γρανάδα, είμαστε τελικά περισσότεροι που πάθαμε το ίδιο μ' αυτή την πόλη...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τα τελευταία βήματα στη Βαρκελώνη

Είχα ξυπνήσει κεφάτος παρόλο που η εκδρομή έφτανε στο τέλος της. Μάλλον επειδή για άλλη μια φορά μου έβγαινε τόσο ωραία!

Έτσι αφού έφαγα πρωινό κι άφησα τα πράγματα στο ξενοδοχείο προς φύλαξη, κατέβηκα και πάλι στους δρόμους, τη φορά αυτή χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά νου:

DSC_0999ab (198).JPG
DSC_0999ab (205).JPG

Είχα χρόνο για μια μεγάλη βόλτα, παρόλα αυτά δεν ήθελα να απομακρυνθώ και πολύ από το κέντρο, αλλά να προχωρήσω αόριστα προσπαθώντας να βρω σημεία που δεν είχα δει στο προηγούμενο πέρασμα μου απ' την πόλη.

DSC_0999ab (213).JPG

Πρώτα όμως αποφάσισα να κατηφορίσω για λίγο στη Ramblas προκειμένου να κάνω ένα σύντομο πέρασμα από την πλατεία «Reial» που τόσο μου είχε αρέσει, για να βγω και καμιά φωτογραφία:

DSC_0999ab (218).JPG
DSC_0999ab (220).JPG

Με νότια κατεύθυνση και μέσα από τα φωτογενή στενάκια της Γοτθικής συνοικίας κατέβηκα προς τη θάλασσα, περνώντας και από την μπαρόκ εκκλησία «Basilica of Our Lady of Mercy» , προστάτιδα της πόλης της Βαρκελώνης από το 1687:

DSC_0999ab (238).JPG
DSC_0999ab (239).JPG

Το παρκάκι της «Plaça del Duc de Medinaceli» μου έδωσε την ευκαιρία για μια ωραία στάση προκειμένου να πιώ κι έναν ακόμη καφέ που χρειαζόμουν, με τον καιρό να είναι μεν συνεχώς συννεφιασμένος αλλά καλός. Τι δουλειά έχουν τα παπαγαλάκια μες τα περιστέρια δε μπόρεσα ποτέ να καταλάβω, ήταν όμως γουστόζικο θέαμα:

DSC_0999ab (241).JPG
DSC_0999ab (245).JPG

Δεν είχα αντιληφθεί όλη αυτή την ώρα ότι βρισκόμουν τόσο κοντά στο μνημείο του Κολόμβου, κάτι που με έκανε να στρίψω δεξιά για να συνεχίσω την περιήγηση μου:

DSC_0999ab (248).JPG
DSC_0999ab (254).JPG

Μια τρομερής έμπνευσης βιτρίνα από ένα επισκευαστικό κέντρο με τσεκούρια και μαχαίρια πάνω σε προϊόντα τεχνολογίας μ' έκανε να σταματήσω ώστε να τη φωτογραφίσω, ακριβώς την ώρα που περνούσα από την ενορία του Αγίου Αυγουστίνου και την ομώνυμη πλατεία:

DSC_0999ab (261).JPG

DSC_0999ab (263).JPG

Η περιοχή «El Raval» στην οποία προχωρούσα εδώ και ώρα μου έκανε λιγότερο τουριστική κι αρκετά πιο ανθρώπινη μιας που εκτός των άλλων δε χρειαζόταν και μεγάλη σκέψη για να αντιληφθεί κανείς ότι ήταν μια περιοχή μεταναστών, κυριότερα από την Ινδία και τις γύρω χώρες όπως μαρτυρούσαν και τα πολυάριθμα καταστήματα εκεί:

DSC_0999ab (271).JPG
DSC_0999ab (281)b.jpg

Την πολύ όμορφη αυτή μου περιήγηση στην πόλη διέκοψε προσωρινά η επίσκεψη στην κλειστή λαϊκή αγορά «Mercat de Sant Antoni» που είχα σταμπαρισμένη εκ των προτέρων, μιας και η δωρεάν παραδοτέα αποσκευή μου έδινε την ευκαιρία για πολλά περισσότερα ψώνια απ’ ότι συνήθως:

DSC_0999ab (284).JPG

DSC_0999ab (290).JPG

Γι’ ακόμα μια φορά στις αγορές της χώρας και δη της Βαρκελώνης, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, περιμένοντας σαφώς κάτι καλύτερο ίσως και φθηνότερο, αρκούμενος έτσι στα πολύ βασικά φαγώσιμα προϊόντα τα οποία αγόρασα από ένα μαγαζάκι με φρέσκο jamon που μου έκανε την καλύτερη εντύπωση, ξαναβγαίνοντας λίγο μετά:

DSC_0999ab (294).JPG

DSC_0999ab (295).JPG

Εντάξει, το παραδέχομαι, ήμουν σε γνώριμη από το προηγούμενο βράδυ γειτονιά ωστόσο η στάση δεν έγινε μόνο και μόνο για να δοκιμάσω άλλο ένα από τα φρέσκα λαχταριστά pints της «Fàbrica Moritz» αλλά και για ν’ αγοράσω μερικές για το σπίτι, από το κατάστημα που φιλοξενείται στο χώρο του:

DSC_0999ab (301).JPG

Βέβαια επειδή μιλάμε για Ισπανία ήταν αδύνατο να φύγω δίχως το φημισμένο της κρασί μαζί μου, δοκιμάζοντας της προτάσεις του ειδικού στην κάβα «Art de Vins» που ξετρύπωσα στην επόμενη γωνία:

DSC_0999ab (306).JPG

Φορτωμένος όπως έπρεπε επέστρεψα προς το ξενοδοχείο μου τρώγοντας και κάτι πρόχειρο από ένα φούρνο που ανακάλυψα σ’ ένα από τα αναρίθμητα ωραία στενάκια του κέντρου.

DSC_0999ab (311).JPG

Αφού παρέλαβα τη βαλίτσα και βόλεψα τα ψώνια, διαπίστωσα ότι έχω ένα αξιοποιήσιμο 40λεπτο στη διάθεση μου, οπότε τι καλύτερο απ’ το να επενδύσω χρόνο και χρήμα στο φιλόξενο μπαρ:

DSC_0999ab (313)b.jpg

Για ποιο λόγο άλλωστε να βιαστώ;

DSC_0999ab (314)b.jpg

Στην ώρα του ξεκίνησε το Aerobus, χρόνος για την πτήση και επιπλέον ψώνια (Ισπανικό ωραιότατο μπράντυ) υπήρχε άφθονος, όπως και χρόνος για σκέψη και καταρτισμό νέων πλάνων. Ούτε καν οι δύο παρλαπίπες Ισπανοί που δεν έβαλαν γλώσσα μέσα παρά μόνο όταν σερβιρίστηκε το φαγητό δε μπόρεσαν να μου χαλάσουν το ωραίο κέφι...

DSC_0999ab (317)b.jpg

Μη ρωτάτε τι πλάνων.
Φυσικά αυτών της επιστροφής στην Ισπανία. ;) 🇪🇸 :)

Billouk

Member
Μου θύμησες το εξής:

Έτος 2013.
Πάντα ήθελα να πάω στην Βαρκελώνη...
Κανονίζω το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό με το κορίτσι μου (νυν σύζυγό μου).
Λίγους μήνες πριν, είχα κερδίσει σε διαγωνισμό θερινά μαθήματα Ισπανικών...
Μπαίνουμε σε βάσκικο tapas bar και το σουπλά είχε φωτογραφία όλα τα tapas με νούμερο μπροστά...
Γελούσε με την προφορά μου "μπέιντε-ντος, μπέιντε ι ούνο"...ακόμα με πειράζει...
Ευτυχώς εκτός από την cerveza είχα μάθει και την λέξη caña...
Μαντέψτε ποιος συνεννοήθηκε, έφαγε και ήπιε 😎😎 !!
Ο σερβιτόρος μου είπε "muy bien"!

Last edited:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Είναι τρελοί! :haha:
Να ναι καλά πλέον οι αυτόματοι μεταφραστές!
Πάντως στην Ισπανία μου έτυχε 2-3 φορές να χάσω την υπομονή μου με την ασυνεννοησία στα ισπανικά και να τους βάλω τις φωνές σε άπταιστα ελληνικά. Περίεργο πράγμα βρε παιδί μου! Με κατάλαβαν αμέσως και έσπευσαν να εξυπηρετησουν!!! Ε, ειμαστε τσαχπινιδες εμεις οι Μεσογειακοι λαοι, τα αρπαζουμε αμεσως!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μαντέψτε ποιος συνεννοήθηκε, έφαγε και ήπιε 😎😎 !!
Τουλάχιστον εσύ έφαγες. Εμένα ακόμα με πειράζει το χαμένο (στη μετάφραση) ταπας.
Ας είναι, τουλάχιστον πορεύομαι με τη cerveza! ;)

Περίεργο πράγμα βρε παιδί μου! Με κατάλαβαν αμέσως και έσπευσαν να εξυπηρετησουν!!!
Δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια δείχνοντας έστω λίγη καλή θέληση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.918
Μέλη
39.627
Νεότερο μέλος
ADI

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom