• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισλανδία Ισλανδία

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Back from a wonderful country!!! Thanks hydronetta και Menia21 για τη ΠΟΛΥΤΙΜΗ βοηθεια σας!!! Ice και ΝΖ οι δυο αγαπες μου ειναι τωρα!!!! Κατι που εγραψα και αλλου: η Ισλανδια ειναι το λουνα παρκ των fan της φυσης, καθε μερα εχεις καινουριες συγκινησεις!!! Υπηρξανε καποιες μερες τρελα γεματες απο εικονες, που χρειαζοσουνα αρκετη ωρα μετα για να καταλαβεις τι ειδες, τι εκανες! Σιγουρα θα ξαναπαω!
Πω πω μετά τόσο καιρό το πήρα χαμπάρι ότι επέστρεψες. Το είχα σχεδόν ξεχάσει Αναμένουμε εντυπώσεις α ν α λ υ τ ι κ ά

μανος

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Γεια σας και από μένα.
Σχεδιάζουμε να πάμε στην Ισλανδία το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
Έχουμε στη διάθεση μας 8 ημέρες (7 διανυκτερεύσεις) και το πλάνο που έχουμε βγάλει μέχρι τώρα περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στο Vik, 1 κάπου στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, 3 διανυκτερεύσεις στο Akureyri και 1 στο δυτικό κομμάτι του νησιού.

Έχετε να μου επισημάνετε κάποια διόρθωση στο πρόγραμμα που έχουμε βγάλει?
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ πολύ...

_antonis_

Member
Γεια σας και από μένα.
Σχεδιάζουμε να πάμε στην Ισλανδία το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
Έχουμε στη διάθεση μας 8 ημέρες (7 διανυκτερεύσεις) και το πλάνο που έχουμε βγάλει μέχρι τώρα περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στο Vik, 1 κάπου στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, 3 διανυκτερεύσεις στο Akureyri και 1 στο δυτικό κομμάτι του νησιού.

Έχετε να μου επισημάνετε κάποια διόρθωση στο πρόγραμμα που έχουμε βγάλει?
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ πολύ...
Κατ'αρχήν με το καλό σας εύχομαι, είναι απίστευτη χώρα.
Η περιοχή του Vik έχει διάφορα τριγύρω, καποιες απίστευτες παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε, κάποιους εύκολα προσβάσιμους καταρράκτες κ.α. (δεν εννοώ μόνο το Vik, αλλά ώς σταθμός βάσης).
Πιο ανατολικά, πού σκέφτεστε δηλαδή; Να πάρουμε μια ιδέα... Πόσο ανατολικά σκέφτεστε να πάτε;
Στο Akureyri θα πάτε οδικώς; 3 μέρες εκεί ή θα διανυκτερεύσετε και αλλού; Δε νομίζω ότι σας βγαίνει το Reykjavik-Akureyri σε μια μέρα αν εννοείς αυτό, είναι όμορφο, αλλά πρέπει να κάνετε και ενδιάμεση στάση.
Προς το κέντρο (εννοώ Guldfoss και Geysir), σκέφτεστε να πάτε καθόλου; Αν είναι πρέπει να υπολογίσετε και αυτό τον χρόνο...

μανος

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ...
Έχεις δίκιο για το Guldfoss και Geysir.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε κατά κάποιο τρόπο το γύρο του νησιού (θα ενοικιάσουμε αυτοκίνητο), οπότε η σειρά των διανυκτερεύσεων σκοπεύουμε να είναι η εξής:
1 διανυκτέρευση Selfoss
2 διανυκτέρευσεις Vik
1 διανυκτέρευση Hofn ή egistadir
2 διανυκτέρευσεις Akureyri
1 διανυκτέρευση Snaefellsnes

_antonis_

Member

Σκοπός μας είναι να κάνουμε κατά κάποιο τρόπο το γύρο του νησιού (θα ενοικιάσουμε αυτοκίνητο), οπότε η σειρά των διανυκτερεύσεων σκοπεύουμε να είναι η εξής:
1 διανυκτέρευση Selfoss
2 διανυκτέρευσεις Vik
Μέχρι να ελέγξω το τελευταίο μήνυμά σου:

πόσα άτομα θα πάτε και πόσοι θα οδηγείτε;

_antonis_

Member

1 διανυκτέρευση Selfoss
2 διανυκτέρευσεις Vik
Κατ'αρχήν αυτό είναι ένας αγώνας δρόμου, να το ξέρεις. Με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξετε και θέλετε να κάνετε το γύρο, έχουμε:
Ημέρα 1η: εννοείς Guldfoss - Geysir - Selfoss (πόλη)
Ημέρα 2η: πρέπει να περάσεις απο 2 καταρράκτες (Seljalandfoss - Skogar) και να καταλήξεις στο Vik. Οι δύο καταρράκτες είναι μεσ' το δρόμο, δε χάνεις χρόνο, οπότε θα δείς και καμιά παραλία (θύμησέ μου αργότερα να σου πω ποιές) πριν φτάσεις στο Vik.
Ημέρα 3η: Δεν είμαι βέβαιος αν θα έχεις προλάβει να δείς όσα έγραψα την προηγούμενη μέρα (2η) αλλά πιστεύω πως ναι. Με αυτή την προοπτική, μπορείτε να φύγετε αυτή τη μέρα για ανατολικά. Και που να πάτε... Το τέλειο για μένα, θα ήταν να φτάσετε κάπου περί του Skaftafell πολύυυυ νωρίς και να προλαβαίνατε κανένα τουρ σε παγετώνα πχ στις 11.00. Εμείς κάναμε ένα και ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη η καλύτερη εμπειρία μου στην Ισλανδία... Όμως το βλέπω πολύ αισιόδοξο το σενάριο, γι'αυτό μάλλον σας βλέπω κάπου προς Hofn τελικά (με στάση στη Jokulsaron).
Ημέρα 4η: Αν θυμάμαι καλά, αυτή η διαδρομή είναι η χειρότερη του ταξιδιού. Γεμάτη στροφές και απίστευτο αέρα που σε κάνει να πρέπει να προσέχεις 100% στο δρόμο, ανεξάρτητα αν είσαι πτώμα (που θα είσαι) ή όχι. Η ιδανικότερη κατάληξη της μέρας για μένα θα ήταν το Seydisfodur, ίσως η πιο όμορφη πόλη κατά τη γνώμη μου...
Ημέρα 5η: Όπως τα γράφεις πρέπει να φτάσετε στο Akureyri... Μεγάλη απόσταση αλλά όχι μη-εφικτό... Στο δρόμο όμως έχει τόσα πολλά να δείτε υπο κανονικές συνθήκες, που δεν ξέρω ούτε τι θα προλάβετε, ούτε τι ώρα θα φτάσετε στο Akureyri...
Ημέρα 6η: Akureyri - Godafoss και κάτι άλλο τριγύρω...
Ημέρα 7η: Επίσης το Ajureyri - Snaefelness είναι ο απόλυτος αγώνας δρόμου. Χρειάζεσαι ενδιάμεσα τουλάχιστον 1 δ/ν. Έτσι, δεν ξέρω αν θα προλάβεις να δείς κάτι, ή απλά το χόστελ που θα διανυκτερεύσεις...

Είναι πολύ πιεσμένο πρόγραμμα, προσωπικά, δε θα το έκανα. Όταν μιλάμε για Ισλανδία, είναι μια χώρα που σε κάθε μέτρο της, κάθε χιλιόμετρο (ας μην είμαι υπερβολικός) έχει και κάτι να δείς. Ιδίως αν σ'αρέσει η φωτογραφία, δε θα αντέξει η καρδιά σου να οδηγεί ένα αυτοκίνητο χωρίς να μπορείς να σταματήσεις για λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης όταν πάς θα νυχτώνει νωρίς φαντάζομαι. Δε θα μπορείτε να βλέπετε αξιοθέατα μέρα-''νύχτα'' όπως εγώ.
Μάλλον θα το έφτανα ως το Vik με τις μέρες που διαθέτεις, και απο πάνω ίσως έφτανα ώς τον Godafoss... κάτι τέτοιο αν έβγαινε...

Επίσης, θυμάμαι ότι ο Hydronetta, έκανε κάποιο παρόμοιο ολιγοήμερο πρόγραμμα, δηλαδή καμιά εβδομάδα. Κάπου υπάρχει η ιστορία του, πάντα αναλυτικός και περιγραφικότατος. Προτείνω να τη διαβάσεις και να το ξαναδούμε...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Στο Akureyri θα πάτε οδικώς; 3 μέρες εκεί ή θα διανυκτερεύσετε και αλλού;
Μπορεί να πάει και αεροπορικώς απ' το αεροδρόμιο του Ρέυκιαβικ αν δε θέλει να κάνει τον πλήρες γύρο του νησιού.

μανος

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Δεν έχω λόγια για την βοήθεια...
Η αρχική σκέψη ήταν να κάνουμε τον κύκλο οδικώς, αλλά όσο τα ξαναβλέπω καταλήγω στο ότι έχετε δίκιο... είναι πολύ δύσκολο να βγει το πρόγραμμα όπως το σκεφτόμασταν... οπότε μάλλον καταλήγουμε στο να κάνουμε δύο τριήμερες εκδρομές μία προς το Vik και μία προς Akureyri, όπως περίπου τις περιγράφει ο Hydronetta στην ιστορία του.

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
παιδια τελικα πλησιαζει η μερα για την ισλανδια ε ενταξει δεν το λες και διπλα αλλα ιουνης ειναι αυτος που θα παει θα ερθει..:p
6 μερες γεματες ειναι καλα?

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
παιδια τελικα πλησιαζει η μερα για την ισλανδια ε ενταξει δεν το λες και διπλα αλλα ιουνης ειναι αυτος που θα παει θα ερθει..:p
Ιούνης του 2014, ή του 2015; :p :p :p

echo2011

Member
6 μερες γεματες ειναι καλα?
Το είχα ρωτήσει και γω και όλοι μου είπαν πως δε φτάνουν.. Από 10 και πάνω..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom