• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισλανδία Ισλανδία

Traveller

Member
Θα δώσει το λιγότερο 160? παραπάνω... το σταθμίζει και αποφασίζει... όπως είπα όμως το μέρος δεν λέει... καμία σχέση με Ισλανδία...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Θα δώσει το λιγότερο 160? παραπάνω... το σταθμίζει και αποφασίζει... όπως είπα όμως το μέρος δεν λέει... καμία σχέση με Ισλανδία...
Εφόσον έχεις προσωπική εμπειρία ότι δεν λέει τότε θα πρέπει να τη λάβει σοβαρά υπ'όψη του. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω καθώς δεν έχω πάει. Αν τώρα είναι ταγμένος να πατήσει τα χώματα των Φαρόε ότι και να γράφουμε ...στο κενό

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
επειδη οπως ειπε και το παραπανω παιδι μονο αν εχει παει καποιος μπορει να κρινει ... εχεις παει για να ξερω κατα ποσο θα με επηρεασει αυτο που λες ... :roll: εφοσον εχεις παει κ μου το λες το αφηνω το μερος ...

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
160 ευρω ειναι η λεγομενη ευκαιρια για one way :cool:

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
... 10 ημερες Ισλανδια ειναι αρκετες? Συμφερει να νοικιασω αμαξι και αν ναι για ποσες μερες ? Υπαρχει τρενο για τις μετακινησεις ? Πως να μοιρασω τις διανυκτερευσεις μου στις πολεις ?:roll:

Σκεφτομαι να φυγω το πρωτο δεκαημερο του Οκτωβρη...

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
... 1) 10 ημερες Ισλανδια ειναι αρκετες? 2) Συμφερει να νοικιασω αμαξι και αν ναι για ποσες μερες ? 3) Υπαρχει τρενο για τις μετακινησεις ? 4) Πως να μοιρασω τις διανυκτερευσεις μου στις πολεις ?:roll:

5) Σκεφτομαι να φυγω το πρωτο δεκαημερο του Οκτωβρη...
1. Είναι αρκετές αν ακολουθήσεις το δικό μου πρόγραμμα. (διάβασε την σχετική ταξ. ιστορία). Εγώ το έκανα σε 8,5 μέρες – 9 διανυκτερεύσεις. Αν διέθετα μια μέρα επί πλέον θα πήγαινα και στην περιοχή Σνίφφελ (δυτικά). 2. Αμάξι θα νοικιάσεις οπωσδήποτε και για όλες τις μέρες (παραλαβή – παράδοση στο αεροδρόμιο). 3. Δεν υπάρχει τραίνο. 4. Reykjavik σαν βάση και Kirkjubaejarklaustur, Eglisstadir, Myvatn, Akureyri αν δεν συμπεριλάβεις τον «χρυσό κύκλο» στον γύρο όπως έκανα εγώ (δες τον χάρτη μου στις φωτογραφίες) ή Vik, Hofn, Myvatn, Akureyri αν τον συμπεριλάβεις. 5. Οκτώβριο θα έχει αρχίσει πιθανόν να χαλά ο καιρός και να μικραίνουν οι μέρες.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Το Ρέυκγιαβικ θέλει 1 μέρα και αν μπορείς να πέσει Παρασκευή ή Σάββατο για να ζήσεις το πυρετο΄του Σαββατόβραδου! Επειδή είχα πάει αρχές Οκτωβρίου, αν θυμάμαι καλά νύχτωνε κατά τις 7 με 7.30. Ενδείκνυται να αλλάζεις διαμονή καθημερινά ώστε να μην κάνεις πισωγυρίσματα. Τον Οκτώβρη είδα ότι τα περισσότερα καταλύμματα ήταν σχεδόν άδεια. Εμείς κλείσαμε πακέτο αμάξι-διαμονή με την Icelandic Farm Holidays.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Aν είστε περισσότεροι των δύο ατόμων, συμφέρει το αυτοκίνητο και οικονομικά αλλά και σε θέμα ευκολίας και ελευθερίας κινήσεων... υπάρχει και η επιλογή των λεωφορείων που έχουν μεν ακριβή δρομολόγια, αλλά είναι αραιά και αρκετά ακριβά... αν όμως είσαι μόνος συμφέρει το λεωφορείο... προσοχή αν νοικιάσεις αυτοκίνητο και θέλεις να διασχίσεις και άλλους δρόμους πέραν του Ring Road, όσοι δρόμοι έχουν ονομασία που ξεκινά από F (πχ F23) είναι ΜΟΝΟ για αυτοκίνητα 4x4... οι δύο φωτογραφίες είναι ένας δρόμος F της ενδοχώρας...

aimg829.imageshack.us_img829_2499_57314740.jpg

aimg840.imageshack.us_img840_5695_27218059.jpg

Όσο για το Ρέυκιαβικ θα ψιλοδιαφωνήσω, μιας και ίσως να αξίζει επίσκεψη περισσοτέρων της μιας ημέρας (επίσκεψη στο Perlan, βουτιά για τους τολμηρούς στη θερμική παραλία Nauthoslvik το καλοκαίρι, ποδηλατάδα στο νησάκι Viðey) και σίγουρα περισσοτέρων νυχτών:cool:

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
με Iceland express εχει ταξιδεψει κανεις ? Σκεφτομαι να παω με easyjet Αθηνα - Βερολινο με αφηξη 18.40 και αναχωρηση απο εκει 21.15 για Ρεικιαβικ με Iceland Express ελπιζω να μην εχω κανενα προβλημα με καθυστερηση γιατι την πατησα ... απο οσα εψαξα ειναι ο πιο φτηνος τροπος να παω με 400 Ευρω συμπεριελαμβανομενου και την επιστροφη...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δε θα έβαζα ποτέ δύο low-cost την ίδια μέρα και ειδικά σε λίγες ώρες απόσταση... αντί να χρεωθείς μια διαμονή στο Ρέικιαβικ, μείνε ένα βράδυ στο Βερολίνο... αν και μόλις είδα ότι υπάρχει μόνο μία πτήση από Βερολίνο και αυτή βραδινή, οπότε θα έψαχνα για εναλλακτική πόλη... τα φθηνότερα fares θα τα βρεις από όσλο, κοπεγχάγη και λονδίνο πάντως...

getxowoman

Member
Back from a wonderful country!!! Thanks hydronetta και Menia21 για τη ΠΟΛΥΤΙΜΗ βοηθεια σας!!! Ice και ΝΖ οι δυο αγαπες μου ειναι τωρα!!!! Κατι που εγραψα και αλλου: η Ισλανδια ειναι το λουνα παρκ των fan της φυσης, καθε μερα εχεις καινουριες συγκινησεις!!! Υπηρξανε καποιες μερες τρελα γεματες απο εικονες, που χρειαζοσουνα αρκετη ωρα μετα για να καταλαβεις τι ειδες, τι εκανες! Σιγουρα θα ξαναπαω!

A23456

Member
Καλησπέρα. Πήγε ο γιός μου τον Απρίλιο στην Ισλανδία για τρεις βδομάδες με τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας ΕΛΙΞ. Πληρώσαμε μόνο το εισιτήριο και κάποια έξοδα εγγραφής στην οργάνωση, τα οποία επιστρέφονται αν δεν γίνει δεκτή η αίτηση. Η διαμονή και η διατροφή ήταν πληρωμένα από την οργάνωση και οι προαιρετικές εκδρομές σε πολύ καλές τιμές. Η εθελοντική εργασία ήταν στον βοτανικό κήπο του Ρέυκιαβικ κάθε μέρα 8 - 4 εκτός από Σ/Κ. Είναι ένας συνδυασμός διακοπών και εργασίας.Ισως να ενδιαφέρει κάποιους, κυρίως νέους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom