Καλησπέρα,
Έχω διαβάσει τις ιστορίες που αφορούν τον συγκεκριμένο προορισμό και όσα έχουν γραφτεί στο forum. Αν καταφέρω να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι σκοπεύω να το κάνω όσο πιο ανεξάρτητα γίνεται (χωρίς δηλαδή γραφείο ή οδηγό) και χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο ΜΜΜ, έχοντας πάντα στο μυαλό μου το ελάχιστο δυνατό κόστος. Αν κάνω λάθος και θεωρείτε πως με την αξιοποίηση οδηγού μπορεί να είναι φθηνότερα παρακαλώ για παρότρυνση.
Περίοδο ταξιδιού σκέφτομαι Μάρτιο ή Απρίλιο.
Σχετικά με την visa δάβασα ότι πλέον όποιος έχει το Jordan Pass (70JD) εξαιρείται της χρέωσης για visa. Έτσι και αλλιώς το πάσο συμφέρει γιατί περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα. Υπάρχει κάποιος να το έχει επιβεβαιώσει πρακτικά;
Για διαμονή αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι δωμάτια καθαρά, για δύο άτομα (όχι κοιτώνες), που να έχουν ιδιωτικό μπάνιο και wi-fi. Δεν με απασχολούν παραπάνω παροχές, το να υπάρχει πρωινό, θα ήταν θετικό.
Το πλάνο που έχω στο μυαλό μου είναι το εξής.
Είναι εφικτό;
Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο ή must see που έχω αφήσει απ' έξω;
Όποια πρόταση για το πρόγραμμα, διαμονή και οτιδήποτε άλλο είναι παραπάνω από επιθυμητή.
Έχω διαβάσει τις ιστορίες που αφορούν τον συγκεκριμένο προορισμό και όσα έχουν γραφτεί στο forum. Αν καταφέρω να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι σκοπεύω να το κάνω όσο πιο ανεξάρτητα γίνεται (χωρίς δηλαδή γραφείο ή οδηγό) και χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο ΜΜΜ, έχοντας πάντα στο μυαλό μου το ελάχιστο δυνατό κόστος. Αν κάνω λάθος και θεωρείτε πως με την αξιοποίηση οδηγού μπορεί να είναι φθηνότερα παρακαλώ για παρότρυνση.
Περίοδο ταξιδιού σκέφτομαι Μάρτιο ή Απρίλιο.
Σχετικά με την visa δάβασα ότι πλέον όποιος έχει το Jordan Pass (70JD) εξαιρείται της χρέωσης για visa. Έτσι και αλλιώς το πάσο συμφέρει γιατί περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα. Υπάρχει κάποιος να το έχει επιβεβαιώσει πρακτικά;
Για διαμονή αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι δωμάτια καθαρά, για δύο άτομα (όχι κοιτώνες), που να έχουν ιδιωτικό μπάνιο και wi-fi. Δεν με απασχολούν παραπάνω παροχές, το να υπάρχει πρωινό, θα ήταν θετικό.
Το πλάνο που έχω στο μυαλό μου είναι το εξής.
- Πτήση με Aegean που προσγειώνεται Τετάρτη 2.00 πμ στο Queen Alia.
- Τετάρτη: Μεταφορά που θα έχω κλείσει από πριν στην Madaba (θεωρείτε ότι πρέπει να κλείσω διανυκτέρευση για Τρίτη ή θα είναι εφικτό να κλείσω απευθείας νωρίς το πρωί μετάβαση στη Νεκρά θάλασσα για εκδρομή μισής ημέρας; ). Το απόγευμα επίσκεψη στα μωσαικά της πόλης και διανυκτέρευση.
- Πέμπτη: Έχω διαβάσει για ένα Mini van από ξενοδοχείο Mariam που κάνει την διαδρομή προς Πέτρα μέσω του King's Highway (20JD) και κάνει στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος. Petra by night. Διανυκτέρευση Wadi Musa.
- Παρασκευή: ολοήμερο στην Πέτρα. Διανυκτέρευση Wadi Musa.
- Σάββατο: πολύ πρωινό λεωφορείο για Wadi Rum, μονοήμερη και διανυκτέρευση στην έρημο (πρόταση για οδηγό- καταυλισμό; όσο πιο μικρό και μέσα στην έρημο τόσο καλύτερα)
- Κυριακή: λεωφορείο για Aqaba, μικρή περιήγηση στην πόλη, αν επιτρέπουν τα δρομολόγια, και λεωφορείο για Amman. Διανυκτέρευση Amman.
- Δευτέρα: λεωφορείο για Ajloun και στην συνέχεια Jerash (ή το αντίθετο; τι βολεύει; ). Επιστροφή και διανυκτέρευση Amman.
- Τρίτη: Περιήγηση στο Amman. Μεταμεσονύκτια πτήση (4.30πμ) για Αθήνα.
Είναι εφικτό;
Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο ή must see που έχω αφήσει απ' έξω;
Όποια πρόταση για το πρόγραμμα, διαμονή και οτιδήποτε άλλο είναι παραπάνω από επιθυμητή.