babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Ευχαριστώ, προφανώς κάτι άλλο είχα στο μυαλό μου.Είναι καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα από το Bikaner και λέγεται Karni Mata.
Ευχαριστώ, προφανώς κάτι άλλο είχα στο μυαλό μου.Είναι καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα από το Bikaner και λέγεται Karni Mata.
Χμμμ.... Δεν έχω πάει Τζαϊζαλμέρ, δεν ξέρω την ποιότητα του δρόμου, αλλά αν κρίνω από εκείνη άλλων διαδρομών (π.χ. Lucknow - Allahabad ή Mumbai - Aurangabad), μάλλον είσαι πολύ αισιόδοξη. Πιστεύω ότι θα χρειαστείς κάτι μεταξύ 12 και 15 ωρών. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να το σπάσεις στα δύο με μια διανυκτέρευση στη Jodpur (που δεν θα σε απογοητεύσει έτσι κι αλλιώς, μετά την κόκκινη η μπλέ πόλη).βλέπω Τζαϊπούρ - Τζαισάλμερ 570 χλμ., να υπολογίσω κανά 10ώρο με αυτοκίνητο?
Χμμμ.... Δεν έχω πάει Τζαϊζαλμέρ, δεν ξέρω την ποιότητα του δρόμου, αλλά αν κρίνω από εκείνη άλλων διαδρομών (π.χ. Lucknow - Allahabad ή Mumbai - Aurangabad), μάλλον είσαι πολύ αισιόδοξη. Πιστεύω ότι θα χρειαστείς κάτι μεταξύ 12 και 15 ωρών. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να το σπάσεις στα δύο με μια διανυκτέρευση στη Jodpur (που δεν θα σε απογοητεύσει έτσι κι αλλιώς, μετά την κόκκινη η μπλέ πόλη).
Δε θα ξεχάσω ποτέ τον τρόμο μου όταν, στη θέση του συνοδηγού στο ταξί από Βομβάη για Αουράνγκαμπαντ, ζαβλακωμένος από τον ήλιο που βαρούσε κατακούτελα, άυπνος απ' το αεροπορικό ταξίδι, άνοιξα κάποια στιγμή τα μάτια μου μετά από 6 ώρες δρόμο και είδα την πινακίδα να λέει 160km (!) όταν νόμιζα ότι κοντεύαμε να φτάσουμε!
Πόση ώρα είναι η διαδρομή Τζαϊπούρ-Τζαϊζάλμερ με τραίνο?Renata, καταρχας τωρα αντιληφθηκα οτι πας Ινδια!!! Ζηλευωωωωωω!!!!!! Καλο ταξιδι κοριτσακι!!!
Varioathens, την Τζαιασλμερ μην την αφησεις! Αξιζει πολυ! Με νυχτερινο τρενο απο Τζαιπουρ γλιτωνεις χρόνο...
Τωρα από εμβόλια εγω εκανα μονο αντιτετανικο. Χαπια δεν πηρα,γιατι μου ειπανε οτι σε περιπτωση-χτυπα ξυλο- παθεις τα ιδια χαπια ειναι και η θεραπεια,κι οτι οι γιατροι εκει ξερουν καλυτερα-οποτε απλως τα πηρα μαζι μου. Κι οτι και να τα παρεις δεν ειναι 100% σιγουρα. Ακουσα και για παρενεργειες οπότε φοβηθηκα...Τωρα τι να πω..Ρωτα κανεναν γιατρο καλυτερα. Παντως με το που εφτασα Ινδια πηρα μια δικη τους κρεμα για κουνουπια που εμοιαζε με οδοντοκρεμα,λεγεται omidos και δεν με τσιμπησε ουτε 1!!!
Από φαγητα προσεχα,αλλα εκ των υστερων νομιζω οτι ημουν φοβισμενη και δεν δοκιμασα καποια φαγητα του δρομου που ζηλεψα..Την επομενη φορα που θα παω σιγουρα θα δρω πιο ελευθερα! Απο νερο σιγουρα εμφιαλωμενο,και τα δοντια σου με αυτο!
Οτι άλλο θελεις πες!! Ποσες μερες θα πας?
Γειά σου Ελένη! Δε μου λες...πέσατε σε μουσώνες?να μπω κ εγω στην κουβεντα??? Θα μπω λοιπον...
ινδια πηγαμε περυσι κατακαλοκαιρο 5 ατομα παρεα... η ζεστη ηταν αποπνιχτικη..το προγραμμα των περιπου 20 ημερων περιελαμβανε δελχι-αγκρα-ρατζασταν κ βαρανασι (εχω γραψει την αντιστοιχη ιστορια-ινδια)...
την διαδρομη τζαιπουρ-τζαισαλμερ, την καναμε με στασεις κ διανυκτερευσεις στην πουσκαρ την ουνταιπουρ(αν κ ξεφευγεις λιγο, αλλα αξιζει τον κοπο) κ την τζοντπουρ...νομιζω, πως κ οι τρεις αξιζουν μια επισκεψη αν σκοπευεις να κινηθεις σ εκεινη την περιοχη κ υπαρχει χρονος,για να καταληξεις τζαισαλμερ...
οι 3 της παρεας κανανε εμβολια, αλλα δεν πηραν χαπια για ελονοσια, οι αλλοι δυο δεν καναμε...ακόμη κ για αντικουνουπικο πηρα ενα αθωο παρασκευασμα του κορε κ αν με τσιμπησε κ κανενα κουνουπακι ηταν το βραδυ, όταν ξεχνουσα να βαλω καμια φορα...
οσο για τους δρομους θα συμφωνησω με αυτο που λεει ο μπαμπαντουμα...ειχα την αισθηση, πως οι ινδικες ταμπελες με τις χιλιομετρικες αποστασεις ηταν σε μιλια κ οχι σε χιλιομετρα...αφου πηγαιναμε, πηγαιναμε...κοιμομασταν, ξυπνουσαμε κ εβλεπες μετα απο ωρες κατι 100 χλμ. ακομη απο τα 250 η 300 που ειχες να δυανισεις...υπαρχει κινηση παντα κ καλως οι οδηγοι δεν τρεχουν, γιατι αν τρεχανε κιολας αλιμονο...ας πουμε ο δικος μας οδηγος δεν πατησε ποτε πανω απο 80 (κ πολυ λεω)...
πολλες βροχες συνατησαμε στη μπικανερ κ στη μανταβα ( ποντικια να δεις)κ σποραδικες σε αλλες πλην της τζαισαλμερ...στην αρχη χαρηκαμε, γιατι πιστεψαμε, πως θα δρισισει καπως, αλλα ελα που κοβόταν πάντα το ρευμα, οποτε κ το καλυτερο ξενοδοχειο δυσκολα υποστηριζε με τη γεννητρια κ το κλιματιστικο, οποτε αρχιζε αλλο μαρτυριο, γιατι μετα τη βροχη η ζεστη γινεται ακομη πιο δυσκολη...Γειά σου Ελένη! Δε μου λες...πέσατε σε μουσώνες?