• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ικαρία Ικαρία

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Από δίκαιο δεν ξέρω δεν είμαι δικηγόρος, μάλλον δίκιο εννοείς.

Κανένα πρόβλημα να συζητηθεί σε άλλο θέμα η συμπεριφορά και των κομητών και των γαλαξιών.

Sent from my iPod using Travel stories

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η κουβέντα.

Το θέμα είναι Ικαρία.

Όποιος έχει πρόβλημα κάνει report....

kostasbaf

New Member
καλησπερα τι παιζει για εκδρομες για γουρνους και θυμαινα? θα μεινουμε στο να μια εβδομαδα αλλα θελουμε να δουμε και τα δυο αυτα νησακια (φουρνους για αστακομακαροναδα!!!)

vangeli3

Member
παιδια ισχυει οτι ικαρια εχει κυμα στις παραλιες?
παραπανω αναφερεται για 80% κυμα σε παραλιες για καλοκαιρι...
να την διαγραψω λοιπον απο την λιστα μου?
και γιατι λενε τοτε οτι φημιζεται για τις παραλιες της αν εχει τοτο κυμα?

varioAthens

Member
παιδια ισχυει οτι ικαρια εχει κυμα στις παραλιες?
παραπανω αναφερεται για 80% κυμα σε παραλιες για καλοκαιρι...
να την διαγραψω λοιπον απο την λιστα μου?
και γιατι λενε τοτε οτι φημιζεται για τις παραλιες της αν εχει τοτο κυμα?
τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?
Στη βορεια πλευρα του νησιου εχει πραγματι πολυ κυμα και ειδικα Αυγουστο πρεπεο να εισαι πολυ τυχερος για να ΜΗΝ σου κατσει κυμα

patrickdrd

Member
ποιες παραλιες μωρε φημιζεται; για τα πανηγυρια φημιζεται,
πας, ξεφαντωνεις μεχρι το πρωι κ
την αλλη μερα κ αν κοιμασαι ολη μερα (μεχρι το βραδυ που θα πας στο επομενo πανηγυρι), δεν τρεχει κ τπτ, στις σεϋχελλες να πας μονο που ειναι ολα τα λεφτα (κ δεν εχει κυμα, κοβει γιατι ειναι σε κολπακι), αν κ εχει δυσκολη καταβαση,
παρε αθλητικα γιατι θα κανεις τον κομμαντο, φτανει, δεν χρειαζεται να πας σε αλλη

ikarialover

Member
Ορισμένες παραλίες της Ικαρίας είναι φανταστικές. Λευκή ψιλή άμμος, απέραντη αμμουδιά και ποτάμια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και γλείφουν το κύμα (Μεσακτή, Γιαλισκάρι, Νας, Κάμπος). Στα συν φυσικά και οι Σευχέλλες, που κοντεύουν να έχουν πιο πολύ κόσμο από τη Λούτσα τον Αύγουστο, αφού τις έχουν μάθει όλοι...

Και ναι, τον Αύγουστο που πιάνουν τα μελτέμια, σηκώνει αρκετό κύμα...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εχω να το λέω για το κύμα στην Ικαρία...Πήγα περίοδο Αυγούστου, και σχεδόν καθημερινά υπήρχε απαγορευτικό για κολύμπι. Πρώτη φορα στη ζωή μου είδα και live διάσωση!!! Εκτος φυσικα απο τις μαγευτικές σεϋχέλες, που ήταν σαν πισίνα.
Φυσικά αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να σε νοιάζει. Όταν πας και προσαρμοστείς στόν ''πλανήτη'' που λέγεται Ικαρία, θα καταλάβεις...
Ορισμένα βιώματα είνα δύσκολο να μεταφερθούν.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

pigili

New Member
παιδιά καλησπερα! ειναι η πρωτη φορα στο forum και θελω να μαθω καποιες πληροφοριες! που ειναι καλυτερα να μεινεις στην ικαρια! θα παμε πρωτη βδομαδα του αυγουστου. εχουμε αυτοκινητο οποτε δεν μας ενδιαφερει αμεσα να ειμαστε κοντα σε παραλια! θελουμε τα βραδια που θα βγαινουμε για φαι, βολτα ή ποτο να μην παιρνουμε το αυτοκινητο! υπαρχει προβλημα γενικα στο νησι με τo parking? ευχαριστω για τις απαντησεις σας! θα με βοηθησετε πολυ! :p

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
παιδιά καλησπερα! ειναι η πρωτη φορα στο forum και θελω να μαθω καποιες πληροφοριες! που ειναι καλυτερα να μεινεις στην ικαρια! θα παμε πρωτη βδομαδα του αυγουστου. εχουμε αυτοκινητο οποτε δεν μας ενδιαφερει αμεσα να ειμαστε κοντα σε παραλια! θελουμε τα βραδια που θα βγαινουμε για φαι, βολτα ή ποτο να μην παιρνουμε το αυτοκινητο! υπαρχει προβλημα γενικα στο νησι με τo parking? ευχαριστω για τις απαντησεις σας! θα με βοηθησετε πολυ! :p
Καλησπέρα! Σου απαντώ ενα προς ενα, όσο καλύτερα μπορώ. Δεδομένα καλύτερα είναι να μείνεις στον Αρμενιστή. Ολα είναι κοντά σου, ειδικά οι παραλίες, και το βραδάκι μπορείς να βγεις με τα πόδια για κανένα ποτό,χαλαρά πράγματα όμως. Εγω πάντως το δικό μου αυτοκίνητο θα το λυπόμουν πάρα πολύ, με τις υποδομές του νησιού. Οι δρόμοι είναι απο τους χειρότερους που έχω δει στην Ελλάδα. Για φαγητό Αρμενιστή και Νας που έχει πολύ ωραίες ταβέρνες και απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα.
Τώρα για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο θέμα βραδινή ή μάλλον πρωινή έξοδος, ο δρόμος σου θα σε βγάλει στο Χριστό Ραχών. Όλος ο κόσμος εκεί βγαίνει το βράδυ, καλύτερα αργά το βράδυ και πάει μέχρι ξημέρωμα (ξακουστό χωριό της Ικαρίας για τα περίεργα ωράρια του). Απέχει 5 χιλιόμετρα απο τον Αρμενιστή, κάτι που σημαίνει οτι δυστυχώς θα χρειάζεσαι το αμάξι κάθε βράδυ, μιας και ο Χριστός Ραχών είναι οτι καλύτερο για μπαράκια & διασκέδαση όσον αφορά το νησί. Μη περιμένεις πάντως clubbing και τα σχετικά... Δεν είναι τέτοιο νησί η Ικαρία! Παράξενο μεν που σε ένα νησί, με τόσα παραθαλάσσια μέρη ο κόσμος βγαίνει σε ένα ορεινό χωριό, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Δυστυχώς αυτή τη μετακίνηση δε τη γλιτώνεις το βράδυ.Θα στο επιβεβαιώσουν κι άλλοι.
Στον Αρμενιστή αντε κανένα ποτάκι ήσυχο στο ρέμπελο, και μια καφενεδάρα κεντρικά που μαζεύονται όλοι (μυθος καφε) που είναι υπέροχα και το πρωί. Ολος ο χαβαλές στο χριστό. Για μπάνιο και απογευματινά μπυράκια μαζι με δυνατές ροκιές στη μεσσακτή. Να πας Σεϋχέλλες οπωσδήποτε, αξίζει είναι απο τις καλύτερες παραλίες που έχω πάει. Επίσης μη χάσεις κανένα πανηγύρι ακόμα και αν δεν είσαι της παράδοσης (αυτό στάνταρ θα το χεις ακούσει).
Με το parking δεν διαπίστωσα κάπου πρόβλημα. Έχει προβλεπόμενο χώρο και στο Χριστό,και στον εύδηλο. Στον αρμενιστη παρκάρεις λίγο παραέξω. Το πρόβλημα είναι οι απαράδεκτοι δρόμοι...
Φρόντισε να μπεις στο Mood του νησιού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να το απολαύσεις! Είναι πολύ ιδιαίτερο μέρος, στα σίγουρα δεν έχεις συναντήσει κάτι παρόμοιο..
Ελπίζω να βοήθησα, για οτιδήποτε άλλο στη διάθεση σου!

ikarialover

Member
Ο psilos3 τα λέει πολύ ωραία πιο πάνω και θα συμφωνήσω μαζί του..Γενικά, η Ικαρία είναι ένα νησί που έχει τις αποστάσεις του, δηλαδή χρειάζεται οδήγηση για να μπορέσει κανείς να την ανακαλύψει και να τη γυρίσει..
Βέβαια, θα διαφωνήσω λιγουλάκι στο κομμάτι του οδικού δικτύου, οι δρόμοι δεν θεωρώ ότι είναι τόσο τραγικοί σε σύγκριση με άλλα νησιά..Τα τελευταία χρόνια έχουν φτιαχτεί οι περισσότεροι και οι χωματόδρομοι είναι ελάχιστοι (ακόμα και στις Σευχέλλες πια έχει άσφαλτο). Φυσικά, δεν είναι εθνικές οδοί, νησιωτικοί δρόμοι είναι και χρειάζονται προσοχή..(εκτός και αν ο psilos αναφέρεται στα σπασίματα που έχουν σε πολλα σημεία οι δρόμοι-απόρροια των φυσικών καταστροφών που υπέστη το νησί το χειμώνα του 2012 και που λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν επισκευαστεί ακόμα..).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom