Ιδιωτικοποίηση εισιτηρίων σε πέντε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Και την συντήρηση αυτών των αρχαιολογικών χώρων ποιος θα την κάνει; Δεν αναγράφει το άρθρο... Μόνο θα εισπράττουν;...

paefstra

Member
Εν τω μεταξυ στα μουσεια που υπαγονται στο Υπουργειο Πολιτισμου προβλεπονται ατελειες για νεους, 65+, συγκεκριμενους επαγγελματιες. Αναρωτιεμαι αν οι ιδιωτες θα το τηρησουν.
Τι εγινε στην Αθηνα: απο 12 ευρω στα 20 το Εθνικο Αρχαιολογικο Μουσειο και κατι αναλογο στην Ακροπολη.
Η Μενδώνη που δίνει σε ιδιώτες τη διαχείριση των εισιτηρίων της Ακρόπολης, ανακοινώνει και αύξηση | Το Κουτί της Πανδώρας

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τώρα που ήμουν στην Αθήνα για τη πίτα επισκέφτηκα το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ήταν η πρώτη Κυριακή του μήνα που η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλα τα δημόσια μουσεία, αλλά σε αυτό πλήρωσα κανονικά 18 ολόκληρα ευρώπουλα και μάλιστα γινόταν χαμός απο κόσμο.... Στο μουσείο αυτό για να έχεις ελεύθερη είσοδο και κάποια προνόμια πρέπει να είσαι "φίλος" του μουσείου, δλδ να πληρώνεις συνδρομή...

@paefstra τι ακριβώς είπες να τηρήσουν οι ιδιώτες;...

ΥΓ. Ήταν απο τα καλύτερα μουσεία που έχω δει στον Ελλαδικό χώρο!...

paefstra

Member
Τώρα που ήμουν στην Αθήνα για τη πίτα επισκέφτηκα το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ήταν η πρώτη Κυριακή του μήνα που η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλα τα δημόσια μουσεία, αλλά σε αυτό πλήρωσα κανονικά 18 ολόκληρα ευρώπουλα και μάλιστα γινόταν χαμός απο κόσμο.... Στο μουσείο αυτό για να έχεις ελεύθερη είσοδο και κάποια προνόμια πρέπει να είσαι "φίλος" του μουσείου, δλδ να πληρώνεις συνδρομή...

Αυτο ακριβως που ειπες για το μουσειο Κυκλαδικης Τεχνης. Να βαζουν αυθαιρετους κανονες.
Μπηκα στη σελιδα του μουσειου και λεει
"Ελεύθερη είσοδος

Φίλοι του Μουσείου, παιδιά έως 18 ετών, άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κάτοχοι κάρτας ελεύθερης εισόδου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέλη του ICOM και του ICOMOS, δημοσιογράφοι, διπλωματούχοι ξεναγοί."
Τηρουν τις ατελειες.

jimp

Member

Αν θυμάμαι καλά αυτό το μουσείο είναι ιδιωτικό, νομίζω από Γουλανδρή και δεν υπάγεται στον κανονισμό για δωρεάν είσοδο.
Χοντρικά τώρα κάτι τέτοιο ειχα διαβάσει ναι μου είχαν πει παλιότερα.

paefstra

Member
Αν θυμάμαι καλά αυτό το μουσείο είναι ιδιωτικό, νομίζω από Γουλανδρή και δεν υπάγεται στον κανονισμό για δωρεάν είσοδο.
Χοντρικά τώρα κάτι τέτοιο ειχα διαβάσει ναι μου είχαν πει παλιότερα.
Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού και δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.
Το τζουσι κουτσομπολιο ειναι οτι ειχε παραχωρηθει πτερυγα του κτιριου/διαμερισμα στον Τσοχατζοπουλο και εμεινε με ενοικιο μεταξυ δυο γαμων. Ε, σε δημοσιο δεν γινονται αυτα.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΠΑΛ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΥΒΑ
Και την συντήρηση αυτών των αρχαιολογικών χώρων ποιος θα την κάνει; Δεν αναγράφει το άρθρο... Μόνο θα εισπράττουν;...
Μα φυσικά εμείς μεσω του κράτους. Όπως γίνεται σε κάθε "σοβαρη" ιδιωτικοποίηση που σέβεται τον εαυτό της. Για την ανάπτυξη βρε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.959
Μέλη
39.663
Νεότερο μέλος
IASONAS_KAROUBAS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom