• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιδεες για ταξιδι εκτος Ευρωπης!

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Αφού εκτός Ευρώπης θέλει:bleh:

Λοιπόν τα Κανάρια κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι υπερτιμημένα και όχι εξωτικά. Έχω πάει βέβαια μόνο Gran Canaria (όπου οι παραλίες δε μου είπαν τίποτα) αλλά απ' όσο έχει πάρει το μάτι μου και τα υπόλοιπα νησιά δε με εντυπωσιάζουν και πολύ. Ειδικά στο θέμα παραλιών.
Διοικητικά μόνο ανήκουν στην Ευρώπη. Οι καλές παραλίες νομίζω είναι στα ανατολικά νησιά (κυρίως Φουερτεβεντούρα αλλά και Λανθαρότε).

Αλλά αφού σκέφτεται για ΝΑ Ασία μεριά, ΟΚ.

Φιλικά,
Νίκος

elisavet.l

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΥΒΑ
Διοικητικά μόνο ανήκουν στην Ευρώπη. Οι καλές παραλίες νομίζω είναι στα ανατολικά νησιά (κυρίως Φουερτεβεντούρα αλλά και Λανθαρότε).

Αλλά αφού σκέφτεται για ΝΑ Ασία μεριά, ΟΚ.

Φιλικά,
Νίκος
σε ευχαριστω πολυ νικο....μαλλον θα καταλειξω καπου προς Πουκετ η Μπαλι και βλεπουμε.....σκεφτομαι και φιλιππινες βεβαια....οτι με κερδισει....ευχαριστω και παλι ;)

Monfilsaki

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Καλησπέρα σ όλους,
Διαβάζω χρόνια το forum και σ ένα ταξίδι πριν 4 χρόνια στη Νεα Υόρκη με βοήθησε πάρα πολύ. Ήρθε λοιπόν η ώρα του προγραμματισμού του επόμενου ταξιδιού και θα χρειαστώ τη βοήθεια σας είτε λόγω απειρίας είτε λόγω έλλειψης χρόνου. Θέλουμε με τον σύντροφο μου να πάμε ένα ταξίδι εκτός Ευρώπης και η μόνη περίοδος που θα έχουμε άδεια απο τις δουλειές μας είναι το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη. Επειδή λοιπόν όπως προβλέπουμε δεν θα καταλάβουμε και πολύ καλοκαίρι θέλουμε να πάμε κάπου που ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, ιδανικά να κάνουμε και κανένα μπάνιο και να έχει αρκετες δραστηριότητες - αξιοθέατα.
Εγώ σκέφτηκα μήπως πηγαίναμε Μαιάμι και το συνδυάζαμε με κάποια άλλη πολιτεία (κι ας μην έχει τόσο καλό καιρό στη 2η) διότι δεν θα ήθελα να κάτσω και τις 2 εβδομάδες εκεί. Η άλλη σκέψη μου ήταν Μπαλί και Σιγκαπούρη αλλα το απέκλεισα λόγω Μουσούνων. Κάνω λάθος; Το bugdet μας θα είναι γύρω στα 6000ευρώ . Εχετε εσείς κάποια άλλη πρόταση; Τόσα μέρη έχει ο κόσμος!Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη σας κούρασα! :)

angelo_kav

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Καλησπέρα σ όλους,
Διαβάζω χρόνια το forum και σ ένα ταξίδι πριν 4 χρόνια στη Νεα Υόρκη με βοήθησε πάρα πολύ. Ήρθε λοιπόν η ώρα του προγραμματισμού του επόμενου ταξιδιού και θα χρειαστώ τη βοήθεια σας είτε λόγω απειρίας είτε λόγω έλλειψης χρόνου. Θέλουμε με τον σύντροφο μου να πάμε ένα ταξίδι εκτός Ευρώπης και η μόνη περίοδος που θα έχουμε άδεια απο τις δουλειές μας είναι το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη. Επειδή λοιπόν όπως προβλέπουμε δεν θα καταλάβουμε και πολύ καλοκαίρι θέλουμε να πάμε κάπου που ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, ιδανικά να κάνουμε και κανένα μπάνιο και να έχει αρκετες δραστηριότητες - αξιοθέατα.
Εγώ σκέφτηκα μήπως πηγαίναμε Μαιάμι και το συνδυάζαμε με κάποια άλλη πολιτεία (κι ας μην έχει τόσο καλό καιρό στη 2η) διότι δεν θα ήθελα να κάτσω και τις 2 εβδομάδες εκεί. Η άλλη σκέψη μου ήταν Μπαλί και Σιγκαπούρη αλλα το απέκλεισα λόγω Μουσούνων. Κάνω λάθος; Το bugdet μας θα είναι γύρω στα 6000ευρώ . Εχετε εσείς κάποια άλλη πρόταση; Τόσα μέρη έχει ο κόσμος!Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη σας κούρασα! :)
Ντουμπάι δαγκωτό...

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Το μπάτζετ είναι αρκετά μεγάλο για 2 βδομάδες και έχετε πολλές επιλογές.

Μια είναι η Χαβάη. Μπορεί να μην έχει το είδος των αξιοθεάτων της ΝΥ (μουσεία, αρχιτεκτονική κλπ) αλλά μπάνιο κάνετε (προσοχή: στις νοτιοδυτικές ακτές), ενώ μπορείτε να γεμίσετε άνετα τις 2 βδομάδες επισκεπτόμενοι 2 νησιά. Επίσης τότε είναι η περίοδος του Triple Crown of Surfing στη Haleiwa του Οάχου, που είναι από τους μεγαλύτερους αγώνες σέρφινγκ στον κόσμο (αν δείτε βιντεάκια θα καταλάβετε γιατί δεν προτείνω για εκείνη την περίοδο τις βόρειες ακτές για κολύμπι ;)). Μπορείτε να κάνετε πεζοπορίες (εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές σε όλα τα νησιά της πολιτείας), να επισκεφθείτε το Περλ Χάρμπορ, να δείτε τα ηφαίστεια Κιλαουέα ή Χαλεακαλά κλπ. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία που είχα γράψει για το Οάχου και το Μπιγκ Άιλαντ για να πάρεις ιδέες για εκεί.

Άλλη επιλογή που θα ήθελα πολύ να πήγαινα εγώ είναι η Ρεϊνιόν, μεταξύ Μαδαγασκάρης και Μαυρίκιου, αλλά είστε οριακά για τον καιρό :rolleyes-80:. Κυρίως πας εκεί για την φύση και για extreme sports (π.χ. σε St Leu). Θα μπορούσατε να αφιερώσετε 1 βδομάδα εκεί και 1 στο γειτονικό Μαυρίκιο για μπάνια. Σχεδίαζα ταξίδι solo στη Ρεϊνιόν για φέτος το φθηνόπωρο, αλλά μιας και βρήκα παρέα μάλλον λέμε για Αίγυπτο και η Ρεϊνιόν μετατέθηκε για του χρόνου. Παρόλαυτά, έχω μαζέψει αρκετές πληροφορίες για το νησί και αν είναι η φύση αυτό που ψάχνετε πες να βοηθήσω όπως μπορώ.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Υπέροχος προορισμός για δύο βδομάδες, με υπέροχες παραλίες και πολλά αξιοθέατα...Όντως το προτείνεις ή κάνεις πλάκα;

Ρίχνω στο τραπέζι την Ταϊλάνδη. Ο καιρός είναι καλός τότε, ακόμα δεν έχει πάρα πολύ κόσμο και ο χρόνος που έχετε είναι αρκετός να δείτε διάφορα μέρη. Πέρα από Μπανγκόκ έχει ενδιαφέρον ο βορράς (Chiang Mai και πέριξ) και προς τον Νότο για χαλάρωση Κράμπι κι αμέτρητα νησιά να διαλέξεις. Από δραστηριότητες έχει και πεζοπορίες σε δάση κι εθνικά πάρκα και κανό και scuba και snorkelling κ μινι κρουαζιέρες κλπ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα σας περισσέψει αρκετό από το μπάτζετ:bleh:

Το Μαϊάμι συνδυάζεται γενικά εύκολα με Καραϊβική αλλά δεν έχω ιδέα τι παίζει με τον καιρό εκεί.

Α επίσης μπορείτε να δείτε Κεντρική Αμερική (Μπελίζ, Παναμά και Κόστα Ρίκα). Τέλος Νοέμβρη είναι αρκετά καλά, ίσως πετύχετε λίγη βροχή πού κ πού. Με το μπάτζετ σας νομίζω κάπου εκεί θα κατέληγα τελικά.

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Άλλη επιλογή που θα ήθελα πολύ να πήγαινα εγώ είναι η Ρεϊνιόν, μεταξύ Μαδαγασκάρης και Μαυρίκιου, αλλά είστε οριακά για τον καιρό :rolleyes-80:. Κυρίως πας εκεί για την φύση και για extreme sports (π.χ. σε St Leu).
Βρε τη Ρεϊνιόν...ακουστά αλλά δεν την είχα ψάξει ποτέ. Ενδιαφέρουσα δείχνει! Για πες αφού το έχεις ψάξει, από πού βολεύει να πας, Μαδαγασκάρη; Έτσι, για να το έχω υπόψιν:haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Βρε τη Ρεϊνιόν...ακουστά αλλά δεν την είχα ψάξει ποτέ. Ενδιαφέρουσα δείχνει! Για πες αφού το έχεις ψάξει, από πού βολεύει να πας, Μαδαγασκάρη; Έτσι, για να το έχω υπόψιν:haha:
Από Παρίσι με Air Austral...

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Με την Ευρώπη η μόνη σύνδεση πρέπει να είναι με την μαμά-Γαλλία. Όπως λέει και ο taver, η πρώτη επιλογή είναι το Παρίσι, έχει και από Λυόν αν βρεις φθηνά αεροπορικά π.χ. για Γενεύη.

Άλλη εναλλακτική είναι να πας Μαυρίκιο (με πολλές πτήσεις από Ευρώπη/Αραβικές χώρες) και μετά έχει κάμποσες πτήσεις η Air Mauritius και η Air Austral (ούτε 1 ώρα). Πιθανόν αυτός ο συνδυασμός να βγει φθηνότερα. Γι αυτό ανέφερα τον Μαυρίκιο. Συν ότι ύστερα από εμφανίσεις καρχαριών το '16, πλέον το κολύμπι επιτρέπεται μόνο σε 2 παραλίες της Ρεϊνιόν (στις οποίες έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά δίχτυα). Οπότε το κολύμπι θα το ευχαριστηθεί καλύτερα αλλού.

Irouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καμια ιδέα για την ίδια περίοδο πάνω κάτω αλλά με το μισό μπάτζετ ; Έχω τον ίδιο προβληματισμό με τον προλαλήσαντα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα