• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ιδέες περι ταξιδιών

Zames

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι-Άμστερνταμ-Ιαπωνία
Ερώτηση: Ποιες πόλεις (και εκδρομές απο εκει) θα συμβουλεύατε ,σε εναν απειρο απο ταξίδια, να ταξιδέψει και γιατί??? (ΜΟΝΟ και ξαναλεω ΜΟΝΟ σε μέρη που εχετε πάει, οχι που ακουσατε, που διαβάσατε ή που πηγε η γκομενα του Τακη απ' το χωριο του θειου της ξαδερφης σας :p)

Αρχίζω εγώ!
Ρώμη: Η αιώνια πολη, φοβερή και για ενα Σ/Κ κατα τη γνωμη μου βλέπεις κάτι
Βουδαπέστη: Μαγεία, ο Δούναβης, το Κοινοβούλιο και η κεντρικοευρωπίλα που εχει η πολη αν και ανατολική
Πράγα: Σαν να εισαι σε καρτ ποσταλ και χωρις πλακα τωρα!

Τα κριτήρια οσο αναφορα τι μπορεις να κανεις, τι εχει να δεις, ποσο κοστιζει, αν ειναι ευκολα προσβάσιμη , την ομορφιά κ.ά.

Υ.Γ.: Καλυτερα να ειναι μεγαλες πολεις ή πρωτευουσες. Οχι οτι αν ειναι μικρη ή χωριο θα γινει κατι, αλλα τωρα λεμε για να μαζέψουμε λιγο υλικο. Μην πουμε 800 μερη και τα 302 ειναι χωρια που απλα ειναι γραφικά.

Triplover

Member
Μεταξύ Ρώμης και Βουδαπέστης που έχω επισκεφτεί, θα πρότεινα Βουδαπέστη σε ένα άπειρο ταξιδιώτη. Μικρή και γυριζεται εύκολα με τα πόδια. Ωραία μέρη, ρομαντική με ιδιαίτερο χαρακτήρα και οικονομική.

Η Ρώμη σίγουρα είναι ανώτερη αλλά για να την χαρεί ένας άπειρος ταξιδιώτης και να μην του μεινει το άχτι, θα πρέπει να την οργανώσει εξαιρετικά και να μείνει και μπόλικες μέρες.

Γενικώς είμαι της άποψης ότι είναι προτιμότερο για άπειρους ταξιδιώτες να ξεκινουν από μέρη πιο μικρά και μαζεμένα και στη συνέχεια να προχωράνε σε λίγο πιο "απαιτητικούς" προορισμούς.

Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στο Βερολίνο και σίγουρα ήταν κακή θα έλεγα επιλογή, καθότι οι εμπειρίες μας και η οργάνωσή μας δεν μας επέτρεψαν να χαρούμε όσο θα μπορούσαμε να το κάνουμε τώρα μετά από 5-6 ταξίδια.

Triplover

Member
Μεταξύ Ρώμης και Βουδαπέστης που έχω επισκεφτεί, θα πρότεινα Βουδαπέστη σε ένα άπειρο ταξιδιώτη. Μικρή και γυριζεται εύκολα με τα πόδια. Ωραία μέρη, ρομαντική με ιδιαίτερο χαρακτήρα και οικονομική.

Η Ρώμη σίγουρα είναι ανώτερη αλλά για να την χαρεί ένας άπειρος ταξιδιώτης και να μην του μεινει το άχτι, θα πρέπει να την οργανώσει εξαιρετικά και να μείνει και μπόλικες μέρες.

Γενικώς είμαι της άποψης ότι είναι προτιμότερο για άπειρους ταξιδιώτες να ξεκινουν από μέρη πιο μικρά και μαζεμένα και στη συνέχεια να προχωράνε σε λίγο πιο "απαιτητικούς" προορισμούς.

Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στο Βερολίνο και σίγουρα ήταν κακή θα έλεγα επιλογή, καθότι οι εμπειρίες μας και η οργάνωσή μας δεν μας επέτρεψαν να χαρούμε όσο θα μπορούσαμε να το κάνουμε τώρα μετά από 5-6 ταξίδια.
Λάθος κατάλαβα αλλά δεν πειράζει χαχα

Zames

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ταξίδι-Όνειρο

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Η Ρώμη σίγουρα είναι ανώτερη αλλά για να την χαρεί ένας άπειρος ταξιδιώτης και να μην του μεινει το άχτι, θα πρέπει να την οργανώσει εξαιρετικά και να μείνει και μπόλικες μέρες.
2.Γενικώς είμαι της άποψης ότι είναι προτιμότερο για άπειρους ταξιδιώτες να ξεκινουν...
1. Δυσκολευομαι να παρακολουθησω αυτον τον παραξενο συλλογισμο...δηλ δεν προτεινεις το ωραιοτερο μερος για να μην μεινει "αχτι"?!!!...μα για ποια οργανωση μιλας? Κ τπτ να μην κανεις σουπερ θα περασεις. Οργανωση θελεις σε τερατουπολεις λονδινα παρισια που θελεις 2 ωρες απο το ενα αξιοθεατο στο αλλο...
2. Εγω ειμαι της αποψης να πηγαινουν στο ωραιοτερο μερος για να περασουν καλα. Και το ωραιοτερο στην Ευρωπη ειναι η Ρωμη. Πανευκολος προορισμος, διπλα μας, γεματη Ελληνες, αξιοθεατα, αψογη υποδομη, τελεια για 1ο, και οχι μονο φυσικα, ταξιδι.

Last edited:

Zames

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ταξίδι-Όνειρο
Παιδια, θα ηθελα να λετε και τον λογο που επιλεγετε τις πολεις που λετε αν ειναι ευκολο @karfitsa και οποιος αλλος.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
1. Δυσκολευομαι να παρακολουθησω αυτον τον παραξενο συλλογισμο...δηλ δεν προτεινεις το ωραιοτερο μερος για να μην μεινει "αχτι"?!!!...μα για ποια οργανωση μιλας? Κ τπτ να μην κανεις σουπερ θα περασεις. Οργανωση θελεις σε τερατουπολεις λονδινα παρισια που θελεις 2 ωρες απο το ενα αξιοθεατο στο αλλο...
2. Εγω ειμαι της αποψης να πηγαινουν στο ωραιοτερο μερος για να περασουν καλα. Και το ωραιοτερο στην Ευρωπη ειναι η Ρωμη. Πανευκολος προορισμος, διπλα μας, γεματη Ελληνες, αξιοθεατα, αψογη υποδομη, τελεια για 1ο, και οχι μονο φυσικα, ταξιδι.
Πολυ ψυχραιμο σε βρισκω ....χεχεχε...ε οχι ρε παιδια και η Βουδαπεστη ωραιοτερη απο τη Ρωμη !!!!!!!
Οι δικες μου προτασεις ειναι η Ρωμη βεβαιως βεβαιως , η Βενετια (μοναδικη,ρομαντικη ),η Βαρκελωνη γιατι εχει αξιοθεατα ,ζωη και ζεστους ανθρωπους (αλλα ο "απειρος"να προσεχει τους πορτοφολαδες),η Πραγα ,μικρη ,κουκλιστικη,γυριζεται ευκολα χωρις πολυ κοπο και τρεχαματα .Ναι εγω θα προτεινω και το Βερολινο ,γιατι εχει μεν πολλα αξιοθεατα (μου βγηκε η γλωσσα και παλι δεν τα προλαβα),αλλα οι συγκοινωνιες ειναι αριστες ,πανε παντου..δεν περπατας ουτε μετρο δηλαδη ,οι ανθρωποι ειναι πολυ εξυπηρετικοι ,προθυμοι αμεσως να σε βοηθησουν και κουτσομιλανε αγγλικα .Επισης τα σαιτ των αξιοθεατων δινουν ακριβως τις πληροφοριες που χρειαζεται ενας απειρος ..τα παντα ..ωρες ..εισιτηρια ..μπορει να κανει τον προγραμματισμο του μια χαρα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Στην εποχη του ιντερνετ δεν χωρουν δικαιολογιες. Το δυσκολο γινεται ευκολο. Επειδη απειροι σημαινει μαλλον νεωτεροι σε ηλικια εγω θα προτεινα: πεταξτε καπου στην Ευρωπη (για αρχη) και μετα οπου γης πατρις. Οπως καναμε στα νιατα μας με ενα ταξιδιωτικο οδηγο ανα χειρας.
Μην τα περιμενετε ολα ετοιμα. Αν θες να σε πηγαινουν και να τα εχεις ολα στο πιατο τοτε η κλεισε οργανωμενο η κατσε σπιτι σου.
"Αν δεν τα μπορεις, τι τα πας τα ταξιδια;" που ελεγε κι ενας υπερηλικας κοσμογυρισμενος γνωστος μου

Zames

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ταξίδι-Όνειρο
Στην εποχη του ιντερνετ δεν χωρουν δικαιολογιες. Το δυσκολο γινεται ευκολο. Επειδη απειροι σημαινει μαλλον νεωτεροι σε ηλικια εγω θα προτεινα: πεταξτε καπου στην Ευρωπη (για αρχη) και μετα οπου γης πατρις. Οπως καναμε στα νιατα μας με ενα ταξιδιωτικο οδηγο ανα χειρας.
Μην τα περιμενετε ολα ετοιμα. Αν θες να σε πηγαινουν και να τα εχεις ολα στο πιατο τοτε η κλεισε οργανωμενο η κατσε σπιτι σου.
"Αν δεν τα μπορεις, τι τα πας τα ταξιδια;" που ελεγε κι ενας υπερηλικας κοσμογυρισμενος γνωστος μου
Συμφωνώ αλλα επειδη καποιος (που μεχρι πριν καιρο εξαχνα και εγω πολεις που πρεπει να επισκευτεις) δεν ξερει απο αυτα, γιατι να μην μπει στο φορουμ και να δει την κουβεντα αυτη? Να ξερει πως Παρισι, Λονδίνο, Πόλη, Βαρκελώνη, Βερολίνο κ.ά. ειναι must! Και φυσικα να γνωρισει και να ψαξει και αλλα μερη που δεν τα ειχε σκεφτει σαν προορισμούς!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Συμφωνώ αλλα επειδη καποιος (που μεχρι πριν καιρο εξαχνα και εγω πολεις που πρεπει να επισκευτεις) δεν ξερει απο αυτα, γιατι να μην μπει στο φορουμ και να δει την κουβεντα αυτη? Να ξερει πως Παρισι, Λονδίνο, Πόλη, Βαρκελώνη, Βερολίνο κ.ά. ειναι must! Και φυσικα να γνωρισει και να ψαξει και αλλα μερη που δεν τα ειχε σκεφτει σαν προορισμούς!
Είπες τη σωστή λέξη: να ψάξει…
Δόξα τω Θεώ το ίντερνετ και το φόρουμ είναι αστείρευτη πηγή πληροφοριών.
Ψάχνουμε πρώτα και μετά ρωτάμε
Προσωπικά ξέρω πλέον ποιους να ρωτήσω αναλόγως προορισμού στέλνοντας πμ. Έχω ψυχανεμιστεί ότι ταιριάζουν οι ταξιδιωτικές ανησυχίες μας και θα μου δώσουν έγκυρες πληροφορίες. Από κει και πέρα διάβασμα πολύ διάβασμα
Εδώ βλέπω ότι λίγο ως πολύ, πολλοί τα θέλουν έτοιμα. Ως και να τους φτιάξουμε το πρόγραμμα. Μεχρι και το τι παπούτσια θα φορέσουν φτάσαμε να τους συμβουλεύουμε.
Η αρχή μου είναι: αφού δεν ξέρω αν ταιριάζουν οι προτεραιότητές μας πώς να σε συμβουλέψω για κάτι. Αυτό που εμένα ξιτάρει τον άλλον μπορεί να τον αφήνει παγερά αδιάφορο.
Αλλά ας μην συνεχίζω άλλο off topic

Αν θα γράψω κάτι on topic, θα πω ότι για τα περιπετειώδη πνεύματα που ανοίγουν τα φτερά τους στο κόσμο ένα Νεπάλ είναι εύκολο, φτηνό και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Αχ η Bhaktapur, αχ αυτή η Bhaktapur

Zames

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ταξίδι-Όνειρο
Είπες τη σωστή λέξη: να ψάξει…
Δόξα τω Θεώ το ίντερνετ και το φόρουμ είναι αστείρευτη πηγή πληροφοριών.
Ψάχνουμε πρώτα και μετά ρωτάμε
Προσωπικά ξέρω πλέον ποιους να ρωτήσω αναλόγως προορισμού στέλνοντας πμ. Έχω ψυχανεμιστεί ότι ταιριάζουν οι ταξιδιωτικές ανησυχίες μας και θα μου δώσουν έγκυρες πληροφορίες. Από κει και πέρα διάβασμα πολύ διάβασμα
Εδώ βλέπω ότι λίγο ως πολύ, πολλοί τα θέλουν έτοιμα. Ως και να τους φτιάξουμε το πρόγραμμα. Μεχρι και το τι παπούτσια θα φορέσουν φτάσαμε να τους συμβουλεύουμε.
Η αρχή μου είναι: αφού δεν ξέρω αν ταιριάζουν οι προτεραιότητές μας πώς να σε συμβουλέψω για κάτι. Αυτό που εμένα ξιτάρει τον άλλον μπορεί να τον αφήνει παγερά αδιάφορο.
Αλλά ας μην συνεχίζω άλλο off topic

Αν θα γράψω κάτι on topic, θα πω ότι για τα περιπετειώδη πνεύματα που ανοίγουν τα φτερά τους στο κόσμο ένα Νεπάλ είναι εύκολο, φτηνό και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Αχ η Bhaktapur, αχ αυτή η Bhaktapur
Eχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες, +1 @hydronetta :p! Επισης εχεις δικιο στο off topic, γι' αυτο ας μπούμε on topic, ακούω προτάσεις!

ε οχι ρε παιδια και η Βουδαπεστη ωραιοτερη απο τη Ρωμη !!!!!!!
Ε αυτά ειναι γούστα, εσενα σου αρεσει η Ρώμη εμενα η Βουδαπέστη :)! Ωστόσο η Ρώμη ειναι μαγική,την λατρέυω και το ξερω γι' αυτό το γράφω πάνω πάνω!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom