• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ιδέες για Νότια Πελοπόννησο

Lacedaemonian

Member
Δύο ώρες και 15 λεπτά ως τη Σπάρτη από κλειστό αυτοκινητόδρομο και Σπάρτη - Αρεόπολη 45 λεπτά από επαρχιακό δρόμο σε καλή κατάσταση και αρκετά καινούργια κομμάτια που κάνουν ευκολότερη την οδήγηση.
Σκληρη Σπαρτιατισσα ........
"Δωσε υμιν" λιγο χρονο παραπανω..................Δεν ειναι εξοικιωμενοι με τους δρομους μας...........

Last edited:

Lacedaemonian

Member
«Όταν μια γυναίκα από την Αττική ρώτησε τη Γοργώ, την κόρη του μεγάλου Βασιλιά Κλεομένη Α' και σύζυγο του θρυλικού Βασιλιά Λεωνίδα Α', «..."γιατί μόνο εσείς οι Λάκαινες έχετε εξουσία πάνω στους άνδρες;" η Γοργώ απάντησε υπερήφανα "επειδή είμαστε και οι μόνες που γεννάμε άνδρες..."». (Πλούταρχος, Ηθικά 6, 240. Ε5)
Γιατί το Κληρονομικό Δίκαιο της Αρχαίας Σπάρτης αποτέλεσε ύμνο για την ισότητα των φύλων παγκοσμίως (Ιστορίες Δικαίου)

tkaramp

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Νομίζω ότι οι απαντήσεις το υπολοίπων κάλυψαν το τι θα ανέφερα και εγώ. Από Λεωνίδιο δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι συνδιασμός Μάνη Λεωνίδιο Μονεμβάσια είναι too much.
Μάνη δύο μέρες θα πάρετε μια γεύση και να πάτε προς Ταίναρο. Λόγω εποχής μπορεί πολλά να είναι κλειστά αλλά η διαδρομή αξίζει και υπάρχουν άπειρα πυργοχώρια να κάνετε detour (με πιο προφανή επιλογή όλων την Βάθεια). Αν είστε του περπατήματος, σχετικά εύκολη πεζοπορία είναι αυτή για τον φάρο.
Άνασταση όταν κατεβαίνω κάνω οικογενειακά στο χώριο, οπότε δεν μπορώ να προτείνω που θα είναι καλύτερα να κάνετε (έχετε βέβαια στο νου σας ότι στα χωρία η ανάσταση γίνεται διάφορες ώρες, για να μπορέσουν οι παπάδες να τα καλύψουν όλα).

Αυτό το πλάνο ακόυγεται καλό
Αν δε θελετε Ανασταση στο Λεωνιδιο κανετε το αντιθετο.Κατευθειαν απο Καλαματα μεσω Ταυγετου(αφου θα ειναι πρωι) στο Μυστρα κ μετα Μονεμβασια(Μ.Τριτη/Τεταρτη)κ μετα Αρεοπολη(Μ Πεμπτη/Παρασκευη/Ανασταση)με επιστροφη Καλαματα ανημερα το Πασχα μεσω Καρδαμυλης
Αν δεν πάτε από Ταύγετο και Μυστρά και θέλετε κάτι αρχαίο υπάρχει και η αρχαία Μεσσήνη σχετικά κόντα στην Καλαμάτα (κανά 40αλεπτο από την αντίθετη βέβαια κατεύθυνση).

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@makisg Μάκη, υπέροχη ιδέα να περάσεις Πάσχα στην νότια Πελοπόννησο!!
Δεν γνωριζω τι εχεις δει από Λακωνική και Μεσσηνιακή Μανη, οπότε θα προτείνω μια ενδεικτική διαδρομή ως εξής:
1η μερα: Καλαμάτα - Στάση στο Μυστρά - βόλτα στη Σπάρτη- Μονεμβασιά (διαν/ση).
2η μερα: Μονεμβασιά (διαν/ση)
3η μερα: Μονεμβασιά- Γύθειο (καφε/ περιήγηση) - Λιμένι( φαγητό) - Αρεόπολη (διαν/ση).
4η μέρα: Σπήλαια Δηρού - Βάθεια - Γερολιμένας- Αρεόπολη (διαν/ση).
5η μέρα: Πρωινή αναχώρηση - Σταση στην Καρδαμύλη για καφε/ βολτα/ φαγητό- απόγευμα στην Καλαμάτα (διαν/ση). Ανάσταση??
6η μέρα: Καλαμάτα - Μεθώνη - Κάστρο Τορώνης (ανοικτό?) - Πύλος (πριν το δειλινό γιατι εχει υπεροχο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα). Επιστροφή στην Καλαματα για διανυκτέρευση.
7η μέρα: Πρωινή αναχώρηση.
Εαν εχεις δει ολα τα ωραία δυτικά της Καλαμάτας, τοτε την Κυριακή του Πάσχα πηγαίνεις σε κάποιο χωριό (??) ή στην Καρδαμύλη για φαγητό και την 5η μέρα αφιερώνεις και άλλο χρόνο στη Λακωνική Μάνη.
Επίσης, εαν εχει δει Πύλο, Μεθώνη κλπ μπορείς να βαλεις στο πρόγραμμα το Πολυλίμνιο ή τον καταρράκτη Νέδα για την Κυριακή του Πάσχα. Πρώτα σύντομη πεζοπορία στη φύση για να ανοίξει η όρεξη και μετά βουρ για κατσικάκι!
Οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί το Πάσχα, οπότε η Αρχαία Μεσσήνη είναι επιλογή μονο για εργάσιμη μέρα και ώρα.

Last edited:

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
@Elena2508 , Έλενα μου σε ευχαριστώ πολύ, είσαι θησαυρός. Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμουν κάτι περισσότερο. τώρα περιμένω προτάσεις για φαγητό κατά προτίμηση στις ψαροταβέρνες.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Έχει μείνει κάποιος μέσα στο κάστρο της Μονεμβασιάς και να προτείνει το κατάλυμα??
Υπάρχει κάποια πρόταση για διαμονή στην Αρεόπολη??

fotast

Member
Έχει μείνει κάποιος μέσα στο κάστρο της Μονεμβασιάς και να προτείνει το κατάλυμα??
Υπάρχει κάποια πρόταση για διαμονή στην Αρεόπολη??
΄Εχω μείνει πριν +4 χρόνια στο Λικίνια.Φθινόπωρο ήταν.Το προτείνω χωρίς να ξέρω βέβαια πως είναι τώρα.Καλό/ποιοτικό πρωϊνό.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί το Πάσχα
Αυτό δε ξέρω κατά πόσο ισχύει για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, πάντως προσωπικά ότι έχω επισκεφτεί Δευτέρα του Πάσχα ήταν ανοικτό. Από Επίδαυρο παλαιότερα μέχρι πολύ πρόσφατα τις Μυκήνες και τους Δελφούς.
Καλύτερα να το τσεκάρετε με ένα τηλέφωνο λίγες μέρες πριν.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Αυτό δε ξέρω κατά πόσο ισχύει για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, πάντως προσωπικά ότι έχω επισκεφτεί Δευτέρα του Πάσχα ήταν ανοικτό. Από Επίδαυρο παλαιότερα μέχρι πολύ πρόσφατα τις Μυκήνες και τους Δελφούς.
Δευτέρα του Πάσχα πρωί πρωί θα είμαστε αεροδρόμιο για επιστροφή στην Θεσσαλονίκη. Ότι δούμε θα είναι μέχρι Μ. Σάββατο. Θα κάνουμε κανα δύο επιλογές και αν είναι ανοιχτοί καλώς.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Αναφερόμουν μόνο για την Κυριακή του Πάσχα, όπου τα πάντα είναι κλειστά.
Τη Δευτέρα ο Μάκης πετάει για Θεσσαλονίκη, πρωί -πρωί...;)
Για το Μ. Σάββατο καλύτερα να πάρει τηλέφωνο σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο που θέλει να επισκεφτεί γιατί μπορεί και τότε να μην τηρηθεί το ωράριο με οποιαδήποτε δικαιολογία...
Μου έχει τύχει στην Σπιναλόγκα τέλη Νοεμβρίου όπου δεν τηρούσαν το δηλωμένο ωράριο λειτουργίας και την πέτυχα ανοιχτή κατά τύχη...

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού | Αρχαία Μεσσήνη - Αρχαιολογικός Χώρος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα