Ιδέες για Νότια Πελοπόννησο

DimiBiri

Member
Μηνύματα
307
Likes
986
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλημέρα σας !Την Τετάρτη ταξιδεύουμε από Πάτρα για Κορώνη, όπου θα μείνουμε για 6 ημέρες. Έχουμε 2 παιδιά 6 και 2.5 χρονών.Απο Πάτρα προς Κορώνη που μας προτείνετε να κάνουμε κάποιες στάσεις για φαγητό ή καφέ;
Αρχικα απο που έχετε σκοπό να κατεβείτε? Απο Πύργο και να παρετε την παρακαμψη στο καλο νερο? Να συνεχίσετε προς Κυπαρισσία? Η να πατε από την προτεινόμενη που βγάζει το maps προς Κορινθο?
 

Maria x.

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
Αρχικα απο που έχετε σκοπό να κατεβείτε? Απο Πύργο και να παρετε την παρακαμψη στο καλο νερο? Να συνεχίσετε προς Κυπαρισσία? Η να πατε από την προτεινόμενη που βγάζει το maps προς Κορινθο?
Από Κόρινθο!
 

ribo7

Member
Μηνύματα
190
Likes
180
Παιδιά συμβουλές γιατί το ChatGPT δυσκολεύεται
😅.

Έχουμε κλείσει με κολλητό 5 μέρες Καλαμάτα (17-22 Αυγ.). Για φαγητό/ποτό στη πόλη έχω διαβάσει τα άλλα νήματα και έχω κρατήσει τις σημειώσεις μου. Αλλά θέλω συμβουλές για να βγει ένα καλό πλάνο για εξορμήσεις τριγύρω, λαμβάνοντας υπόψιν τα εξής:
...
Ευχαριστώ :)
Θα γράψω μερικές εντυπώσεις από την 5ήμερη διαμονή μου (17-22 Αυγούστου) στην Καλαμάτα και πέριξ :)

Γενικά:
- Αρκετή ζωή και στην παραλιακή αλλά και στην παλιά πόλη. Νομίζω από τις καλύτερες πόλεις που συνδιάζει πολλά (και για διακοπές αλλά και για μόνιμη διαμονή θα έλεγα). Βέβαια με κάποιες συζήτησεις με ντόπιους και υπαλλήλους μπαρ μας είπαν γενικά πεσμένα φέτος σε σχέση με πέρυσι.
- Παλιά πόλη αρκετά ερειπωμένα κτίρια, παλιές πολυκατοικίες γενικά, και πολύ δύσκολη η μετακίνηση με αυτοκίνητο και το παρκινγκ. Αν ξαναπάω, θα αποφύγω να κλείσω προς παλιά πόλη γιατί μεγάλο πρόβλημα το πάρκινγκ στο δρόμο κάθε μέρα.
- Γενικά οι δρόμοι από Καλαμάτα προς μεσσηνιακή Μάνη (προς Στούπα, Καρδαμύλη, κλπ) πολύ κακοί (όχι και τόσο έκπληξη για επαρχία) αλλά η οδηγική συμπεριφορά πολλών με τρόμαξε.
- Πολύ υγρασία το βράδυ, ακόμα και στην παραλία το βράδυ δε φυσούσε καθόλου και ίδρωνες που απλά καθόσουν.
- Costa Navarino Agora που πήγα, έχει δωρέαν είσοδο, έχει μερικά εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά, θερινό σινεμά.

Παραλίες:
- Παραλία Καλαμάτας τεράστια, όχι κάτι ουάου προφανώς αλλά μια χαρά εύκολη λύση.
- Προς Βέργα/Αλμυρός, τα beach bar στη σειρά Cosi, GinGer, Almyra γεμάτα. Παραλία με μεγάλο βότσαλο, καθαρά νερά. Μεγάλο πρόβλημα στο πάρκινγκ.
- Theros Santova συμπαθητικό beach bar με μουσική προς απόγευμα/βράδυ αλλά μικρό σχετικά. Παραλία με βότσαλο.
- Akti beach bar μια άλλη επιλογή με άμμο στην παραλία, καθαρά νερά.
- Παραλία Στούπας πολύ τουριστική με πολύ κόσμο. Ωραία νερά, ρηχά βέβαια.
- Παραλία Καλογρίας, παρόμοια φάση με Στούπας. Ωραία νερά, ρηχά και άπειρο κόσμο. Υπάρχει ένα ιδιωτικό parking αλλά γενικά στενός δρόμος και δύσκολα να βρεις θέση. Μια λύση είναι το supermarket Κρητικός πάνω στον κεντρικό και λίγο περπάτημα.
- Παραλία Φονέας με βότσαλο, καταπληκτικά νερά. Παρκάρισμα στον κεντρικό δρόμο και μετά κατηφόρα προς την παραλία με τα πόδια είτε δοκιμάζετε να κατέβετε με το αυτοκίνητο προς την παραλία, έχει κάποιο χώρο αν είστε τυχεροί.

Φαγητό:
- Κάρδαμο, μέσα στην Καλαμάτα: Όπως έχει προταθεί και εδώ μέσα, άχαστη επιλογή! Δεν είναι φθηνό αλλά φοβερές γεύσεις! Και οι κοπές του απίστευτες (της Ουρουγουάης που δοκίμασα καταπληκτική)
- Da Luz, στην παραλιακή Καλαμάτας: All day bar φάση, φάγαμε ένα βράδυ, πολύ μεγάλες μερίδες, δίπλα στη θάλασσα, ικανοποιητική επιλογή.
- Πολλές επιλογές γύρω από την πλατεία 23ης Μαρτίου, δεν έκατσα κάπου αλλά θα επέλεγα αρκετά μαγαζιά όπως τα είδα.
- Θέα Μάνης στο Νεοχώρι, πάνω από Καλογριά/Στούπα. Φοβερή θέα, ωραίο φρέσκο, μαγειρεμένο φαγητό, καλές μερίδες γενικά. Το συστήνω!
- Σκιαδάς ζαχαροπλαστείο άχαστο για γαλακτομπούρεκο! Ίσως το καλυτερο κομμάτι που έχω φάει στη ζωή μου, φοβερή υφή, όσο πρέπει (για μένα) σιρόπιασμα και γλυκύτητα, φύλλο να κρατσανάει με ήχο. Και η κυριούλα μέσα πανέξυπνη, φοβερή! Και 2.5€ το κομμάτι, κλεψιά το θεώρησα.
- Η Νέα Γερήνια, στο χωριό Κάμπος. Το είχα διαβάσει ως πρόταση εδώ μέσα, είδα και καλές κριτικές και πήγαμε. Πήγαμε απόγευμα μετά τη θάλασσα, τύπου 5-6μμ. Δύσκολη ώρα για γουρνοπούλα. Η μεσημεριανή είχε τελειώσει και η βραδινή δεν ήταν έτοιμη. Θέλει να έχεις πάρει τηλέφωνο να ρωτήσεις αν έχει. Αρκεστήκαμε σε κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο. Δε μπορώ να πω ενθουσιάστηκα, κάπως ξεροψημένα. Νερά και αναψυκτικά μας έφερε ζεστά. Γενικά δεν είδα το λόγο που να δικαιολογεί τις καλές κριτικές, έχω πάει σε πολύ καλύτερες ταβέρνες. Παρεπιμπτόντως, αν είναι ανοιχτά, μπείτε δίπλα στο εκκλησάκι Αγ. Θεοδώρων.
- Il Gusto, μετά τη Μικρά Μαντινεία, προς Ακρογιάλι. Δε με ενθουσίασε η πίτσα του. Αλλά ωραίο μέρος δίπλα στο κύμα.

Ποτό:
- Ego/Le Jardin στην παραλιακή, ωραία μαγαζιά για ποτό, Παρασκευή και Σάββατο πιο έντονη μουσική, καθημερινές πιο χαλαρά. Ηλικίες από πιτσιρικάδες μέχρι πιο μεσήλικες.
- Καστράκι-Μετέωρο, αλλά και το Arosa λίγο πιο κάτω, στη Βέργα, από τα καλύτερα σημεία (γενικά) που μπορεί κάποιος να πιει ποτό με αυτή τη θέα. Προσοχή στο δρόμο και καλή τύχη στο παρκάρισμα.


Όποιος έχει κάποια ερώτηση για τα παραπάνω μπορεί να μου στείλει.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
900.052
Μέλη
39.269
Νεότερο μέλος
Wertom

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom