underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου απάντηση! Πολύ χρήσιμα όσα λες και ανταποκρίνονται σε αυτά που θα ήθελα. Θα δω αναλυτικά και την ιστορία σου.Πέρσι είχαμε επισκεφτεί την περιοχή, έχω γράψει λίγα σχετικά πράγματα, αλλά μείναμε λιγότερες μέρες κι επικεντρωθήκαμε στον Μεσσηνιακό κόλπο, βλέποντας και πάλι μόνο τα highlight της περιοχής. Με τις δικές σου μέρες θα μπορούσες είτε να διανύσεις την ίδια (ή αντίστοιχη) πορεία με περισσότερες στάσεις είτε να επιλέξεις 2 ή 3 περιοχές και να τις εξερευνήσεις ανεξάρτητα. Παρ' όλα αυτά, επειδή η περιοχή είναι μεγάλη και δεν βρίσκω νόημα στο να πας π.χ. Μονεμβασιά και στο καπάκι Πήλο, χώρια της κούρασης είναι κρίμα να προσπεράσεις τόσο όμορφα μέρη στο ενδιάμεσο, η πρότασή μου είναι τα μέρη που θα πας να είναι κοντινά.
Αν το (πανέμορφο) Πολυλίμνιο είναι προτεραιότητά σου, νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθείς στη Μεσσηνία. Στο πρώτο κομμάτι για διανυκτέρευση μπορείς να επιλέξεις είτε την Καλαμάτα για βάση είτε κάποια παραλιακή πόλη τύπου Πύλο, Κορώνη, Μεθώνη, ανάλογα με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά σου. Αν κινηθείτε προς Μάνη, καλή βάση είναι η Καρδαμύλη (όμορφη, πραγματικά), Στούπα (δεν θα το πρότεινα, δεν νομίζω να σε ενθουσιάσει) κι έπειτα για να κατέβετε προς Λακωνική μια καλή στάση για ζευγάρι είναι το Λιμένι, να ξυπνάς και να βλέπεις τέτοια θάλασσα μπροστά σου είναι πολυτέλεια που αξίζει να βιώσεις, θαρρώ, οπότε εγώ στη θέση σου αντί για την Αρεόπολη, που έχει περισσότερες επιλογές, θα προτιμούσα το Λιμένι - ό,τι βέβαια και να διαλέξεις, η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή. Από εκεί είσαι δίπλα σε σπήλαια Διρού, το άλλο highlight που τόνισες. Για Λακωνική Μάνη δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι, αν δεν έχεις σκοπό να κατέβεις μέχρι το ακρωτήρι, ίσως το Γύθειο θα ήταν κι η δική μου επιλογή, αλλά και τα νοτιότερα χωριά πρέπει να είναι πολύ ατμοσφαιρικά.
Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι με τόσες μέρες, τα παραπάνω καλύπτουν και με το παραπάνω τον χρόνο που σκοπεύεις να διαθέσεις. Και τα υπόλοιπα (μαζί με το επόμενο πόδι, κι ίσως καμιά Ελαφόνησο ή και Κύθηρα) τα αφήνεις για την επόμενη φορά. Έχω την αίσθηση ότι η Νότια Πελοπόννησος (Μεσσηνία-Λακωνία) ιδανικά θα ήθελε τρεις βδομάδες για να τη δεις ικανοποιητικά και σχετικά ξεκούραστα.