• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΙΚΑΡΙΑ – Η Τζαμάικα της Ελλάδας

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
κ εγω πήγα προπερσι στην Ικαρία,
υπέροχο νησί οτι πρέπει για χαλάρωμα!!! γενικώς!!!

κάποια στιγμή θα ετοιμάσω το σχετικό μουσικό βιντεοκλιπ με αξεχαστα μου στιγμιοτυπα απο Μεσαχτή, Ράχες, παραλία "Σευχέλες", Εύδηλο, Αρμενιστή!:cool:

Και δεν γίνονται και αεροπειρατείες α λα Τζαμάικα!:haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αχ ναι βρε Θάνο ετοίμασέ το ώστε να παίρνουμε και καμιά ιδέα πώς είναι τα μέρη αυτά.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν ξερω αλλα ακουγεται ονειρο! Τζαμαικα..παρτυ στις Σευχελλες..με βλεπω στο δρομο για Ικαρια με πολυ υψηλες προσδοκιες!
Θανο ο λαος απαιτει βιντεο :clap:

ΥΓ xene το τικερ θα βαρεθει να μετραει για ενα χρονο :shock: εκτος αν μετραει για Ικαρια :D

varioAthens

Member
Αρμενιστής και βόρεια πλευρά Ικαρίας

Έφτασε πια και η μέρα που θα πηγαίναμε στη βόρεια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στον Αρμενιστή όπου θα διανυκτερεύαμε τις επόμενες μέρες στο ξενοδοχείο που διατηρεί ο θείος της φίλης μου. “Δανειστήκαμε” ένα φορτηγάκι που είχε ο πατέρας της φίλης μου για να κινείται στο νησί και ξεκινήσαμε, αρχάριες οδηγοί και χωρίς ακόμα δίπλωμα...... 50 χιλιόμετρα απόσταση και την κάναμε πάνω από 2 ώρες.
Η διαδρομή από τον Άγιο Κήρυκο μέχρι τον Εύδηλο είναι πανέμορφη. Άγρια ομορφιά. Ο δρόμος ακροβατεί μεταξύ βουνού και γκρεμού. Καθώς το αυτοκίνητο κινείται, νιώθεις από την μία μεριά την επιβλητική παρουσία του Αθέρα (η οροσειρά της Ικαρίας) και από την άλλη νιώθεις σχεδόν να αιωρείσαι 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πιο μαγική στιγμή της διαδρομής ήταν το ηλιοβασίλεμα που πετύχαμε, με τον Αθέρα να βάφεται ροζ και τη θάλασσα να παίρνει φωτιά τη στιγμή που ο ήλιος έδυε μέσα της.
Όταν πια φτάσαμε στον Εύδηλο είχε αρχίσει να νυχτώνει, οι διαφορές όμως από τον Κήρυκο εμφανείς.

Ο Εύδηλος είναι πολύ πιο τουριστικός από την πρωτεύουσα του νησιού. Περισσότερα ταβερνάκια και καφετέριες, περισσότερος κόσμος, τουρίστες. Εδώ είναι και το 2ο λιμάνι του νησιού το οποίο, λόγω τουρισμού, έχει και περισσότερη κίνηση.
Ο Εύδηλος είναι κι αυτός χτισμένος αμφιθεατρικά προς το λιμάνι και αξίζει να τον περπατήσεις. Αν απομακρυνθείτε λίγο από τον παραλιακό δρόμο και ανηφορίσετε στα δρομάκια θα απολαύσετε πραγματικά τη βόλτα σας. Πλακόστρωτα καλντερίμια, κηπάκια που ευωδιάζουν τα νυχτολούλουδα και τα γιασεμιά και ταβερνάκια μέσα σε όμορφες αυλές.

Κάναμε μία στάση για ανασύνταξη δυνάμεων και συνεχίσαμε για τον τελικό μας προορισμό, τον Αρμενιστή. Το ξενοδοχείο με εντυπωσίασε. Ήταν μικρό αλλά κουκλίστικο, σε νησιώτικο στυλ και χτισμένο σε βράχο ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Ήταν απίθανο να κοιμάσαι με ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα και ακούγοντας τον παφλασμό του κύματος όλη τη νύχτα σα γλυκό νανούρισμα.

Ο Αρμενιστής είναι το επίκεντρο του τουρισμού στη βόρεια πλευρά του νησιού. Έχει ξενοδοχεία, ευτυχώς όχι resorts, μικροσκοπικά και καλαίσθητα, ταβερνάκια και καφετέριες. Το 1994 που πήγα πρώτη φορά δεν ήταν πολλά, αλλά όσα ακριβώς χρειαζόταν για να μην χάνει την ομορφιά του ο τόπος. Βέβαια από τότε κάθε φορά που πηγαίνω Ικαρία, όλο και κάτι καινούριο έχει προστεθεί.

Εκτός από την ομώνυμη παραλία, από τον Αρμενιστή μπορεί να πάει κανείς στις εξής παραλίες:
1) Γιαλισκάρι: στην παραλία αυτή καταλήγει ένα ποτάμι. Είναι οργανωμένη, με άμμο και μαζεύεται πολύς κόσμος. Είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του νησιού και έχει αρχίσει να συναγωνίζεται σε τουρισμό τον Αρμενιστή.
2) Μεσαχτή: Και αυτή είναι οργανωμένη, με άμμο και μαζεύει κόσμο. Συνήθως έχει πολύ αέρα και γι’ αυτό μαζεύει σέρφερς.
3) Λιβάδι: Οργανωμένη, με άμμο, έχει μία μικρή λιμνούλα πάνω στην παραλία (μαζεύει και αρκετές σφήκες – δεν ξέρω γιατί!) και ςδώ κάνουν θαλάσσια σπορ.
4) Νας: Η αγαπημένη μου! Δεν έχει ομπρέλες, δεν έχει ξαπλώστρες. Μαζεύει backpackers, ελεύθερους καμπίστες και γυμνιστές. Το μέρος είναι πανέμορφο. Κατεβαίνεις από σκαλοπάτια για να φτάσεις στην παραλία, η οποία έχει άμμο και βότσαλο. Στη θάλασσα του Να καταλήγει και ένας ποταμός (ο Χάλαρης) και κάνει το τοπίο εντυπωσιακό. Η αίσθηση εδώ είναι αυτή της απόλυτης ελευθερίας. Mustη διανυκτέρευση ακόμα και χωρίς σκηνή! Εμείς κοιμηθήκαμε έχοντας μόνο τα sleepingbagsμας.

getxowoman

Member
Οι ωραιες εικονες σου βαζουν χρωμα στο μουντο απογευμα που εχουμε εδω.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
πολύ χρήσιμες πληροφορίες..
αν θες γράψε μας και για κανένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο να έχουμε στα υπόψην

varioAthens

Member
Σας ευχαριστώ κορίτσια!

@ mary a απέφυγα να αναφέρω το ξενοδοχείο γιατί είναι του θείου της φίλης μου και δεν θέλω να θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση μέσα από το travelstories. Αν σε ενδιαφέρει πάντως πες μου να σου στείλω πμ!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Το Τζαμαικα με παραπλανησε και μενα και μπηκα!!:haha::haha:
Αλλα ομολογω πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου! Μπραβο!:clap:

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
απο παιδι πήγαινα στην Ικαρία (θερμα) για να κάνει ζεστά μπάνια η μάνα μου.
Εκει εχω περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια την παιδικής μου ηλικίας.
Εκει γνωρίστικα με την γυναίκα μου.
Αυτο που μου εχει αποτυπωθεί είναι η απόλυτη χαλαρότητα!
Ο τρόπος που κοιτάνε εμάς, τους ανθρώπους της "πόλης", και έχουν ζωγραφισμένη την απορία στα μάτια τους
"γιατί τρέχετε???"

και η πλακα ειναι οτι "εμεις" δεν ξερουμε!!

Ικαρια
όμορφη και ικανή να σε χαλαρώσει,
να σε ξανά "ρεγουλάρει"
να σου φτιαξει το "ρελαντι"
να σε ξανακανει "κανονικό" δλδ
:cool:

varioAthens

Member
Μπράβο tai! Η σωστή περιγραφή για τους Ικαριώτες και το απίθανο νησί τους!!! Εξ' ου και γιατί αποκαλούνται "Τζαμαϊκανοί"!

varioAthens

Member
Με τη βοήθεια φίλων συγκέντρωσα κάποιες φωτο γιατί εγώ πριν το 2004 "no ψηφιακή"!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom