• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΙΚΑΡΙΑ – Η Τζαμάικα της Ελλάδας

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Ικαριώτικοι ρυθμοί... Μόνο όταν τέλειωναν οι διακοπές μας άρχισα να τους συνιθίζω. Παράδειγμα: Πάμε σε μια υπέροχη παραλία, η ώρα είναι 2 το μεσημέρι, και η μοναδική ταβέρνα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα κλειστή αλλά με όλα τα τραπεζια καρέκλες έξω. Μπα λέω κάτι πάθανε οι άνθρωποι και δεν άνοιξαν σήμερα. Ο άντρας μου βαριεστιμένος μετά το μπάνιο πέρνει έναν ύπνο ανάμεσα σε 2 καρέκλες, εγώ κολυμπάω, η ώρα είναι πια περασμένες τρεις οπότε βλέπω μια κοπέλλα με ένα μικρό στο χέρι να πηγαίνει προς την ταβέρνα. Τη ρωτάω τι συμβαίνει και η ταβέρνα είναι κλειστή και μου λέει οτι αυτή είναι η ιδιοκτήτρια και τώρα την ανοίγει. Ευτυχισμένη εγώ (επιτέλους θα φάμε) της λέω να μας ετοιμάσει κάτι (πρόχειρο βεβαίως γιατί τι νάχει έτοιμο τέτοια ώρα) οπότε μου λέει αυτή ναι, αν πάρεις το παιδί μου και το πας να κολυμπήσει. Γιατί δεν θα έχανε το παιδί της το μπάνιο του επειδή εμείς θέλαμε να φάμε στην ταβέρνα!!. Τι να κάνω και γω πέρνω το μικρό διαβόλι (γιατί δεν ήθελε να φοράει μπρατσάκια και εγώ λαχτάριζα μη πάθει τίποτε) και μέχρι να γίνει αυτή η έρμη η ομελέττα και η σαλάτα πάλευα με το νερό και το ικαριώτικο τερατάκι. Ναι, ίχνος υπερβολής φάγαμε στις 4 το απόγευμα. Αχ Ικαρία!!

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
μια προσφατη ερευνα παγκοσμιως εδειξε οτι η Ικαρια ειναι ενα απο τα 4 μερη ολου του κοσμου που οι ανθρωποι ζουν περισσοτερο λογω του τροπου ζωης τους!
και το παραδειγμα που εδινε ηταν οτι κανεις δεν σηκωνεται πρωι....τα παντα ανοιγουν το βραδυ!!!!

varioAthens

Member
Με αφορμή το πμ μιας φίλης και την ερώτηση που μου έκανε σχετικά με κάποιο πανηγύρι της Ικαρίας, παραθέτω τις ημερομηνίες των κυριότερων πανηγυριών:

7 Ιανουαρίου Προεσπέρα - Δήμος Ραχών.
10 Φεβρουαρίου Κάλαμος - Δήμος Ραχών.
23 Φεβρουαρίου Άγιος Πολύκαρπος - Δήμος Ραχών.
25 Μαρτίου Μαυριαννού - Δήμος Ραχών.
23 Απριλίου Αμάλου - Δήμος Ραχών.
14 Μαΐου στον Άγιο Ισίδωρο, Καρκινάγρι - Δήμος Ραχών.
12 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος, Τραγοστάσι (σημερινές Καστανιές δηλαδή) - Δήμος Ραχών.
24 Ιουνίου Άγιος Ιωάννη (Χριστού Ραχών) Δήμος Ραχών.
29 Ιουνίου 1)Πέζι (Αγίοι Απόστολοι) - Δήμος Ραχών, 2)Πλατάνι - Δήμος Ευδήλου
1 Ιουλίου το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή της 1)Λουτρόπολης των Θέρμων - Δήμος Αγίου Κηρύκου 2)Καραβόσταμο - Δήμος Ευδήλου.
7 Ιουλίου ,το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής, στην περιοχή της Αρμυρίδας, κοντά στον Φάρο - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
15 Ιουλίου του Αγίου Κήρυκου , Δήμος - Αγίου Κηρύκου.
17 Ιουλίου της Αγίας Μαρίνας - αποτελεί επέτειο της Ικαριώτικης επανάστασης του 1912 - 1)Δήμος Αγίου Κηρύκου 2)Στην Αρέθουσα - Δήμος Ευδήλου
20 Ιουλίου του προφήτη Ηλία κοντά στο χωριό 1)Γλαρέδο - Δήμος Αγίου Κηρύκου και στον 2) Προφήτη Ηλία (Καρυδιές) 3) Μηλιωπό- Δήμος Ραχών.
26 Ιουλίου το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής σε 4 χωριά, στον 1)Ξυλοσύρτη , στο 2)Περδίκι - Δήμος Αγίου Κηρύκου, στο 3) Καρκινάγρι - Δήμος Ραχών και στο 4) Πετροπούλι, 5)Καραβόσταμο - Δήμος Ευδήλου.
27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονα στο ομώνυμο χωριό - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
31 Ιουλίου στον Άγιο Δημήτριο - Δήμος Ραχών.
6 Αυγούστου πανηγύρι στα χωριά του 1)Οξέ, του 2)Χριστού και 3)Φραντάτο για την μεταμόρφωση του Σωτήρος - Δήμος Ραχών.
15 Αυγούστου στην κοίμηση της Θεοτόκου στα χωριά 1)Χρυσόστομος, 2)Μαρμάρια Παναγιά, 3)Περδίκι και 4)Μονοκάμπι - Δήμος Αγίου Κηρύκου 5)Λαγκάδα 6)Ακαμάτρα 7)Κοσσοίκια - Δήμος Ραχών.
17 Αυγούστου στο Καραβόσταμο - Δήμος Ευδήλου
27 Αυγούστου του Αγίου Φανουρίου στο χωριό του 1)Μάραθο - Δήμος Ευδήλου 2)Αγίου Παντελεήμονα - Δήμος Αγίου Κηρύκου , 3)Μανδριά- Δήμος Ραχών.
29 Αυγούστου, 2 μέρες αργότερα το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Μαυράτο όπου σερβίρεται και το παραδοσιακό χταποδοπίλαφο - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
8 Σεπτεμβρίου στην παραλία Κέραμε και στο χωριό Πλαγιά γιορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η γέννηση της Θεοτόκου - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
17 Σεπτεμβρίου το πανηγύρι της Αγίας Σοφίας στο 1)Μονοκάμπι - Δήμος Αγίου Κηρύκου και 2) Κρεμαστή (Κάμπος) - Δήμος Ευδήλου.
26 Οκτωβρίου Άγιος Δημήτριος - Δήμος Ραχών.

Last edited by a moderator:

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Μας βάζεις ιδέες για καλοκαίρι!!!! :D

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
οντως η Ικαρία αξίζει!:clap:

Υ.Γ.: έχει όμως και κάτι μέρη με πολλάαααααααααα κουνούπια!!!:(
πήγαμε να φάμε σε ταβέρνα στο Γυαλισκάρι και φύγαμε άρον αρον λογω πολλών κουνουπιών!

varioAthens

Member
οντως η Ικαρία αξίζει!:clap:

Υ.Γ.: έχει όμως και κάτι μέρη με πολλάαααααααααα κουνούπια!!!:(
πήγαμε να φάμε σε ταβέρνα στο Γυαλισκάρι και φύγαμε άρον αρον λογω πολλών κουνουπιών!

Είδες? Κι άλλο κοινό με την Καραϊβική!!! :haha::haha::haha:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
και πολλά φίδια κυκλοφορούνε στο νησι αυτό!
ετσι μου ειπε ο ξάδερφος που έμενε εκεί!

μαλλον και αυτό κοινο με την Καραβαική;:haha::haha:

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ωραία ιστορία, ωραία η Ικαρία και πόσο μάλλον αν είναι οι πρώτες σου διακοπές... όμορφα πράγματα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom