• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θ. Αγγελόπουλος: πέθανε ο ποιητής των εικόνων

Borealis

Member
Γνωρίζετε φυσικά ότι η Φλώρινα ήταν, αν όχι ο πιο αγαπημένος γιατί αγαπούσε και την Θεσσαλονίκη, σίγουρα από τους πιο αγαπημένους τόπους γυρισμάτων. Είναι σχεδόν δύσκολο να βρείτε σήμερα ένα ενήλικα από τη Φλώρινα ή κάποια χωριά της, που να μην έχει συμμετέχει με κάποιο τρόπο σε κάποια παραγωγή του Αγγελόπουλου, είτε στην προετοιμασία είτε στα γυρίσματα.
Όσοι δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που έκανε ο μακαριστός Καντιώτης, τώρα που πέρασαν τα χρονια μπορώ σχεδόν να τον αντιμετωπίζω με χιούμορ και (ανακαλύπτω με έκπληξη) με κάποιο είδος συμπάθειας....μάλλον επειδή μου θυμίζει τα νειάτα μου!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Και μια και έθεσες τις μεγάλες ταινίες του ελληνικού σινεμά να προσθέσω - σύμφωνα με τα δικά μου γούστα - τον Μελισσοκόμο, το Κυριακάτικο Ξύπνημα, τον Δράκο και το Προξενιό της Άννας.

Και εγώ σε αυτά και στου Traveller να προσθέσω (σύμφωνα κι εγώ με τα δικά μου γούστα) το Ρεμπέτικο και το Οι Γερμανοί Ξανάρχονται.

paefstra

Member
Ναι ο ύπνος ειναι μια συχνή παρενέργεια των ταινιών του Αγγελόπουλου ή άλλη ήταν οι θάνατοι των πρωταγωνιστών με το πέρας των γυρισμάτων θυμίζω: Κατράκης, Παπαγιανόπουλος, Βολοντέ (αστειεύομαι, μη βγάλει τα μαχαιρια ο Τράβελλερ). Ο Θίασος σαφώς είναι η Καλύτερη ταινία στο ελληνικό σινεμά. Και για να θυμηθώ και κάτι άσχημο, μου είχε κάνει πολύ αλγεινή εντύπωση η αντίδραση του Αγγελόπουλου όταν έχασε στις Κάννες από τον Κουστουρίτσα.
Υπήρξε μαθητής του Kurosawa. Άξιος, ευφυής και ικανός, υποστηρήχθηκε σθεναρά στις Κάννες από το δάσκαλό του.
Αλλά τα πλάνα του είναι ενός μαθητή του Kurosawa.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η Google σήμερα τιμά την 77η επέτειο από την γέννηση του μεγάλου σκηνοθέτη,αφιερώνοντάς του το κεντρικό της logo ή αλλιώς doodle.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom