• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θιβέτ Θιβέτ Ταξίδι σε μια ανύπαρκτη χώρα

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
:mad:ε καλά αφού είναι έτσι ...

δεν θα τα πάμε καλά, δεν θα τα πάμε καθόλου καλά. Την μια υποστηρίζετε την κινητή φλοκάτη που θέλει να κατασκηνώσει στο κεφάλι μου, την άλλη σας αρέσει η μουσική του Θιβέτ. Εγώ που θα παραπονεθώ μου λέτε;
Αν συνεχίσετε έτσι θα τα πάρω άσχημα και θα σας πλακώσω στις φωτογραφίες με τα κεφάλια των κινέζων. Γιατί αυτό δεν σας το είπα οι μισές φωτογραφίες που βγάλαμε έχουν μέσα κεφάλι περαστικού κινέζου, διότι κανείς τους δεν σκέφτηκε ποτές να σταματήσει ένα δευτερόλεπτο την πορεία του για να βγάλουν οι υπόλοιποι θνητοί μια φωτογραφία.

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολυ λυπαμαι που δεν εφερες σε ολες μας τα κερατα απο το Θιβετ! Θα καναμε κατι ωραιες εμφανισεις στην κοπη της πιτας!

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Πολυ λυπαμαι που δεν εφερες σε ολες μας τα κερατα απο το Θιβετ! Θα καναμε κατι ωραιες εμφανισεις στην κοπη της πιτας!
Δυο ζευγάρια βρε Ιωάννα χάθηκε να φέρεις?
Εναλλάξ :haha:θα τα φορούσαμε ,μη μείνει κανείς με το παράπονο.

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Η Ιωάννα εκνευρισμένη αδυνατούσε να χαρεί το ταξίδι.
ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_T106038boattriptoSamyebrachmaputra.jpg

Πετάει στην άκρη κάποια στιγμή το σωσίβιο και μαζί με την Ισαβέλλα άρχισαν να τραβούν μανιωδώς φωτογραφίες κάνοντας το σήμα της νίκης. Οι κινέζες συνέχιζαν ακάθεκτες το διαγωνισμό φωτογραφίας, οι θιβετιανοί νομίζοντας ότι αυτό ήταν ένα παιχνίδι αποφάσισαν να πάρουν μέρος και άρχισαν να φωτογραφίζονται και αυτοί. Ο βαρκάρης σοκαρισμένος έβλεπε μια τρελή κατάσταση , φώναξε δύο φορές ομ μανε πεμπε ομ και μετά ούρλιαξε –παλουκωθείτε κάτω όλοι, δίνη μπροστά μας δείχνοντας την. Δεν κατάλαβε κανένας το πρώτο τμήμα της φράσης του βέβαια, έπεσαν όλοι στην μία πλευρά να φωτογραφήσουν τη δίνη. Νέα θιβετιανά ουρλιαχτά, νέα χαμόγελα της Κολγκέιτ από τις Κινέζες, κάποιος είπε να τραγουδήσουμε , ακούστηκε ένα βροντερό μη τολμήσετε από την Ιωάννα που μας έκοψε τη φόρα. Είμαστε ακριβώς στη μέση του ποταμού, γιατί περί ποταμού πρόκειται του YarlungTsangpo κοινώς Brahmaputra. Ναι, ναι του Βραχμαπούτρα ενός από τους μεγαλύτερους ποταμούς του κόσμου και όχι λίμνης.
Η διαδρομή από Λάσα νοτιοανατολικά προς το κεντρικό Θιβέτ, την κοιλάδα των βασιλέων και το Tsetang είναι 290 km. Φεύγοντας το πρωί μας είχαν ανεβάσει ψυχολογικά, ωραίοι, ίσιοι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, αναπαυτικό και άνετο ταξίδι, ξενοδοχείο superτο SamyeMonasteryHotel 5*, φαγητό καταπληκτικό, μουσική ντόπια βέβαια, αααα πάμε για χλίδα δηλ. είπε η Φούλα, επιτέλους κοντεύουμε να αφήσουμε τα κόκαλά μας εδώ. Όντως μεγάλοι δρόμοι σε οδηγούν καταρχάς στο αεροδρόμιο , 70Km νότια της Λάσα. Η Ιωάννα ζήτησε μια γρήγορη στάση, βγήκε από το αυτοκίνητο , έτεινε τις δύο παλάμες της ανοιχτές προς τους φρουρούς του αεροδρομίου ένεκα απώλειας του οδηγού της και μετά απολύτως ικανοποιημένη είπε συνεχίζουμε μεγάλη η χάρη του Βούδα. Στο 90km περίπου βρίσκεται το Tongsho,η αποβάθρα για τα φέρρυ. Υπάρχουν δύο δυνατότητες να φτάσει κανείς στο Samye. Με λεωφορείο από τη Λάσα (ξεκινά κοντά στο εστιατόριο Snowland) στο Tsetang και από εκεί με γέφυρα περνάς τον Βραχμαπούτρα και πας στο Samye, 3,5 περίπου ώρες η διαδρομή. Η δεύτερη δυνατότητα είναι να φτάσεις μέχρι το Tongsho με λεωφορείο, αυτοκίνητο, κάρο με κάτι τέλος πάντων. Εκεί βγαίνεις στην αποβάθρα, είσαι μόνος, λες και τώρα τι κάνω, όταν ξαφνικά εμφανίζονται 6 Έλληνες, χαζοχαζεύουν στην αποβάθρα και δεν ξέρουν τι να κάνουν και αυτοί, τσουπ νάσου και 2 κινεζούλες-κολγκέιτ τουρίστριες, μετά να και δυο οικογένειες Θιβετιανών. Αυτό ήταν, ο αριθμός βγαίνει, ξυπνάει και εμφανίζεται από κάπου ο βαρκάρης, εμφανίζεται σηκώνοντας τα παντελόνια του ο κινέζος υπεύθυνος για τα εισιτήρια. Για να περάσετε απέναντι 50Υ έκαστος απευθυνόμενος πάντα στους άντρες και ουχί στις γυναίκες. Αρχίζει η μάχη της συνεννόησης , αδύνατον, φωνάζουμε την Droga, άντε θα σε αφήσουμε μόνη σου με τον οδηγό, έτσι κι αλλιώς αυτοί θα πήγαιναν να γβάλουν νέες άδεις για την περιοχή που πηγαίναμε, βοήθα να φύγουμε. Κάτι λένε στα Θιβετιανοκινέζικα, κάτι μας δείχνει απέναντι και μας δίνει ξαφνικά ένα νούμερο. Όταν φτάσετε απέναντι θα μπείτε στο βανάκι με αυτό το νούμερο και θα δώσετε άλλα 10Υ ο καθένας στον οδηγό. Προσέξτε μη κάνετε κανένα λάθος γιατί δεν θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε. Καθόσον η βάρκα περνάει τον Βραχμαπούτρα αλλά σε πάει στο Zurkar, μια ερημιά και μια αντάρα, σε πετάει στην αμμουδιά και μετά με βανάκι μέσα από αμμόλοφους και αμμοθίνες, κάνοντας την προσευχή σου για 9 km, σε 35 λεπτά φτάνεις στο Samye. Και αυτό εάν φτάσεις απέναντι , γιατί στην ξηρή περίοδο υπάρχει ο κίνδυνος η βάρκα να κολλήσει σε αμμώδεις εκτάσεις, ενώ στην υγρή να πέσεις σε δίνες και να μη βγεις στο Zurkar αλλά κάτω Ινδία.
ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_T106050boattriptoSamyeboat.jpg

-Αυτό είναι το άνετο και χλιδάτο τμήμα του ταξιδιού;;; αναρωτήθηκε η Ίριδα. Ως συγκάτοικος σου λέω να σκεφτείς μόνο το 5* ξενοδοχείο και το καλό φαγητό… μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο κατά προτίμηση την ενθάρρυνε η καλή μας Ιωάννα.
Να αξίζει το κόπο άραγε;; Όλοι λένε ότι ένα ταξίδι στην περιοχή U του Θιβέτ είναι μισό χωρίς μια επίσκεψη στο Samye. Αχ, για να δούμε

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Αν και σας έχω μουτρώσει γιατί αφήσατε το θεσπέσιο κέρατό μου (ξέρετε ποιο, το τράγιο...) σε θιβετιανά εδάφη, οφείλω να παραδεχτώ πως σκάω από αγωνία! Για να δούμε κι εμείς, για να δούμε!!!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Είμαστε ακριβώς στη μέση του ποταμού, γιατί περί ποταμού πρόκειται του Yarlung Tsangpo κοινώς Brahmaputra. Ναι, ναι του Βραχμαπούτρα ενός από τους μεγαλύτερους ποταμούς του κόσμου και όχι λίμνης.
Η διαδρομή από Λάσα νοτιοανατολικά προς το κεντρικό Θιβέτ, την κοιλάδα των βασιλέων και το Tsetang είναι 290 km. Φεύγοντας το πρωί μας είχαν ανεβάσει ψυχολογικά, ωραίοι, ίσιοι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, αναπαυτικό και άνετο ταξίδι, ξενοδοχείο super το Samye Monastery Hotel 5*,

Καταρχήν σε ευχαριστώ που δεν άφησες την γεωγραφική μου άγνοια να επεκταθεί και στο Θιβέτ. Ας την περιορίσουμε στην Ελλάδα. Πολύ σωστά ήταν Ο ποταμός όχι μια ανώνυμη λίμνη.

Καλέ το είχα ξεχάσει ότι περιμέναμε ότι το ξενοδοχείο θα είναι 4* αστέρων και νομίζαμε ότι θα φάμε κιόλας, :haha::haha::haha::haha:

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Οι κινεζούλες έδιωξαν τον βαρκάρη και έβγαζαν φωτογραφίες στην θέση του τιμονιέρη πρώτα μια μια και μετά δύο… πως τι είπατε; Σας έχουν πρήξει οι κινεζούλες και οι φωτογραφίες τους. Δεν κατάλαβα εγώ δηλαδή που τις ανέχτηκα μιάμιση ώρα ταξίδι να τις βλέπω να περιφέρονται συνεχώς στο οπτικό μου πεδίο με το χαμόγελο της κολγκειτ και να ποζάρουν με το σήμα της νίκης σε κάθε ίντσα της βάρκας δεν μετράω; Που δεν σταυρώσαμε φωτογραφία της προκοπής καθώς έμπαιναν συνεχώς μπροστά μας; Δηλαδή για τίποτε πια δεν μπορώ να παραπονεθώ; Να μην πω τον πόνο μου;
Εκνευρίστηκα τώρα, θα σας βάλω ένα τραγούδι για να σας εκδικηθώ. Παλιοεγωιστές.
Και γιατί καλέ δεν έκανες μία απλή κίνηση, έτσι του στυλ Βουγιουκλάκη "ωω..με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο"...το μόνο που θα άκουγες μετά θα ήταν ένα μεγάλο πλααατς και μετά ησυχία από τα κλικ κλακ :twisted::twisted: :haha::haha:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Και γιατί καλέ δεν έκανες μία απλή κίνηση, έτσι του στυλ Βουγιουκλάκη "ωω..με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο"...το μόνο που θα άκουγες μετά θα ήταν ένα μεγάλο πλααατς και μετά ησυχία από τα κλικ κλακ :twisted::twisted: :haha::haha:
Τι την πέρασες καλέ την Ιωάννα μας? Ούννα με τσεκούρια και τομάρια απο ζώα ? Η κοπέλα έχει τρόπους! (ε! λέμε και κανένα ψέμα να περάσει η ώρα:D).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενα εχω να παρατηρησω: Η Droga (ακου ονομα!) πολυ πιτσι πιτσι με τον οδηγο την κοβω...

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ενα εχω να παρατηρησω: Η Droga (ακου ονομα!) πολυ πιτσι πιτσι με τον οδηγο την κοβω...

Μπράβο ρε Έρση κόβει το μάτι σου έστω και δια εξιστορήσεως. Όμως δεν είχε τόσο πίτσι πιτσι με αυτόν τον οδηγό. Σε δύο μέρες αλλάζουμε το βαν μας με δύο τζιπ και τότε να δεις δόξες η Ντρόγκα.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Τι την πέρασες καλέ την Ιωάννα μας? Ούννα με τσεκούρια και τομάρια απο ζώα ? Η κοπέλα έχει τρόπους! (ε! λέμε και κανένα ψέμα να περάσει η ώρα:D).

Κορίτσια είστε και οι δύο σένιες και φαίνεστε απίθανοι τύποι, όχι σαν την δικιά μου την ξενερουά που μου το παίζει κυρία. Της το έλεγα και εγώ" σκούντα καλέ σκούντα τι κάθεσαι".
Την άλλη φορά σας παρακαλώ να ταξιδέψετε μαζί μας, εσείς κυρία να φέρετε το μαστίγιο μαζί σας θα χρειαστεί, και εσείς η άλλη να οργανώσετε το ταξίδι που έχετε και ρέντα με τα λεωφορεία της γραμμής.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Επ! Πού είσαι εσύ βρε απίθανε τύπε να μας συνεχίσεις την ιστορία, γιατί η άλλη από πάνω...βγάζει τα χειμωνιάτικα (μη χε... :bleh:)....μαστίγιο που της χρειάζεται!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom