• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θιβέτ Θιβέτ Ταξίδι σε μια ανύπαρκτη χώρα

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Θα με πάρετε κι εμένα μαζί σας πανέμορφες κυρίες μου?? :D
(σας έριξα ή ακόμα?;) )

Ναιιιι σίιιιιγουρα. Θα σε πάρουν για να τους σπας στο ξύλο με το μαστίγιο.
Μπράβο βρε Ιωάννα! Πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες και το κείμενό σου. Αυτή με την τουαλέτα, ήταν φοβερό! Για γράψε ακριβώς για την νόσο του υψομέτρου για να ξέρουμε.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Αυτό το κομμάτι του ταξιδιού σας
θα έπρεπε να το περιγράψει και ο Stav,
για τις λεπτομέρειες ......το κερασάκι που λείπει:haha:
Φωτογραφικά δεν το καλύψατε??
Αχ Ντίνα μου δεν ξέρεις τι σημαίνει να σου περιγράφει δύσκολες διαδρομές ο Σταύρος.
Μόλις αρχίσει ο κακοτράχαλος δρόμος, αρχίζει να κάνει προβλέψεις
-Θα τρακάρουμε
-Θα ντεραπάρουμε
-Θα γίνει κατολίσθηση και θα εγκλωβιστούμε
-Θα γίνει κατολίσθηση και θα θαφτούμε
-Θα σκάσει το λάστιχο
-Θα πέσουμε στον γκρεμό
....
Αν πάλι κάτι από όλα αυτά συμβεί, ανακοινώνει θριαμβευτικά,
-Είδατε που σας το είπα;
Η χαρά του ταξιδευτή είναι αυτός ο άνθρωπος.

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Αstral φυσικά θα σε πάρουμε μαζί μας, τι καλύτερο από ένα μαστιγωματάκι για χαλάρωση μετά από τόσες ώρες στο αυτοκίνητο;

dim για την νόσο του υψομέτρου δεν ξέρω πολλά, ξέρω απλώς ότι άλλοι την παθαίνουν και άλλοι όχι. Εμείς ήμασταν τυχεροί και δεν την πάθαμε. Για περισσότερες πληροφορίες ας περιμένουμε τον Σταύρο. Μήπως ως τότε θα ήθελες να μπεις στην ουρά αναμονής για ένα μαστίγωμα από την Astral;

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Ναιιιι σίιιιιγουρα. Θα σε πάρουν για να τους σπας στο ξύλο με το μαστίγιο.
Αstral φυσικά θα σε πάρουμε μαζί μας, τι καλύτερο από ένα μαστιγωματάκι για χαλάρωση μετά από τόσες ώρες στο αυτοκίνητο;

dim Μήπως ως τότε θα ήθελες να μπεις στην ουρά αναμονής για ένα μαστίγωμα από την Astral;
Είμαι πολύ παρεξηγημένο άτομο τελικά :klaps::klaps:
Κατά βάθος είμαι πολύ καλό κοριτσάκι, σεμνό και ταπεινό.. :roll:

p.s.1 Ιωάννα πολύ όμορφες φωτό! :clap:
p.s.2 Θέλω κι εγώ περιγραφή σπό τον Σταύρο

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Nα απαντήσω στο ερώτημα των κοριτσιων. για να προσέχετε όσες πάτε στα ψηλά βουνά….

Αυτό στα αγγλικα……
“High Altitude Pulmonary
Hypertension ”
- Clinical symptoms and signs :
Symptoms and signs:
Dyspnea, cough, cyanosis, sleep disturbance, irritability and clinical signs of right heart failure.
Chest X-ray:
Increased cardiac size, enlargement of the right atrium and ventricle, prominence of central and peripheral pulmonary arteries
Electrocardiogram:
Right axis deviation of QRS, clockwise rotation of the ventricles, evidence of marked right ventricular hypertrophy
Echocardiography:
Signs of right ventricular hypertrophy and/or failure.
• CMS regresses in one month on descent at sea level

Recurrence of CMS on re-ascend

Acetazolamide
Inhibitor of carbonic anhydrase - decreases the reabsorption of bicarbonates in the proximal tubule of the kidney

Και η μεταφρασηηηηηηηηη

«Μεγάλου ύψους ΠνευμονικήΥπέρταση "
- Τα κλινικά συμπτώματα και σημεία:
• Τα συμπτώματα και σημεία:
Δύσπνοια, βήχας, κυάνωση, διαταραχές ύπνου, ευερεθιστότητα και κλινικά σημεία δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια.
• ακτινογραφία θώρακος:
Η αυξημένη καρδιακή μέγεθος, τη διεύρυνση του δικαιώματος αίθριο και κοιλία, ανάδειξη των κεντρικών και περιφερειακών πνευμονικών αρτηριών
• Ηλεκτροκαρδιογράφημα:
Δικαίωμα άξονας απόκλιση του QRS, δεξιόστροφη περιστροφή της κοιλίες, ενδείξεις έντονης δεξιά κοιλιακή υπερτροφία
• Ηχωκαρδιογραφία:
Σημάδια δεξιά κοιλιακή υπερτροφία ή / και την αποτυχία.
• CMS υποστρέφει μέσα σε ένα μήνα για την κάθοδο στο επίπεδο της θάλασσας

• Επανεμφάνιση του CMS για την εκ νέου ανεβείτε

• acetazolamide
Αναστολέας της καρβονικής ανυδράσης - μειώνει την επαναρρόφηση του όξινα ανθρακικά άλατα στο εγγύς σωληναρίων του νεφρού</SPAN></SPAN>

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Nα απαντήσω στο ερώτημα των κοριτσιων. για να προσέχετε όσες πάτε στα ψηλά βουνά….

Αυτό στα αγγλικα……
“High Altitude Pulmonary
Hypertension ”
- Clinical symptoms and signs :
Symptoms and signs:
Dyspnea, cough, cyanosis, sleep disturbance, irritability and clinical signs of right heart failure.
Chest X-ray:
Increased cardiac size, enlargement of the right atrium and ventricle, prominence of central and peripheral pulmonary arteries
Electrocardiogram:
Right axis deviation of QRS, clockwise rotation of the ventricles, evidence of marked right ventricular hypertrophy
Echocardiography:
Signs of right ventricular hypertrophy and/or failure.
• CMS regresses in one month on descent at sea level

Recurrence of CMS on re-ascend

Acetazolamide
Inhibitor of carbonic anhydrase - decreases the reabsorption of bicarbonates in the proximal tubule of the kidney

Και η μεταφρασηηηηηηηηη

«Μεγάλου ύψους ΠνευμονικήΥπέρταση "
- Τα κλινικά συμπτώματα και σημεία:
• Τα συμπτώματα και σημεία:
Δύσπνοια, βήχας, κυάνωση, διαταραχές ύπνου, ευερεθιστότητα και κλινικά σημεία δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια.
• ακτινογραφία θώρακος:
Η αυξημένη καρδιακή μέγεθος, τη διεύρυνση του δικαιώματος αίθριο και κοιλία, ανάδειξη των κεντρικών και περιφερειακών πνευμονικών αρτηριών
• Ηλεκτροκαρδιογράφημα:
Δικαίωμα άξονας απόκλιση του QRS, δεξιόστροφη περιστροφή της κοιλίες, ενδείξεις έντονης δεξιά κοιλιακή υπερτροφία
• Ηχωκαρδιογραφία:
Σημάδια δεξιά κοιλιακή υπερτροφία ή / και την αποτυχία.
• CMS υποστρέφει μέσα σε ένα μήνα για την κάθοδο στο επίπεδο της θάλασσας

• Επανεμφάνιση του CMS για την εκ νέου ανεβείτε

• acetazolamide
Αναστολέας της καρβονικής ανυδράσης - μειώνει την επαναρρόφηση του όξινα ανθρακικά άλατα στο εγγύς σωληναρίων του νεφρού</SPAN></SPAN>
τώρα μας τα λέτε κυρία μου:shock::shock:
Την άλλη φορά να πάρουμε και προσωπικό γιατρό μαζί μας:clap:
Βρε κανά γιατρό διαθέσιμο έχουμε για τέτοια ταξίδια;;;;;:roll:

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Κοιμήθηκαν;;; ποιοι κοιμήθηκαν; Οι ετοιμοθάνατοι έχουν ύπνο; Μόνο η Ιωάννα που δεν την έπιανε το υψόμετρο με το φακό στο κούτελο διάβασε για λίγο τη γεμάτη μυστήριο ιστορία της Βικτώρια Βαρσόφσκι και μετά από λίγο άρχισε ένα ήσυχο ρυθμικό ροχαλητό. Οι υπόλοιποι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Καθότι ο Lonely Planet το έλεγε ξεκάθαρα: «what ever you do, do not sign up for a lift out here until you have been in Lhasa for at least a week. It is not unusual for visitors to get altitude sickness on an overnight stay out at the lake. The sudden altitude gain of 1100m is not to be treated lightly». Δηλ. σε απλή μετάφραση αν έχεις μείνει στη Λάσα, όπως εμείς, μόνο 2 ημέρες την έβαψες. Με ανησυχία είχα ρωτήσει την Ντρόγκα στη Λάσα τι εννοεί ο συγγραφέας; Μου το ξεκαθάρισε αμέσως –πρέπει να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες και να είστε εφοδιασμένοι με τα πρέποντα. Δηλ; για κάντο λιανά κυρία μου.
Άκου να δεις, η δική μας συνταγή περιλαμβάνει:
-1 μπουφάν για θερμοκρασίες κάτω των 0 βαθμών κελσίου. Κοίταξα το ρυπαρό, καμένο σε ένα σημείο μπουφάν μου και διστακτικά είπα, έχουμε.
-Γάντια, σκουφιά. Ε, καλά το παρατραβάς
-sleeping bag, φακούς, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό. Ναι,ναι ναι έχουμε.
-χαρτί τουαλέτας. Τι να το κάνουμε , αφού δεν έχει τουαλέτες;
-φαγητό για δύο ημέρες. Έχουμε!!
-νερό για δύο ημέρες. Έχουμε!!
-μια χούφτα χάπια για τον πονοκέφαλο. Έχουμε και από αυτά.
-μια χούφτα χάπια ή καραμέλες για το λαιμό. Και από αυτά πήραμε.
-μια νταμιτζάνα οξυγόνο. Εεεεπ, από τούτο δεν έχουμε.
Don’t worry και να μανά φέρνει 3 νταμιτζάνες οξυγόνο τις οποίες είχε πάρει από φαρμακείο της Λάσα με 15Υ έκαστη, δηλ. 1,5 Ευρώ. Πάρτε μία να την έχετε μαζί σας και αχρείαστη να είναι.
-Α, και μια λεκάνη για τον εμετό, αλλά αυτή σας την παρέχει το ξενοδοχείο- προφανώς η έννοια ξενοδοχείο και κοτέτσι ταυτίζεται στην περιοχή- δωρεάν. Ευτυχώς είπα να και κάτι που δε το πληρώνουμε.
Ε, εντάξει είστε, αρκεί να μην ξαπλώσετε, μόλις φτάσουμε να αρχίσετε να περπατάτε πέρα δώθε τη λίμνη!!! Πέρα δώθε τη λίμνη;;;;;;; Μα είναι καλά; Καθότι όταν λέμε λίμνη Νam (γιατί tso=λίμνη στα θιβετιανέζικα) μιλάμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη με αλμυρό νερό στην Κίνα, περίπου 240χλμ βορειοδυτικά της Λάσα και βέβαια ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία του Θιβέτ. Μιλάμε για μια από τις 9 ιερές λίμνες του Βουδισμού, Namtso, Basum, Dangreyong, Taksas Tal, Mapangyong, Lamuna, Yamdrok, Selindui και Palgon, εννέα όνειρα μάλλον που μοιάζουν με λίμνες και η κάθε μια αποτελεί ένα μύθο ή ένα πνευματικό σύμβολο. Ιδιαίτερα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου, όταν οι πάγοι της λίμνης λιώνουν, η λίμνη είναι μια θαυμάσια τουρκουάζ ζωγραφιά με μαγευτική θέα στα γύρω βουνά, οι δε όχθες της είναι γεμάτες με τις σκηνές των τοπικών Drokpas (νομάδων). Αυτή θα πάμε πέρα δώθε;;; Μάλλον με το πνεύμα μας , παρά με το σώμα μας.
Καλά, βρε καλή μου ,αν όλα αυτά δεν μας κάνουν τίποτε;-Μα γι αυτό είμαστε εμείς, θα βρούμε και άλλους δύο να σας σηκώσουμε και οριζόντιους θα σας πάμε πίσω στη Λάσα. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Είχα μείνει κόκαλο, δεν έβγαλα άχνα σε κανένα. Κανένας γιατρός (amje=γιατρός), καμιά νοσοκόμα εκεί;;; Γέλασε. Φως, νερό, τηλ, μπαράκια, γιατρός γιοκ. Εσείς και τα βουνά με τη λίμνη. Και δεν μπορείτε και να μας ξεφύγετε κιόλας είπε με ένα τουπέ και έφυγε. Που να ξεφύγουμε, δημόσια συγκοινωνία προς Namtso δεν υπάρχει. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία στη Λάσα για εσάς τους adventure τύπους, προσφέρουν minibus για μονοήμερη εκδρομή με 200 έως 250Υ ανά άτομο, ειδική άδεια, 120Υ το εισιτήριο εισόδου στο εθνικό πάρκο και βοήθεια στους 3-4 ελέγχους των διαβατηρίων που θα υποστείτε. Η ημερήσια εκδρομή, σας δίνει το χρόνο ίσα να φτάσετε, να κάνετε μια βιαστική βόλτα, να αρπάξετε έναν αφόρητο πονοκέφαλο λόγω του υψομέτρου και στη συνέχεια ως σωρός ερειπίων να μπείτε στο minibus και να ικετέψετε τον οδηγό να σας πάει γρήγορα πίσω, έστω και μες τη νύχτα. Ενώ για ένα ταξίδι δύο ημερών, μπορείτε να νοικιάσετε τζιπ με εξασφαλισμένη την επιστροφή σας, οριζοντίως ή καθέτως με μόλις 1500 έως 2000Υ, αλλά χωράτε τέσσερεις. Κάθετα. Εμείς εκεί, είχαμε πεισμώσει, διήμερο θέλαμε καθότι λίμνη Nam σημαίνει λίμνη του Ουρανού στη Θιβετιανή γλώσσα. Βέβαια όπως μάθαμε, οι ντόπιοι βουκόλοι προφέρουν έτσι το όνομά της, αλλά με την έννοια της «λίμνης που πάει στον Παράδεισο», επειδή βρίσκεται τόσο ψηλά όσο ο ουρανός. Ευτυχώς και οι ντόπιοι και οι της Λάσα συνεννοούνται σε αυτό, ανεξάρτητα τι υπονοούν.
Πολλοί με ρώτησαν, καλά το σκεφτήκατε πριν πάτε εκεί; Πραγματικά όχι πολύ και κανένας μας δεν είχε την εμπειρία της νόσου του υψομέτρου. Την αποκτήσαμε όμως. Τι ήταν αυτό;;;;;;;;;;;;;
Τσουβαλιασμένος μέσα σε ένα sleeping bag, με δύο μάλλινες μπλούζες και σκεπασμένος με ένα πάπλωμα τρισάθλιο προσφορά του κοτετσίου, συγνώμη του δωματίου ήθελα να πω, προσπαθούσα να κρατηθώ ζωντανός. Είναι μια περίεργη αίσθηση, σαν να υπάρχει ένα αόρατο σχοινί που σφίγγει το λαιμό σου και δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Δε ξέρεις τι σου φταίει. Άρχισα να βγάζω τις μάλλινες μπλούζες, νομίζοντας ότι αυτές με σφίγγουν και με πνίγουν, βαριανάσαινα λες και κάποιος μου έκλεβε το οξυγόνο. Η Ίριδα απέναντι να βογκάει και να ζητάει ζαντάκ για το στομάχι της, Depon για το κεφάλι, Imodium για τη διάρροια, ponstan για τα γυναικολογικά της που εμφανίστηκαν την κατάλληλη στιγμή. Η Ισαβέλλα προσπαθούσε να απελευθερώσει τη μύτη της από το αίμα, γιατί σε αυτό το υψόμετρο κλείνουν και οι μύτες οι ριμάδες και βγαίνει και το δέον αίμα, ενώ ταυτόχρονα πίεζε το κεφάλι της για να μετριάσει τον πόνο. Κι εκείνη η Ιωάννα σαν φάρος της Αλεξάνδρειας με τον φακό στο κεφάλι να κοιμάται μακαρίως. Ξαφνικά βλέπω το πόδι της Ίριδας να προσπαθεί να σπρώξει τη λεκάνη προς το μέρος της- άστη κάτω , σε έφαγα της λέω. Μετά από λίγο διάστημα ήρθε για συμπλήρωμα και η φάση του βήχα. Ξερός, δυνατός που να μη μπορείς να τον ελέγξεις. Η Ισαβέλλα άρπαξε τα Depon, η Ίριδα και εγώ τις νταμιτζάνες με το οξυγόνο και αρχίσαμε τις τζούρες. Τα sleeping bag άνοιξαν, δεν αντέχαμε τίποτε επάνω μας, αδιαφορούσαμε πια αν ακουμπούσαμε σε εκείνα τα τρισάθλια στρώματα όπου δεκάδες τουρίστες, γάτες, σκυλιά, κατσίκια, άλογα , γιακ είχαν κοιμηθεί. Η Ισαβέλλα φώναξε κάποια στιγμή: -είσαι καλά, θα ζήσεις; Φάε τη γλώσσα σου παιδάκι μου, μια χαρά θα πάνε όλα. Η Ίριδα σε ένα διάλλειμα εισπνοών κάτι είπε περί διαθήκης που έπρεπε να είχαμε κάνει πριν την αναχώρησή μας από Ελλάδα, πέταξε και ένα βρε Σταύρο αν πάθεις κάτι ξέρει κανένας άλλος το πρόγραμμα για να συνεχίσουμε οι υπόλοιποι, δεν έδωσα σημασία και συνεχίσαμε με ρυθμό τις εισπνοές και εκπνοές συνοδευόμενες με ήχους ετοιμοθάνατης γριάς. Και να παθαίναμε κάτι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε μέχρι να ξημερώσει γιατί έτσι κι αλλιώς η ξεναγός είχε εξαφανιστεί με τον οδηγό. Μα , καλά σε τέτοιο υψόμετρο!!! Έχε χάρη που ήταν λίγες οι ώρες αυτού του οδηγού, σε δύο ημέρες θα εμφανίζονταν δύο άλλοι, οι οποίοι θα προσπαθούσαν να καβατζώσουν τη ξεναγό μας και έτσι ούτε μέρα ούτε νύχτα θα τη βρίσκαμε γράφοντάς μας στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Το έχουμε ξαναπεί πάλι ότι Θιβέτ σημαίνει και έρωτες, πάθη, ίντριγκες και μια γυναίκα με δύο άντρες είναι κομπολόι δίχως χάντρες. Τέλος πάντων αυτό το σήριαλ θα το δούμε σε επόμενα επεισόδια, προς το παρόν έπρεπε να επιβιώσουμε μέχρι το πρωί τουλάχιστον. Ο φάρος συνέχιζε να ροχαλίζει.
Κάποια στιγμή η Ισαβέλλα σηκώθηκε κλαίγοντας και ήρθε στο κρεβάτι μου, μες τον πόνο της είχε την απορία -γιατί διαλέξαμε να έρθουμε εδώ μπαμπά;;; Αυτές τις ερωτήσεις που σου κάνουν τα δεκαπεντάχρονα και δεν μπορείς να τους ξεφύγεις. Η απάντηση, ότι ήθελα να δω και να πατήσω το πόδι μου μαζί της, στην οροσειρά Nyenchen Tanglna κοινώς Tangula, με κορυφές πάνω από τα 7100 μέτρα που υψώνεται γύρω από τη λίμνη, γιατί εδώ ο Heinrich Harre και ο φίλος του Peter Aufschnaiter περπάτησαν στο απίστευτο ταξίδι τους στο Θιβέτ, τη τσίτωσε περισσότερο. Ούτε η μάσκα οξυγόνου, ούτε ο βήχας , ούτε τα βογγητά έσωσαν την κατάσταση. Δηλαδή, δηλαδή γι αυτούς ήρθαμε εδώ;;; οι ερωτήσεις των εφήβων που λέγαμε.
«Ισαβέλλα μου, πριν από πολλά χρόνια είχα την τύχη να παρακολουθήσω ένα καταπληκτικό θέαμα για το Θιβέτ από το θέατρο του Ήλιου, στη Βενσέν, στο Παρίσι και αργότερα είδα την ταινία «Επτά χρόνια στο Θιβέτ» του γάλλου σκηνοθέτη Ζαν-Ζακ-Ανό. Με είχε συγκλονίσει η ιστορία αυτής της ταινίας. Το 1939, ο αυστριακός Χαινριχ Χάρερ , ο πιο προικισμένος ορειβάτης της εποχής του, εγκαταλείπει τη χώρα του και την ετοιμόγεννη γυναίκα του για να λάβει μέρος σε μια αποστολή αναρρίχησης, επιχειρώντας να κατακτήσει μια απάτητη κορυφή των Ιμαλαΐων. Ο εγωισμός του, η υπεροψία του, ο ζαμανφουτισμός του ήταν θανάσιμα εμφανής σε αυτή την ιστορία. Η αποστολή αποτυγχάνει λόγω καιρού, η επιστροφή στο σπίτι αποτυγχάνει λόγω πολέμου. Όταν ο πόλεμος ξεσπά, ο Χάρερ και η ομάδα του συλλαμβάνονται, προσπαθεί επανειλημμένα να αποδράσει, αλλά διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε από τους εχθρούς του, ούτε όμως και από τον εαυτό του και τις τύψεις του για την εγκατάλειψη της οικογένειάς του. Το 1944 κατάφερε να δραπετεύσει και να περάσει μέσα από αυτά τα βουνά που είναι γύρω μας, αυτά τα βουνά που βλέπουμε, αυτά τα βουνά που περπατήσαμε εσύ και εγώ, για να βρει τελικά καταφύγιο στη Λάσα. Ο Χάρερ ήταν στην πραγματικότητα σε μια διαδικασία αναζήτησης του εαυτού του. Μήπως έτσι δε νιώθουν και πολλοί σύγχρονοι ταξιδιώτες; Αυτός όμως επτά χρόνια στο Θιβέτ είδε το μετασχηματισμό του χαρακτήρα του να ξεκινά εδώ, στο κρύο και την απομόνωση όπου ένας άνθρωπος χωρίς χώρα και ελπίδα, αδυσώπητα μπορεί να αμφισβητηθεί μόνο από την ομορφιά των βουνών, των Ιμαλαΐων. Αυτό τον εγωισμό προσωπικά δεν μπόρεσα να τον μετασχηματίσω, όταν πριν 15 χρόνια ακριβώς , είχα αφήσει πίσω την εγκυμονούσα μητέρα σου σε εσένα για να πάω στο Κορακορούμ, στην περιοχή Leh, με την κυρία που ροχαλίζει στη γωνία. Αυτό τον εγωισμό προσπαθώ να πολεμήσω σε αυτά τα βουνά τώρα..» . Ο μονόλογος συνεχιζόταν, διακοπτόμενος με περιόδους βηξίματος, εισπνοών, τάσης για εμετό κλπ. Ευτυχώς με έσωσε η Ίριδα κάποια στιγμή που μίλησε για την ταινία Κουντούμ του Σκορτσέζε. Ένιωθα ότι ήταν ένα βράδυ αφιερωμένο στον κινηματογράφο, ότι ζούσαμε μια ταινία, ένα όνειρο, μια κρίση πριν από το τέλος. Και πάντα με την υπόκρουση μιας μουσικής- βογγητών, που μας έδινε τη δύναμη να ανακαλύψουμε τη μουσικότητα του χώρου. Η Ισαβέλλα , η οποία ήταν αμίλητη όλη αυτή την ώρα, έσκυψε ξαφνικά, με φίλησε και έφυγε αμίλητη για το κρεβάτι της. Εμείς συνεχίσαμε τη δουλειά μας, εισπνοές-εκπνοές, βογγητά.
Κάποια στιγμή ακούστηκε η Ιωάννα, ξύπνησε:
-παιδιά είστε καλά;;;
-Γκρρρ, χμμμμμ, αχχχχχχχχχ.
-Α, ωραία, καλά είστε, ζείτε και θέλω να σας πω ότι ονειρευόμουν μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!!!
Η Ίριδα άρπαξε τη λεκάνη, δε την πρόλαβα, εγώ βούτηξα τη νταμιτζάνα με το οξυγόνο, η Ισαβέλλα κατάπιε άλλο ένα χάπι και εκείνη συνέχισε να διαβάζει «πεταλούδες από μελάνι» μέχρι πρωίας. Δε ξανάκουσα κανένα μέχρι το πρωί. Ταξίδευα μαστουρωμένος με το οξυγόνο σε μια φανταστική χώρα που οι άνθρωποι σχεδόν πετούν, ξέρετε εκείνα τα μαγικά ταξίδια που είναι πιο ζωντανά και από τα αληθινά. Αυτά που προσπαθούμε να αγγίξουμε και ποτέ δε τα καταφέρνουμε.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ω ρε παλικάρια, τι τραβήξατε!!!:shock: Άρα εγώ που την έβγαλα με μια περαστική δύσπνοια και μια ελαφριά βαρυστομαχιά στα 5.500 μέτρα, πάλι καλά, ε; Έχω φαίνεται κι εγώ μερικά από τα γονίδια του Φάρου...:haha:

Σταύρο, σου το είπαν τόσοι, θα σου το πω κι εγώ: γράφεις καταπληκτικά.....

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Καλέ τέσσερεις ώρες κοιμήθηκα όλες και όλες σε όλο το ταξίδι και εσείς το ρίξατε στις φιλοσοφικές συζητήσεις; επίτηδες το κάνατε; Τα καλύτερα έχασα. Στο επόμενο ταξίδι δεν θα κοιμηθώ καθόλου.
Σταύρο συμφωνώ με την Ρόζα γράφεις καταπληκτικά, αλλά δεν θα σου το πω γιατί πάλι ρεζίλι με έκανες.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
...βρε Σταύρο αν πάθεις κάτι ξέρει κανένας άλλος το πρόγραμμα για να συνεχίσουμε οι υπόλοιποι ...
:haha::haha::haha: άπαιχτη η Ίριδα!!

Μα καλά βρε Ιωάννα κι εσύ, οι άλλοι υπέφεραν κι εσύ κοιμόσουν? :shock:
Τς ,τς ,τς... απαράδεκτο! :bleh:

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Εγώ την κίνηση της Ιωάννας Φάρου τη βρίσκω ορθή.
Έπρεπε η κοπέλα να φορτώσει μπαταρίες για ώρα ανάγκης,
όταν βλέπει μάλιστα ότι περιτριγυρίζεται από τόσα πτώματα.:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie