ioanna karagianni
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κρακοβία-Βαρσοβία
- Ταξίδι-Όνειρο
- ...Ιθάκη...
Αυτοί οι σέρπας είναι απίθανοι τύποι. Καθόντουσαν όλο το βράδυ και λέγανε ιστορίες για τα βουνά. Θα την εγκαταλείψω την άλλη και θα κάτσω εδώ μαζί τους να κουβαλάω τα δικά τους πράγματα. Αυτοί πάνε σε πολύ ωραία μέρη και είμαι σίγουρος ότι δεν θα κουβαλάνε καθόλου καλλυντικά μαζί τους. Όλα είναι απίθανα εδώ. Πάνω από τις σκηνές έχει φανεί το Έβερεστ, δηλαδή σκέψου αδελφάκι μου να βγαίνεις από το σπίτι σου και να έχεις θέα το Έβερεστ, ακριβώς από πάνω σου!!! Αυτοί εδώ θα πρέπει να είναι πραγματικά σκληροί τύποι. Και εγώ για τέτοιους τύπους είμαι φτιαγμένος, αλλά δεν με αγόρασαν αυτοί, με αγόρασε η άλλη και με κουβαλάει στα βουναλάκια και στα κυριλέ. Γιατί αυτοί είναι οι κουβαλητές που μεταφέρουν τα ρούχα τα φαγητά και γενικώς κάνουν ότι χρειάζεται ώστε οι εξερευνητές μας να είναι άνετοι και το μόνο βάρος τους να είναι τα trekking poles και η φωτογραφική μηχανή τους. Και ορειβάτες είδα πολλούς στα βουναλάκια που με πήγαινε η δικιά μου . Ήταν εκείνοι οι απίθανοι τύποι που ήταν πάντα σε φόρμα, απολαμβάνανε το περπάτημα, προσέχανε τους άλλους, και αν επέτρεπαν οι συνθήκες και το βουνό ανέβαιναν στην κορυφή. Αλλά ήταν και οι άλλοι που ήθελαν να «κάνουν» το βουνό σε λίγη ώρα για να έχουν να κοκορεύονται και «κατακτούσαν» τις κορυφές, και συνεχίζανε έτσι την αναμέτρηση που είχαν ξεκινήσει στο δημοτικό στις τουαλέτες του σχολείου τους. Αυτών των τελευταίων θα είναι και τα σκουπίδια που λένε ότι υπάρχουν στο Everest και το ανεβάζουνε στο top 5 των πιο βρόμικων τοποθεσιών του πλανήτη! Κουτάκια coca-cola, κονσερβοκούτια, πλαστικά κλπ στα 5545 μέτρα, σε μια γειτονιά όπου το σκουπιδιάρικο του δήμου Everest δεν περνάει ποτέ. Αυτά σε μια από τις πολλές κορυφές των Ιμαλαίων όπου οι κατακτητές θα ενοχλήσουν τη χλωρίδα, την πανίδα και ακάλεστοι θα βρεθούν στα Himalaya, που στα σανσκριτικά σημαίνει: «κατοικία του χιονιού». Ουπς… όχι των ανθρώπων...
Για αυτό εγώ το προτιμώ σε μορφή μπύρας το Everest.
Τώρα που την θυμήθηκα, κατενθουσιασμένοι γυρίσανε όλοι, και μόλις βγήκανε από το πούλμαν είδαν ότι το βουνό φαινόταν το ίδιο καλά και από τον καταυλισμό και ξανά μανά χαιρόντουσαν και πλάκωσαν τις φωτογραφίες.
Η Ίριδα με την Φούλα φύγανε για να βγάλουν και άλλες φωτογραφίες γιατί είχε κάτι μεγάλες λακκούβες με νερό στην διαδρομή και έκαναν τα βουνά ωραία αντανάκλαση. Αλλά η δικιά μου έμεινε πίσω γιατί λέει ήθελε να σβήσει από την μηχανή όλες τις φωτογραφίες που είχαν μέσα κεφάλια Κινέζων (φτου). Γιατί λέει εκεί που πήγαιναν να βγάλουν μια φωτογραφία τσουπ ένας Κινέζος (φτου) φύτρωνε μπροστά τους γιατί σημασία δεν δίνανε αν χαλάγανε την φωτογραφία του άλλου. Και η δικιά μου είπε πως αν ξαναδεί δάχτυλα να σχηματίζουν το σήμα της νίκης (ή της ειρήνης που λένε εδώ) θα τα κλαδέψει.
Κάτσαμε όλοι μαζί στην σκηνή μας και περιμέναμε τις δύο φωτογράφους που άκουσαν το κάλεσμα της τέχνης τους. Σομπίτσα, τσαγάκι και κουβεντούλα. Ήρθε και ένας καινούργιος ξεναγός με δύο αμερικανιδούλες. Ήταν οι νέοι κάτοικοι της σκηνής. Η δικιά μου έπιασε κουβέντα μαζί τους καθότι κουτσομπόλα, και έμαθε ότι είχαν έρθει κατευθείαν από Λάσα, και ότι θα έμεναν μία μέρα και μετά δεν ήξεραν τι να κάνουν. Και ο Stav που είναι απίθανος τύπος τους είπε και για την λίμνη και τους έδωσε οδηγίες για το που μπορούν να πάνε και τι να μπορούν να κάνουν. Και η δικιά μου τους ρώτησε αν έχουν προμηθευτεί με φιάλες οξυγόνου και αυτές είπανε όχι γιατί χρειάζονται; Και η δικιά μου που ήθελε να ξεφορτωθεί την φιάλη της και να κάνει την καλή ταυτόχρονα τους είπε ναι χρειάζονται, και να πάρτε την δική μας. Και η μια από τις δύο λέει ευχαριστώ και την παίρνει, την κουνάει λίγο και λέει, «It’s empty». Και εκεί κατάλαβα ότι δεν είναι μόνο αυτή που με κουβαλάει λειψή, αλλά κυκλοφορούνε και άλλες.
Ήρθανε και οι άλλες δύο που είχαν βγάλει κάτι απίθανες φωτογραφίες,
και μπήκαμε στα τζιπ για να φύγουμε. Εγώ θα έμενα αλλά δεν ήθελα να αφήσω μόνο του το φιλαράκι μου τον Λιόσα. Η Ντρόγκα κάθισε δίπλα του και μας πληροφόρησε ότι ο δρόμος που θα κάνουμε λέγεται και death road, και η δικιά μου λέει «γιατί ως τώρα σε ποιο road ήμαστε; Υπάρχει και χειρότερος;». Η Ντρόγκα όμως ήταν πολύ χαρούμενη και μας εξήγησε ότι θα κατηφορίσουμε πολλλύύύύύ και απότομα για να φτάσουμε πολύ χαμηλά κοντά στο Νεπάλ. Εκεί θα κοιμηθούμε και το άλλο πρωί θα σηκωθούμε πρωί πρωί για να περάσουμε από τον έλεγχο του τελωνίου. Γιατί δεν ξέρω αν σας το είπα αλλά εμείς αύριο θα φύγουμε από το Θιβέτ.
Προσοχή προσοχή ο αλήτης διαβάζει κρυφά, αυτά που λέει περί κουβαλητών και σκουπιδιών τα έχει αντιγράψει από το άρθρο του Δ. Κιτσικόπουλου, και το βρήκε στο city news and voices - Στην κατοικία του χιονιού | www.athensvoice.gr ο αρχηκλέφταρος