• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θιβέτ Θιβέτ Ταξίδι σε μια ανύπαρκτη χώρα

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
make my day!!
υπέροχα!και η ιστορια και οι φώτο!
περιτό να σου πω ότι ζηλεύω.Εγώ πότε θα πάω στο Έβερεστ;:(
μια διόρθωση μόνο. Το ονομα στα θιβετιανά είναι Chomolungma, και στα Νεπαλέζικα Sagamartha.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αλλά περισσότερο σε ευχαριστώ για την διόρθωση. Μου δίνει την ευκαιρία να κάνω την διευκρίνηση. Και εγώ έτσι ήξερα ότι το έλεγαν. Όμως η κάρτα - εισιτήριο που μας έδωσαν στο camp το αναφέρει με Q και όχι με Ch. Όταν έβαλα την Ντρόγκα να μου το γράψει για να το επιβεβαιώσω το έγραψε και αυτή με Q. Ίσως είναι θέμα προφοράς. Όταν με το καλό πας και εσύ:bleh: το επιβεβαιώνουμε εκ νέου, ναι;

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Μπράβο Ιωάννα!
Γερό σκαρί. Και εγώ έλεγα δεν θα τα καταφέρει λόγω ηλικίας. Αλλά εσύ με διέψευσες.
Αυτοί οι Κινέζοι ήταν πάντα τόσο αγενείς? Εχω ακούσει τα χειρότερα για αυτούς....

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Μπράβο Ιωάννα!
Γερό σκαρί. Και εγώ έλεγα δεν θα τα καταφέρει λόγω ηλικίας. Αλλά εσύ με διέψευσες.
Αυτοί οι Κινέζοι ήταν πάντα τόσο αγενείς? Εχω ακούσει τα χειρότερα για αυτούς....

Αντιπαθώ τις δηλώσεις "όλοι οι Κινέζοι είναι...", "όλοι οι άντρες είναι..." κτλ. Στην Ελλάδα έτυχε να γνωρίσω δύο Κινέζους που υπήρξαν μάλιστα καθηγητές μου και με είχαν γοητεύσει με την ευγένεια και την πραότητα τους. Είχαν το σπάνιο χάρισμα της ηρεμίας που κουβαλάνε συνήθως οι άνθρωποι που δεν προσπαθούν να αποδείξουν τίποτε σε κανέναν.
Οι Κινέζοι που είδα στο Θιβέτ ήταν άλλο καλούπι, εσύ που θα τους ζήσει από κοντά στην έδρα τους θα μας πεις περισσότερα.

Τα περί σκαριού θα τα αφήνω ασχολίαστα :D

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να συνεχίσει μόνος του από εδώ και πέρα, θα μας πάρουν λεωφορεία, θα μας μεταφέρουν σε έναν λόφο με την καλύτερη θέα στο βουνό, και μετά θα μας γυρίσουν πίσω. Αργότερα μας εξήγησε ότι πριν από μερικά χρόνια δύο ευρωπαίοι είχαν φωτογραφηθεί με θέα το Qomolangma κρατώντας την σημαία του Θιβέτ και ανέβασαν τις φωτογραφίες στο ίντερνετ. Οι κινέζικες αρχές θορυβήθηκαν φυσικά από αυτή τους την ενέργεια, (στην επίσημη γλώσσα θα λέγαμε ότι οι Κινέζοι τα πήραν χοντρά) και από τότε εξετάζουν ενδελεχώς κάθε επισκέπτη της περιοχής. Γυρίζοντας στην Ελλάδα έψαξα να βρω φωτογραφίες ή βίντεο της περίφημης πράξης αλλά δεν τα κατάφερα, δεδομένου ότι δεν είμαι και το τσακάλι του διαδικτύου, μάλλον σε γατούλα σαλονιού φέρνω.

Στην Ιωάννα με αγάπη

May the wind of Chomolungma blow (सगरमाथा)
May the Flame of Shame blow out.
May the spirit of Tibet last for ever
May voice of it people sing loud.
FREE TIBET

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Το είπα ιδιωτικά θα το πω και δημόσια, ΜΑ ΤΙ ΚΟΥΜΠΆΡΟ ΕΧΩ ΕΓΩ!!!!!

Μα που το βρήκες; εγώ τίποτε δεν κατάφερα (νιάου)

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Αιωνια χιονια!
Φοβερη εμπειρια !Σε ποσο υψομετρο ησασταν εσεις που αγναντευατε το βουνο?
To Jomolangma όπως το ονομάζουν οι Θιβετιανοί (Everest Base Camp) βρίσκεται στα 5.150 μέτρα.
Τα πουλμανάκια κάνουν μια διαδρομή μες το πουθενά και φτάνουν στα 5170 μέτρα
ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_T111183Everest.jpg

αφού δώσεις τα διαβατήρια στο φυλάκιο προχωράς για να ανέβεις ένα χιονισμένο λόφο για 30 μαρτυρικά μέτρα.

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_T111205Everestriver.jpg

το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει
ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_T111284Everest.jpg

Borealis

Member
Πω πω! εγώ δεν πήρα χαμπάρι για αυτή την ιστορία, αρχίζω το διαβασμα έστω και καθυστερημένα!

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
wow!!!!!!!! καταπληκτικες οι φωτογραφιες και οι τελευταιες πληροφοριες .
stav....εξαιρετικος!!!!!!!!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Πω πω! εγώ δεν πήρα χαμπάρι για αυτή την ιστορία, αρχίζω το διαβασμα έστω και καθυστερημένα!
Με την ησυχία σου εμείς εδώ θα μείνουμε να σε περιμένουμε:p

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Με την ησυχία σου εμείς εδώ θα μείνουμε να σε περιμένουμε:p
Αν νομίζεις ότι θα περιμένουμε να διαβάσει όλη την ιστορία ο Borealis για να συνεχίσεις εσύ (ή ο Σταύρος) παρακάτω....σε γελάσανε!!!!!!! :bleh::bleh:

fou

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Παιδιά η αφήγησή σας καταπληκτική. Υπέροχοι οι κουμπάροι.
Ιωάννα μου, δεν έκανες λάθος. Το Θιβετιανό όνομα του βουνού είναι Qomolangma. Προφέρεται Chomolangma. Το 1733 οι Γάλλοι το αποτύπωσαν σε χάρτη ως Tschoumou Lancma. Το τοπικό Νεπαλέζικο όνομά του είναι Deodhunga (lonly planet σελ.207).
Απαντάται και ως Jomolangma.
Η ψηλότερη κορυφή του Jhumulangma Feng 8850m.
Στον οδηγό που έχασα-Στον οδηγό που βρήκα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom