the Lycan
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βοστώνη...10 και σήμερα..
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκωτία
Είπα κι εγώ , ότι φέτος δεν θα την πατήσω όπως με τον περσινό Ερωτόκριτο στο "Θεατρον".....στην τελική, εκεί , ο τίτλος του έργου ήταν "Ερωτόκριτος AV" , καταλάβαινες ότι δεν θα είναι ο original τελοσπάντων Ερωτόκριτος...ή τουλάχιστον έπρεπε να το καταλάβεις...... Για δεύτερη λοιπόν φορά , πήγα στο θέατρο ελπίζοντας να ακούσω τα λόγια του Ερωτόκριτου όπως τα έχω ακούσει να τα τραγουδάνε στο Νησί, να δω κάτι πιο ...παραδοσιακό.......εις μάτην.....μιας και ανασύρθηκε το θέμα, ας γράψω να μην χάσει κανένας θεατρόφιλος τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ, που είναι η παράσταση της χρονιάς κατά τη γνώμη μου.. (σκηνοθεσία λιβαθινου βλεπεις!τίποτα δεν είναι τυχαίο)!
Ξεκινώντας η παράσταση, ήρθε στο μυαλό μου η κριτική ενός φίλου για τον Περικλή του Εθνικού που θα τον στείλουμε και στο εξωτερικό...."Καλό αλλά μάλλον ο ενδυματολόγος προσπαθεί να μας πείσει ότι τα τσόλια είναι άποψη..." ειχε πει ο φίλος..... άλλη μία παράσταση λοιπόν που τα "κοστούμια" ήταν.....Ό,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!!!!!!
Σχετικά, με την ερμηνεία......από όλους του ηθοποιούς, αυτή που έπαιξε Ερωτόκριτο , ήταν η κοπελα στο ρόλο της Νένας....δεν ξέρω ποιά ηθοποιός ήταν, αλλά διάβασε καλύτερα τον Ερωτόκριτο από όλους τους υπόλοιπους....καλή εντύπωση μου άφησε και η πιτσιρίκα η Αρετούσα του πρώτου μέρους (υπήρχαν τρεις Αρετούσες) αλλά η Ναυπλιώτου , χάθηκε ανάμεσα στους πολλούς χαρακτήρες....... εκείνος που ειλικρινά απόρησα μαζί του στο πρωτο μέρος ήταν ο Ηράκλης.....δεν κατάλαβα αν ήθελε να φανεί σαν μία καρικατούρα, ή αν του είχαν πει ότι ο Ηράκλης ήταν τρελός!!! Επίσης πολύ καλή στο πρώτο μέρος (αλλά και σε όλη την παράσταση ) ήταν η μητέρα του Ερωτοκριτου και τελευταια Αρετουσα (η Φέστα).....
Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι στο 2ο μέρος , διορθωθηκαν κατά πολύ τα πράγματα.....Η Ναυπλιώτου πήρε την κεντρική θέση που της αξίζει τελικά και ξεδίπλωσε το ταλέντο της.....ο Ερωτόκριτος παρτενέρ της επίσης κατάφερε να την ακολουθήσει χωρίς να υστερεί σε τίποτα (ο Ήμελλος ήταν νομίζω)
Θα βάλω ένα 6/10 και θα παρακαλέσω λοιπόν τον κύριο σκηνοθέτη να ξανασκεφτεί κάποια πράγματα μέχρι το τέλος της θεατρικής χρονιάς....
υ.γ. ειδικά εκείνη την "χορευτική" κίνηση μεταξύ τουίστ και πλένω ρούχα στη σκάφη, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ποιός τη σκέφτηκε και τι πρόσφερε στην παράσταση......