• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Θα το κάψουμε και σήμερα κυρ- Στέφανε

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Μια αΨέκαστη Πρωτοχρονιά.

Η αλήθεια ειναι οτι τα τελευταία 3 χρόνια οι πρωτοχρονιές μας, δεν μας πήγαν και τέλεια.

Αν και είχαμε κάνει τρελά σχέδια ότι θα τα περνάγαμε φοβερά, υπέροχα, μυθιστορηματικά, τελικά καταλήγαμε σαν
άστεγοι μέσα σε κρύα δωμάτια ξενοδοχείων μόνοι, χωρίς μουσική, να τρέμουμε απο το κρύο και με μόνη συντροφιά ένα μπουκάλι βότκα σαν ήρωες απο κάποιο βιβλίο του Ντοστογιέφσκι ή -αν δεν σου αρέσει ο ρώσος- σαν κάτι τριτοκοσμικοί άστεγοι κάτω απο την γέφυρα τυλιγμένοι με βρώμικες κουβέρτες, αγκαλιά με ενα μπουκάλι κρασί (λέγε με και ξύδι) τυλιγμένο σε χαρτοσακούλα. Αληθεια λεω. Μπίτολα, Κορυτσά κλπ ακριβώς έτσι περάσαμε.
Και την Ανάσταση εξίσου, αλλά αυτό δεν ειναι του παρόντος. Τωρα μιλάμε για την Πρωτοχρονιά.

Αρα φέτος είπαμε οι ερμοι θα περάσουμε καλά για να ξορκίσουμε το κακό. Οταν αυτό ειπώθηκε βέβαια, ακούσαμε κάτι τρανταχτά γέλια, αλλά δεν καταλάβαμε ότι προέρχονταν απο τους Θεούς που ξεκαρδίζονταν. Και ναι. Νομίζω ότι -ψέματα, είμαι σίγουρη- τέτοια πρωτοχρονιά δεν έχει κάνει ούτε ο πιο άτυχος, κακορίζικος , μουτζωμένος απο
θεούς και δαίμονες άνθρωπος στον πλανήτη.

Λοιπόν προσδέσου, και ετοιμάσου για απίστευτες σκηνες σουρεαλισμού και γέλιου. Γιατι οπως λεει και ο μεγάλος κωμωδία ειναι η τραγωδία του άλλου.

Ολα ξεκίνησαν 3 ημέρες πριν την αποφράδα μέρα. Ειχαμε πάει για ποτάκια (πόσες φορές μας έχει σώσει το αλκοολ δεν λέγεται) σε ενα τουριστικό χωριο. Ισως το χωριό με το περισσότερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παγκοσμίως. Και κει που λες που πιναμε τις ποτάρες μας, μας την σκάνε.

-Ρε, ελάτε παραμονή πρωτοχρονια΄ς στο τάδε μαγαζί, θα περάσουμε τέλεια. Θα κόψουμε βασιλόπιτες, θα π[ιούμ,ε, θα ακούσουμε τις μουσικάρες μας, θα είμαστε με καλή παρέα, πολλά άτομα , κεφι και θα σας μείνει αξέχαστο. Σε αυτό το τελευταίο βέβαια δεν ειχαν και άδικο: μας έμεινε αξέχαστο και πράγματι θα το θυμόμαστε μέχρι να πεθάνουμε. Τετοια πρωτοχρονιάτικη εμπειρία δεν ξεχνιέται και ευκολα. Βέβαια κάποιες αντιρρήσεις τις είχαμε αν και είμαστε στην 4η βότκα , μας ειχε μένει λίγο μυαλό να ρωτήσουμε ρε χωριό είσαστε, τι σκατά κέφι , μπριο και ντολτσες βιτες μας σκάτε? Θα αφήσοουμε την πόλη να έρθουμε στον καφενέ του χωριού?

Σκίζανε ιμάτια

-Ρε μέχρι και βασιλόπιτα θα κόψουμε. Κανονικό ρεβεγιόν. Θα το πάμε μέχρι το πρωί. Θα ειναι αναμμένη και η στόφα. Ουπς! Η Στόφα? Χωριό? Καφενές? Οπα κάτι δεν πάει καλά. Οταν σκέφτεσαι ρεβεγιόν το μυαλό σου πάει σε σαμπάνιες
στρας, γραβατες και εκλεκτα εδέσματα. Στόφες, χωριά και καφενέδες ειναι λίγο σαν Λουκι Λουκ χωρίς τους Ντάλτον.

Τέλος πάντων. Ηταν τοσο επιθετικό το μάρκετινγκ που δυστυχως μας έπεισαν. Είπαμε και εμείς με το φτωχό μας ποτισμένο με βότκα μυαλό "ρε δεν γμτ... ας πάμε, πόσο χάλια μπορεί να είναι?". Τελικά δεν ήταν απλά χάλια. Ηταν η απόλυτη κόλαση. Να μη το ζήσει άνθρωπος πρωτοχρονιάτικα αυτό το φιάσκο.

Το μόνο πράγμα που είχε λογική σε αυτή την σουρεαλιστική κατάσταση, ήταν ότι (ευτυχως Παναγία μου), προτείναμε σαν σοφοί του Ολύμπου και σε ενα ζευγαρι 28 χρονών παρακαλώ να έρθουν μαζί μας "γιατί θα περάσουμε τέλεια" και αυτοί αρνήθηκαν γιατι θα πηγαίναν σε ένα σαικεντέλικ παρτυ στην Αθήνα. Μαλακία πρέπει να ηταν κι αυτό βέβαια , αλλά και πάλι αυτοι γλυτώσαν τον Ψυχίατρο και εμείς το ξύλο που θα μας έριχναν . Διότι φιλάρα μου εμεις θα πληρώνουμε γιατρούς μετά απο αυτή την εμπειρία μέχρι το σωτήριο έτος του 20030.

Λοιπόν ξεκινάμε? Ξεκινάμε.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Ποδαρικό με ιστορία!
Αν και «ακούγεται» λίγο σαν τον Χριστουγεννιάτικο εφιάλτη του Μπάρτον… :)

bandit650

Member
Καλή χρονιά!! Και μόνο το ότι βγήκατε σώοι και περιγράφεις την εμπειρία είναι κέρδος για εσάς αλλά κυρίως για εμάς που θα απολαύσουμε μια ιστορία σου.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
4ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, μας πήραν τηλέφωνο. Ελα... πότε θα έρθετε? Εμεις θα είμαστε εκει στις 8 εσεις? Θα έχουμε και βασιλόπιτα.

(μωρε τι μας λες? θα έχετε και βασιλόπιτα λες και έχουμε περάσει κατοχή και έχουμε να φάμε απο την εποχή την άνθισης της Βαβυλωνίας)

Ε.. κατά τις 10 περίπου να έχετε χρόνο να ανάψετε και την περιβοητη στόφα.

Ελα όμως που μέχρι και την τελευταία στιγμή, κάποιοι φύλακες προσπάθησαν να μας σώσουν και εγώ λίγο πριν φύγουμε αισθάνθηκα αδιαθεσία ,ξέρναγα σαν φίδι (ξερναν άραγε τα φίδια? δεν ξέρω, μια έκφραση είναι) , αρα λέμε μωρε μήπως να μην πάμε. Αλλά -σαν πανίβλακες που είμαστε- σκεφτήκαμε να μην τους προσβάλλουμε , και αφου τους το υποσχεθήκαμε, και ο λόγος
συμβόλαιο και θα μας περιμένουνε οι άνθρωποι (χαχα χα χαχα... εδω άφησε με λίγο να συνέλθω απο τα γέλια που ρίχνω αυτή την στιγμή χα χααα θα μας περιμένουν οι άνθρωποι.... μπα σε καλό μου πρωτοχρονιάτικα).

Τέλος παντων , αφου είχαμε πάρει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι θα πάμε στο πάρτυ της χρονιάς και μόνο η Μαντόνα θα ελειπε απο την γιορτή, ξεκινάμε.

Κάτσε ρε φίλε ένα λεπτό να σου πω και για την ενδυμασία. Γιατί εσύ τώρα δεν το ξέρεις αλλά η ενδυμασία μας θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην όλη ιστορία. Εγω -Δόξα το Μεγαλοδύναμο μπαναία μου- σκέφτηκα με το λίγο μυαλό που μου είχε απομείνει να ντυθω απλά και κυρίως ζεστα. Η υπόθεση με την στόφα δεν με έπειθε.

Εμ. βέβαια.. έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Είπα στον ευατό μου "ντύσου ζεστά μωρη κακομοίρα γιατι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε βρει το κακό. Ο Γκιούλιβερ αισιόδοξα και αφελώς σκεπτόμενος μου ντύθηκε λες και θα πάμε στο Χαρτούμ. Λευκο πουκαμισακι και μια ζακετούλα. Τον έπεισε η στόφα φαίνεται. Χαχα χαχα... άσε με ρε άνθρωπε να γελάσω τώρα που τα σκέφτομαι στην ζέστη, γιατι τότε νόμιζα ότι είχα επισκεφτει τον Βορειο Παγωμένο Ωκεανό και κοίταγα διαβατήρια αν έχω βίζα ή έχω μπει παράνομα στον Αρκτικό κύκλο και με έχουν ζώσει ενα κοπάδι τάρανδοι..

Τέλος πάντων... να ήταν μόνο το κρύο.... έχει και συνέχεια

Σπόιλερ: ο Αρκτικός κύκλος είναι σημαντικό στοιχείο. Γιατί 2 χαρακτηριστικά έχει, το κρύο και την έλλειψη ανθρώπινης παρουσίας.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Καλή χρονιά!! Και μόνο το ότι βγήκατε σώοι και περιγράφεις την εμπειρία είναι κέρδος για εσάς αλλά κυρίως για εμάς που θα απολαύσουμε μια ιστορία σου.
πότε είπα εγω καλέ ότι βγήκαμε σώοι? από το πρωι στα εφημερεύοντα είμαστε

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Φτάσαμε περίπου στις 10. Μια καλή ώρα για ρεβεγ χα χα χαααα ....καλα από το πρωι γελάω. Για ρεβεγιο μπουχαααα για ρεβεγιον. Αχ μπαναία μου..

Τι γράφω πρωτοχρονιάτικα....

Μπουκάρουμε με υφος κόμισσας και μαρκησίου αντίστοιχα Η περιβόητη στοφα ήταν αναμμένη μεν αλλά οχι εντός του μαγαζιού δε. Αρα Να κι αν ηταν , Να κι αν δεν ήταν.

Δίπλα της καθόταν ο μεθύστακας του χωριού. Μισοκοιμόταν σε μια ψάθινη καρέκλα, στηριζόμενος στην παλάμη του.

Δεν βαριέσαι... θα είναι μέσα ο κόσμος. Χαχαχαχα ασε με να γελάσω βρε άνθρωπε... μη με κόβεις..

Πράγματι μπαίνουμε μέσα και βλέπουμε κάτι ναυάγια στο μπαρ. Ολοι ντίρλα. Μου μίλαγε κάποιος και δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Τι σκατά έλεγα απο μέσα μου βουσμάνικα μιλάει? Μετά δεν ειχα προλάβει να βγάλω πανωφόρια -ποτε δεν το έβγαλα και πολύ ορθώς έπραξα βέβαια- έρχεται ένας σαλεμένος μπάρμαν που του γυάλιζε το μάτι όλο το βράδυ και μου λέει τα ποτά σας είναι κερασμένα απο τον καρεκλάκια.
1ον δεν ξέρω κανέναν καρεκλάκια.

2ον Δεν έχω παραγγείλει.

3ον που διάολο είναι το ποτό μας και τι ποτό είναι αυτό? Αψέντι? Γιατι ετσι όπως τους βλέπω όλους εδω μέσα μάλλον με αψέντι εχουν γίνει.
Τον κοιτάω , με κοιτάει, τον ξανακοιτάω με ξανακοιτάει και μου δειχνει κάπου στο μπαρ. Να εκεί μου λέει.

Ε τώρα εγω τι να κάνω? μπερδεύτηκα. Εκει τι? Εκει είναι τα αψέντια? εκει είναι ο καρεκλάκιας? εκεί είναι η χαμένη ανδρομέδα? Το δισκοπότηρο? Τι εκει?

Μάλλον ήπια και εγω αψέντι και δεν την πηρα χαμπάρι... Τι πίνετε μου λέει? Σιγουρα όχι ότι πίνετε εσείς ήθελα να του πω, αλλά συγκρατήθηκα.

Βοτκα πορτοκάλι, και μια βότκα σκέτη.Τα φέρνει. Κοιτάω την βότκα. Ξανακοιτάω την βότκα. Ξανακοιτάω την βότκα και κάπου εκεί βλέπω τον Μπουκόφσκι να με κοιτά και να μου χαμογελά. Νομίζω ότι μου έκλεισε και το μάτι φίλε αλλά δεν είμαι σίγουρη. Η βότκα πορτοκαλι καθώς ξέρω είναι πορτοκαλί και ουχί άσπρη.

Το ήπια. Τώρα βότκα ήταν, αψέντι ήταν, μαζούτ ήταν, βαλβολίνη για massey ferguson 165 ή για τρακτέρ ήταν θα σε γελάσω, και δεν έχω τέτοια πρόθεση. Και μετά άρχισε και έφευγε ο όποιος κόσμος.

Και η φίλη που μας προσκάλεσε δεν ήρθε ποτε. Και ναι. Εχει και συνέχεια. Σπαρακτική. Και μοναχική. Για πάντα

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αβάντι μαέστρο ένα καταθληπτικό. Μουσική. Αχου τι ήταν αυτό? Δεν είναι οτι δεν ακουμε απλά ελληνικά. Δεν είναι ότι σιχαινόμαστε τα λαικά.

Δεν είναι ότι ο ήχος ήταν κάκιστος. Ας το πω λίγο περιγραφικά. Τα λαικά άσματα που ακούγονταν ήταν λιγο πιο λυπητερά από την εξώδιο ακολουθία που συνοδεύουν τους πεθαμένους. Τι ήταν αυτό θεούλη μου? Το στον άλλο κόσμο που θα πας και άνοιξε πέτρα ήταν χαρμόσυνες μελωδίες μπροστά σε αυτά που άκουγαν τα αυτάκια μας.

Οταν ημουν πλέον έτοιμη να δαγκώσω τις φλέβες μου να τελειώσουν όλα, ζήτησα διακριτικά απο τον "μου γυαλίζει το μάτι σήμερα και θα σας σφάξω όλους μέχρι να μην μείνει κανεις σας ζωντανος παλιομα@3$@#$ς και θα σας ταίσω στα πιράνχας¨ μπάρμαν να αλλάξει μουσική γιατι Πρωτοχρονιά, ημέρα γιορτής μπλα μπλα.. το έκανε χειρότερο. Αν είναι δυνατόν! Πιίστευα δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά τα καταφερε ο άτιμος.

Εν τω μεταξύ το μαγαζί είχε σχεδόν αδειάσει, εκτός απο τον μπεκρή του χωριού Κύριο Μαλαγουζιά, που άφησε την στόφα και ήρθε και μερακλωμένος, και 2-3 άλλους ΑΑ.

Οχι. Οταν γράφω ΑΑ δεν εννοώ πρώτης ποιότητας , αλλά απλά ανώνυμους αλκοολικούς.

Ας μιλήσω και για τις συνθήκες περιβάλλοντος όρα θέρμανση. Αχουυυυυ. Τι να περιγράψω τώρα? Πες μου τι? Δεν φτάνει που είχαμε μείνει σχεδόν μόνοι, δεν φτάνει που οι μελωδίες ευννούσαν αυτοκτονικές τάσεις, δεν φτανει που μας έστησαν σε ένα μαγαζί πρωτοχρονιάτικα μόνους είχαμε και θέμα ζέστης. Αδερφάκι μου Νόντα....

Καταδρομείς του ρώσικου στρατού της Σιβηρίας δεν νομίζω να μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Με τα ίδια μου τα μάτια είδα τον Αγιο Βασίλη να ξεψυχά μπροστά μου απο το κρύο. Του πάγωσε το αίμα λένε στα ΜΜΕ. Ψέμα. Δεν του πάγωσε μόνο το αίμα. Του πάγωσε όλο το είναι του. Πάνε και τα δώρα ρε φίλε.

Μπροστά μου είδα έναν εσκιμώο (ναι αλκοολικός ήταν, τι ρωτάς και εσύ τώρα?) που μου είπε φεύγω για τους Ινουίτ , Λαπωνίες και τα ρέστα, για να βρω ζέστη. Για να μη μιλήσω για την αναστροφή του άξονα της Γης λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Αφου φαντάσου σε κάποια στιγμή δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε αλλά απλά μουγκανίζαμε σαν τα μοσχάρια. Ναι ρε! Απο το κρύο. Αν τολμάγαμε να μιλήσουμε η πάχνη που δημιουργείτο ήταν ικανή να σκεπάσει όλο το βόρειο ημισφαίριο.

Ασε που είχαμε και τον μπάρμαν μας πότιζε αψέντια που τα βάφτιζε βότκες. Αχου..... Και ναι. Εχει δυστυχώς συνέχεια

paefstra

Member
1. Να παμε ολοι στα χωρια να γινουμε digital nomads να εξοικονομησουμε
2. Εχω πικρη εμπειρια απο μπαρ της επαρχιας απο ποτα που μυριζαν βενζινη με αποτελεσμα να κοψω το αλκοολ. Γιατι που αλλου θα πας, εχεις επιλογες? Στη βενζινη.
Μυριζομ... συγγνωμη υποψιαζομαι τη συνεχεια.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δίπλα μας καθόταν ένα ζευγάρι. Το περιγράφω για να καταλάβεις. Στη γυναίκα παρατήρησα ότι είχε πέσει το μπουφάν στα πόδια της. Της το λέω.

Σκασίλα της μεγάλη. Το πάταγε ρε άνθρωπε. Το είχε κάνει πατάκι. Της το σηκώνω. Το ξαναρίχνει. Ετσι του συμπεριφέρομαι λεει. Ο Χριστός και η Παναγία.

Μπουφάν είναι ή η πεθερά σου? Εχω πρώην της είπα που και εγω έτσι τους φέρθηκα της λέω. Δεν γέλασε. Μάλλον ήθελε αυτό με την πεθερά.

Η ώρα 20 λεπτά πριν την αλλαγή χρόνου. Εφυγαν και οι τελευταίοι. Μείναμε εμείς, ο μπάρμαν "δεν μου γλυτώνεις σήμερα θα σε κάνω κιμά με καστανό ρύζι και μανιτάρια" και ο κύριος Μαλαγουζιά που εδώ που τα λέμε δεν είχε και απόλυτη επαφή με το περιβάλλον, αλλά η καταπιώνα λειτουργούσε για να μην πω ότι ήταν σε άριστη κατάσταση. Μαλαγουζιά σπίκινγκ.

Ο μπάρμαν μας ρωτά άμα θέλουμε φουντούνια. Ναι. Οπως το διάβασες. Εκείνη ακριβώς
την στιγμή αναρωτήθηκα αν είμαι σε αυτή την διάσταση ή αν πρωταγωνιστούμε σε ταινία του Ταραντίνο. Αποφάνθηκα. Το 2ο. Μαγαζί? μεγάλο και άδειο. Κρύο.

Μόνοι με τον "θα σε κάνω σουβλάκι και τι να μου πει ο Τζέφρι Ντάμερ" μπάρμαν, μουσική? 'ανοιξε πέτρα για να δώσω μια χαρούμενη νότα στο γραπτό, ποτά? Δεν ξέρω μάνα μου, αλλά τα ούρα μας της επόμενη ημέρα μπορει να είχαν την δυναμική και τα οκτάνια να κινήσουν το εντερπράιζερ, και να βάλουν σε κίνηση και το Τσέρνομπιλ. Και σου λέει ο άλλος θέλεις φουντούνια? Φουντούνια.

Θέλεις κι άλλο? Εχει.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Κάτι πιο πικάντικο....για την συνέχεια...👠

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ