alma
Member
Θα άφηνα Βέλγιο και θα έβαζα Χααρλεμ.Δίπλα στο Άμστερνταμ και γραφικότατο.
Καλησπέρα. Καινούργια στο γκρουπ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αυτό το το ημερήσιο εισιτήριο που περιλαμβάνει τις γύρω περιοχές του Ρότερνταμ, πώς θα δω ποιο λεωφορείο ή ό,τι άλλο μέσο μεταφοράς, μπορώ να πάρω. Δηλαδή αν θέλω μία μέρα να πάω από Ρότερνταμ προς Χάγη με μία στάση στο Delft, πού θα δω από που θα ξεκινήσω τι νούμερο λεωφορείο ή τραμ ή μετρό θα χρησιμοποιήσω;;; Έχω μπει στη σελίδα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα.Σκοπευω να κλεισω για δυο χωριστες μερες το ημερησιο tourist day ticket των 13,5 ευρω και να το αξιοποιησω για τους προορισμους που περιλαμβανει με αφετηρια τη Χαγη. Εκτος της περιοχης Lisse στον χαρτη που δεν με ενδιαφερουν οι κηποι, πως μπορω να ομαδοποιησω τους προορισμους καλυτερα;
Πχ λεω μια μερα Ροτερνταμ και Ντορντρεχτη- ανεμομυλους. Την επομενη τι να δω? Γκουντα + Λαιντεν +τι αλλο?
Ψηνομουν λιγο και για την πολη Brielle αλλα δεν βγαινει αν κινηθω βορεια τη δευτερη μερα. View attachment 260344
Μου εχει τυχει. Την περασα με διανυκτερευση στη Χαγη, ολα οκ, ησυχια.Επίσης, είδα ότι 27 Απριλίου στην Ολλανδία γιορτάζουν το kingsday. Ξέρει κανείς, αν αυτό γιορτάζεται σε όλη την Ολλανδία ή μόνο στο Άμστερνταμ, γιατί δεν θέλω αυτόν τον πανικό που θα επικρατεί στο Άμστερνταμ. Για να ξέρω να κλείσω σε άλλη πόλη διανυκτέρευση εκείνη την ημέρα ή άλλη ημερομηνία για Ολλανδία. Δεν μου αρέσει ο χαμός.
Google maps και βαζεις ρυθμιση να μη δειχνει τρενα. Μονο μετρο τραμ και λεωφορειαΚαλησπέρα. Καινούργια στο γκρουπ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αυτό το το ημερήσιο εισιτήριο που περιλαμβάνει τις γύρω περιοχές του Ρότερνταμ, πώς θα δω ποιο λεωφορείο ή ό,τι άλλο μέσο μεταφοράς, μπορώ να πάρω. Δηλαδή αν θέλω μία μέρα να πάω από Ρότερνταμ προς Χάγη με μία στάση στο Delft, πού θα δω από που θα ξεκινήσω τι νούμερο λεωφορείο ή τραμ ή μετρό θα χρησιμοποιήσω;;; Έχω μπει στη σελίδα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα.
Επειδή είμαι λίγο άσχετη με την τεχνολογία:1)σε μία μέρα μπορώ να δω Χάγη, Delft και Leiden;;;Αν ναι πρέπει πρώτα να πάω Χάγη από Ρότερνταμ και από εκεί να πάρω τραμ η λεωφορείο για Delf, μετά να ξαναγυρίσω Χάγη και από εκεί να πάω Leiden και μετά ξανά επιστροφή Χάγη και από εκεί Ρότερνταμ;;; 2)Με το waterbus από Ρότερνταμ πάω Dordrecht και μετά ξανά ανεβαίνω στο waterbus και συνεχίζω για να πάω στους ανεμόμυλους;;; Έχει γενικώς συχνά δρομολόγια;;; Και από τι ώρα ξεκινάνε και τι ώρα είναι το τελευταίο;;; Σας ζάλισα. Ευχαριστώ πολύ.Google maps και βαζεις ρυθμιση να μη δειχνει τρενα. Μονο μετρο τραμ και λεωφορεια
Απο Ροτερνταμ παει επιγειο μετρο (που μοιαζει σαν τρενο αλλα ονομαζεται μετρο στον σταθμο) στη Χαγη και απο Χαγη τραμ στο Delft.
Πρεπει να γινεις σχετικη με την τεχνολογια αν οργανωνεις μονη σου ταξιδι σε χωρα που ολα γινονται με το κινητο. Πηγαινε καπου πχ Γερμανο, να σου δειξουν πως ρυθμιζεις το google maps να διαλεγει μεσο μμμ.Επειδή είμαι λίγο άσχετη με την τεχνολογία:1)σε μία μέρα μπορώ να δω Χάγη, Delft και Leiden;;;Αν ναι πρέπει πρώτα να πάω Χάγη από Ρότερνταμ και από εκεί να πάρω τραμ η λεωφορείο για Delf, μετά να ξαναγυρίσω Χάγη και από εκεί να πάω Leiden και μετά ξανά επιστροφή Χάγη και από εκεί Ρότερνταμ;;; 2)Με το waterbus από Ρότερνταμ πάω Dordrecht και μετά ξανά ανεβαίνω στο waterbus και συνεχίζω για να πάω στους ανεμόμυλους;;; Έχει γενικώς συχνά δρομολόγια;;; Και από τι ώρα ξεκινάνε και τι ώρα είναι το τελευταίο;;; Σας ζάλισα. Ευχαριστώ πολύ.
Το βρήκα αυτό με το Google maps. Δεν είναι δύσκολο, απλά δεν είχε χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσω για τα ΜΜΜ. Εύκολο είναι. Ευχαριστώ πολύ. Τώρα ξεκίνησα να οργανώνω το ταξίδι για Ολλανδία. Θα έχω 8 μέρες 7 διανυκτερεύσεις. Θα δω τι θα προλάβω να δω.Πρεπει να γινεις σχετικη με την τεχνολογια αν οργανωνεις μονη σου ταξιδι σε χωρα που ολα γινονται με το κινητο. Πηγαινε καπου πχ Γερμανο, να σου δειξουν πως ρυθμιζεις το google maps να διαλεγει μεσο μμμ.
View attachment 485094
1) Ναι
2) Ναι. Εχει και λεωφορειο απο ανεμομυλους για Dordrecht, αλλα το waterbus ειναι πιο εντυπωσιακο.
Με το google maps θα τα βρεις ολα.
Υποψιν αυτα τα ημερησια εισιτηρια καλυπτουν δωρεαν και τα τραμ εντος Χαγης (πανακριβα) και το μετρο εντος Ροτερνταμ. Ειναι κελεπουρια.
Αν κατεβασεις και την εφαρμογη των Ολλανδικων σιδηροδρομων για τις υπολοιπες μετακινησεις με τρενο ωστε να πληρωνεις μεσω εφαρμογης τα εισιτηρια 2 λεπτα πριν μπεις στο τρενο, δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο.Το βρήκα αυτό με το Google maps. Δεν είναι δύσκολο, απλά δεν είχε χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσω για τα ΜΜΜ. Εύκολο είναι. Ευχαριστώ πολύ. Τώρα ξεκίνησα να οργανώνω το ταξίδι για Ολλανδία. Θα έχω 8 μέρες 7 διανυκτερεύσεις. Θα δω τι θα προλάβω να δω.
Ποιες πόλεις ή χωριά πιστεύεις ότι πρέπει να δω αυτές τις μέρες;;; Δηλαδή από μεγάλες πόλεις εκτός από το Άμστερνταμ, δηλαδή Ρότερνταμ, Αιντχοφεν αξίζει να τις δω και αν ναι πόσο χρόνο χρειάζομαι;;; Χωρίς μουσεία. Σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να δω μισή μέρα Ρότερνταμ και μισή μέρα Dordreht και ανεμόμυλοι, και μετά να αφιερώσω 1 μερα Χάγη και Delft και Leiden. Μετά μία μέρα Χααρλεμ μαζί με Lisse για να δω τα χωράφια με τις τουλίπες. 2,5 μέρες Άμστερνταμ (πάλι χωρίς μουσεία) και μισή μέρα Ουτρέχτη. Μετά σκέφτομαι μία μέρα για Edam, Volendam και Zaandam. Αξίζει να πάω Αιντχοφεν ή να πάω για μονοήμερη Αμβέρσα ή Λιλ μιας και επιστρέφω αεροπορικώς από Λιλ;;; Τι λες;;; Ευχαριστώ πολύ.Αν κατεβασεις και την εφαρμογη των Ολλανδικων σιδηροδρομων για τις υπολοιπες μετακινησεις με τρενο ωστε να πληρωνεις μεσω εφαρμογης τα εισιτηρια 2 λεπτα πριν μπεις στο τρενο, δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο.
Σε 8 μερες βλεπεις σχεδον ολη τη χωρα.
Θα δυσκολευτω να απαντησω γιατι πηγα ΓΙΑ μουσεια.Ποιες πόλεις ή χωριά πιστεύεις ότι πρέπει να δω αυτές τις μέρες;;; Δηλαδή από μεγάλες πόλεις εκτός από το Άμστερνταμ, δηλαδή Ρότερνταμ, Αιντχοφεν αξίζει να τις δω και αν ναι πόσο χρόνο χρειάζομαι;;; Χωρίς μουσεία. Σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να δω μισή μέρα Ρότερνταμ και μισή μέρα Dordreht και ανεμόμυλοι, και μετά να αφιερώσω 1 μερα Χάγη και Delft και Leiden. Μετά μία μέρα Χααρλεμ μαζί με Lisse για να δω τα χωράφια με τις τουλίπες. 2,5 μέρες Άμστερνταμ (πάλι χωρίς μουσεία) και μισή μέρα Ουτρέχτη. Μετά σκέφτομαι μία μέρα για Edam, Volendam και Zaandam. Αξίζει να πάω Αιντχοφεν ή να πάω για μονοήμερη Αμβέρσα ή Λιλ μιας και επιστρέφω αεροπορικώς από Λιλ;;; Τι λες;;; Ευχαριστώ πολύ.
Ποιες πόλεις ή χωριά πιστεύεις ότι πρέπει να δω αυτές τις μέρες;;; Δηλαδή από μεγάλες πόλεις εκτός από το Άμστερνταμ, δηλαδή Ρότερνταμ, Αιντχοφεν αξίζει να τις δω και αν ναι πόσο χρόνο χρειάζομαι;;; Χωρίς μουσεία. Σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να δω μισή μέρα Ρότερνταμ και μισή μέρα Dordreht και ανεμόμυλοι, και μετά να αφιερώσω 1 μερα Χάγη και Delft και Leiden. Μετά μία μέρα Χααρλεμ μαζί με Lisse για να δω τα χωράφια με τις τουλίπες. 2,5 μέρες Άμστερνταμ (πάλι χωρίς μουσεία) και μισή μέρα Ουτρέχτη. Μετά σκέφτομαι μία μέρα για Edam, Volendam και Zaandam. Αξίζει να πάω Αιντχοφεν ή να πάω για μονοήμερη Αμβέρσα ή Λιλ μιας και επιστρέφω αεροπορικώς από Λιλ;;; Τι λες;;; Ευχαριστώ πολύ.