• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ολλανδία Θα παω Ολλανδια και θελω τη βοηθεια σας :)

jimkGR

Member
φέτος η ημέρα του βασιλιά θα γιορταστεί στις 26, επειδή 27 είναι Κυριακή.
Είναι μια εμπειρία να βρίσκεσαι σε μια μεγάλη Ολλανδική πόλη εκείνη την ημέρα, όχι απαραίτητα καλή εμπειρία βέβαια.

Ίσως θα μπορούσατε να πάτε Keukenhof εκείνη τη μέρα (αν έχουν μείνει εισιτήρια) για να αποφύγετε τον πανικό, που δεν έχει σημασία σε ποια πόλη θα είσαι, δεν θα τη δείτε.

Travelena

Member
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Για μετακινήσεις-διαδρομές στην ολλανδία μπορείς να χρησιμοποιείς και αυτό το σαιτ/εφαρμογη: 9292.nl - Reisplanner OV & e-tickets trein, bus, tram, metro & veer, περιλαμβάνει ΟΛΑ τα μέσα. Και όπως γράφτηκε ήδη, για τρένα ειδικά δες εδώ: Nederlandse Spoorwegen – Stap je ook in? | NS

σε μία μέρα μπορώ να δω Χάγη, Delft και Leiden;;;--> Αν εννοείς μια μέρα για κάθε μια από αυτές τις πόλεις ναι, προλαβαίνεις. Αν εννοείς 1 μερα και για τις τρεις, όχι. Στη ζούλα μπορείς να συνδυάσεις Ντέλφτ με Λάιντεν σε μια μερα αν δε σου βγαίνει αλλιώς..

Τώρα σε 8 μέρες εγώ θα πρότεινα τα εξής:

2 Άμστερνταμ
2 Ρότερνταμ
1 Χάγη
1 Λάιντεν-Ντελφτ
1 Ουτρέχτη
+ 1 μέρα του βασιλιά στις 27 που είναι απλά πάρτι, δε βλέπεις την πόλη

Αιντχόφεν δε θα πήγαινα, είναι πιο μοντέρνα χωρίς τις ιδιαιτερότητες του Ρότερνταμ..

Τη μέρα του βασιλιά γίνεται ο απόλυτος χαμός στο Άμστερνταμ. Αν δε το αντέχεις μακριά. Σε άλλες πόλεις είναι σαφώς πιο ήρεμα ΕΚΤΟΣ και αν τις επισκέπτεται ο βασιλιάς, που κάθε χρόνο επιλέγει και μια πόλη/κωμόπολη/χωριό για να γιορτάσει..
Ευχαριστώ πολύ. Απλά έχω μπερδευτεί πολύ. Όταν έκλεισα τα αεροπορικά εισιτήρια, είχα στο μυαλό μου ότι θα δω 3 μέρες Άμστερνταμ, 2 μέρες Ρότερνταμ, 2 μέρες Αιντχοφεν και μισή μέρα Ουτρέχτη. Διαβάζοντας τα σχόλια στο φόρουμ, μπήκαν και άλλες μικρές πόλεις, όπως Χααρλεμ, Ενταμ,Φολενταμ,Ζαανταμ και φυσικά Λισε για τα χωράφια με τις τουλίπες (Όλα αυτά κοντά στο Άμστερνταμ). Επίσης για κοντά στο Ρότερνταμ, εμφανίστηκε η Χάγη, το Ντελφτ, το Λειντεν, το Ντορντεχτ, το Κιντερτζικ με τους ανεμόμυλους και το Γκούντα λίγο πιο ψηλά. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω που να πρωτοπαω, τι να δω, τι να αφήσω απ'εξω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάω Αιντχοφεν, γιατί οι περισσότεροι λένε ότι δεν αξίζει. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όποιον ξέρει και έχει πάει, πού θα ήταν καλύτερα να πάω. Το σίγουρο είναι ότι θέλω 2 μέρες μόνο Άμστερνταμ, μισή μέρα Ουτρέχτη, μισή μέρα στα χωράφια με τις τουλίπες, μισή μέρα Χάγη, μισή με μία μέρα Ρότερνταμ (άλλοι λένε ότι αξίζει το Ρότερνταμ, άλλοι ότι μισή μέρα φτάνει).Τώρα για τα υπόλοιπα χωριά που ανέφερα, αξίζει να τα δω ή είναι μία μικρογραφία του Άμστερνταμ με μικρότερα κανάλια και την ίδια αρχιτεκτονική;;; Και το λέω αυτό, γιατί επιστρέφω Ελλάδα από Λιλ(Γαλλία), και έλεγα, αν τα υπόλοιπα χωριά δεν έχουν κάτι διαφορετικό από το Άμστερνταμ, να έμενα μία μέρα Αμβέρσα και μία μέρα Λιλ για να δω και αυτές τις πόλεις. Υπόψιν ότι δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα μουσεία, και μου αρέσει μόνο να φέρνω βόλτες. Το πρόγραμμα είναι ότι φτάνω Άμστερνταμ 1 το μεσημέρι Σαββάτου, και πετάω από Λιλ 8 το απόγευμα Κυριακή. Δηλαδή έχω 8 γεμάτες μέρες για να δω ότι μπορώ να δω. Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Θα δυσκολευτω να απαντησω γιατι πηγα ΓΙΑ μουσεια.
Το Αιντχοφεν μοιαζει με Γιαννιτσα η Αμαλιαδα, αστο εξω.
Η Αμβερσα ειναι πολυ αξιολογη σταση. Βαζεις και μια νυχτα στον δρομο για την επιστροφη.
Τη Λιλ θα τη δεις φανταζομαι, καλουτσικη ειναι.
Ευχαριστώ πολύ, αλλά έχω μπερδευτεί. Απάντησα παρακάτω σε ένα μέλος, και είπα ποιος είναι ο προβληματισμος μου. Αν μπορείς και έχεις χρόνο, βοήθησε με. Ευχαριστώ πολύ.

paefstra

Member
Ευχαριστώ πολύ. Απλά έχω μπερδευτεί πολύ. Όταν έκλεισα τα αεροπορικά εισιτήρια, είχα στο μυαλό μου ότι θα δω 3 μέρες Άμστερνταμ, 2 μέρες Ρότερνταμ, 2 μέρες Αιντχοφεν και μισή μέρα Ουτρέχτη. Διαβάζοντας τα σχόλια στο φόρουμ, μπήκαν και άλλες μικρές πόλεις, όπως Χααρλεμ, Ενταμ,Φολενταμ,Ζαανταμ και φυσικά Λισε για τα χωράφια με τις τουλίπες (Όλα αυτά κοντά στο Άμστερνταμ). Επίσης για κοντά στο Ρότερνταμ, εμφανίστηκε η Χάγη, το Ντελφτ, το Λειντεν, το Ντορντεχτ, το Κιντερτζικ με τους ανεμόμυλους και το Γκούντα λίγο πιο ψηλά. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω που να πρωτοπαω, τι να δω, τι να αφήσω απ'εξω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάω Αιντχοφεν, γιατί οι περισσότεροι λένε ότι δεν αξίζει. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όποιον ξέρει και έχει πάει, πού θα ήταν καλύτερα να πάω. Το σίγουρο είναι ότι θέλω 2 μέρες μόνο Άμστερνταμ, μισή μέρα Ουτρέχτη, μισή μέρα στα χωράφια με τις τουλίπες, μισή μέρα Χάγη, μισή με μία μέρα Ρότερνταμ (άλλοι λένε ότι αξίζει το Ρότερνταμ, άλλοι ότι μισή μέρα φτάνει).Τώρα για τα υπόλοιπα χωριά που ανέφερα, αξίζει να τα δω ή είναι μία μικρογραφία του Άμστερνταμ με μικρότερα κανάλια και την ίδια αρχιτεκτονική;;;
Εχεις μπερδευτει γιατι τωρα θες και την Αμβερσα και τη Λιλ και δεν σου φτανουν οι μερες.
Βγαλε τα ασχετα εξω και σε 8 μερες μια χαρα προλαβαινεις να δεις ο,τι γουσταρεις. Θα ξυπνας το πρωι και θα μπαινεις στο τρενο, δεν χρειαζεται να προκλεισεις τα εισιτηρια των τρενων εντος της Ολλανδιας αφου εχουν στανταρ τιμες.
Οπου και να κλεισεις διαμονη, σε μιση ωρα με τρενο ως 40 λεπτα εισαι σε ενα απο τα σημεια που στοχευεις.
Τα χωρια ειναι για συνταξιουχους, εγω δεν πηγα.

Travelena

Member
Εχεις μπερδευτει γιατι τωρα θες και την Αμβερσα και τη Λιλ και δεν σου φτανουν οι μερες.
Βγαλε τα ασχετα εξω και σε 8 μερες μια χαρα προλαβαινεις να δεις ο,τι γουσταρεις. Θα ξυπνας το πρωι και θα μπαινεις στο τρενο, δεν χρειαζεται να προκλεισεις τα εισιτηρια των τρενων εντος της Ολλανδιας αφου εχουν στανταρ τιμες.
Οπου και να κλεισεις διαμονη, σε μιση ωρα με τρενο ως 40 λεπτα εισαι σε ενα απο τα σημεια που στοχευεις.
Τα χωρια ειναι για συνταξιουχους, εγω δεν πηγα.
Δεν θέλω να βάλω την Αμβέρσα και τη Λιλ μέσα. Απλά αναρωτιέμαι αν αξίζει να δω τα χωριά και να χάσω 2 μέρες, βλέποντας τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή κανάλια και τα ίδια σπίτια όπως το Άμστερνταμ ή αν αυτές τις μέρες να δω κάτι διαφορετικό όπως η Αμβέρσα και Λιλ. Αυτό δεν έχω καταλάβει.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Σε 8 μερες βλεπεις σχεδον ολη τη χωρα.
Κάποια στιγμή θα γράψω ένα ριζοσπαστικό (ή σκέτο σπαστικό) ποστ γιατί αν δεις το Άμστερνταμ έχεις δει σχεδόν όλη τη χώρα.
Ευχαριστώ πολύ. Απλά έχω μπερδευτεί πολύ. Όταν έκλεισα τα αεροπορικά εισιτήρια, είχα στο μυαλό μου ότι θα δω 3 μέρες Άμστερνταμ, 2 μέρες Ρότερνταμ, 2 μέρες Αιντχοφεν και μισή μέρα Ουτρέχτη. Διαβάζοντας τα σχόλια στο φόρουμ, μπήκαν και άλλες μικρές πόλεις, όπως Χααρλεμ, Ενταμ,Φολενταμ,Ζαανταμ και φυσικά Λισε για τα χωράφια με τις τουλίπες (Όλα αυτά κοντά στο Άμστερνταμ). Επίσης για κοντά στο Ρότερνταμ, εμφανίστηκε η Χάγη, το Ντελφτ, το Λειντεν, το Ντορντεχτ, το Κιντερτζικ με τους ανεμόμυλους και το Γκούντα λίγο πιο ψηλά. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω που να πρωτοπαω, τι να δω, τι να αφήσω απ'εξω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάω Αιντχοφεν, γιατί οι περισσότεροι λένε ότι δεν αξίζει. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όποιον ξέρει και έχει πάει, πού θα ήταν καλύτερα να πάω. Το σίγουρο είναι ότι θέλω 2 μέρες μόνο Άμστερνταμ, μισή μέρα Ουτρέχτη, μισή μέρα στα χωράφια με τις τουλίπες, μισή μέρα Χάγη, μισή με μία μέρα Ρότερνταμ (άλλοι λένε ότι αξίζει το Ρότερνταμ, άλλοι ότι μισή μέρα φτάνει).Τώρα για τα υπόλοιπα χωριά που ανέφερα, αξίζει να τα δω ή είναι μία μικρογραφία του Άμστερνταμ με μικρότερα κανάλια και την ίδια αρχιτεκτονική;;; Και το λέω αυτό, γιατί επιστρέφω Ελλάδα από Λιλ(Γαλλία), και έλεγα, αν τα υπόλοιπα χωριά δεν έχουν κάτι διαφορετικό από το Άμστερνταμ, να έμενα μία μέρα Αμβέρσα και μία μέρα Λιλ για να δω και αυτές τις πόλεις. Υπόψιν ότι δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα μουσεία, και μου αρέσει μόνο να φέρνω βόλτες. Το πρόγραμμα είναι ότι φτάνω Άμστερνταμ 1 το μεσημέρι Σαββάτου, και πετάω από Λιλ 8 το απόγευμα Κυριακή. Δηλαδή έχω 8 γεμάτες μέρες για να δω ότι μπορώ να δω. Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα.
Δεν ξέρω αν θα σε μπερδέψω χειρότερα αλλά Ολλανδία=Αμστερνταμ. Εκεί είναι όλο το ζουμί της χώρας, δεν είναι ότι δεν έχει άλλα ωραία μέρη απλά οι πόλεις μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και δεν έχουν τόσα πράγματα όσα το Άμστερνταμ. Το Ρότερνταμ είναι διαφορετικό αλλά για μένα δεν αξίζει να χάσεις χρόνο εκεί. Στο kinderdjik θα φύγει μισή μέρα σίγουρα και πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία (ο καιρός μπορεί να είναι απαίσιος). Στο Άμστερνταμ μπορείτε να πιειτε τη μπύρα σας δίπλα σε ανεμόμυλο.

Οι μέρες που έχετε δεν μοιάζουν για 8 γεμάτες αλλά 6 γεμάτες και 2 μισές, αν βάλουμε και τον χρόνο που θα χαθεί με το μπες βγες στα αεροδρόμια. Θα έδινα 4 διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ και θα πήγαινα μια βόλτα στο Χάρλεμ και άλλη μια είτε Ουτρέχτη είτε στις τουλίπες. Το απόγευμα θα έφευγα για κάποια βελγική πόλη και θα έβαζα 2 διανυκτερεύσεις εκεί. Θα είναι σίγουρα κάτι πιο διαφορετικό σε σχέση με άλλη μια ολλανδική πόλη. Πάλι απόγευμα θα έφευγα για λιλ που θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση. Δεν με ενθουσιάζει η Λιλ απλά μιας και πετάτε από εκεί είναι ευκαιρία να την δείτε και αυτή και να πάτε χωρίς άγχος στο αεροδρόμιο.

paefstra

Member
Δεν θέλω να βάλω την Αμβέρσα και τη Λιλ μέσα. Απλά αναρωτιέμαι αν αξίζει να δω τα χωριά και να χάσω 2 μέρες, βλέποντας τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή κανάλια και τα ίδια σπίτια όπως το Άμστερνταμ ή αν αυτές τις μέρες να δω κάτι διαφορετικό όπως η Αμβέρσα και Λιλ. Αυτό δεν έχω καταλάβει.
Το προβλημα ειναι οτι κι η Αμβερσα και η Λιλ μοιαζουν με Ολλανδια.
Οπως προειπα, εγω πηγα μονο για μουσεια και για να βαλω καρφιτσες στα Ουνεσκο sites.
Δεν μπορω να βοηθησω καθολου οποιον λεει "παω να χαζεψω δρομους και σπιτια" γιατι ολες οι πολεις μοιαζουν πλην του Ροτερνταμ.

Travelena

Member
Το προβλημα ειναι οτι κι η Αμβερσα και η Λιλ μοιαζουν με Ολλανδια.
Οπως προειπα, εγω πηγα μονο για μουσεια και για να βαλω καρφιτσες στα Ουνεσκο sites.
Δεν μπορω να βοηθησω καθολου οποιον λεει "παω να χαζεψω δρομους και σπιτια" γιατι ολες οι πολεις μοιαζουν πλην του Ροτερνταμ.
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Κάποια στιγμή θα γράψω ένα ριζοσπαστικό (ή σκέτο σπαστικό) ποστ γιατί αν δεις το Άμστερνταμ έχεις δει σχεδόν όλη τη χώρα.

Δεν ξέρω αν θα σε μπερδέψω χειρότερα αλλά Ολλανδία=Αμστερνταμ. Εκεί είναι όλο το ζουμί της χώρας, δεν είναι ότι δεν έχει άλλα ωραία μέρη απλά οι πόλεις μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και δεν έχουν τόσα πράγματα όσα το Άμστερνταμ. Το Ρότερνταμ είναι διαφορετικό αλλά για μένα δεν αξίζει να χάσεις χρόνο εκεί. Στο kinderdjik θα φύγει μισή μέρα σίγουρα και πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία (ο καιρός μπορεί να είναι απαίσιος). Στο Άμστερνταμ μπορείτε να πιειτε τη μπύρα σας δίπλα σε ανεμόμυλο.

Οι μέρες που έχετε δεν μοιάζουν για 8 γεμάτες αλλά 6 γεμάτες και 2 μισές, αν βάλουμε και τον χρόνο που θα χαθεί με το μπες βγες στα αεροδρόμια. Θα έδινα 4 διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ και θα πήγαινα μια βόλτα στο Χάρλεμ και άλλη μια είτε Ουτρέχτη είτε στις τουλίπες. Το απόγευμα θα έφευγα για κάποια βελγική πόλη και θα έβαζα 2 διανυκτερεύσεις εκεί. Θα είναι σίγουρα κάτι πιο διαφορετικό σε σχέση με άλλη μια ολλανδική πόλη. Πάλι απόγευμα θα έφευγα για λιλ που θα έβαζα την τελευταία διανυκτέρευση. Δεν με ενθουσιάζει η Λιλ απλά μιας και πετάτε από εκεί είναι ευκαιρία να την δείτε και αυτή και να πάτε χωρίς άγχος στο αεροδρόμιο.
Και εγώ υπολόγιζα Σάββατο απόγευμα να είμαι Λιλ, να τη δω λιγακι, μέχρι Κυριακή μεσημέρι και μετά να πάω στο αεροδρόμιο για επιστροφή. Από Βέλγιο, έχω πάει Βρυξέλλες, Μπριζ και Γάνδη, επομένως μόνο Αμβέρσα αν πήγαινα για μία μέρα. Γενικά επειδή σήμερα έχω πάρει πολλές πληροφορίες, έχω μπερδευτεί τελείως. Θα τα αφήσω προς το παρόν, και θα επανέλθω από εβδομάδα με καθαρό μυαλό 😜. Ευχαριστώ πολύ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.785
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom