• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Θα ξαναπηγαίνατε Ταϊλάνδη?

GTS

Member
Φιλε GTS διαφωνουμε και ευτυχως γιατι αλλιως δεν γινεται συζητηση!Τη Μαλαισια δεν θα την ελεγα και αισχος παντως ουτε την Ταυλανδη εννοειται!Παντως το πιο σωστο το ειπε ο babaduma:
Το τι εισπραττει ο καθενας σε μια χωρα ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων και κυριως συγκηριακων γεγονοτων.Οποτε καμια γνωμη δεν ειναι σωστη απλα ειναι αυτο που ειναι δηλαδη γνωμη.
Δε διαφωνούμε καθόλου, φυσικά και λέμε γνώμες προσωπικές και μόνο. Από τη Μαλαισία εγώ εισπράττω χίλια δυο αίσχη και πέντε καλά, οπότε η σύγκριση με άλλες όμορες χώρες είναι θλιβερή. Πήγα στη πάμφτωχη Καμπότζη και ήταν μέρα με τη νύχτα με τη...προηγμένη Μαλαισία (τρομάρα της) στα πάντα....

Όσο για τους ανθρώπους, ναι, είναι σημαντικό τι ανθρώπους θα συναντήσεις στα ταξίδια σου, αλλά αλλοίμονο αν χαρακτηρίζουν από μόνοι τους έναν προορισμό. Στη Μαλαισία δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα από τους ανθρώπους εκεί, η χώρα τους με χαλάει....α, και οι ορδές των αισθητικά άθλιων κινέζων που σου κλέβουν την ουρά, ρεύονται και φτύνουν μπροστά σου και συμπεριφέρονται σαν μη πω.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Δε διαφωνούμε καθόλου, φυσικά και λέμε γνώμες προσωπικές και μόνο. Από τη Μαλαισία εγώ εισπράττω χίλια δυο αίσχη και πέντε καλά, οπότε η σύγκριση με άλλες όμορες χώρες είναι θλιβερή. Πήγα στη πάμφτωχη Καμπότζη και ήταν μέρα με τη νύχτα με τη...προηγμένη Μαλαισία (τρομάρα της) στα πάντα...
Χμ με παρεξηγησες!Συγκρινα τη Μαλαισια με την Ταυλανδη οχι την Καμποτζη!Για μενα η τελευταια ειναι χιλιες φορες καλυτερη απο ολες τις χωρες της περιοχης (κραταω μια πισινη για το Λαος που δεν εχω παει ακομα!)

GTS

Member
Χμ με παρεξηγησες!Συγκρινα τη Μαλαισια με την Ταυλανδη οχι την Καμποτζη!Για μενα η τελευταια ειναι χιλιες φορες καλυτερη απο ολες τις χωρες της περιοχης (κραταω μια πισινη για το Λαος που δεν εχω παει ακομα!)
Στη Ταϋλάνδη πού πήγες?

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Το 'χα πει και πιο πανω,Μπανγκοκ και περιξ και Πουκετ.

GTS

Member
Το 'χα πει και πιο πανω,Μπανγκοκ και περιξ και Πουκετ.
Μα καλά, κάθεσαι και κρίνεις με βάση αυτά? Δηλαδή αν πάω στη Χερσόνησο μου δίνει το δικαίωμα να κρίνω όλη τη Κρήτη?

Μπορείς να κρίνεις μόνο τα μέρη που πήγες. Από κει και πέρα δε ξέρεις τίποτα, λίγη προσοχή στο τι λέμε και πως δε βλάπτει νομίζω.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Από κει και πέρα δε ξέρεις τίποτα, λίγη προσοχή στο τι λέμε και πως δε βλάπτει νομίζω.
Συμφωνούμε απόλυτα αγαπητέ GTS. Όμως, κι εσύ, έτσι δεν διέγραψες (ελαφρά τη καρδία; ) μια ολόκληρη χώρα - χωρίς μάλιστα (κατά δήλωσή σου) να έχεις επισκεφθεί τα καλύτερα κομμάτια της;

GTS

Member
Συμφωνούμε απόλυτα αγαπητέ GTS. Όμως, κι εσύ, έτσι δεν διέγραψες (ελαφρά τη καρδία; ) μια ολόκληρη χώρα - χωρίς μάλιστα (κατά δήλωσή σου) να έχεις επισκεφθεί τα καλύτερα κομμάτια της;
Φίλτατε, εγώ διέγραψα από το χάρτη μου την ηπειρωτική Μαλαισία. Για το Βόρνεο δεν έχω εκφράσει αρνητική γνώμη (νομίζω δηλαδή, αν ναι, τότε λάθος μου). Για την ηπειρωτική λοιπόν χώρα, έχω συγκεκριμένη αρνητική άποψη, έχοντας επισκεφτεί αρκετά μέρη στα οποία επαναλαμβανόταν ένα pattern αρνητικών καταστάσεων. Copy paste δηλ., σαν επιδημία! Δεν ήταν έτσι στο ένα και γιουβέτσι στο άλλο, μιλάμε για ομοειδείς καταστάσεις.

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα λοιπόν, την οποία δε ξέρω αν θέλεις να τη ξεκινήσουμε. Έχω να πω για πολλά πάντως που με ξενίζουν στη Μαλαισία, από τα σκουπίδια που πετάνε όπου βρουν και με τα οποία ζουν μέσα στα σπίτια τους τα ίδια, μέχρι την αποψίλωση των τροπικών δασών και την αντικατάστασή τους με αυτό τον βρωμερό φοίνικα που κυριαρχεί παντού (νομίζω για το λάδι τους έχουν). Μη ξεχάσω και το φαγητό, την άλλη μεγάλη απογοήτευση, το χειρότερο της Ν.Α. Ασίας μαζί με της Ινδονησίας (η μια κουζίνα έχει επηρεαστεί πολύ από την άλλη).

Έχω εκφράσει και στο παρελθόν την υποψία ότι ίσως φταίει η θρησκεία τους. Δε μπορεί να είναι τυχαίο που σε Ταϋλάνδη, Καμπότζη και Μπαλί έχω γνωρίσει ΑΠΕΙΡΩΣ ελκυστικότερους ανθρώπους από ότι στη Μαλαισία (μιλάω για κοινούς ανθρώπους, στο δρόμο). Πρόσεξε, όχι ότι ήταν κακοί άνθρωποι οι Μαλασιανοί, προς θεού, τουναντίον, αλλά στη σύγκριση με τους άλλους συνθλίβονται, πάντα για μένα προσωπικά. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η άλλη αντιπάθειά μου, οι Κινέζοι, είναι πολυπληθείς στη Μαλαισία.

Μεγάλη κουβέντα που ενδεχομένως δεν οδηγεί πουθενά....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ΟΚ, οι διευκρινήσεις με κάλυψαν πλήρως και σ' ευχαριστώ.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Μα καλά, κάθεσαι και κρίνεις με βάση αυτά? Δηλαδή αν πάω στη Χερσόνησο μου δίνει το δικαίωμα να κρίνω όλη τη Κρήτη?

Μπορείς να κρίνεις μόνο τα μέρη που πήγες. Από κει και πέρα δε ξέρεις τίποτα, λίγη προσοχή στο τι λέμε και πως δε βλάπτει νομίζω.
Oχι αλλα αν εχω παει στη Σαντορινη και την Αθηνα μπορω να κρινω την Ελλαδα τουλαχιστον κατα ενα μεγαλο μερος και το επιπεδο του τουρισμου at least.Δεν μπορω να περιμενω να κρινω απο το τελευταιο χωριο για το τι θα μου προσφερει μια χωρα.Και μην μου πεις οτι το Πουκετ ειναι τουριστικα οτι η Χερσονησος για την Ελλαδα!
Επισης μαλλον δεν διαβασες αυτα που ελεγα και πιο πριν.Εγω δεν διεγραψα την Ταυλανδη απλα ειπα οτι εκει που πηγα δεν μου αφησε καθολου ομορφη εντυπωση.Ισα ισα θα ηθελα να παω Τσιανγκ Μαι και τα λοιπα καθως επισης και στα ανατολικα.Και το πως λεω κατι κοιτα το πιο πισω γιατι εγω ξεκαθαρισα τη θεση μου και βρισκομαι να επαναλαμβανω πραγματα.
Τελος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills