dimitris70
Member
Αυτό που ξέρω εγώ απο φίλους Χανιώτες είναι ότι υπήρξε μια μεγάλη πτώση απο τον εγχώριο τουρισμό λόγω κρίσης - γνωστός αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων και όχι μόνο τα Χανιά- ενώ 'βούλιαξαν' στην κυριολεξία απο ξένους και ειδικά Ιταλούς οι οποίοι άφησαν λεφτά....Ανεφερα τις Βρυξελλες νομιζοντας οτι εχει και απο Χανια seasonal πτηση η Α3 ενω τελικα εχει μονο απο Ηρακλειο.
Οσο για τους Ελβετους, αυτοι κυριως εξυπηρετουσαν transit επιβατες. Πολυ μεγαλο ποσοστο συνεχιζαν για αλλες πολεις της Ευρωπης μεσω της Ζυριχης που ειναι απο τα σημαντικα hub για connections. Βασικα οσοι ηξερα απο Θεσσαλονικη και ταξιδευαν στην Ευρωπη ολοι πηγαιναν μεσω Ζυριχης. Τωρα η Θεσσαλονικη εχει απομονωθει απο πολλες ευρωπαικες πολεις και οι μονες συνδεσεις ειναι μεσω MUC που νομιζω ειναι και αρκετα τσιμπημενες.
Το σημαντικο ειναι αν αξιζει να επιδοτουμε, αν οι τοπικοι φορεις δεν εχουν κερδος απο την επενδυση αυτη αλλα μπαινουν και μεσα, δεν αξιζει τοτε... Το φετινο καλοκαιρι πιστευω θα αποδειξει αν εκαναν σωστα...
Επίσης μην ξεχνάτε ότι με αυτές τις εταιρείες ταξιδεύουν πελάτες που θα αφήσουν λεφτά παντού (ξενοδοχεία, εστιατόρεια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, στην ύπαιθρο γιατί γυρίζουν την Κρήτη κ.τ.λ.) αντιθέτως με ¨πλούσιους¨ πολλούς πελάτες που διαλέγουν την λύση του ΑΙ και δεν ξεμυτίζουν απο το ξενοδοχείο.
Πολλοί δε μου ανέφεραν ότι έκαναν ολόκληρη καμπάνια για να μαζευτούν τα λεφτά της επιχορήγησης ,όπως π.χ ο εμπορικός σύλλογος, οπότε σίγουρα κάτι ξέρουν παραπάνω απο εμάς.....