• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η χειρότερη πόλη για να οδηγείς

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Όσοι παραπονούνται για το μποτιλιάρισμα της Αθήνας, μπορούν να διαπιστώσουν ότι και άλλοι οδηγοί περνούν εφιαλτικές στιγμές. Τι έδειξε δημοσκόπηση στις πρωτεύουσες του κόσμου

Η οδήγηση στην Πόλη του Μεξικού είναι ένας εφιάλτης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που χρηματοδότησε η εταιρία IBM και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Στη δημοσκόπηση απάντησαν 8.000 άνθρωποι που κατοικούν σε 20 πόλεις και οδηγούν καθημερινά. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συνθήκες οδήγησης στην πόλη όπου διαμένουν με βάση το άγχος που τους προκαλεί, τον χρόνο που χάνουν και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Η δημοσκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 41% των ερωτηθέντων θα ήθελαν να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους και να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν ήταν δυνατόν.
Πάντως, ακόμα και στις πόλεις εκείνες όπου δεν παρατηρείται μποτιλιάρισμα πολλοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες οδήγησης.
Στη Μόσχα οι μισοί οδηγοί απάντησαν ότι περνούν πάνω από τρεις ώρες εγκλωβισμένοι στην κίνηση, οι οδηγοί στο Πεκίνο και στην Σεντζέν είναι οι πιο οργισμένοι και οι οδηγοί στο Νέο Δελχί είναι το πιθανότερο να τα παρατήσουν και να επιστρέψουν σπίτια τους παρά να μείνουν εγκλωβισμένοι στην κίνηση.
Μόνο ένας στους δέκα οδηγούς δεν είχε κανένα παράπονο. Περισσότεροι από τους μισούς οδηγούς στην Πόλη του Μεξικού, στο Μιλάνο, στην Μπανγκαλόρ και στο Γιοχάνεσμπουργκ απάντησαν ότι στρεσάρονται οδηγώντας. Ένας σημαντικός αριθμός οδηγών σε κινεζικές και ινδικές πόλεις απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της κίνησης.
Οι ερωτηθέντες κατέταξαν την Πόλη του Μεξικού στην τελευταία θέση της λίστας. Ακολουθούν από το τέλος προς την κορυφή της κατάταξης: η Σεντζέν, το Πεκίνο, το Ναϊρόμπι, το Γιοχάνεσμπουργκ, η Μπανγκαλόρ, το Νέο Δελχί, η Μόσχα, το Μιλάνο, η Σιγκαπούρη, το Μπουένος Άιρες, το Λος Άντζελες, το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, η Στοκχόλμη, το Σικάγο, το Λονδίνο και το Μόντρεαλ.
Η χειρότερη πόλη για να οδηγείς - NEWS247

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Δεν εχουν οδηγησει στο Καιρο. Δεν εχουν ιδεα...

_antonis_

Member
Μα κατάλαβα σωστά;
Το άρθρο γράφει για 20 πόλεις σχεδόν τυχαία. Δηλαδή, επέλεξαν 20 πόλεις που τους ενδιέφερε να εντάξουν στη δημοσκόπιση και το έκαναν. Δε νομίζω ότι το Κάιρο ή η Αθήνα είναι μέσα. Έχω δίκιο ή πρέπει να ξεκουραστώ;;; :haha:

kostasbmw

Member
στη γεφυρα phraya στο bankong 4 ωρες να τη περασουμε με ταξι με πηρε ο υπνος στη μια πλευρα και ξυπνησα στην αλλη

α βρε joss τι μου θυμιζεις με το καιρο

διαβασεις πεζων που δεν περνας ασχετα αν εχεις πρασινο γιατι κανενας δε σταματαει στο κοκκινο
λεωφορεια που δεν σταματουν εντελως στις στασεις με αποτελεσμα να σερνονται μερικοι για να ανεβουν

αξιζει να το δει κανεις χαχαχαχαχα

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
στη γεφυρα phraya στο bankong 4 ωρες να τη περασουμε με ταξι με πηρε ο υπνος στη μια πλευρα και ξυπνησα στην αλλη

Οσο για μποτιλιαρισμα... Ειχαμε τη φαεινη ιδεα πριν μερικα χρονια, πριν παμε στη Μοντσα για το Γκραν πρι να κανουμε μια βολιτσα στο καντρικο Μιλανο και να παμε λγο πριν αρχισει ο αγωνας στη πιστα (ναι... καλα κρασια...). Εν ολιγοις, εξω απο το Μεατσα μας πηρε 1 ωρα και 45 λεπτα για να κανουμε περιπου 300 μετρα. Φυσικα την αφησαμε για αλλη φορα τη Μοντσα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
εμένα στο κάιρο μου αρέσουν τα κορναρίσματα!!!!!!!
τέλος παντων υπάρχουν και άλλα μέρη που θέλει πολύ τσαμπουκα να πιάσεις τιμόνι.....
με δίκυκλο ίσως να ειναι καλύτερα έχοντας κάνει πρώτα διαθήκη βεβαίως !!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μα κατάλαβα σωστά;
Το άρθρο γράφει για 20 πόλεις σχεδόν τυχαία. Δηλαδή, επέλεξαν 20 πόλεις που τους ενδιέφερε να εντάξουν στη δημοσκόπιση και το έκαναν. Δε νομίζω ότι το Κάιρο ή η Αθήνα είναι μέσα. Έχω δίκιο ή πρέπει να ξεκουραστώ;;; :haha:
Εδώ δεν είναι καν η Ρώμη (αλλά είναι το μιλάνο....).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom